אני שואל את השאלה בעקבות מסכי ה4K שיוצאים עכשיו ובעתיד הקרוב לשוק.
זו שאלה שדומה כמו בתחום האודיו לגבי התדרים שהאוזן האנושית לא שומעת כך שלפעמים רמקולים עם תחום תדרים גבוה לא רלונטי לגבינו.
האם כך גם לגבי מסכים עם רזולוציה גבוהה.
תהיתי האם יש נתון בדוק לגבי העין האנושית מהי/באיזו הרזולוציה שהעין רואה ??
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2
אם אני לא טועה הנתון שבדר"כ מדברים עליו הוא 300dpi. זו הסיבה שאפל מאד הדגישו את הנושא הזה במסך של האייפון. הרעיון הוא שהעין לא מסוגלת להבחין מעבר לזה. כמובן שנושא המרחק מהתצוגה משפיע, אבל כל עוד זה 300dpi זה לא משנה.
זו לא היתה השאלה שלי. כוונתי היא מהי הרזולוציה הטבעית של העין האנושית שבה אנו רואים את הסביבה שבה אנו נמצאים.ולא! מסך כזה או אחר.ואם היא יותר קטנה מ4K אז מה הטעם במסכים כגון אלו??
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2
כמו שהסבירו לך, החסם של העין הוא בDPI או בגודל הפיקסל ולא ברזולוציה.
למסך 100" ברזולוצית 1080P ולמסך 200" ברזולוצית 4K יש פיקסל באותו גודל.
המשמעות היא שאם תצפה בשני המסכים האלה מאותו מרחק ועם תוכן מתאים, תראה את אותה רמת פרטים, למרות שהרזולוציות שונות.
זו לא היתה השאלה שלי. כוונתי היא מהי הרזולוציה הטבעית של העין האנושית שבה אנו רואים את הסביבה שבה אנו נמצאים.ולא! מסך כזה או אחר.ואם היא יותר קטנה מ4K אז מה הטעם במסכים כגון אלו??
לגבי רזולוציית 4K כל מה שעליך לדעת הוא שבמסך 4K בגודל 55 אינץ' עליך לשבת במרחק מטר בודד על מנת להנות באופן אופטימלי מהרזולוציה.
לדעתי ה-4K רלוונטי אך ורק במסכים הגדולים מ-100 אינץ' (מקרנים) וכל השאר מדובר על גימיק בלבד (אלא אם כן מדובר ב-3D שאותי אישית זה פחות מעניין).
"רזולוציית" העין היא 7 מיליון "קולטנים" (אין לנו באמת פיקסלי כן...), כאשר בקידמת העין הם מסודרים בצפיפות גבוהה יותר משמעותית. ואילו בצדדים הם יותר בדלילות.
טוב בדקתי עוד קצת לעומק אם זה מעניין אותך, אני אחסוך את ההסברים למה (צריך קצת ידע מקצועי) אבל
העין מסוגלת לקלוט סדר גודל של עד 60 שינויים (או פיקסלים מבחינתך) לכל מעלה (צפיה ישיר ולא לצדדים)
בעזרת משולש ישר זווית אפשר לחשב כמה פיקסלים נכנסים לעין שלנו (כשאנחנו יודעים מה המרחק לטלוויזיה ומה גודל של פיקסל) ולראות האם זה עומד בתנאי.
כדאי לשים לב שאין לנו "רזולוציה" במובן הרגיל. יש לנו קולטני אור וחושך וקולטני צבע. יש מספר שונה לכל אדם, אך בתחום של קולטני אור וחושך אם אני זוכר נכון זה סדר גודל של כ-300 מיליון (כפי שצויין, הם מפוזרים באופן לא אחיד בשדה הראיה).
לגבי רזולוציית 4K כל מה שעליך לדעת הוא שבמסך 4K בגודל 55 אינץ' עליך לשבת במרחק מטר בודד על מנת להנות באופן אופטימלי מהרזולוציה.
לדעתי ה-4K רלוונטי אך ורק במסכים הגדולים מ-100 אינץ' (מקרנים) וכל השאר מדובר על גימיק בלבד (אלא אם כן מדובר ב-3D שאותי אישית זה פחות מעניין).