חווית קניה: החביתוש
כבר כמה ימים שאני מחפש לקנות קולה קפה במחיר סביר (מתחת לאלף שקל). לאחר פרסום כתבה כאן קיבלתי הצעה לבוא ולהתרשם מהחביתוש שברשות קופי טק. כמובן שנענתי להצעה ולאחר שחזרתי מהצבא ישר רצתי לחנות המפעל לראות על מה מדובר. היה מדהים! כמובן, דבר ראשון דן הכין לי אפסרסו (באמת קטלני חח) ואחר כך ערך לי סיור במפעל והסביר לי אודותיו. לאחר שפיטפטנו הוא הגיע לחביתוש והדגים לי קליה של הונדורס. בזמן הקליה הוא הסביר לי את כל התורה (האמת שבאמת לא ידעתי כלום לפני זה ועכשיו הכל יושב טוב חח). אחר כך טחנו ושתינו את הונדורס. לבסוף יצאתי עם החביתוש (מת על השם הזה) ועם 3 קילו של פולים חד זניים שונים. לכל הדרך דן עמד איתי בקשר באימייל כשהוא מקפיד לענות לי במרווחי זמן קצרים ביותר. איכפתיות גדולה להפליא!
אני מאמין שכל אדם הנותן שירות שהוא סובלני, מקצועי ומסביר פנים צריך לקבל את התודה המגיע לו. לצערי אנשים כאלה אינם שכחים כלל וכלל וכמוצאים אחד כזה צריך לדעת להעריך אותו.
לכן, תודה רבה דן, תענוג היה לבוא ולהתרשם מהחנות.
מקווה שלא חרגתי מהכללים, שהרי מטרת השירשור הינו התרשמות מהיחס שקיבלתי והמקצועיות.
אני מאמין שכל אדם הנותן שירות שהוא סובלני, מקצועי ומסביר פנים צריך לקבל את התודה המגיע לו. לצערי אנשים כאלה אינם שכחים כלל וכלל וכמוצאים אחד כזה צריך לדעת להעריך אותו.
לכן, תודה רבה דן, תענוג היה לבוא ולהתרשם מהחנות.
מקווה שלא חרגתי מהכללים, שהרי מטרת השירשור הינו התרשמות מהיחס שקיבלתי והמקצועיות.
ממש כך, לא מבין מה מטרת הקפה הזהיוסיסופר כתב:תתחדש ותהנה, אנחנו אוהבים נותני שרות טובים.
הדבר היחידי שציער אותי (כבדיחה כמובן) בכל הסיפור, זה הקפה מהונדורס- מעולם לא הבנתי מה תפקידו בחיים, מעבר לכך שמח בשמחתך....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יפה - תהנה.
הונדורס טוב בקלייה בהירה לקפה טורקי בבישול ארוך ארוך או לנפוליטנה.
יש לי עכשיו תערובת של אינטליגנציה שיש בה קוסטהריקה הונדורס ועוד משהו ממש בהיר.
יוצא טוב בנפוליטנה שבה כל העסק לוקח הרבה זמן עד שיוצא קפה.
הונדורס טוב בקלייה בהירה לקפה טורקי בבישול ארוך ארוך או לנפוליטנה.
יש לי עכשיו תערובת של אינטליגנציה שיש בה קוסטהריקה הונדורס ועוד משהו ממש בהיר.
יוצא טוב בנפוליטנה שבה כל העסק לוקח הרבה זמן עד שיוצא קפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תתחדש!
כמה דברים לגבי החביתוש מניסיוני איתו שאולי יעזרו לך.
כדאי לקלות חד זני ולא תערובת כדי לקבל קלייה אחידה.
יש משפך זהוב שאיתו מכניסים את הקפה לתוך המיכל של החביתוש, בגלל הפרשי הטמפרטורה הוא נוטה להינעל במיכל. אם זה קורה אל תתפתה לחלץ אותו בכוח או שתשאר עם שני חצאי חביתוש ביד שלא קל לחבר חזרה.
במהלך הקלייה תרים את הקולה מהמנוע ושקשק אותו בסיבוב טוב, לפחות 3-4 פעמים בכל באטץ׳.
אחרי שלומדים את השגעונות שלו זה סבבה של קולה.
כמה דברים לגבי החביתוש מניסיוני איתו שאולי יעזרו לך.
כדאי לקלות חד זני ולא תערובת כדי לקבל קלייה אחידה.
יש משפך זהוב שאיתו מכניסים את הקפה לתוך המיכל של החביתוש, בגלל הפרשי הטמפרטורה הוא נוטה להינעל במיכל. אם זה קורה אל תתפתה לחלץ אותו בכוח או שתשאר עם שני חצאי חביתוש ביד שלא קל לחבר חזרה.
במהלך הקלייה תרים את הקולה מהמנוע ושקשק אותו בסיבוב טוב, לפחות 3-4 פעמים בכל באטץ׳.
אחרי שלומדים את השגעונות שלו זה סבבה של קולה.
מה הקשר? מדברים פה על קלייה ביתית לא על רכישת תערובות מוכנות...shlomyga כתב:תערובת הבית של פורטפינו (100 ש"ח לקילו) הטובה ביותר ששתיתי עד היום....
Hosq, אני לא רוצה להטעות את הבחור אבל לפי הניסיון שלי - זה מאוד מאוד תלוי בסוג הפולים שאתה קולה ולמעט זנים שדומים בגודל ובמשקל אני אעדיף לקלות בנפרד.
למשל, אם אני קולה קולומביה אני לא אקלה איתו הודו. הפער בגודל הפיזי והבדלי הלחות בין הזנים השונים לא מאפשר תוצאות טובות (גם עם ייבוש).
השלב הראשון בקליה הוא הייבוש - אידוי המים שבתוך הפולים, בחום לא גבוה. שלב זה עשוי להיות ארוך יחסית, זה לא ממש ישפיע על התוצאה. כמו כן פולים מסוגים שונים יסיימו שלב זה כמעט ביחד כיון שתהליך אידוי המים שבתוך הפולים "שואב" את החום וטמפ' הפולים המתקבלת דומה. אם לא ייובשו כראוי, ותהליך הקליה יתחיל מוקדם מידי, תקבל תוצאה לא אחידה (ובחביתוש במיוחד, הכל מוקצן בכלי הזה). כמו כן פולים שלא יובשו כראוי יהיו עם טעמי לוואי. הבעיה היא שאי אפשר לדעת מתי בדיוק הסתיים התהליך, יש רמזים כמו עשן וקצת ריח, ואם ייבשת יותר מידי תקבל פולים אפויים ולא קלויים. מכיר את המשחק צ'יקן? מאוד דומה, צריך להגיע הכי קרוב לשפת הצוק אבל אם פספסת אתה נופל...
ברגע ששלטתי בתהליך זה קיבלתי בחביתוש תוצאות אחידות מאוד ועקביות. אפילו עקביות מידי - משום מה היה קשה יותר לשלוט בפרופיל הקליה לאחר הייבוש והקליה התקדמה כמעט תמיד בקצב דומה.
ברגע ששלטתי בתהליך זה קיבלתי בחביתוש תוצאות אחידות מאוד ועקביות. אפילו עקביות מידי - משום מה היה קשה יותר לשלוט בפרופיל הקליה לאחר הייבוש והקליה התקדמה כמעט תמיד בקצב דומה.
what's next?
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
במידה ואתה לא חותר להיות מומחה לקלייה ואתה פשוט רוצה לקלות קפה כתחביב,אני ממליץ לך פשוט לקלות איך שנראה לך ואיך שהבנת עד כה.
לאחר הקלייה חכה כמה ימים ותטעם את הקפה , לפי הטעימה הסופית תוכל לשאול לעצתי ועצת אחרים, איך להעצים טעם כזה ואיך לבטל ולמנוע טעם אחר.
קח טיימר
קבע גובה להבה אחיד
כבה בזמן פיצוץ 1
הדלק לאחר שפיצוץ 1 הסתיים
וקלה עד שתראה שהחביתוש מתחיל לזרוק עשן החוצה כך שתהיה ממש בפתחו של פיצוץ 1
וקרר מהר את הפולים.
אם אתה אוהב קפה מר, תוציא את הקפה כשאתה שומע את הפיצוץ ה2.
אם אתה רוצה ללמוד יותר.
פרסמתי עוד מאמרים ואתה יכול ללמוד מהם הרבה מאוד.
מאוד.
בהצלחה
לאחר הקלייה חכה כמה ימים ותטעם את הקפה , לפי הטעימה הסופית תוכל לשאול לעצתי ועצת אחרים, איך להעצים טעם כזה ואיך לבטל ולמנוע טעם אחר.
קח טיימר
קבע גובה להבה אחיד
כבה בזמן פיצוץ 1
הדלק לאחר שפיצוץ 1 הסתיים
וקלה עד שתראה שהחביתוש מתחיל לזרוק עשן החוצה כך שתהיה ממש בפתחו של פיצוץ 1
וקרר מהר את הפולים.
אם אתה אוהב קפה מר, תוציא את הקפה כשאתה שומע את הפיצוץ ה2.
אם אתה רוצה ללמוד יותר.
פרסמתי עוד מאמרים ואתה יכול ללמוד מהם הרבה מאוד.
מאוד.
בהצלחה