כדאיות תיקון רמקולים JBL XTI 100

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב לכולם.
קיבלתי זוג רמקולים jbl xti-100, במצב סביר, קצת שריטות, הרמקולים עובדים למעט הטוויטרים, בכל רמקול הטוויטר לא עובד.
האם כדאי להשקיע ולתקן? יש לי שוכבים בצד שני טוויטרים של VIFA במצב טוב שמבחינת המידות נכנסים למיקום של הטוויטרים המקוריים ואני מאמין שהם יוכלו לעשות את העבודה, אך זה נראה פחות טוב.
בנוסף לצערי חסרים גם הגרילים של הרמקולים, גם בעיה אבל פחות חמורה, כאן אני אנסה לאלתר משהו.
יום טוב לכולם.
(f)

nimmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שיש לי איפהשהו זוג טוויטרים מתאימים של JBL (היו לי פעם XTI 80..) - היחידות עובדות ותקינות בוודאות.

שלך במחיר סמלי. נגיד 200 ש"ח, טוב ?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

אם אין כסף לקנות רמקול חדש שיהיה יותר טוב ממה שיש לך והעלות של התיקון לא גדולה אז שווה לתקן.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #4 

CRAZYDIAMOND כתב:בוקר טוב לכולם.
קיבלתי זוג רמקולים jbl xti-100, במצב סביר, קצת שריטות, הרמקולים עובדים למעט הטוויטרים, בכל רמקול הטוויטר לא עובד.
האם כדאי להשקיע ולתקן? יש לי שוכבים בצד שני טוויטרים של VIFA במצב טוב שמבחינת המידות נכנסים למיקום של הטוויטרים המקוריים ואני מאמין שהם יוכלו לעשות את העבודה, אך זה נראה פחות טוב.
בנוסף לצערי חסרים גם הגרילים של הרמקולים, גם בעיה אבל פחות חמורה, כאן אני אנסה לאלתר משהו.
יום טוב לכולם.
(f)
...
החזקתי במשך כמה שנים את ה XTI 100 רמקול עם איכויות מוזיקליות באס איכותי ומאוזן . המיד נעים . והטוויטר ברמה גבוה .

לרמקול מבנה מאוד איכותי ומרשים כשמסתכלים עליו מלמעלה הוא נראה כמו ארון קבורה .

לגבי הטוויטרים אין לך מה לחשוב להכניס טוויטר שאינו מתאים .

אצלי הטבעות של הוופרים התפוררו נאלצתי לשפץ אותם אצל רפי האוזמן . הוא לא הגיע לרמה מקורית אבל היה שווה לשפץ אותם ולהמשיך להנות מהם .

בהצלחה (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אתמול בערב הוצאתי את הטוויטרים המקוריים ופירקתי אותם ויש נתק בסליל ~ אין לו התנגדות - כנראה שהוא שרוף (מתייחס לשני הטוויטרים), התעסקתי בינתיים עם אחד הרמקולים וחיברתי לו טוויטר של VIFA בתור ניסיון, אני חייב לציין שהרמקול נשמע מעולה, לצערי אין לי איך להשוות לרמקול במצב המקורי עם הטוויטר המקורי שלו, אך גם ממה שבדקתי התרשמתי לטובה מאיכות הצליל, במיוחד לעומת הרמקולים שיש לי עכשיו.

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

חיברתי בינתיים את הטוויטרים הזמניים, והאזנתי לקצת מוזיקה בסטריאו וב- DVD AUDIO, כשהרמקולים מחוברים לרסיבר DENON AVR-1910 וחווית ההאזנה היתה מאוד מהנה.
הרמקולים נשמעים נפלא.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

אני לא ממש מכיר את הטוויטרים הייחודיים האלה אבל טוויטרים של JBL בדרך כלל סגורים בניטים ולא בברגים. אם תצליח לפרוץ אותם - יכול להיות שתגלה שהחוטים של הסליל ניתקו בדיוק בחיבור שלהם (שזה מה שקורה בדרך כלל) היכן שהם גלויים לעולם. תוכל להלחים אותם בחזרה למקומם או לחטט קצת עם מחט בסליל ולגלות את קצוות הסליל, למשוך קצת החוצה, ולהלחים לחיבורים. ההצלחה לא מובטחת - אבל אין לך הרבה מה להפסיד. אם זה חשוב לך - גש להאוזמן בר"ג - אולי הוא יוכל להפתיע אותך ולמצוא לך טוויטרים כאלו חדשים מהסטוק - ואולי חילופיים.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

tnsilver כתב:אני לא ממש מכיר את הטוויטרים הייחודיים האלה אבל טוויטרים של JBL בדרך כלל סגורים בניטים ולא בברגים. אם תצליח לפרוץ אותם - יכול להיות שתגלה שהחוטים של הסליל ניתקו בדיוק בחיבור שלהם (שזה מה שקורה בדרך כלל) היכן שהם גלויים לעולם. תוכל להלחים אותם בחזרה למקומם או לחטט קצת עם מחט בסליל ולגלות את קצוות הסליל, למשוך קצת החוצה, ולהלחים לחיבורים. ההצלחה לא מובטחת - אבל אין לך הרבה מה להפסיד. אם זה חשוב לך - גש להאוזמן בר"ג - אולי הוא יוכל להפתיע אותך ולמצוא לך טוויטרים כאלו חדשים מהסטוק - ואולי חילופיים.
...
סדרת ה XTI היא סידרה יחודית העץ נבנה בדנמרק ואלמנטים בצרפת . הטוויטר כן מתפרק עם ברגים והוא יחודי .
אין שום סיכוי שיש להאוזמן את הרכיבים של הרמקולים האלה .

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

השאלה היא האם האוזמן או אוגה אודיו או כל מתקן רמקולים יכול להתמודד עם תיקון הטוויטרים התקולים.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #10 

CRAZYDIAMOND כתב:השאלה היא האם האוזמן או אוגה אודיו או כל מתקן רמקולים יכול להתמודד עם תיקון הטוויטרים התקולים.
...
בחור פה הציע לך שני טוויטרים תקינים ב200 ש'ח!
נניח שניתן לתקן אותם...מה אתה חושב שיקחו לך 50 שקל על שני הטווטרים? :roll:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

9000es כתב:סדרת ה XTI היא סידרה יחודית העץ נבנה בדנמרק ואלמנטים בצרפת . הטוויטר כן מתפרק עם ברגים והוא יחודי . אין שום סיכוי שיש להאוזמן את הרכיבים של הרמקולים האלה .
...
האוזמן הוא אמן. הוא מספיק חכם בשביל לא להחזיק סטוק בעצמו. הוא יודע היכן לחפש. JBL חברה מדהימה. הם מחזיקים בסטוק טוויטרים וחלקי אלמנטים עבור רמקולים שייצורם פסק לפני 30 שנה. האוזמן מצא לי דיאפרגמות חדשות מ-JBL לטוויטרים של 4311 שלא מייצרים מתחילת שנות ה-80. הבעייה היחידה עם JBL זה שעל המחסן וינטאז' שלהם אחראים שני טכנאים (ג'יימס ומתילדה) שעסוקים כל היום במתן תשובות לאנשי תמיכה ממרכזים בעולם והם קצת קצרי רוח. אנשי המכירות לא מבינים מהחיים שלהם אבל אם מצליחים איכשהו להגיע לשניים האמורים - אפשר לחולל פלאים. גם אני לא האמנתי שאפשר. עובדה!

זה לא יעלה 50 שקלים. זה בטוח. יותר כמו 600 (עבור כל טוויטר) - אבל זה אפשרי. את התיקון האמור ביצעתי בעצמי מספר פעמים בשעורי הצלחה משתנים. לרפי האוזמן יש שעורי הצלחה של 100% וזה לא נחשב לתיקון מסובך.

דרך אגב המודל של הטוויטר הוא A2101A Titanium Dome Tweeter 25mm (בדקתי) וניתן למצוא אותו יד-2 ו-NOS באירופה ואפילו מודלים חילופיים ב-eBay. אחד המודלים החילופיים הנפוצים זה ה-Audax TW025A20 1" Titanium Dome Tweeter שניתן להזמין כאן.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 20/07/2012 16:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

tnsilver כתב:
9000es כתב:סדרת ה XTI היא סידרה יחודית העץ נבנה בדנמרק ואלמנטים בצרפת . הטוויטר כן מתפרק עם ברגים והוא יחודי . אין שום סיכוי שיש להאוזמן את הרכיבים של הרמקולים האלה .
...
האוזמן הוא אמן. הוא מספיק חכם בשביל לא להחזיק סטוק בעצמו. הוא יודע היכן לחפש. JBL חברה מדהימה. הם מחזיקים בסטוק טוויטרים וחלקי אלמנטים עבור רמקולים שייצורם פסק לפני 30 שנה. האוזמן מצא לי דיאפרגמות חדשות מ-JBL לטוויטרים של 4311 שלא מייצרים מתחילת שנות ה-80. הבעייה היחידה עם JBL זה שעל המחסן וינטאז' שלהם אחראים שני טכנאים (ג'יימס ומתילדה) שעסוקים כל היום במתן תשובות לאנשי תמיכה ממרכזים בעולם והם קצת קצרי רוח. אנשי המכירות לא מבינים מהחיים שלהם אבל אם מצליחים איכשהו להגיע לשניים האמורים - אפשר לחולל פלאים. גם אני לא האמנתי שאפשר. עובדה!

זה לא יעלה 50 שקלים. זה בטוח. יותר כמו 600 (עבור כל טוויטר) - אבל זה אפשרי. את התיקון האמור ביצעתי בעצמי מספר פעמים בשעורי הצלחה משתנים. לרפי האוזמן יש שעורי הצלחה של 100% וזה לא נחשב לתיקון מסובך.

דרך אגב המודל של הטוויטר הוא A2101A Titanium Dome Tweeter 25mm (בדקתי) וניתן למצוא אותו יד-2 ו-NOS באירופה ואפילו מודלים חילופיים ב-eBay
...
אין ספק שבעזרת החברים המכובדים ב JBL ניתן יהיה להשיג את הפריטים הדרושים .

על כל מקרה במידה ויש חבר בפורום שהציע לו זוג טוויטרים ב 200 ש"ח אז זה שווה לרכישה (Y)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

9000es כתב:על כל מקרה במידה ויש חבר בפורום שהציע לו זוג טוויטרים ב 200 ש"ח אז זה שווה לרכישה
...
בטח - אין ספק בכלל. 200 ש"ח לאותם טוויטרים נדירים בדיוק? אני הייתי קופץ על זה. (אבל לא הייתי מצליח להתאפק ולנסות לסדר בעצמי את התקולים הישנים - מה עוד שלא צריך לפרוץ ניטים מעצבנים) :wink:

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

tnsilver כתב:
9000es כתב:על כל מקרה במידה ויש חבר בפורום שהציע לו זוג טוויטרים ב 200 ש"ח אז זה שווה לרכישה
...
בטח - אין ספק בכלל. 200 ש"ח לאותם טוויטרים נדירים בדיוק? אני הייתי קופץ על זה. (אבל לא הייתי מצליח להתאפק ולנסות לסדר בעצמי את התקולים הישנים - מה עוד שלא צריך לפרוץ ניטים מעצבנים) :wink:
...
(Y)

adish2006
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

שלום מחפש אלמנטים XTI 100. נקרעו לי כל האלמנטים ורפי בטח יקרע אותי במחיר
מי יכול לעזור לי ?
adish

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #16 

רפי יקרע אותך במחיר? על סמך מה? מנסיוני, רפי הוא אדם הגון מאין כמותו.

adish2006
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

חס וחלילה רפי הגון וישר זו לא הייתה קוונתי , אני פשוט מחפש איך לחסוך כי זה יצא לי יקר אני מניח לתקן אצל רפי אולי אפשר להסיג לבד מאיפה שהוא או שהוא
adish

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #18 

תתחיל בלהסביר מה בדיוק קרה לדרייברים.. לא בטוח בכלל שצריך להחליף אותם.

adish2006
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

לא צריך להחליף בהכרח נקרע הקרטון של כל 4 הדרייברים , אפשר גם לקנות רק סט של קרטונים וסלילים .
adish

adish2006
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אתה יודעה אולי מה הדגם המדויק של הדרייברים כי לא יוצא לי ליקנות מפתח כוכב לפרק אותם
adish

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”