מדוע A210 לא מנגן מידית כותר בלוריי הנמצא בכונן בלוריי המותקן במחשב ברשת

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #1 

הי,

הפופקורן A210 שלי מחובר ברשת למחשב אחר שבו התקנתי כונן BLURAY LG פנימי.

A210 מכיר את הכונן כמדיה אחסון רגילה (כאילו דיסק) ולא ככונן בלוריי לכול דבר.

שאני ניגש אליו דרך הפופקורן כדי לנגן כותר בלוריי וגם כותר DVD - למרות שבהגדרות ב- A210 מסומן ניגון בתפריטים מלא, במקום שהכותר יתחיל מיד בסרט - אני מקבל את רשימת המחיצות בכותר ולא מתאפשר לנגן את הסרט.

לעומת זאת שאני פונה אל מחיצת הריפיינג של אותו כותר-הנמצאת על אחד הדיסקים במחשב המרוחק- יש ניגון אוטומטי.

גם גישה ישירה לקבצי הסרט עצמו וניסיון הפעלה - לא עוזרת ומקבל הודעה שלא ניתן לנגן את הקובץ המתאים.
שבכונן הזה מוכנס כותר DVD הוא מנגן את הסרט לאחר ההפעלה של הקובץ המתאים המחיצת DVD-VIDEO.

האם ישנה הגדרה מסויימת במחשב המרוחק שתגרום לכך שה A210 יזהה את הכונן כמו נגן לכול דבר - כאילו הוא מחובר ישירות אליו ולא דרך הרשת.

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

האם מישהוא נתקל בבעיה זאת?

האם קיים מישהוא בפורום הזה שהקים אותה מערכת מרושתת כמו שלי - כלומר פופקורן/או כול סטרימר אחר המחובר ברשת למחשב (שולחני או לפטופ) ומנסה לגשת אל הכונן- BLURAY TU DVD הפנימי באותו מחשב מהסטרימר דרך הרשת?

חשבתי לקבל איזו עיצה או עזרה מהמומחים לרשתות וחומרה - ואני בטוח שיש הרבה בפורום המקצועי הזה.

חשבתי אולי לקבל עזרה או התייחסות מזיו למשל !!!

ממתין לתגובה אני בטוח שזאת בעיה כללית ולא רק אצלי

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

אני דווקא חושב שלא הרבה קונים כונן בלוריי ומנסים לנגן בצורה כזו מדיה פיזית...

ניסית לעמוד על תיקיית BDMV וללחוץ PLAY במקום על ENTER?

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הי quyezra,
תודה על תגובתך.
לא ניסיתי ללחוץ PLAY אלא לחצתי אנטר - כרגע אין לי מדיה בלוריי - אבדוק בהזדמנות הקרובה.

אני חושב שאתה צודק שאיו הרבה משתמשים בכונן בלוריי פנימי כפי שאני עושה.
החשיבה הראשונה בזמנו לרכישת כונן ולא נגן יעודי הייתה מרביתה עקב העלות הנמוכה של כונן כזה לעומת נגן יעודי וכמובן האפשרות לבצע ריפיינג.

מנסיוני האישי בשנה האחרונה, הדרך שבחרתי בה היא די מסובכת ועלו לא מעט קשיים בתקופה הזאת למשל:
1. הכונן LG התקלקל לפחות ארבע פעמיים בשנה וחצי והמעבדה של היבואן ח.י אלקטרוניקה בראש העין כול פעם החליפה לי אותו בחדש.
אך הטרחה והנסיעה הלוך וחזור כבר עלתה יותר מעלות הכונן עצמו.
2.מסתבר שהיבואן הביא כמות קטנה מאד למלאי, עקב ביקוש נמוך, וכתוצאה מכך הפעם האחרונה להחלפה בחדש הייתה העייתית מאד כי לא היה להם במלאי שום כונן בלוריי להחליף לי ולקח כחודשיים עד שהישיגו לי מתאים מחנות חיצונית של אחד בדילרים שלהם.
3.להפתעתי הרבה, הכונן האחרון שקיבלתי לפני יומיים - דגם BH12LS38 , יצא לשוק רק בסתיו האחרון על ידי LG.
המפליא שבאתר הרישמי שלהם הם רשמו ( כמה חודשים בודדם אחרי ההכרזה) שהפסיקו ליצר את הדגם האחרון הזה ולמעשה אין יותר כונני בלוריי פנימיים באתר שלהם. " Discontinued Product"
http://www.lg.com/us/burners-drives/lg- ... -ray-burne
r

בבדיקה שעשיתי עכשיו הם כבר לא נותנים גישה מידית לדף הזה - מחקו את הכונן לגמרי
לכן מצרף תמונת מסך של אותו דף שאצלי עלה מקודם

כנראה שהביקוש העולמי למוצר זה הוא אפסי והיו לא מעט כוננים "תקולים" שהתקלקלו (פתאום הפסיקו לזהות מדיה כול שהיא שהוכנסה לכונן).

אני מקוה שהכונן הנוכחי שקיבלתי חדש יתפקד לאורך זמן - כי הוא כנראה האחרון שנמצא בישראל. (האחריות שלי מסתיימת בסוף 2012).

בדקתי היום יצרנים אחרים שכונני בלוריי שלהם נמכרים בארץ - ולהפתעתי יש די הרבה.

מעניין אם הבעיה הייתה רק של LG או ישנה מגמה עולמית לרדת מהמוצר הזה עקב אי אמינות תפקודית ו/או לחץ של מפיקי הבלוריי לשמירת הזכויות שלהם למניעת העתקות של הכותרים למחשב - אשמח לשמוע דעתם של חברי הפורום בנושא זה.

godZilla
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 407
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #5 

A210 לא תומך בניגון כותרי BLU-RAY פיסיים בשל העדר הרשיון.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”