בעייה עם שרת reanynas NV+ עם NFS
אין לי מושג מתי הבעיה התעוררה (אני מנסה לבודד את הפעולות שעשיתי) אבל יש לי מצב לא ברור.
יש לי שרת של NV+ שפעל מצוין ולפתע קבצים חדשים שמותקנים עליו אני לא מצליח לקרוא ואילו קבצים קודמים אני יכול.
(הכוונה לנגן כסרט).
כאשר אני מתחבר דרך SMB אני מצליח ללא בעיה להעלות את הסרט.
לא ברור לי למה הישנים עולים ללא בעיה והחדשים לא.
אני מקבל התרעה של permission denied...
אשמח לעזרה.
תודה
גיא
יש לי שרת של NV+ שפעל מצוין ולפתע קבצים חדשים שמותקנים עליו אני לא מצליח לקרוא ואילו קבצים קודמים אני יכול.
(הכוונה לנגן כסרט).
כאשר אני מתחבר דרך SMB אני מצליח ללא בעיה להעלות את הסרט.
לא ברור לי למה הישנים עולים ללא בעיה והחדשים לא.
אני מקבל התרעה של permission denied...
אשמח לעזרה.
תודה
גיא
גיא, אני ואתה ודי!
ניסיתי מספר סטרימרים (Dune, BB, TVIX)
כולם אותה התוצאה....
זה נראה כמו משהו עם הגדרות ה NFS בNAS, אני רק לא מצליח לבודד את הבעיה.
קיוויתי שאולי מישהו נתקל בתופעה דומה,
בכל מקרה פתחתי קריאה גם באתר שלהם....
כשזה יסתדר אני אחלוק את הידע...
כולם אותה התוצאה....
זה נראה כמו משהו עם הגדרות ה NFS בNAS, אני רק לא מצליח לבודד את הבעיה.
קיוויתי שאולי מישהו נתקל בתופעה דומה,
בכל מקרה פתחתי קריאה גם באתר שלהם....
כשזה יסתדר אני אחלוק את הידע...
גיא, אני ואתה ודי!
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4872
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
נשמע כמו עניין של הרשאות.
תבדוק את הרשאות של הקבצים שבשיתוף, התוכנה שמורידה את הקבצים וכותבת אותם על השרת ושל הקליינטים.
כשהרשאות הכתיבה של הקבצים גבוהים ביחס להרשאות הקריאה - כל קובץ שתוסיף לשרת יהיה שם, אך תחת NFS (המתייחס בחשיבות להרשאות קבצים), לא כולם יוכלו לקרוא אותם.
כמו כן תבדוק שהרשאות של השרת NFS ושל שרת ההורדות - זהים.
תבדוק את הרשאות של הקבצים שבשיתוף, התוכנה שמורידה את הקבצים וכותבת אותם על השרת ושל הקליינטים.
כשהרשאות הכתיבה של הקבצים גבוהים ביחס להרשאות הקריאה - כל קובץ שתוסיף לשרת יהיה שם, אך תחת NFS (המתייחס בחשיבות להרשאות קבצים), לא כולם יוכלו לקרוא אותם.
כמו כן תבדוק שהרשאות של השרת NFS ושל שרת ההורדות - זהים.
טוב, הבטחתי לחלוק את הידע...
אז ראשית תודה לכל מי שניסה לתת פתרון לבעיה ואני אתייחס לכל הצעה:
א. גם אני חשדתי בראוטר, מצד שני לא הצלחתי להבין איך יכול להיות שעל אותו NAS קובץ אחד יקבל הרשאות וקובץ אחר לא יקבל - הראוטר למיטב הבנתי לא מחלק את ההרשאות לקבצים! (תקנו אותי עם אני טועה...)
ב. כמות צרכני הרשת שלי מתחרה אני חושב רק עם Batnun ואכן יש לי גם פנל בבית וגם סוויץ' - אבל שוב התקלה נבעה ממתן הרשאות ולכן גם הם לא היו אמורים להיות במעגל של הבעיה (ואם אני טועה גם כאן אז אשמח ללמוד) - הרי באותם הנתונים רק בשינוי שיטת הגישה (SMB במקום NFS) לא הייתה בעיה...
ג. פנייה לפורום של readynas העלתה את הפתרון - שינוי הקושחה שבוצע יצר בעיות הרשאה אצל חלק מהמשתמשים, ולכן שודרגה הקושחה לגירסת בטא יחד עם רענון הגדרות ההרשאות פתרה את הבעיה.
תודה לעונים...
גיא
אז ראשית תודה לכל מי שניסה לתת פתרון לבעיה ואני אתייחס לכל הצעה:
א. גם אני חשדתי בראוטר, מצד שני לא הצלחתי להבין איך יכול להיות שעל אותו NAS קובץ אחד יקבל הרשאות וקובץ אחר לא יקבל - הראוטר למיטב הבנתי לא מחלק את ההרשאות לקבצים! (תקנו אותי עם אני טועה...)
ב. כמות צרכני הרשת שלי מתחרה אני חושב רק עם Batnun ואכן יש לי גם פנל בבית וגם סוויץ' - אבל שוב התקלה נבעה ממתן הרשאות ולכן גם הם לא היו אמורים להיות במעגל של הבעיה (ואם אני טועה גם כאן אז אשמח ללמוד) - הרי באותם הנתונים רק בשינוי שיטת הגישה (SMB במקום NFS) לא הייתה בעיה...
ג. פנייה לפורום של readynas העלתה את הפתרון - שינוי הקושחה שבוצע יצר בעיות הרשאה אצל חלק מהמשתמשים, ולכן שודרגה הקושחה לגירסת בטא יחד עם רענון הגדרות ההרשאות פתרה את הבעיה.
תודה לעונים...
גיא
גיא, אני ואתה ודי!