התייעצות לפרקט בחדר קולנוע יעודי
שלום ותודה למומחים/ בעלי בניסיון מראש.
אני בשלבים אחרונים של בניית חדר הקולנוע במרתף.
מידות כ-7 מ' X5 מ' .
כולל בידוד צמר סלעים בקירות ובהנמכת תקרת גבס.
מעוניין בפרקט.
מבחינה פרקטית אין כמו לימינציה, אך האם שווה להשקיע בפרקט עץ בעד תמורה לאקוסטיקה?
מידות כ-7 מ' X5 מ' .
מעוניין בפרקט.
מבחינה פרקטית אין כמו לימינציה, אך האם שווה להשקיע בפרקט עץ בעד תמורה לאקוסטיקה?
אתה לא תרוויח כלום חוץ מרצפה יותר יפה.אך האם שווה להשקיע בפרקט עץ בעד תמורה לאקוסטיקה?...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
כנצר למשפחת נגרים אני יכול לחוש רק בוז עמוק כלפי למינציות למינהן. האיכותיות שביניהן (גרמניות וצרפתיות) אכן עמידות יותר (בהרבה) לשחיקה ושריטות מאשר פרקט עץ, אך גם אלה אינן משתוות ביופיין לפרקט עץ אמיתי ונהוג, במדינות מתוקנות, להתקינן אך ורק בחדרי ילדים מזיקים. החסרון האמיתי של הלמינציות האלה הוא ברגישותן ללחות ולנזילות מים. מעט מים מחלחלים - והלכה כל הרצפה.mdls כתב:שלום ותודה למומחים/ בעלי בניסיון מראש.
מידות כ-7 מ' X5 מ' .
מעוניין בפרקט.
מבחינה פרקטית אין כמו לימינציה, אך האם שווה להשקיע בפרקט עץ בעד תמורה לאקוסטיקה?...
בישראל נפוץ סוג של פרקט שנקרא 'טרי-פלקס' שמורכב משכבת אורן רכה, שכבת עץ קשיח יותר והשכבה העליונה הנראית כלפי חוץ של 3 מ"מ עץ אמיתי (מייפל, בוק, טיק וכ"ו). זה יופי של בלוף לאזרחים במדינה מדברית במזרח התיכון אבל זה לא 'עץ' ולא פרקט. גם סוג זה של משטח רגיש לנזילות מים - וברז דולף או מזגן מטפטף עלולים ל'נפח' רצפה שלמה.
לשני הסוגים יש בדיוק את אותו אפקט אקוסטי ואין כל הבדל. הדבר היחידי שיכול להשפיע מעט הוא הספוג שמניחים מתחת לפרקט בהתקנה של 'רצפה צפה'. רוב המתקינים רוכשים בגרושים גליל של ספוג לבן ונחות שאין לו לא את העובי המספיק ולא את התכונות הנדרשות כדי לייצב את החומר המונח עליו ולבודד רעשי 'דפיקות'. אם אתה מתקין כזו רצפה - דרוש בתוקף את הספוג השחור, העבה והאיכותי יותר כדי שהרצפה תקבל גם את היציבות הדרושה לה (מונע שקעים ועקמומיות מצטברת) וגם את התכונות האקוסטיות הנדרשות (בידוד רעשים).
בכל מקרה לא מדובר בבידוד אקוסטי לשם האזנה והקלטה של מוזיקה אלא בבידוד רעשים כתוצאה מהליכה על המשטח (עוזר בבניינים מרובי קומות ומקל את חייהם של הדיירים מתחת). אם יש לך אשה שמסתובבת עם נעלי עקב על הרצפה - אתה תודה לי מקרב לב על הטיפ בקשר לספוג השחור. הרעש במקרה של ספוג לא מתאים הוא בלתי נסבל.
נ.ב. עצה שלי - התרחק מאלנבי ושמור נפשך מלמינציות רומניות ומזרח אירופאיות. יש במושב רשפון כמה עסקים שמחזיקים במלאי סחורה איכותית. הזול - במקרה זה - ייצא בסופו של דבר הרבה יותר יקר. אם אתה מתקין טרי-פלקס - דאג לביטוח המכסה נזילות. חוק מרפי יסדר לך פיצוץ צינור מים באסלה נשכחת יומיים לאחר ההתקנה.
בהצלחה
tnsilver כתב:כנצר למשפחת נגרים אני יכול לחוש רק בוז עמוק כלפי למינציות למינהן. האיכותיות שביניהן (גרמניות וצרפתיות) אכן עמידות יותר (בהרבה) לשחיקה ושריטות מאשר פרקט עץ, אך גם אלה אינן משתוות ביופיין לפרקט עץ אמיתי ונהוג, במדינות מתוקנות, להתקינן אך ורק בחדרי ילדים מזיקים. החסרון האמיתי של הלמינציות האלה הוא ברגישותן ללחות ולנזילות מים. מעט מים מחלחלים - והלכה כל הרצפה.mdls כתב:שלום ותודה למומחים/ בעלי בניסיון מראש.
מידות כ-7 מ' X5 מ' .
מעוניין בפרקט.
מבחינה פרקטית אין כמו לימינציה, אך האם שווה להשקיע בפרקט עץ בעד תמורה לאקוסטיקה?...
בישראל נפוץ סוג של פרקט שנקרא 'טרי-פלקס' שמורכב משכבת אורן רכה, שכבת עץ קשיח יותר והשכבה העליונה הנראית כלפי חוץ של 3 מ"מ עץ אמיתי (מייפל, בוק, טיק וכ"ו). זה יופי של בלוף לאזרחים במדינה מדברית במזרח התיכון אבל זה לא 'עץ' ולא פרקט. גם סוג זה של משטח רגיש לנזילות מים - וברז דולף או מזגן מטפטף עלולים ל'נפח' רצפה שלמה.
לשני הסוגים יש בדיוק את אותו אפקט אקוסטי ואין כל הבדל. הדבר היחידי שיכול להשפיע מעט הוא הספוג שמניחים מתחת לפרקט בהתקנה של 'רצפה צפה'. רוב המתקינים רוכשים בגרושים גליל של ספוג לבן ונחות שאין לו לא את העובי המספיק ולא את התכונות הנדרשות כדי לייצב את החומר המונח עליו ולבודד רעשי 'דפיקות'. אם אתה מתקין כזו רצפה - דרוש בתוקף את הספוג השחור, העבה והאיכותי יותר כדי שהרצפה תקבל גם את היציבות הדרושה לה (מונע שקעים ועקמומיות מצטברת) וגם את התכונות האקוסטיות הנדרשות (בידוד רעשים).
בכל מקרה לא מדובר בבידוד אקוסטי לשם האזנה והקלטה של מוזיקה אלא בבידוד רעשים כתוצאה מהליכה על המשטח (עוזר בבניינים מרובי קומות ומקל את חייהם של הדיירים מתחת). אם יש לך אשה שמסתובבת עם נעלי עקב על הרצפה - אתה תודה לי מקרב לב על הטיפ בקשר לספוג השחור. הרעש במקרה של ספוג לא מתאים הוא בלתי נסבל.
נ.ב. עצה שלי - התרחק מאלנבי ושמור נפשך מלמינציות רומניות ומזרח אירופאיות. יש במושב רשפון כמה עסקים שמחזיקים במלאי סחורה איכותית. הזול - במקרה זה - ייצא בסופו של דבר הרבה יותר יקר. אם אתה מתקין טרי-פלקס - דאג לביטוח המכסה נזילות. חוק מרפי יסדר לך פיצוץ צינור מים באסלה נשכחת יומיים לאחר ההתקנה.
בהצלחה...
התגובה נעלמה, אז שוב...
ראשית תודה tnsilver, נהנתי לקרוא את המאמר בוינטג' "הסאונד..."
יכולתי להישבע שמדובר בבית שהייתי בו ברמת גן , אבל הפרטים לא התאימו.
הבעיה היא שכל מה ששומעים אח"כ הוא הרגשה של 'לחיות ליד' במקום הדבר האמיתי.
לא נורא יבוא יום...
ולעניין הפרקט..
אני לא מתפשר על איכות (חריגה של 1 מיליון בתקציב הבניה תעיד על כך), התקנתי בחדרים לימינציה גרמנית ולאחר שיטפון קטן אני יכול לאמר שאין סימני נזקים כלל.
יש לי יריעת פלציב (מה שקוראים יריעה שחורה?) מתחת לריצוף, אך זה נועד לבידוד טרמי.
נראה לי (וסליחה מכבודו) שאלך על לימינציה שזולה משמעותית, מי יודע אולי כשאחזור לגור ברמת גן אקנה בעודף את הרמקולים מהשכן בר"ג...
תודה
יכולתי להישבע שמדובר בבית שהייתי בו ברמת גן , אבל הפרטים לא התאימו.
הבעיה היא שכל מה ששומעים אח"כ הוא הרגשה של 'לחיות ליד' במקום הדבר האמיתי.
לא נורא יבוא יום...
ולעניין הפרקט..
אני לא מתפשר על איכות (חריגה של 1 מיליון בתקציב הבניה תעיד על כך), התקנתי בחדרים לימינציה גרמנית ולאחר שיטפון קטן אני יכול לאמר שאין סימני נזקים כלל.
יש לי יריעת פלציב (מה שקוראים יריעה שחורה?) מתחת לריצוף, אך זה נועד לבידוד טרמי.
נראה לי (וסליחה מכבודו) שאלך על לימינציה שזולה משמעותית, מי יודע אולי כשאחזור לגור ברמת גן אקנה בעודף את הרמקולים מהשכן בר"ג...
תודה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
הרגת אותי. חריגה של מיליון ש"ח לא כולל פרקט עץ? נו טוב... כן למינציה גרמנית היא הכי טובה (אם אני לא טועה Grundorf נחשב למצויין) ויריעה של פוליאתילן מוקצף עם תאים סגורים - (פאלציב זה היצרן המקומי) היא אכן סבירה. מאז שכתבתי את התרשמותי מה-CAV-50 והסונוס פאברים, הובא לידיעתי שהשילוב היוקרתי הנ"ל הוא לא כל-כך נדיר כמו שסברתי בתחילה. נתקלתי כאן באתר בפוסט של avile7 שעוסק בהשוואת כבלי אודיו מעל סטאפ דומה והיו עוד כמה איזכורים. מי יודע - אולי רמת גן אוכלסה לאחרונה באיטלקים בררנים... אלה לא מתקינים למינציות. מצד שני, אין שום הבדל אקוסטי... אצלינו היתה מותקנת ריצפת עץ מלא, ואחר-כך רצפת טרי-פלקס. לאחר שתי הצפות (כן, כן, מזגן סתום וצינור מילוי ניאגרה - נקמו בנו) ירדנו מכל העניין ועברנו לגרניט פורצלן ושיש.
[interest]mdls כתב:שלום ותודה למומחים/ בעלי בניסיון מראש.
מידות כ-7 מ' X5 מ' .
מעוניין בפרקט.
נערך על די עפר: פרסום אסור בפורום
[/interest]