בוקר טוב לכולם.
קיבלתי זוג רמקולים jbl xti-100, במצב סביר, קצת שריטות, הרמקולים עובדים למעט הטוויטרים, בכל רמקול הטוויטר לא עובד.
האם כדאי להשקיע ולתקן? יש לי שוכבים בצד שני טוויטרים של VIFA במצב טוב שמבחינת המידות נכנסים למיקום של הטוויטרים המקוריים ואני מאמין שהם יוכלו לעשות את העבודה, אך זה נראה פחות טוב.
בנוסף לצערי חסרים גם הגרילים של הרמקולים, גם בעיה אבל פחות חמורה, כאן אני אנסה לאלתר משהו.
יום טוב לכולם.
CRAZYDIAMOND כתב:בוקר טוב לכולם.
קיבלתי זוג רמקולים jbl xti-100, במצב סביר, קצת שריטות, הרמקולים עובדים למעט הטוויטרים, בכל רמקול הטוויטר לא עובד.
האם כדאי להשקיע ולתקן? יש לי שוכבים בצד שני טוויטרים של VIFA במצב טוב שמבחינת המידות נכנסים למיקום של הטוויטרים המקוריים ואני מאמין שהם יוכלו לעשות את העבודה, אך זה נראה פחות טוב.
בנוסף לצערי חסרים גם הגרילים של הרמקולים, גם בעיה אבל פחות חמורה, כאן אני אנסה לאלתר משהו.
יום טוב לכולם.
...
החזקתי במשך כמה שנים את ה XTI 100 רמקול עם איכויות מוזיקליות באס איכותי ומאוזן . המיד נעים . והטוויטר ברמה גבוה .
לרמקול מבנה מאוד איכותי ומרשים כשמסתכלים עליו מלמעלה הוא נראה כמו ארון קבורה .
לגבי הטוויטרים אין לך מה לחשוב להכניס טוויטר שאינו מתאים .
אצלי הטבעות של הוופרים התפוררו נאלצתי לשפץ אותם אצל רפי האוזמן . הוא לא הגיע לרמה מקורית אבל היה שווה לשפץ אותם ולהמשיך להנות מהם .
אתמול בערב הוצאתי את הטוויטרים המקוריים ופירקתי אותם ויש נתק בסליל ~ אין לו התנגדות - כנראה שהוא שרוף (מתייחס לשני הטוויטרים), התעסקתי בינתיים עם אחד הרמקולים וחיברתי לו טוויטר של VIFA בתור ניסיון, אני חייב לציין שהרמקול נשמע מעולה, לצערי אין לי איך להשוות לרמקול במצב המקורי עם הטוויטר המקורי שלו, אך גם ממה שבדקתי התרשמתי לטובה מאיכות הצליל, במיוחד לעומת הרמקולים שיש לי עכשיו.
אני לא ממש מכיר את הטוויטרים הייחודיים האלה אבל טוויטרים של JBL בדרך כלל סגורים בניטים ולא בברגים. אם תצליח לפרוץ אותם - יכול להיות שתגלה שהחוטים של הסליל ניתקו בדיוק בחיבור שלהם (שזה מה שקורה בדרך כלל) היכן שהם גלויים לעולם. תוכל להלחים אותם בחזרה למקומם או לחטט קצת עם מחט בסליל ולגלות את קצוות הסליל, למשוך קצת החוצה, ולהלחים לחיבורים. ההצלחה לא מובטחת - אבל אין לך הרבה מה להפסיד. אם זה חשוב לך - גש להאוזמן בר"ג - אולי הוא יוכל להפתיע אותך ולמצוא לך טוויטרים כאלו חדשים מהסטוק - ואולי חילופיים.
tnsilver כתב:אני לא ממש מכיר את הטוויטרים הייחודיים האלה אבל טוויטרים של JBL בדרך כלל סגורים בניטים ולא בברגים. אם תצליח לפרוץ אותם - יכול להיות שתגלה שהחוטים של הסליל ניתקו בדיוק בחיבור שלהם (שזה מה שקורה בדרך כלל) היכן שהם גלויים לעולם. תוכל להלחים אותם בחזרה למקומם או לחטט קצת עם מחט בסליל ולגלות את קצוות הסליל, למשוך קצת החוצה, ולהלחים לחיבורים. ההצלחה לא מובטחת - אבל אין לך הרבה מה להפסיד. אם זה חשוב לך - גש להאוזמן בר"ג - אולי הוא יוכל להפתיע אותך ולמצוא לך טוויטרים כאלו חדשים מהסטוק - ואולי חילופיים.
...
סדרת ה XTI היא סידרה יחודית העץ נבנה בדנמרק ואלמנטים בצרפת . הטוויטר כן מתפרק עם ברגים והוא יחודי .
אין שום סיכוי שיש להאוזמן את הרכיבים של הרמקולים האלה .
9000es כתב:סדרת ה XTI היא סידרה יחודית העץ נבנה בדנמרק ואלמנטים בצרפת . הטוויטר כן מתפרק עם ברגים והוא יחודי . אין שום סיכוי שיש להאוזמן את הרכיבים של הרמקולים האלה .
...
האוזמן הוא אמן. הוא מספיק חכם בשביל לא להחזיק סטוק בעצמו. הוא יודע היכן לחפש. JBL חברה מדהימה. הם מחזיקים בסטוק טוויטרים וחלקי אלמנטים עבור רמקולים שייצורם פסק לפני 30 שנה. האוזמן מצא לי דיאפרגמות חדשות מ-JBL לטוויטרים של 4311 שלא מייצרים מתחילת שנות ה-80. הבעייה היחידה עם JBL זה שעל המחסן וינטאז' שלהם אחראים שני טכנאים (ג'יימס ומתילדה) שעסוקים כל היום במתן תשובות לאנשי תמיכה ממרכזים בעולם והם קצת קצרי רוח. אנשי המכירות לא מבינים מהחיים שלהם אבל אם מצליחים איכשהו להגיע לשניים האמורים - אפשר לחולל פלאים. גם אני לא האמנתי שאפשר. עובדה!
זה לא יעלה 50 שקלים. זה בטוח. יותר כמו 600 (עבור כל טוויטר) - אבל זה אפשרי. את התיקון האמור ביצעתי בעצמי מספר פעמים בשעורי הצלחה משתנים. לרפי האוזמן יש שעורי הצלחה של 100% וזה לא נחשב לתיקון מסובך.
דרך אגב המודל של הטוויטר הוא A2101A Titanium Dome Tweeter 25mm (בדקתי) וניתן למצוא אותו יד-2 ו-NOS באירופה ואפילו מודלים חילופיים ב-eBay. אחד המודלים החילופיים הנפוצים זה ה-Audax TW025A20 1" Titanium Dome Tweeter שניתן להזמין כאן.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 20/07/2012 16:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.
9000es כתב:סדרת ה XTI היא סידרה יחודית העץ נבנה בדנמרק ואלמנטים בצרפת . הטוויטר כן מתפרק עם ברגים והוא יחודי . אין שום סיכוי שיש להאוזמן את הרכיבים של הרמקולים האלה .
...
האוזמן הוא אמן. הוא מספיק חכם בשביל לא להחזיק סטוק בעצמו. הוא יודע היכן לחפש. JBL חברה מדהימה. הם מחזיקים בסטוק טוויטרים וחלקי אלמנטים עבור רמקולים שייצורם פסק לפני 30 שנה. האוזמן מצא לי דיאפרגמות חדשות מ-JBL לטוויטרים של 4311 שלא מייצרים מתחילת שנות ה-80. הבעייה היחידה עם JBL זה שעל המחסן וינטאז' שלהם אחראים שני טכנאים (ג'יימס ומתילדה) שעסוקים כל היום במתן תשובות לאנשי תמיכה ממרכזים בעולם והם קצת קצרי רוח. אנשי המכירות לא מבינים מהחיים שלהם אבל אם מצליחים איכשהו להגיע לשניים האמורים - אפשר לחולל פלאים. גם אני לא האמנתי שאפשר. עובדה!
זה לא יעלה 50 שקלים. זה בטוח. יותר כמו 600 (עבור כל טוויטר) - אבל זה אפשרי. את התיקון האמור ביצעתי בעצמי מספר פעמים בשעורי הצלחה משתנים. לרפי האוזמן יש שעורי הצלחה של 100% וזה לא נחשב לתיקון מסובך.
דרך אגב המודל של הטוויטר הוא A2101A Titanium Dome Tweeter 25mm (בדקתי) וניתן למצוא אותו יד-2 ו-NOS באירופה ואפילו מודלים חילופיים ב-eBay
...
אין ספק שבעזרת החברים המכובדים ב JBL ניתן יהיה להשיג את הפריטים הדרושים .
על כל מקרה במידה ויש חבר בפורום שהציע לו זוג טוויטרים ב 200 ש"ח אז זה שווה לרכישה
9000es כתב:על כל מקרה במידה ויש חבר בפורום שהציע לו זוג טוויטרים ב 200 ש"ח אז זה שווה לרכישה
...
בטח - אין ספק בכלל. 200 ש"ח לאותם טוויטרים נדירים בדיוק? אני הייתי קופץ על זה. (אבל לא הייתי מצליח להתאפק ולנסות לסדר בעצמי את התקולים הישנים - מה עוד שלא צריך לפרוץ ניטים מעצבנים)
9000es כתב:על כל מקרה במידה ויש חבר בפורום שהציע לו זוג טוויטרים ב 200 ש"ח אז זה שווה לרכישה
...
בטח - אין ספק בכלל. 200 ש"ח לאותם טוויטרים נדירים בדיוק? אני הייתי קופץ על זה. (אבל לא הייתי מצליח להתאפק ולנסות לסדר בעצמי את התקולים הישנים - מה עוד שלא צריך לפרוץ ניטים מעצבנים)