ווליום במגבר פיוניר vsx-921
שלום לכולם
התקנתי את המערכת החדשה שלי והמגבר הנ״ל עובד תקין בסה״כ.
כשאני מנמיך את הווליום למינימום המגבר מציג (80-) ואז כשיורדים עוד קצת זה כבר מראה ---.
מה שמוזר לי (ויכול להיות שתקין לחלוטין אך עדיין מוזר) הוא שכאשר אני מתחיל לעלות מהמינימום אני מתחיל לשמוע משהו רק בסביבות (45-) או אפילו קצת יותר מזה כלומר אני צריך להגביר די הרבה כדי שאני אתחיל לשמוע (בווליום נמוך).
כשאני מגביר יותר אני כמובן מקבל גם ווליום גבוה והכל בסדר אבל זה עדיין נראה לי מוזר שאני צריך להגביר כל כך הרבה כדי להתחיל לשמוע...
כדי לשמוע סרט בווליום סביר (ולא ״לפוצץ ת׳רמקולים״) כמו ווליום שיושבים לראות טלוויזיה זה צריך להיות בערך על איזה (15-) עד (10-)...
האם זה תקין למגבר הזה?
התקנתי את המערכת החדשה שלי והמגבר הנ״ל עובד תקין בסה״כ.
כשאני מנמיך את הווליום למינימום המגבר מציג (80-) ואז כשיורדים עוד קצת זה כבר מראה ---.
מה שמוזר לי (ויכול להיות שתקין לחלוטין אך עדיין מוזר) הוא שכאשר אני מתחיל לעלות מהמינימום אני מתחיל לשמוע משהו רק בסביבות (45-) או אפילו קצת יותר מזה כלומר אני צריך להגביר די הרבה כדי שאני אתחיל לשמוע (בווליום נמוך).
כשאני מגביר יותר אני כמובן מקבל גם ווליום גבוה והכל בסדר אבל זה עדיין נראה לי מוזר שאני צריך להגביר כל כך הרבה כדי להתחיל לשמוע...
כדי לשמוע סרט בווליום סביר (ולא ״לפוצץ ת׳רמקולים״) כמו ווליום שיושבים לראות טלוויזיה זה צריך להיות בערך על איזה (15-) עד (10-)...
האם זה תקין למגבר הזה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אכן נשמע הגיוני ומתאים.
האם הרצת את הכיול באמצעות המיקרופון?
מה גודל החלל?
לאיזה מקור אתה מתייחס? האם למקור יש ווליום משלו?
האם הרצת את הכיול באמצעות המיקרופון?
מה גודל החלל?
לאיזה מקור אתה מתייחס? האם למקור יש ווליום משלו?
החלל גדול אבל זה לא ווליום שלא מספיק לחלל, רק בבערך מינוס 40 אתה מתחיל לשמוע ברמה של לקרב את האוזן לרמקול ולשמוע...
הרצתי כמובן את הכיול וזה קורה בכל המקורות - yes, xtreamer...
שוב, הווליום עולה יפה כשמגבירים לכיוון ה-0 אבל היה נראה לי קצת מוזר שאני צריך להגביר כל כך הרבה (ללחוץ רצוף איזה 3 שניות כדי להתחיל לשמוע).
שאלה נוספת שקשורה - יש איזשהו הבדל בין הערכים שמתחת לאפס לאלה שמעל או שזו סתם צורת ייצוג?
הרצתי כמובן את הכיול וזה קורה בכל המקורות - yes, xtreamer...
שוב, הווליום עולה יפה כשמגבירים לכיוון ה-0 אבל היה נראה לי קצת מוזר שאני צריך להגביר כל כך הרבה (ללחוץ רצוף איזה 3 שניות כדי להתחיל לשמוע).
שאלה נוספת שקשורה - יש איזשהו הבדל בין הערכים שמתחת לאפס לאלה שמעל או שזו סתם צורת ייצוג?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. אין טעם להוריד את הווליום עד הסוף. תשאיר אותו באיזור ה-50 ואף גבוה מכך.
עכשיו כשאני בחלל קטן אני מגביר עד איזור ה-26 לסרטים מסטרימר. בחלל יותר גדול הייתי מגדיל גם ל-15.
בעיקרון ה00 זה המקום בו ההגברה יכולה להגיע למקסימום מבחינת הנתונים הנקיים - וגם זה רק בנקודות בהן אכן הווליום בתוכן מגיע לכזה (למשל פיצוץ).
תבדוק בסטרימר שהווליום שלו על המקסימום. (בתנאי שלא נשמעים ככה עיוותים).
באיזה מצב אתה שומע? PURE? או מצב אחר?
כמה החלל גדול? מה הכיול עשה? האם העמדת את המיקרופון בנקודות ההאזנה?
בדוק בכיול על כמה הוא העמיד את השינוי לקדמיים, אולי הוא הנחית אותם?
עכשיו כשאני בחלל קטן אני מגביר עד איזור ה-26 לסרטים מסטרימר. בחלל יותר גדול הייתי מגדיל גם ל-15.
בעיקרון ה00 זה המקום בו ההגברה יכולה להגיע למקסימום מבחינת הנתונים הנקיים - וגם זה רק בנקודות בהן אכן הווליום בתוכן מגיע לכזה (למשל פיצוץ).
תבדוק בסטרימר שהווליום שלו על המקסימום. (בתנאי שלא נשמעים ככה עיוותים).
באיזה מצב אתה שומע? PURE? או מצב אחר?
כמה החלל גדול? מה הכיול עשה? האם העמדת את המיקרופון בנקודות ההאזנה?
בדוק בכיול על כמה הוא העמיד את השינוי לקדמיים, אולי הוא הנחית אותם?
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9047
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
ככה זה היום ברסיברים החדשים. גם לי הייתה את אותה תופעה שעברתי מהרסיבר הישן שלי שיוצר לפני יותר מעשור לרסיבר הנוכחי.
בקודם בקושי הייתי מגיע לשליש ווליום וזה היה ממש חזק. בנוכחי אני פחות או יותר עם אותם מספרים כמו שלך.
גם הערכים היו שונים - בחדש יש מינוס בעוד שבקודם לא היה מינוס...
** אגב - מדובר ברסיבר של ימאהה.
בקודם בקושי הייתי מגיע לשליש ווליום וזה היה ממש חזק. בנוכחי אני פחות או יותר עם אותם מספרים כמו שלך.
גם הערכים היו שונים - בחדש יש מינוס בעוד שבקודם לא היה מינוס...
** אגב - מדובר ברסיבר של ימאהה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא צריך להילחץ מהקטע של הווליום, צריך פשוט לזכור שסולם הערכים של ההגברה הוא לא ליניארי אלא לוגריתמי.
במילים אחרות, כל שלושה "שלבים" שאתה עולה בווליום (נגיד ממינוס 33 למינוס 30) מכפילים את עוצמת הסאונד הלכה למעשה. כפועל יוצא של כך, ערך של מינוס שלושים מייצג בערך אלפית (1/1,000) מהעוצמה המקסימלית של המגבר, וערך של מינוס 45 מייצג בערך 1/33,000 מהמקסימום.
כשחושבים על זה ככה, זה קצת יותר מובן למה לא ממש שומעים משהו בחצי התחתון של סקאלת הווליום...
במילים אחרות, כל שלושה "שלבים" שאתה עולה בווליום (נגיד ממינוס 33 למינוס 30) מכפילים את עוצמת הסאונד הלכה למעשה. כפועל יוצא של כך, ערך של מינוס שלושים מייצג בערך אלפית (1/1,000) מהעוצמה המקסימלית של המגבר, וערך של מינוס 45 מייצג בערך 1/33,000 מהמקסימום.
כשחושבים על זה ככה, זה קצת יותר מובן למה לא ממש שומעים משהו בחצי התחתון של סקאלת הווליום...
תודה לכולם,
חשבתי שכך הדבר ושזו רק שיטת ייצוג/מספור (ליניארי/לוגריתמי).
תודה בכל מקרה.
בהמשך לשאלתך איתי, האמת ששמעתי במצב של stereo רגיל אבל לאחר שקראתי מה שכתבת אז החלפתי את המודים השונים וניסיתי לשמוע בכל מיני מצבים.
מה המצב המומלץ לשמוע תכנים שמגיעים בסטריאו? מה לגבי אם אני רוצה לשמוע סטריאו מכל הרמקולים, מה להפעיל אז?
ובכלל, האם יש איזשהן המלצות לגבי הגדרות/פרופילים/מודים שונים שכדאי להגדיר כדי לנצל ולהנות מהיכולות של המגבר הזה?
חשבתי שכך הדבר ושזו רק שיטת ייצוג/מספור (ליניארי/לוגריתמי).
תודה בכל מקרה.
בהמשך לשאלתך איתי, האמת ששמעתי במצב של stereo רגיל אבל לאחר שקראתי מה שכתבת אז החלפתי את המודים השונים וניסיתי לשמוע בכל מיני מצבים.
מה המצב המומלץ לשמוע תכנים שמגיעים בסטריאו? מה לגבי אם אני רוצה לשמוע סטריאו מכל הרמקולים, מה להפעיל אז?
ובכלל, האם יש איזשהן המלצות לגבי הגדרות/פרופילים/מודים שונים שכדאי להגדיר כדי לנצל ולהנות מהיכולות של המגבר הזה?
אשמח אם למישהו יש טיפים שקשורים לשאלה הקודמת ששאלתי...
ובנוסף - האם יש למגבר אפשרות ל- OSD בזמן צפייה בתכנים המחוברים ל- HDMI?
אני יושב די רחוק ולא ממש רואה מה המגבר מציג לי על התצוגה שלו...
לתפריטים ולכיול וכו' אני כמובן מצליח להיכנס אבל האם אפשר להציג את ההגדרות שהמגבר מציג גם על הטלוויזיה, לדוגמא בשינוי ווליום או בשינוי פרופילי שמע?
תודה!
ובנוסף - האם יש למגבר אפשרות ל- OSD בזמן צפייה בתכנים המחוברים ל- HDMI?
אני יושב די רחוק ולא ממש רואה מה המגבר מציג לי על התצוגה שלו...
לתפריטים ולכיול וכו' אני כמובן מצליח להיכנס אבל האם אפשר להציג את ההגדרות שהמגבר מציג גם על הטלוויזיה, לדוגמא בשינוי ווליום או בשינוי פרופילי שמע?
תודה!
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
עדיף לשמוע סטריאו במצב DIRECT - ללא כל עיבודים ותוספות לקול.
במידה ויש לך את המצב הזה ברסיבר אז השתמש בו, ברסיבר שלי אני מאזין למוזיקה דו ערוצית רק במצב הזה ואני מרוצה.
במידה ויש לך את המצב הזה ברסיבר אז השתמש בו, ברסיבר שלי אני מאזין למוזיקה דו ערוצית רק במצב הזה ואני מרוצה.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

כן לזה הוא התכוון - Pure, או רק Direct, כל חברה מכנה את המצב הזה קצת אחרת, אצלי ב- DENON זה DIRECT.
ואם בכל זאת בא לי לשמוע מוזיקה מכל הרמקולים פחות או יותר בעוצמה שווה (לא לצורך האזנה נטו, אלא לצורך "שיהיה ברקע"), אצלי זה בד"כ כשמנקים את הבית
אז יש המלצות למצב מומלץ? מצאתי כל מיני פורמטים, אבל לפחות לפי השמיעה שלי, הם "מפרקים" את המוזיקה כדי לתת אפקט "סראונדי" ופחות כדי לתת מוזיקה באופן שווה בכל הרמקולים...
אז יש המלצות למצב מומלץ? מצאתי כל מיני פורמטים, אבל לפחות לפי השמיעה שלי, הם "מפרקים" את המוזיקה כדי לתת אפקט "סראונדי" ופחות כדי לתת מוזיקה באופן שווה בכל הרמקולים...
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני אוהב לשמוע במצב 5channel streo - מחלק את הצליל ל- 5 ערוצים, לפי דעתי המצב הזה נשמע סביר יותר לעומת כל מצבי ה- DSP האחרים.
יש גם אלבומים בפורמט DVD AUDIO או SACD ואז המוזיקה היא רב ערוצית באמת וגם (לרוב) נשמעת יותר טוב.
יש גם אלבומים בפורמט DVD AUDIO או SACD ואז המוזיקה היא רב ערוצית באמת וגם (לרוב) נשמעת יותר טוב.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אצלי הרסיבר הנוכחי החליף רסיבר ישן יותר של פיוניר, ואני לא חושב שזה דומה בשניהם, תנסה אולי לחפש במדריך למשתמש שבא עם הרסיבר.