אין עומק בצליל בקולנוע ביתי בבקשה עזרה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
בטח אין לך עומק.
אין לך סאב והגדרת חיתוך ב 80? לאיפה ילכו כלהתדרים מתחת ל 80?
תגדיר את הרמקולים כ full range
אין לך סאב והגדרת חיתוך ב 80? לאיפה ילכו כלהתדרים מתחת ל 80?
תגדיר את הרמקולים כ full range
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
דבר ראשון, אם אין לך סאב, למה הגדרת חיתוך ב-80 הרץ!? לאן הולכים התדרים הנמוכים ש-"חתכת"?
בלי קשר, לעניות דעתי הסאב הוא אחד הרמקולים הכי חשובים במערכת קולנוע ביתי. עם כל הכבוד לרמקולים איכותיים ככל שיהיו, הם לא יכולים לטפל בטווח התדרים הנמוך (80 הרץ ומטה לצורך העניין) באופן שרמקול שכולל מגבר עוצמתי מובנה ומיועד ספציפית לטיפול בתדרים האלה יכול.
אם אתה בוחר כן ללכת על סאב, חשוב להגדיר תקציב לפני שצוללים להמלצות...
בלי קשר, לעניות דעתי הסאב הוא אחד הרמקולים הכי חשובים במערכת קולנוע ביתי. עם כל הכבוד לרמקולים איכותיים ככל שיהיו, הם לא יכולים לטפל בטווח התדרים הנמוך (80 הרץ ומטה לצורך העניין) באופן שרמקול שכולל מגבר עוצמתי מובנה ומיועד ספציפית לטיפול בתדרים האלה יכול.
אם אתה בוחר כן ללכת על סאב, חשוב להגדיר תקציב לפני שצוללים להמלצות...
אוקיי אני מבין שזה לא טוב להגיד חיתוך של 80.
לא תהיה לי ברירה ללכת על סאב...
התקציב יוכל להתגמש בשביל משהו שיהיה ב -LEVEL של המערכת הזאת..
15K מקסימום נגיד..
חשבתי על DB1 הבנתי שהוא יותר "מלווה" כל הסרט מאשר ולוודיין שהוא יותר נפילות ומכות"
15K מקסימום נגיד..
חשבתי על DB1 הבנתי שהוא יותר "מלווה" כל הסרט מאשר ולוודיין שהוא יותר נפילות ומכות"
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

יותר ״מלווה״ ??? את מי הוא מלווה? בחייאת מאיפה הסיפורים האלו? ( בעצם אני יודע מאיפה, עזובnimush כתב:אוקיי אני מבין שזה לא טוב להגיד חיתוך של 80.
15K מקסימום נגיד..
חשבתי על DB1 הבנתי שהוא יותר "מלווה" כל הסרט מאשר ולוודיין שהוא יותר נפילות ומכות"...
סאב מדהים ,ללא ספק, אבל גדול על החדר שלך. חבל על הכסף.
חפש סאב עם ממברנה של כ 10 אינץ .
בדוק גם סאבים של פארדיים. ניתן גם להזמין איזה svs מחו״ל.
חדר של 9 מ״ר לא ממש מאפשר להשתולל
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

במידה והם לא בנויים להתמודד עם תדרים נמוכים יש מצב לנזק בעוצמות גבוהות.האם הגדרת הרמקולים כ- FULLRANGE יכול להזיק לרמקולים ?...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
שמע...יש לך ציוד איכותי ודי יקר ומי שקנית אצלו לא היה יכול לעזור לך בחיבור בסיסי?nimush כתב:האם הגדרת הרמקולים כ- FULLRANGE יכול להזיק לרמקולים ?...
ממש מוזר והזוי חיתוך לרמקולים ללא סאב...
נראה היה לרגע שאתה מנסה לעבוד כאן על מישהו.
בכל מקרה, השאלה האחרונה שלך לא פחות מוזרה...
אם אתה באמת לא מנסה לצחוק עלינו...אז התשובה היא לא.
- טלHD
- גורו

יואב...istarmini כתב:במידה והם לא בנויים להתמודד עם תדרים נמוכים יש מצב לנזק בעוצמות גבוהות.האם הגדרת הרמקולים כ- FULLRANGE יכול להזיק לרמקולים ?......
הטויטר ישרף הרבה לפני שהוופר ינזק במידה ויגיע לפול ווליום למשך זמן ארוך. לא קשור לפול ריינג' או לא.
תקציב יפה , האפשרויות רבות. לא מסכים עם תיאורים של "מלווה" , "רך" "קשה" ותשתדל גם לא לפעול עפ"י נתונים
ב SPEC כמו כמה הוא יורד כי לא תמיד זה נותן אינדיקציה לאיכות הסאב.
יש לי תחושה שסאב בחדר קטן , של HSU או RYTHMIK בתקציב נמוך באלפי שקלים ממך שחשבת יתנו תוצאה מדהימה.
אם לא בא בחשבון הזמנה מחו"ל תנסה לשמוע אל הוולודיין DD-10 .
http://velodyne.com/subwoofers/digital- ... us-10.html
תהנה.
ב SPEC כמו כמה הוא יורד כי לא תמיד זה נותן אינדיקציה לאיכות הסאב.
יש לי תחושה שסאב בחדר קטן , של HSU או RYTHMIK בתקציב נמוך באלפי שקלים ממך שחשבת יתנו תוצאה מדהימה.
אם לא בא בחשבון הזמנה מחו"ל תנסה לשמוע אל הוולודיין DD-10 .
http://velodyne.com/subwoofers/digital- ... us-10.html
תהנה.
קודם כל תן לרמקולים להפיק באסים על ידי ביטול של החיתוך, ואז תחליט אם אתה עדיין רוצה סאב. בנוסף, חדרים קטנים (במיוחד כאלו שדומים באורך/רוחב) הם מאד בעיתיים בתדרים הנמוכים, וכל רמקול או סאב שיורד נמוך עלול לגרום לבאסים להישמע מודגשים מדי בתדרים מסויימים, מה שאומר לשים לב לשימוש ב room correction.לא תהיה לי ברירה ללכת על סאב......
- pacific100
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
היי
סליחה אמרת שיש לך מערכת יוקרתית B&W ואין לך בס?? אז מה יוקרתי פה השם או הכסף שזרקת ? זה שמכר לך לפחות לא יכול להדריך אותך . בהצלחה .
סליחה אמרת שיש לך מערכת יוקרתית B&W ואין לך בס?? אז מה יוקרתי פה השם או הכסף שזרקת ? זה שמכר לך לפחות לא יכול להדריך אותך . בהצלחה .
- טלHD
- גורו

הוא חתך את התדרים הנמוכים, איך יהיה לו באס?pacific100 כתב:היי
סליחה אמרת שיש לך מערכת יוקרתית B&W ואין לך בס?? אז מה יוקרתי פה השם או הכסף שזרקת ? זה שמכר לך לפחות לא יכול להדריך אותך . בהצלחה ....
וגם אם לא יחתוך, רמקול מדפי טוב ויקר ככל שיהיה לא יכול לתת באס איכותי כמו של סאב. נקודה.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
ממליץ לך בחום על הסאב של B&W דגם DB-1 . הסאב הזה ועוד סאבים אחרים נבחנו אצל חבר טוב .nimush כתב:אוקיי אני מבין שזה לא טוב להגיד חיתוך של 80.
15K מקסימום נגיד..
חשבתי על DB1 הבנתי שהוא יותר "מלווה" כל הסרט מאשר ולוודיין שהוא יותר נפילות ומכות"...
והוא ניצח אותם בגדול . יפה שכתבת מלווה אותך לאורך כל הסרט וזה נכון מאוד .
בנוסף יש לסאב מערכת RC מדהימה שתתן לך מענה גם לחלל החדר שלך .
לסיכום במידה ויש באפשרותך לרכוש את הסאב רכשת מוצר מדהים של מותג יוקרה . כך גם הוא נראה .איכותי ויוקרתי .עם רמת גימור מושלמת . גם מבחינת מימדים הוא די סביר לעומת המתחרים שלו .
בהצלחה
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- pacific100
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
וואלה צודק .
אכן פה אתה צודק . אבל לא חסרים מדפיים יותר טובים ולא יקרים . נכון צריך בס אבל לפחות להינות מהצליל .טלHD כתב:הוא חתך את התדרים הנמוכים, איך יהיה לו באס?pacific100 כתב:היי
סליחה אמרת שיש לך מערכת יוקרתית B&W ואין לך בס?? אז מה יוקרתי פה השם או הכסף שזרקת ? זה שמכר לך לפחות לא יכול להדריך אותך . בהצלחה ....
וגם אם לא יחתוך, רמקול מדפי טוב ויקר ככל שיהיה לא יכול לתת באס איכותי כמו של סאב. נקודה....