שרשור תגובות: החלקת תנועה ו- 120HZ

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #1 

למאמר: החלקת תנועה ו- 120HZ

תמונה

המושג 120HZ נחשב כיום מותג. יש מסכים עם, יש מסכים בלי. מהי משמעות המושג הזה, כיצד זה תורם לנו לאיכות התמונה ואיך להזהר ממי שעובד עלינו. סקירת ההיסטוריה והמשמעות של המושג ומדבר על כל התדרים מ-50 ועד 120HZ ועוד.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 414 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

יופי של כתבה (Y) מסדרת את הדברים בתמצות ובפשטות.

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #3 

(Y)

omz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
נתן תודות: 132 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

תודה. נהנתי לקרוא (Y)

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

(Y) סוף סוף מישהו מסביר בשפה ברורה את כל ההבדלים ההזויים האלה בין היצרנים. (Y)
אני בקושי מעכל את כל החידושים והאינפורמציה שהיצרנים מעריפים עליי. כמו שכתבת:
המסקנות העיקריות מכל הנושא הזה הוא שהחברות ככל הנראה מרוצות מאוד מכך שאין שם אחיד ליכולות העיבוד הללו והן מצליחות להמשיך ולבלבל אותנו עם מונחים ושיטות חדשות.
...
הם מרוויחים עלינו כסף בכל סידרה, גימיק חדש, ואנחנו צריכים לעבוד במשרה מלאה בתחום רק כדי להבין מה ההבדלים או איזה פנל הוא 120-240HZ אמיתי.
זה כבר מתחיל לקרוץ לתחום האודיופיליה והוודו עם כל המספרים שאין להם גבוי במציאות, HZ שזורקים לכל עבר, או זה שאין סטנדרט אחיד.
ברגע שאני, אתה ואנשים מהתחום מתחילים להתבלבל משהו שם לא כשר. (n)

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

(Y) ותודה על המאמר המוסבר!
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #7 

תודה על הכתבה.
אם הבנתי נכון, אם רוכשים בארץ מסך של 240Hz אז בפועל ההכפלה שלו תהיה 200Hz ?
זאת אומרת, החברות מתבססות על תדר של 60Hz כרפרנס להכפלה של 2 או 3..
אשמח לקבל תיקון אם פספסתי.

אם אכן כך הדברים, אז לא היה עדיף לחברות פשוט לפרסם את הפיצ'ר כמו שהוא מבלי להכנס לתדרים שקריים?
לא עדיף לחברה X להציג את הטכנולוגייה עצמה של הוספת הפריימים והחלקת התמונה מאשר לזרוק לאוויר
תדר שלא אומר לאף אחד שום דבר..?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9034
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #8 

לי יש מסך LCD של LG, דגם LH50YR עם 200Hz ע"פ נתוני היצרן. ריצוד אין אבל לפעמים יש מעבר של סצנה מסויימת בצורה מקוטעת.
מניח שזה קשור להגדרות של הטלוויזיה שהגדרתי...
בעת ההחלפה מה LCD הישנה שלי ראו כ"כ טוב כאילו הכל מצולם בתפאורה אז הורדתי את האיכות בשביל להתרגל למצב החדש.
מאז ועד היום זה נשאר ככה... :)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

240HZ זה התדר כאשר התוכן הוא של 60 או 24FPS.

כאשר התוכן הוא נניח ממקור של יס, מדובר על 200HZ.

אין כאן תדרים שקריים, אלא פרשנות שונה. היחידים שבעצם ממש הפסיקו לדבר על תדרים ועברו למספרים אחרים זה פנסוניק עם הטריק החדש שלהם שמכווץ את זמן התאורה בפועל, והם מדברים בכלל על משהו שהוא שווה ערך תדר...

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #10 

יש לי CRT 36 אינטץ של סוני משנת 1999 בעלת מסך רחב ו 100Hz Advanced DRC אישית אני מעדיף לכבות את האופציה כי היא גורמת לסרט הולייודי להראות כמו תוכנית ריאלטי... ה 100 advanced מוסיף פרימים וכופל את תדר הסריקה, בזמן ש ה DRC מכפיל את הקווים ההוריזונטליים ומבצע DEINTERLACE לתמונה.. לטלויזיה יש כניסת קומפוננט וכניסת RGB שמעולם לא יצא לי לבדוק כי אין לי מקור שמוציא אותות כאלו.. אם רק היה לה HDMI... מעניין כמה יעלה HDMI ל קומפוננט, וכיצד תראה תמונת HD בטלויזיה הזו...? מה שבטוח שום LCD או פלאסמה לא מתקרבת לתמונה של הטלויזיה הזו בתכני SD...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14355
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #11 

Sexter כתב:יש לי CRT 36 אינטץ של סוני משנת 1999 בעלת מסך רחב ו 100Hz Advanced DRC אישית אני מעדיף לכבות את האופציה כי היא גורמת לסרט הולייודי להראות כמו תוכנית ריאלטי... ה 100 advanced מוסיף פרימים וכופל את תדר הסריקה, בזמן ש ה DRC מכפיל את הקווים ההוריזונטליים ומבצע DEINTERLACE לתמונה.. לטלויזיה יש כניסת קומפוננט וכניסת RGB שמעולם לא יצא לי לבדוק כי אין לי מקור שמוציא אותות כאלו.. אם רק היה לה HDMI... מעניין כמה יעלה HDMI ל קומפוננט, וכיצד תראה תמונת HD בטלויזיה הזו...? מה שבטוח שום LCD או פלאסמה לא מתקרבת לתמונה של הטלויזיה הזו בתכני SD...
...
מכל ממיר של יס, אפילו המקס הישנים, אפשר להוציא RGB ומכל DVD ב100 ₪ אפשר להוציא קומפוננט .קשה לי להבין אין אין לך מקור כל כך פשוט ומצוי. לפי מה שאתה אומר אתה כנראה מחובר בקומפוזיט שזה החיבור הכי נחות שיש. ..ואם ממנו אתה מביס כל פלאזמה באיכות תמונה .... :roll:

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #12 

תודה על המאמר (Y)
כיף לקרוא
כל הכתבות שלי
עמית לגו

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #13 

טלHD כתב:
Sexter כתב:יש לי CRT 36 אינטץ של סוני משנת 1999 בעלת מסך רחב ו 100Hz Advanced DRC אישית אני מעדיף לכבות את האופציה כי היא גורמת לסרט הולייודי להראות כמו תוכנית ריאלטי... ה 100 advanced מוסיף פרימים וכופל את תדר הסריקה, בזמן ש ה DRC מכפיל את הקווים ההוריזונטליים ומבצע DEINTERLACE לתמונה.. לטלויזיה יש כניסת קומפוננט וכניסת RGB שמעולם לא יצא לי לבדוק כי אין לי מקור שמוציא אותות כאלו.. אם רק היה לה HDMI... מעניין כמה יעלה HDMI ל קומפוננט, וכיצד תראה תמונת HD בטלויזיה הזו...? מה שבטוח שום LCD או פלאסמה לא מתקרבת לתמונה של הטלויזיה הזו בתכני SD...
...
מכל ממיר של יס, אפילו המקס הישנים, אפשר להוציא RGB ומכל DVD ב100 ₪ אפשר להוציא קומפוננט .קשה לי להבין אין אין לך מקור כל כך פשוט ומצוי. לפי מה שאתה אומר אתה כנראה מחובר בקומפוזיט שזה החיבור הכי נחות שיש. ..ואם ממנו אתה מביס כל פלאזמה באיכות תמונה .... :roll:
...
ה CRT היא טלויזיה משנית הנמצאת בפינת אוכל ומחוברת לרסיבר ישן של ימהה דרך SVIDEO. לרסיבר הזה מחובר סטרימר ממיר לוויני גם דרך SVIDEO... אין לי יס או הוט. בשני הממירים אין קומפוננט כי האחת הוא SD ישן והאחר הוא HD הכולל רק HDMI ו קומפוזיט. אין לי גם DVD. יש סטרימר המחובר רק לטלויזיה האחרת LCD. גם בסטרימר הזה אין קומפוננט.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #14 

Sexter כתב: מה שבטוח שום LCD או פלאסמה לא מתקרבת לתמונה של הטלויזיה הזו בתכני SD...
...
אפשר להגיד גם את ההפך: הטלויזיה שלך מציגה תכני HD כמו אף LCD או פלאזמה.... 8)

אני אישית יותר נהנה לצפות בתכני HD במסך FHD מאשר בתכני SD באיזה טלויזיה שלא תהיה...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

avihuli כתב:לי יש מסך LCD של LG, דגם LH50YR עם 200Hz ע"פ נתוני היצרן. ריצוד אין אבל לפעמים יש מעבר של סצנה מסויימת בצורה מקוטעת.
מניח שזה קשור להגדרות של הטלוויזיה שהגדרתי...
בעת ההחלפה מה LCD הישנה שלי ראו כ"כ טוב כאילו הכל מצולם בתפאורה אז הורדתי את האיכות בשביל להתרגל למצב החדש.
מאז ועד היום זה נשאר ככה... :)
...
מה שאתה רואה לא קשור למה שעפר תיאר אלא זו תופעה שנובעת מהשידור, תופעה שנקראית bit starvation כלומר רוחב הפס של השידור לא מספיק להעביר את כל המידע שנדרש כדי להעביר את השינוי בסצינה, שהרי בשיטת הדחיסה מועברים רק השינויים בין פריים לפריים מתוך הנחה שהשינוי בין שני פריימים עוקבים הוא לא גדול ומכיון שבשינוי סצינה השינוי משמעותי מאוד ורוחב הפס נמוך, אתה רואה את ה״שבירה לקוביות״.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

...
אתה בטוח שהיא ממציאה פריימים?
יש לך לינק לספסיפיקציות של המסך הזה?
במסכי crt ההכפלה ל-100 הרץ נעשתה פשוט ע״י הצגה כפולה של אותם פריימים ממטרה שונה ממה שעפר תיאר במאמר. היא נועדה כדי להקטין את תופעת ההיבהוב שיש במסכי crt שנובע מ״זיכרון״ קצר של החומר הזרחני.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

Sexter,

מה ש-100HZ ב-CRT עושה זה פשוט סורק כל FIELD פעמיים. זה מוריד את ההבהוב.

בשילוב עם DRC (ה-DEINTERLACER) אתה בעצם מקבל פעמיים תמונה. לא חושב שזה יגרום לתופעת "ריאליטי" (אלא אם התוכן הוא במקור 50 או 60HZ ואז אכן התופעה תחודד). בכל מקרה, זה לא ממציא פריימים (המצאת פריימים זה תכונה שהתווספה כ-5 שנים אחרי יציאת המסך שלך).

לא יודע אם המסך שלך תומך ב-HD, אבל סביר להניח שזה לא יעבוד מי יודע מה. יש לא מעט בעיות עם CRT. למרות הקונטרסט הגבוה (שאגב, מסכי פלזמה ו-LED חדשים כבר עברו מזמן).

בעיות Convergence של צבע. מסכים בגיל של המסך שלך (13 שנה) כבר דהויים משמעותית לעומת חדשים. מכיוון שאין כאלה חדשים אין ממש פיתרון לזה. למסכים כאלה יש גם בעיות גאומטריה, פוקוס ובעיות נוספות. מה שכן, סוני היא מהחברות שהצליחו לשמר את האיכות כמה שיותר, ולכן אני בהחלט מסכים שהמסך שלך הוא מצויין ביחס למה שהוא.

לגבי קומפוננט. אין שום בעיה להשיג סטרימר או ציוד אחר (למשל YES HD) שתומכים בקומפוננט. זה ממש לא סיפור יקר או מסובך.

לא להרים ציפיות, הרזולוציה של המסך לא כזו טובה, ולכן גם אם היא (ואני מאמין שזה נכון) קורעת כמעט כל מסך אחר ב-SD...

GalKar
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

תודה על הכתבה.
עפר,באמת לא נגעת באפקט אופרת הסבון שהוא תוצאה ישירה של הפעלת מנגנון ההחלקה.למה באמת זה קורה?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #19 

יופי של כתבה שעושה הרבה סדר בבלאגן ה 100 הרץ למינייהם להרבה אנשים (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #20 

(Y)
תודה רבה על ההסבר המלומד, מאמר בגובה העיניים שמסביר המון.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”