מוזמנים לקרוא
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
מאמר יפה
נהנתי לקרא
ממליץ לכתוב מוץ ולא שף
נהנתי לקרא
ממליץ לכתוב מוץ ולא שף
- SavagEMessiaH
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
מאמר בהחלט יפה וכיף לקרוא.
הייתי שמח לראות תמונות שמלוות את הטקסט, זה בהחלט עוזר לקולה המתחיל
הייתי שמח לראות תמונות שמלוות את הטקסט, זה בהחלט עוזר לקולה המתחיל
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
יוצא מן הכלל. נהנתי לקרוא.
אני משתמש בקולה פופ-קורן שסידרתי לו מד חום שבולט כ 3ממ לתוך המיכל (כאשר בולט יותר, הוא גם מפריע לפולים להסתובב וגם מושפע חזק מהאויר החם). כמו כן יש לי שליטה מבחוץ בניפרד על עוצמת האויר ועל רמת החום (באמצעות דימר). האם לדעתך אני צריך שינויים מסויימים ב"פרוטוקול" עקב העובדה שהקולה שלי הוא פופ-קורן?
תודה...
אני משתמש בקולה פופ-קורן שסידרתי לו מד חום שבולט כ 3ממ לתוך המיכל (כאשר בולט יותר, הוא גם מפריע לפולים להסתובב וגם מושפע חזק מהאויר החם). כמו כן יש לי שליטה מבחוץ בניפרד על עוצמת האויר ועל רמת החום (באמצעות דימר). האם לדעתך אני צריך שינויים מסויימים ב"פרוטוקול" עקב העובדה שהקולה שלי הוא פופ-קורן?
תודה...
Artificial Intelligence is better then NONE...
-
NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
בוקר טוב
שינוי צריך להתבצע רק אם הטעם של הקפה לאחר הקלייה לא מספק אותך.
בעיקרון בקלייה באוויר חם מעבר החום הוא מעולה, ניתן לבחון זאת ע"י שקילת הקפה לפני ואחרי ובדיקת אחוז איבוד הלחות.
זה משתנה מזן לזן אבל לאספרסו איבוד הלחות צריך להיות בין 16.5% לקלייה בהירה לבין 18% לקלייה בינונית כהה (תלוי בזן).
שים לה שציינתי במאמר שהקפה צריך להתפתח, לכן אם הקפה מרגיש בוסרי מדי ולא מפותח, תאט את הקלייה באמצעות הבקרים שלך בעיקר בסביבות הפיצוץ 1.
בכל מקרה אל תתייחס לחום המוצג בגשש שלך כיוון שהוא יראה לך את חום הסביבה ולא חום הפולים בגלל שאתה קולה באוויר חם והמגע עם הגשש יהיה של האוויר והפולים לא ישפיעו עליו.
אם יש לך שאלות נוספות , תרגיש חופשי.
שבת שלום ושבוע טוב לכולם
שינוי צריך להתבצע רק אם הטעם של הקפה לאחר הקלייה לא מספק אותך.
בעיקרון בקלייה באוויר חם מעבר החום הוא מעולה, ניתן לבחון זאת ע"י שקילת הקפה לפני ואחרי ובדיקת אחוז איבוד הלחות.
זה משתנה מזן לזן אבל לאספרסו איבוד הלחות צריך להיות בין 16.5% לקלייה בהירה לבין 18% לקלייה בינונית כהה (תלוי בזן).
שים לה שציינתי במאמר שהקפה צריך להתפתח, לכן אם הקפה מרגיש בוסרי מדי ולא מפותח, תאט את הקלייה באמצעות הבקרים שלך בעיקר בסביבות הפיצוץ 1.
בכל מקרה אל תתייחס לחום המוצג בגשש שלך כיוון שהוא יראה לך את חום הסביבה ולא חום הפולים בגלל שאתה קולה באוויר חם והמגע עם הגשש יהיה של האוויר והפולים לא ישפיעו עליו.
אם יש לך שאלות נוספות , תרגיש חופשי.
שבת שלום ושבוע טוב לכולם
- avramm
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על התגובה המהירה. יש לך רעיון איך למדוד את חום הפולים או לכייל בין חום הפולים לגשש שלי? אם אני רוצה לעקוב אחרי הפרוטוקול שלך אני חייב את חום הפולים. שוב תודה על חלוקת הידע, נדיר במקומותינו.
Artificial Intelligence is better then NONE...
-
NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
זמן המנוחה של הקפה תלוי ברמת קלייתו, ככל שהוא כהה יותר כך הזמן שהוא מגיע לשיא הוא מהיר יותר וכך גם אורך חייו.
הדברים האמורים נכתבו על הקפה שלי וסגנון הקלייה שלי.
לגבי דבריך אברם, קשה לי לחשוב על דרך שבקליית אוויר תוכל למדוד את טמפרטורת הפולים, אך תוכל לזהות את טמפרטורת הפולים לפי צבע הפולים באופן די קרוב.
כמו כן, אולי תוכל להשתמש במדי טמפרטורה של לייזר (אני מקווה שאני לא טועה במינוח הטכני), כך שתוכל לשלוף מספר פולים, להצביע עליהם ולקבל את טמפרטורת הפולים. אני מקווה שזה אפשרי מבחינה טכנית.
תקרא על מוצרים כאלה פה:
http://www.aliexpress.com/wholesale?Sea ... 0&manual=y
ושוב, אל תיצור שינוי אם טעם הפולים מספק אותך, הרעיון הכללי לצורך בידע שנכתב במאמר הוא רק הצורך המקצועי ליצור סוגי קפה אחרים לבקשת לקוחות ולהבין טעויות קלייה.
למשתמש הביתי יש צורך במידע הנ"ל רק אם הוא לא מרוצה מטעם הקפה על אף שהוא משתמש בחומר גלם טוב.
הדברים האמורים נכתבו על הקפה שלי וסגנון הקלייה שלי.
לגבי דבריך אברם, קשה לי לחשוב על דרך שבקליית אוויר תוכל למדוד את טמפרטורת הפולים, אך תוכל לזהות את טמפרטורת הפולים לפי צבע הפולים באופן די קרוב.
כמו כן, אולי תוכל להשתמש במדי טמפרטורה של לייזר (אני מקווה שאני לא טועה במינוח הטכני), כך שתוכל לשלוף מספר פולים, להצביע עליהם ולקבל את טמפרטורת הפולים. אני מקווה שזה אפשרי מבחינה טכנית.
תקרא על מוצרים כאלה פה:
http://www.aliexpress.com/wholesale?Sea ... 0&manual=y
ושוב, אל תיצור שינוי אם טעם הפולים מספק אותך, הרעיון הכללי לצורך בידע שנכתב במאמר הוא רק הצורך המקצועי ליצור סוגי קפה אחרים לבקשת לקוחות ולהבין טעויות קלייה.
למשתמש הביתי יש צורך במידע הנ"ל רק אם הוא לא מרוצה מטעם הקפה על אף שהוא משתמש בחומר גלם טוב.
- avramm
- חבר פעיל מאוד

תודה, מצאתי אותו וקליתי קפה לפיו. כיוון כיוון שמד טמפ האינפרה אדום (כוונת ליזר) לא הגיע עדיין ואני עובד על פי טמפרטורת המיכל, הורדתי 20% מטמפרטורת המדידה שלי. תוך כמה ימים לאחר השתיה הראשונה אספר על התוצאות.
תודה על המאמר המפורט...
תודה על המאמר המפורט...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הלייזר משמש רק לציון המיקום שהפוטודיודה מכוונת.
רוני קרן ניסה את זה על ג'ין וזה לא עוזר - המדידה מושפעת מהאוויר החם בכל מקרה.
רוני קרן ניסה את זה על ג'ין וזה לא עוזר - המדידה מושפעת מהאוויר החם בכל מקרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- avramm
- חבר פעיל מאוד

יפה שאתה עדיין זוכר. ובכן, זה באמת מד טמפ שמודד את הקרינה האנפרה אדומה והליזר הוא לכיוון. אז הוא באמת עובד!!!
אני יודע שהוא מראה טמפ נכונה כיוון שיש לי גם טרמוקפל שמודד את טמפ המיכל. כאשר הבקר שלי מכוון כך שהטמפ אינה משתנה ונשארת קבועה במשך כ- 20שניות, הליזר (ברשותכם נקרא לו כך) מראה בדיוק את אותה טמפ כמו הטרמוקפל. כשהטמפ משתנה עולה או יורדת, הליזר מפגר - לפעמים בעשרות מעלות. זה מראה שלפולים דרוש זמן רב יותר (בהרבה) להתחמם והליזר אמנם מודד את טמפ הפולים. לגבי תוצאות הקליה; אני זקוק לקליה נוספת כיוון שזו פעם ראשונה שקליתי כך והתאפסתי על הטכניקה רק לאחר שקליתי כמה סוגי קפה. בגדול אני יכול לאמר שהימן מוקה יצא הכי מוצלח עם ארומה אגוזית (קליתי גם קולומביה ברזיל גאטמלה וימן עדני) אבל אותו קליתי אחרון כך שצברתי מעט ניסיון.
יש הבדל לא קטן בטעם בין שני הימנים אבל אינני יכול להבטיח שזו לא תוצאה שקשורה לחוסר מיומנות שלי בקליה הזו. כמו שאמרתי, בפעם הבאה אשתדל להיות יותר עקבי בטכניקה ואז ניראה. אגב, אשתי הכי אוהבת את הגאטמלה (היא שותה עם חלב).
למי שמעוניין, מד הטמפ הזה מאוד מעניין ואני ממליץ. התגובה שלו מידית כך שאין צורך לשהות מעל למיכל הפופקורן יותר משניה או שתיים והקריאה לא מושפעת כך מהאויר החם.
לאחר שאצבור מעט יותר ניסיון, אני מבטיח לפרסם כאן את התובנות שלי בנושא. אגב מי שמעוניין את מדי הליזר הללו יש גם ב DEALEXTREME וגם ב EBAY - שלי עלה $18.
http://www.dealextreme.com/p/digital-in ... 16-f-29079
אני יודע שהוא מראה טמפ נכונה כיוון שיש לי גם טרמוקפל שמודד את טמפ המיכל. כאשר הבקר שלי מכוון כך שהטמפ אינה משתנה ונשארת קבועה במשך כ- 20שניות, הליזר (ברשותכם נקרא לו כך) מראה בדיוק את אותה טמפ כמו הטרמוקפל. כשהטמפ משתנה עולה או יורדת, הליזר מפגר - לפעמים בעשרות מעלות. זה מראה שלפולים דרוש זמן רב יותר (בהרבה) להתחמם והליזר אמנם מודד את טמפ הפולים. לגבי תוצאות הקליה; אני זקוק לקליה נוספת כיוון שזו פעם ראשונה שקליתי כך והתאפסתי על הטכניקה רק לאחר שקליתי כמה סוגי קפה. בגדול אני יכול לאמר שהימן מוקה יצא הכי מוצלח עם ארומה אגוזית (קליתי גם קולומביה ברזיל גאטמלה וימן עדני) אבל אותו קליתי אחרון כך שצברתי מעט ניסיון.
יש הבדל לא קטן בטעם בין שני הימנים אבל אינני יכול להבטיח שזו לא תוצאה שקשורה לחוסר מיומנות שלי בקליה הזו. כמו שאמרתי, בפעם הבאה אשתדל להיות יותר עקבי בטכניקה ואז ניראה. אגב, אשתי הכי אוהבת את הגאטמלה (היא שותה עם חלב).
למי שמעוניין, מד הטמפ הזה מאוד מעניין ואני ממליץ. התגובה שלו מידית כך שאין צורך לשהות מעל למיכל הפופקורן יותר משניה או שתיים והקריאה לא מושפעת כך מהאויר החם.
לאחר שאצבור מעט יותר ניסיון, אני מבטיח לפרסם כאן את התובנות שלי בנושא. אגב מי שמעוניין את מדי הליזר הללו יש גם ב DEALEXTREME וגם ב EBAY - שלי עלה $18.
http://www.dealextreme.com/p/digital-in ... 16-f-29079