מבקש עזרה בבחירת טלויזיה פשוטה, בעיקר לתכני SD
היי,
אשמח לעזרה בבחירת טלויזיה פשוטה.
השימוש העיקרי (כ-90%) הוא תכני SD: גם תכני SD מסטרימר, וגם ממקור אנאלוגי דרך כניסת אנטנה (מכשיר וידאו ישן), ולכן יכולת להצגת תכנים כאלו בצורה טובה היא חשובה מאוד.
יהיה שימוש מועט (כ-10%) עבור תכני HD (בעיקר 720p מסטרימר).
(כרגע לא מתוכנן חיבור לכבלים/לוין, אבל בעתיד מי יודע...)
טלויזיה פשוטה מספיקה לי - לא מעניין אותי 3D, ולא יכולות של התחברות לרשת וכו'
מרחק צפיה הוא כ-2.5 מטרים, ולכן נראה לי שיתאים משהו בסדר גודל של 40" (נניח בין 37 ל-42).
הטלויזיה היא עבור סלון מואר - השתקפויות מפריעות לי מאוד, ולכן אני מעדיף לוותר על פלזמה (ועל מסכים מבריקים).
התקציב צנוע, אבל גמיש (מאוד).
חשבתי על משהו בסדר גודל של 3,000 ש"ח, אבל אם יש צורך לחרוג זה אפשרי (אין טעם להציע טליזיות ב-7,000 ש"ח, אבל נגיד שגם מכשירים בסביבות ה-4,000 ש"ח באים בחשבון).
תודה מראש לעוזרים.
השימוש העיקרי (כ-90%) הוא תכני SD: גם תכני SD מסטרימר, וגם ממקור אנאלוגי דרך כניסת אנטנה (מכשיר וידאו ישן), ולכן יכולת להצגת תכנים כאלו בצורה טובה היא חשובה מאוד.
מרחק צפיה הוא כ-2.5 מטרים, ולכן נראה לי שיתאים משהו בסדר גודל של 40" (נניח בין 37 ל-42).
הטלויזיה היא עבור סלון מואר - השתקפויות מפריעות לי מאוד, ולכן אני מעדיף לוותר על פלזמה (ועל מסכים מבריקים).
חשבתי על משהו בסדר גודל של 3,000 ש"ח, אבל אם יש צורך לחרוג זה אפשרי (אין טעם להציע טליזיות ב-7,000 ש"ח, אבל נגיד שגם מכשירים בסביבות ה-4,000 ש"ח באים בחשבון).
תודה מראש לעוזרים.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
KZ כתב:היי,
תודה מראש לעוזרים....
KZ
מסגרת התקציב שלך די טובה למסך פלזמה 43-42 אינצ' . או של סמסונג או של פנאסוניק .
מסך הפלזמה יתאים לך מאוד מיכוון שמרבית הצפייה שלך היא בתכני SD .
ממליץ לך לעשות סבב חנויות קטן בשביל לקבל החלטה מי מתאימה לך יותר .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
תודה על התגובה.9000es כתב: KZ
מסגרת התקציב שלך די טובה למסך פלזמה 43-42 אינצ' . או של סמסונג או של פנאסוניק .
מסך הפלזמה יתאים לך מאוד מיכוון שמרבית הצפייה שלך היא בתכני SD .
ממליץ לך לעשות סבב חנויות קטן בשביל לקבל החלטה מי מתאימה לך יותר ....
האמת היא שראיתי איזה-שהוא צג פלזמה 43" של סמסונג, כנראה מהדגמים הישנים יותר, שהיה בסדר בעיני ובמחיר מפתה (אני חושב שזה היה דגם Samsung PS43D490), אבל ויתרתי עליו בגלל חשש מהשתקפויות (כפי שכתבתי, "השתקפויות מפריעות לי מאוד, ולכן אני מעדיף לוותר על פלזמה (ועל מסכים מבריקים)").
לא ציינתי את זה, אבל כמובן שעשיתי סבב בחנויות.
דגם שמצא חן בעיני הוא Samsung UA40EH5000, צג LED פשוט במחיר זול, והאיכות שלו בתכני HD מספקת עבורי.
אבל, ב-SD האיכות היתה לא מספקת לטעמי (הרבה פחות טוב מצגי CRT מלפני 15 שנים...).
האמת היא שיש קצת בעיה בבדיקה של הצגים האלה בחנויות - אפשר לצפות בתכני SD, אבל המקור שלהם הוא ממיר HD כלשהו, כך שאני חושש שהאיכות שמוצגת בפועל טובה יותר מזו שתתקבל בהשוואה לכניסת אנטנה בטלויזיה. לכן אני מקווה להעזר בהמלצות של חברי הפורום, ולא להתבסס רק על איכות התצוגה בחנות.