למרות שהצהרתי שאני אוכל את הכובע הרשו לי רגע להוציא אותו מהפה בזמן שאני כותב פוסט זה (הכובע היחיד שיש לי זה כובע פטריה ענתיקה של הצבא) כי קשה לי להתרכז.
טוב, אז הנושא כאמור הוא כרטיס הלכידה PVR150, הסיפור מתחיל לפני כחצי שנה בעת שקניתי את מחשב ה- HTPC המפואר שלי שכלל גם PVR 150.
בזמן ההתקנות שהתבצעו בחדר העבודה חובר הכרטיס לממיר סטנדרטי של יס (הכסוף הקטן לא זוכר את הדגם) בחיבור composit ולמסך LCD LG Slim 19", התוצאות היו פשוט גועליות:
כל ארטיפקט שקיים בערך: מריחות, טשטושים, macroblocks ועוד, פשוט גועל נפש
אני לא זוכר אם ניסיתי בכלל בסלון (יכול להיות שניסיתי עם ה- CRT ו svideo אבל אני לא סגור על זה)
בקיצור, מאז כל אחד ששואל לגבי איכות הכרטיס בפורום מקבל ממני תשובה פושרת מאוד
כאשר הגיעה הפלאזמה הראשונה היא חוברה כמובן ב- RGBcvS ובגלל שלא היה עוד ממיר בסביבה התקנתי את הכרטיס בכלל במחשב אחר בחדר העבודה וכרגיל ראו זוועה.
אין לי מושג מה גרם לזה אבל לפני כחודש החלטתי לחבר את הכרטיס למחשב ה- HTPC בשנית. הפעם מדובר כבר בבית אחר בו כל הממירים הם 3100 והפעם הוא חובר ב- SVideo ולמסך פלאזמה.
התוכנית היתה לשים שם שני ממירים, אחד לצפייה בשידור חי ואחד להקלטות דרך ה- HTPC. אבל, בצפיה הראשונה בשידור חי דרך ה- HTPC הייתי פשוט בשוק!
וואללה, סביר ביותר, כמעט כל הארטיפקטים שהיו אז לפני חצי שנה נעלמו. החלטתי לא לחבר עוד ממיר ולנסות להתרגל.
אחרי שבוע זה כבר היה מאחורי, התרגלתי לירידת האיכות שאינה כל כך גדולה ונשארתי עם כל היתרונות של HTPC כולל pause קדימה אחורה, הקלטות וכו'.
אז מה קורה פה? יש לי שני הסברים לתופעה:
1. חיבור SVideo עם ממיר יותר איכותי
2. תצוגה בפלאזמה פנסוניק (שלטעמי היא הפלאזמה הטובה ביותר בהפרש גדול בטיפול בחומר SD לא איכותי) במקום LCD
אני ממש מצטער אם הטעתי מישהו, למרות שלפני שאתם מחליטים לעשות צעד כזה כדאי שתבחנו קודם את התוצאות עם מסך כמו שלכם.
אז יאללה, אני חוזר לכובע, בתאבון.