קניתי SGS3 מ KSP. להחליף רום?

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

פעם ראשונה שקניתי אנדרויד (לפני זה קצת בלקברי ונוקיה).

קניתי ב KSP ואני משתמש בו יומיים. מתרגל ונהנה, אבל יש עוד דרך ארוכה. אני לא שד בטכנולוגיות הללו.

אני לא יודע איזה רום יש לי במכשיר. איך בודקים? איך אדע אם הוא טוב (בכלל ועבורי).

נראה לי שהוא קשור למשהו במדינה דוברת גרמנית. יש כמה אפליקציות ותוכנות עם שורשים גרמניים (אם אני מזהה נכון).

נראה לי גם שהמכשיר עמוס בכל מני תוכנות ואפליקציות מיותרות. אני קצת חושש לנקות אותו בעצמי.

אני תוהה האם זה היה חכם לקנות ב KSP ולא בחנות שמתמחה בסלולר ותוכל לתת לי קצת יותר תמיכה (החלפות תוכנה ועדכונים). האם אני מתחרט בצדק? קניתי כי הם היחידים שפורסים ל 12 תשלומים בלי תוספת מחיר. למי שרוצה 12 תשלומים יוצאים זולים מאוד. וגם נחמד שהכחול עולה כמו הלבן.

למה אני יכול לצפות מרום אחר? מה הסכנות (אחריות וכו'). אני מעדיף לשלם (קצת) ושיחליפו לי רום מאשר לעשות זאת בעצמי.

משפיע על הסוללה? משימוש ראשוני זה נראה לי שיקול משמעותי.

אני מעדיף לקבל החלטה כעת כי אני מניח שאחרי שאני מתקין כל מני דברים זה נהיה יותר מסורבל, לא? אני מניח שאחרי שינוי רום צריך שוב: דרופ-בוקס, אנשי קשר, יומן, וואטסאפ, waze, צלצולים, פרופילים, wifi, וכל מני אפליקציות אחרות.

זה לא המון זמן אבל עלי זה מעיק. עשיתי חלק מההתאמות ואני רוצה לדעת האם להמשיך או לשנות קודם רום.

אשמח לתשובות.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #2 

פשוט תתחיל לעבוד עם הרום הקיים, תשחק, תחקור עד שתתייצב על גרעין אפליקציות הכי שימושיות ומתאימות לך.
כשתתחיל להשתעמם ותרצה יותר מהמכשיר תעבור רום.
לעניות דעתי - אם אתה מרוצה מהמכשיר עם הרום הקיים והוא נותן לך מענה לכל מה שאתה דורש ממנו - למה להחליף?
לגבי זמן סוללה - בחודש הראשון (בערך, משתנה מאדם לאדם) זמן הסוללה יהיה קצר יחסית למה שאחרים ידווחו.
פשוט כי אתה בהתלהבות עדיין ותמצא את עצמך פותח וסוגר אותו גם אם אין לך שום סיבה קונקרטית לכך.

סתם כדי לסבר את האוזן - עברתי בשבועיים האחרונים קרוב ל-10 רומים, כי הרום שהיה לי לא נתן מספיק ממה שרציתי (ROOT מובנה, אפשרות לערוך ולהתאים את הממשק עמוק יותר, מהירות תגובה וגמישות). היום, אחרי החלפת רומים כל מספר שעות, עצרתי ב- CM9. אחד המוצלחים אם לא המוצלח שיש. אם כי גם הוא לא מושלם.

לגבי אפליקציות - זה נכון מה שאתה מתאר, אם כי אפשר לגבות גם אפליקציות ואנשי קשר, ותאמין י שאחרי הרום השלישי או הרביעי, תגלה שאתה מוחק הכל ומתקין הכל במספר דקות.
תוכנת הגיבוי המומלצת ביותר שתשמע עליה היא Titanium היא בתשלום ושווה כל שקל. ודורשת הרשאות ROOT, כך שאפשר ליצור הרשאות ואפשר להחליף רום...

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הרשאות root זה די סינית בשבילי בשלב הזה.

אני לא יודע אם אוכל לדעת האם אני מרוצה מהרום הנוכחי כי אין לי מישור ייחוס.

איך אפשר לדעת מה כולל הרום הנוכחי שלי.

האם כדאי ואיך אפשר לנקות את המכשיר מאפליקציה בשם: Kundencenter. יש ליד זה איייקון של מד/סקאלה מ 0 עד 1. או אולי זה שימושי ולהחליף לשפה רלוונטית יותר. זה של דויטשה טלקום כך שזה לא נראה לי רלוונטי.

עוד שאלה. לגבי מנהל היישומים. הוא מציג לי כעת את הפעילים. המכשיר מנותק מ bluetooth, wifi gps וסנכרון. אם אני מבין נכון אז כל מה שאני רואה עובד ברקע. דברים כמו maps, secphone, exchange, samsung push service, נגן וידאו ועוד ועוד.
אני לא הפעלתי אף אחד מהם במודע. חלקם עובדים כבר 60 שעות (שזה בערך מתחילת השימוש בנייד). הוא מראה לי שבזכרון המטמון 195 פנוי ו 571 בשימוש.

איכשהו נראה לי לי די עמוס יחסית לטפון שלא הותקנה בו אף אפליקציה (למעט מייל ויומן מול גוגל) וששירותים כמו dropbox טרם הושמשו. מה יהיה כשאתחיל להעמיס עליו?

אשמח לקצת מורה נבוכים בעניין?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #4 

אם זה סינית בשבילך, אז אל תתעסק בזה בינתיים, יכול להיות וסביר שלא תתקל בצורך הזה.

מישור הייחוס שלך כרגע זה אתה והצרכים שלך. אם יש צורך שאתה לא יודע או לא מוצא איך למלא אותו, תשאל. יכול להיות שזה יגרור החלפת רום, אבל אין טעם לחפש משהו שאתה לא יודע להגדיר אותו. זה כמו במכשירים אחרים - נקח שרת כדוגמא, אם לא קיים לך צורך שמאפיין שרתים (ושלא ניתן ליישם עם מחשב ביתי), כנראה שאתה לא צריך שרת.

חלק מהיישומים ניתן לסגור דרך מנהל היישומים, פשוט תסגור. חלק אפשר לנטרל דרך הsettings של האפליקציה.

חבילות שאתה לא צריך ומופיעות ברשימת my apps שתחת play store תסיר אם אתה לא צריך.
יש חבילות שמגיעות כחלק מהרום וההסרה שלהם לא טריוויאלית ולעיתים עשויה לשבש את פעילות הרום.
כשהיה לי הרום של פלאפון פשוט איגדתי אותם תחת ספריית useless.

המורה נבוכים הכי טוב תמצא בגוגל, תאמין לי שחיפוש עצמאי ילמד אותך הרבה יותר (כי רק אתה יודע מה אתה רוצה מהמכשיר).
תתחיל בדברים הבסיסיים של המדריכים מסמסונג.

razi_pazi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

את הרוב לא הצלחתי למחוק ממנהל היישומים.

אבדוק א עניין ה settings של האפליקציות. השאלה האם אני צריך לפחד מההזהרות שמן הסתם יופיעו?

אשחק ואנסה את עניין ההסרה מרשימת my apps.

ברור לי שבגוגל אמצא תשובות (כבר מצאתי לא מעט). אבל יש יתרון גם לבירור ישיר כאן בפורום.

ספציפית אשמח להתייחסות למה שכתבתי על מנהל היישומים:
"הוא מציג לי כעת את הפעילים. המכשיר מנותק מ bluetooth, wifi gps וסנכרון. אם אני מבין נכון אז כל מה שאני רואה עובד ברקע. דברים כמו maps, secphone, exchange, samsung push service, נגן וידאו ועוד ועוד.
אני לא הפעלתי אף אחד מהם במודע. חלקם עובדים כבר 60 שעות (שזה בערך מתחילת השימוש בנייד). הוא מראה לי שבזכרון המטמון 195 פנוי ו 571 בשימוש.
איכשהו נראה לי לי די עמוס יחסית לטפון שלא הותקנה בו אף אפליקציה (למעט מייל ויומן מול גוגל) וששירותים כמו dropbox טרם הושמשו. מה יהיה כשאתחיל להעמיס עליו?"

למישהו יש התייחסות לעניין? (משפיע על סוללה, מהירות מכשיר?...)

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”