המושג 120HZ נחשב כיום מותג. יש מסכים עם, יש מסכים בלי. מהי משמעות המושג הזה, כיצד זה תורם לנו לאיכות התמונה ואיך להזהר ממי שעובד עלינו. סקירת ההיסטוריה והמשמעות של המושג ומדבר על כל התדרים מ-50 ועד 120HZ ועוד.

הם מרוויחים עלינו כסף בכל סידרה, גימיק חדש, ואנחנו צריכים לעבוד במשרה מלאה בתחום רק כדי להבין מה ההבדלים או איזה פנל הוא 120-240HZ אמיתי.המסקנות העיקריות מכל הנושא הזה הוא שהחברות ככל הנראה מרוצות מאוד מכך שאין שם אחיד ליכולות העיבוד הללו והן מצליחות להמשיך ולבלבל אותנו עם מונחים ושיטות חדשות....

מכל ממיר של יס, אפילו המקס הישנים, אפשר להוציא RGB ומכל DVD ב100 ₪ אפשר להוציא קומפוננט .קשה לי להבין אין אין לך מקור כל כך פשוט ומצוי. לפי מה שאתה אומר אתה כנראה מחובר בקומפוזיט שזה החיבור הכי נחות שיש. ..ואם ממנו אתה מביס כל פלאזמה באיכות תמונה ....Sexter כתב:יש לי CRT 36 אינטץ של סוני משנת 1999 בעלת מסך רחב ו 100Hz Advanced DRC אישית אני מעדיף לכבות את האופציה כי היא גורמת לסרט הולייודי להראות כמו תוכנית ריאלטי... ה 100 advanced מוסיף פרימים וכופל את תדר הסריקה, בזמן ש ה DRC מכפיל את הקווים ההוריזונטליים ומבצע DEINTERLACE לתמונה.. לטלויזיה יש כניסת קומפוננט וכניסת RGB שמעולם לא יצא לי לבדוק כי אין לי מקור שמוציא אותות כאלו.. אם רק היה לה HDMI... מעניין כמה יעלה HDMI ל קומפוננט, וכיצד תראה תמונת HD בטלויזיה הזו...? מה שבטוח שום LCD או פלאסמה לא מתקרבת לתמונה של הטלויזיה הזו בתכני SD......
ה CRT היא טלויזיה משנית הנמצאת בפינת אוכל ומחוברת לרסיבר ישן של ימהה דרך SVIDEO. לרסיבר הזה מחובר סטרימר ממיר לוויני גם דרך SVIDEO... אין לי יס או הוט. בשני הממירים אין קומפוננט כי האחת הוא SD ישן והאחר הוא HD הכולל רק HDMI ו קומפוזיט. אין לי גם DVD. יש סטרימר המחובר רק לטלויזיה האחרת LCD. גם בסטרימר הזה אין קומפוננט.טלHD כתב:מכל ממיר של יס, אפילו המקס הישנים, אפשר להוציא RGB ומכל DVD ב100 ₪ אפשר להוציא קומפוננט .קשה לי להבין אין אין לך מקור כל כך פשוט ומצוי. לפי מה שאתה אומר אתה כנראה מחובר בקומפוזיט שזה החיבור הכי נחות שיש. ..ואם ממנו אתה מביס כל פלאזמה באיכות תמונה ....Sexter כתב:יש לי CRT 36 אינטץ של סוני משנת 1999 בעלת מסך רחב ו 100Hz Advanced DRC אישית אני מעדיף לכבות את האופציה כי היא גורמת לסרט הולייודי להראות כמו תוכנית ריאלטי... ה 100 advanced מוסיף פרימים וכופל את תדר הסריקה, בזמן ש ה DRC מכפיל את הקווים ההוריזונטליים ומבצע DEINTERLACE לתמונה.. לטלויזיה יש כניסת קומפוננט וכניסת RGB שמעולם לא יצא לי לבדוק כי אין לי מקור שמוציא אותות כאלו.. אם רק היה לה HDMI... מעניין כמה יעלה HDMI ל קומפוננט, וכיצד תראה תמונת HD בטלויזיה הזו...? מה שבטוח שום LCD או פלאסמה לא מתקרבת לתמונה של הטלויזיה הזו בתכני SD.........

אפשר להגיד גם את ההפך: הטלויזיה שלך מציגה תכני HD כמו אף LCD או פלאזמה....Sexter כתב: מה שבטוח שום LCD או פלאסמה לא מתקרבת לתמונה של הטלויזיה הזו בתכני SD......

מה שאתה רואה לא קשור למה שעפר תיאר אלא זו תופעה שנובעת מהשידור, תופעה שנקראית bit starvation כלומר רוחב הפס של השידור לא מספיק להעביר את כל המידע שנדרש כדי להעביר את השינוי בסצינה, שהרי בשיטת הדחיסה מועברים רק השינויים בין פריים לפריים מתוך הנחה שהשינוי בין שני פריימים עוקבים הוא לא גדול ומכיון שבשינוי סצינה השינוי משמעותי מאוד ורוחב הפס נמוך, אתה רואה את ה״שבירה לקוביות״.avihuli כתב:לי יש מסך LCD של LG, דגם LH50YR עם 200Hz ע"פ נתוני היצרן. ריצוד אין אבל לפעמים יש מעבר של סצנה מסויימת בצורה מקוטעת.
מניח שזה קשור להגדרות של הטלוויזיה שהגדרתי...
בעת ההחלפה מה LCD הישנה שלי ראו כ"כ טוב כאילו הכל מצולם בתפאורה אז הורדתי את האיכות בשביל להתרגל למצב החדש.
מאז ועד היום זה נשאר ככה......

אתה בטוח שהיא ממציאה פריימים?Sexter כתב:יש לי CRT 36 אינטץ של סוני משנת 1999 בעלת מסך רחב ו 100Hz Advanced DRC אישית אני מעדיף לכבות את האופציה כי היא גורמת לסרט הולייודי להראות כמו תוכנית ריאלטי... ה 100 advanced מוסיף פרימים וכופל את תדר הסריקה, בזמן ש ה DRC מכפיל את הקווים ההוריזונטליים ומבצע DEINTERLACE לתמונה.. לטלויזיה יש כניסת קומפוננט וכניסת RGB שמעולם לא יצא לי לבדוק כי אין לי מקור שמוציא אותות כאלו.. אם רק היה לה HDMI... מעניין כמה יעלה HDMI ל קומפוננט, וכיצד תראה תמונת HD בטלויזיה הזו...? מה שבטוח שום LCD או פלאסמה לא מתקרבת לתמונה של הטלויזיה הזו בתכני SD......