חושב על רכישת NAS ויש לי כמה שאלות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

מה המצב חברים?, לא חשבתי שהיום הזה יגיע אבל מתחיל להיגמר לי מקום ב HDD חיצוני של 2TB, בעקבות כך חשבתי לרכוש NAS, קודם כל די נמאס מחשבונות החשמל רק כי אני רוצה להוריד כמה טורנטים, דבר נוסף הוא שנמאס כל פעם שאני צריך משהוא, צריך 2 מחשבים דלוקים רק כדי לגשת לקובץ כלשהוא מהדיסק, יש לי בראוטר USB האמת אבל זה מקרטע משהוא מבחינת מהירות, ומוגבל לגודל הידסק שאני מחבר, NAS ממה שקראתי חוסך גם חשמל וגם יכול לעשות קימת כל דבר שמחשב רגיל יכול, כולל הורדות מטורנט והם לא תופסים הרבה מקום כמו NAS בנוי, אני יודע שאפר עפילו להתקין מארכת *NIX שלמה במקום מה שיש בהם ואז השמיים הם הגבול, מבחינת BAYS חשבתי על לפחות 4 לשימוש עתידי וכננרה שימוש ב HDD של 3TB לפחות עקב רק 4 מקומות לדיסקים, יותר מ 4 עולים יקר משמעותית :roll: . הבנתי גם שאפשר בעצם לגשת לקבצים שלו מכל מקום בעולם ומסמרטפון וזה מרשימים ביותר ולא חשבתי לעצמי "איך לא חשבתי על זה קודם" וגם אין צורך בעצם כל פעם להעתיק מידע ממחשב אחד לאחר ,עלה אפשר להריץ כמה דיסקים ב RAID ממקום אחד מרוכז, גאוני, מבין בדגמים שיש כיום הכי זול שמצעתי הוא DLINK345 שזה דגם שיצה לפני חודשיים ממה שהבנתי, מעבד הוא 1.6 ו 512MB RAM ו 128MB ROM, ושלל האפרויות הטעימות הנוספות כמו שרת FTP SMB וכו', המחיר שלו כ2000 שקל כיום, http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... s_id=18473
יש משהוא יותר טוב במחיר הזה? כי המחיר לא כזה גדול וכבר יש לי 2X2TB לשימוש בו.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

nadavya
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 849
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

יש את הדבר הבא:
http://www.hometheater.co.il/article03340

שגם יעלה לך כמה שקלים פחות (כ1600 ש"ח).
ביחד עם עם UNRAID יתן לך פחות אות יותר מה שאתה רוצה.
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

nadavya כתב:יש את הדבר הבא:
http://www.hometheater.co.il/article03340

שגם יעלה לך כמה שקלים פחות (כ1600 ש"ח).
ביחד עם עם UNRAID יתן לך פחות אות יותר מה שאתה רוצה.
...
+1

אפשר לעשות דברים יפים עם UNRAID מעבר לאחסון קבצים.
רק חבל שאין קופסא כזו של HP עם מעבד i3 או אפילו i5.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #4 

למטרת NAS מה צריך יותר ? מה ייתן לך I3 או I5 ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לידע כללי 2 המחשבים הנייחים בבית הם על I3 מה דור הראשון :), לגבי שיטות ה RAID השונות כבר קיבלתי מספיק מידע, ואם בסוף ילך על NAS שנתתי בלינק אז ילך על RAID 5 או RAID 5 + HOTSWAP, השאלה היא כמה באמת דבר כזה אמור לעלות? 2000 שקל זה לא מחיר יקר מידי? אני יודע שזה לא QNAP או סינולוג'י אבל החומרה שלו לא כזאת חלשה במובנים של NAS, והוא תומך fun-plug למי שמכיר מה זה, אין לי שום בעיה להרביב אחד בנוי, הבעיה שבאמת בחיים לא יקבל גודל כזה קטן וחסכון בחשמל על מחשב בנוי (כן אפשר לעשות אנדרקלוק למעבד וכו' וכו', ויש יתר גמישות על מחשב X86 מאשר ARM שמריץ *NIX, אבל זה לא זה), אני בדיוק נזכר בקניות הקודמות שלי שהפורום עזר לי בבחירה שלי, אני בן אדם מעוד אובססיבי לגבי חסכון ותמורה של המוצר לאורך של לפחות כמה וכמה שנים ולא אוהב לזרוק כסף על סתם, בזמנו חשבתי להרכיב HTPC אך ברור שבדקתי גם לגבי הסטרימרים שתמיד נראה בעניי כ עוד צעצוע, כיום הHTPC שבסופו של דבר קניתי משתמש רק ל סרטים ותחנת הורדות, מה שבתכלס גם סטרימר יכול לעשות, אבל ל HTPC יש אפשרות ליותר להציג סרטים, אז כמו שאמרתי אני חושב לתווך ארוך של המוצר, חח עוד סיבה עולי שלא קניתי PS3 או משהוא...

לעניין ה NAS, נכון להיום בבית יש 3 מחשבים (מהם אחד משמש כתחנת עבודה, מחשב נוסף כמדיה סנטר ותחנת הורדות, ומחשב נייד בעת הצורך),
כבר מספר חודשים שאני שומר את כל התוכן שלי על HDD חיצוני של 2TB ואני בן אדם שלא מוחק דברים (קימת ולא), להרבה מהחברים פה יש NAS כזה או אחר (במיוחד בפורום HTPC), עקב כך שהמקום בקרוב יגמר, התחלתי לחשוב מה לעשות. בגלל שאני צריך לגשת למדיה שלי כל פעם ממחשב אחר, לא חסכוני לי להדליק מחשב בשביל זה, שימוש ביצעת הUSB ב רואטר גם לא בחשבון, מפה אין לי ממש בחירה חוץ מלקנות או להרכיב NAS ולדעתי כל היתרנות שלו מסבסדים את מחירו הלא זול יחסית (לפחות ביחס ל NAS של 2 מגירות), אבל בעבר ל 4 מגירות הם כבר סתם יקרים, מהדברים החשובים בעניי הם כמובן גישה מכל מחשב/סמרטפון ו/או כל מקום בעולם לקבצים שלי (לא מתכוון לסטרימינג, אבל בכללי גישה לקבצים בעת הצורך), אפשרות לעבוד כתחנת הורדות לכל דבר, שימוש כ שרת הדפסה (אם כי כבר יש לי מדפסת רשת), שער התופסות לא ממש מעניינים אותי אבל כל אופציה בה בחשבון. שוב זה נכון שכל מחשב מסוגל לזה אבל כמו שציינתי אני נוהג לחסוך בכל דבר אפשרי (עד גבול האפשר), הזכרתי שיש לי מדפסת רשת ,אבל מה שלא הזכרתי הוא, שהיא מדפסת לייזר, ולמה? חוסך לי כסף על טונר :D ,והטונר מעולם לא מתייבש, כך שזה די דומה לNAS שמכסה את העלות שלו בכיס שלי מחשבון החשמל (Y)
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

theone
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

agent__smith כתב:למטרת NAS מה צריך יותר ? מה ייתן לך I3 או I5 ?
...
כמו שכתבתי זה מעבר למטרות NAS (אחסון קבצים) רגילות. כמו לדוגמא:
הרצת VIRTUAL MACHINE של 7 WINDOWS על UNRAID לצורכים שונים.
היום אני מריץ את זה על ATOM מעל UNRAID וזה קצת איטי.

אם היה לי i3 הייתי מנסה את ה- VIRTUAL MACHINE כ- HTPC או מחשב נוסף לכל דבר ועניין אולי אפילו במקום המחשב הרגיל שיש לי בבית.

crikush
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

agent__smith כתב:למטרת NAS מה צריך יותר ? מה ייתן לך I3 או I5 ?
...
יש אנשים שרוצים לקחת את המארז של HP ולעשות ממנו גם HTPC.. במקביל..
וזה אחד החששות שלי שהוא לא יצליח עם המעבד הזה לסחוב הכל יחד.

וזה הדבר שהכי מבאס אותי בכל הענין .. כי אין לי ממש עודף מקום בדירה.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מה שכן אפשר לעשות זה לקחת מארז CFI-A7879 או CFI-A2059:
http://www.chyangfun.com/products_mini-itx.html

עם לוח אם MINI-ITX שתומך ב- I3 ולבנות משהו כמו ה- HP.

יעלה קצת יותר...בסביבות ה- 2000ש"ח.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אז בסופו של דבר העניין מומלץ? מנקודת הנחה של חסכון בחשמל?

Pickard
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #10 

שלום

אני ממליף לך מניסיון רב עם QNAP ללכת על הדגם QNAP-TS410 יש לי אותו מעל כשנה ועשיתי רק ריבוט אחד עד עכשיו פשוט מכשיר מדהים וידידותי + צריכת חשמל מאד נמוכה עובד 24\7 .

מחירו בEBAY כ 400$ ללא הדיסקים שווה כל אגורה לטעמי.

צח

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”