הגודל כן קובע? בחירת מסך לסלון.
שלום ליושבי הפורום המלומדים.
לרגל מעבר לדירה חדשה החלטתי להחליף את המסכים בבית.
רוב השימוש כיום הוא בתכני SD, קצת DVD RIP וMKV דרך HTPC.
לא היה ממיר HD, אבל יהיה בדירה חדשה.
מדובר בפינת טלויזיה נטולת חלונות.
מרחק צפיה כ 3 מטר.
אני מאוד רוצה תלת מימד פסיבי.
רק לא מצליח להתכנס לגודל.
האם 55 בשידורי SD יתן לי תמונה סבירה.
אני רואה הרבה ספורט ואישתי כל מיני סדרות. נראה לי שהכל SD.
אין לי תקציב מוגדר, אבל הוא לא גבוהה ושאיפה לחסוך.
כרגע אני מבין שלפיליפס וLG יש מסכים פאסיביים. האומנם?
על מה אתם ממליצים לשים לב?
תודה
לרגל מעבר לדירה חדשה החלטתי להחליף את המסכים בבית.
רוב השימוש כיום הוא בתכני SD, קצת DVD RIP וMKV דרך HTPC.
לא היה ממיר HD, אבל יהיה בדירה חדשה.
מדובר בפינת טלויזיה נטולת חלונות.
מרחק צפיה כ 3 מטר.
אני מאוד רוצה תלת מימד פסיבי.
רק לא מצליח להתכנס לגודל.
האם 55 בשידורי SD יתן לי תמונה סבירה.
אני רואה הרבה ספורט ואישתי כל מיני סדרות. נראה לי שהכל SD.
אין לי תקציב מוגדר, אבל הוא לא גבוהה ושאיפה לחסוך.
כרגע אני מבין שלפיליפס וLG יש מסכים פאסיביים. האומנם?
על מה אתם ממליצים לשים לב?
תודה
כל מה שאתה אומר נכון, אבל רק לגבי HD.dor8 כתב:ממש לא.
צריך להפסיק לפחד או לחשוש ממסכים גדולים !
אנחנו כבר מזמן עברנו את התקופה שצריך 25 אינץ׳ בסלון כמו שיש לכולם...
יש פה באתר גם אנשים עם 80 אינץ... ואני לא שומע שהם מתלוננים. להיפך!...
לגבי SD - לראות שידור SD ב-50 אינצ' ממרחק 3 מ' ??? - אתה תראה פיקסלים, לא תמונה.
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 386
- שם מלא: סטיב הרדר
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
50-55 אינץ זה בסדר גמור, לא ללכת על פחות.
אני רואה שידורי SD ממרחק של 4.8 אבל יושב גם ממרחק של 3 בכורסא ורואים בסדר גמור.
נכון בסצנות שהדמויות קטנות יותר ניתן לראות את הפיקסלים אבל זה נראה גם אם יושבים במרחק רב יותר.
אני רואה שידורי SD ממרחק של 4.8 אבל יושב גם ממרחק של 3 בכורסא ורואים בסדר גמור.
נכון בסצנות שהדמויות קטנות יותר ניתן לראות את הפיקסלים אבל זה נראה גם אם יושבים במרחק רב יותר.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 414 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
ממש לא, אלא אם כן איכות המקור שלך ממש, אבל ממש גרועה ומי שמוציא 10K + על מסך 55" ולא דואג למקורות סבירים הוא....shaico כתב:כל מה שאתה אומר נכון, אבל רק לגבי HD.dor8 כתב:ממש לא.
צריך להפסיק לפחד או לחשוש ממסכים גדולים !
אנחנו כבר מזמן עברנו את התקופה שצריך 25 אינץ׳ בסלון כמו שיש לכולם...
יש פה באתר גם אנשים עם 80 אינץ... ואני לא שומע שהם מתלוננים. להיפך!...
לגבי SD - לראות שידור SD ב-50 אינצ' ממרחק 3 מ' ??? - אתה תראה פיקסלים, לא תמונה....
- gremlinx
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 176
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אני עם 50 אינטש במרחק צפייה של 3 מטר לערך.
HD רואים מדהים, SD רואים סביר. לא משהו שמפריע.
מאז הרכישה אני רק מתלבט האם לא הייתי צריך לשדרג מעט את כמות הכסף שהוצאתי ולקנות 55-60 אינטש. (65 אינטש פשוט פיזית יעשה בעיות בסלון
)
אם תרצה להגיע לראות כיצד נראה תשלח הודעה פרטית.
HD רואים מדהים, SD רואים סביר. לא משהו שמפריע.
מאז הרכישה אני רק מתלבט האם לא הייתי צריך לשדרג מעט את כמות הכסף שהוצאתי ולקנות 55-60 אינטש. (65 אינטש פשוט פיזית יעשה בעיות בסלון
אם תרצה להגיע לראות כיצד נראה תשלח הודעה פרטית.
זה בדיוק החשש שלי. אין מה לעשות, ערוצים ברוסית של אשתי עדיין משודרים ב SD ואני לא צריך תקריות דיפלומטיות על רקע : "על מה הוצאת 12 אש"ח?"shaico כתב:כל מה שאתה אומר נכון, אבל רק לגבי HD.
לגבי SD - לראות שידור SD ב-50 אינצ' ממרחק 3 מ' ??? - אתה תראה פיקסלים, לא תמונה....
האם 47 הוא גודל סביר יותר למרחק 3 מטר בSD?
אנחנו קנינו 50" ומרחק הצפייה הוא 2.80. בהתחלה פחדנו שזה יהיה גדול מדי בשידורי SD אבל עכשיו אני מתחיל לפזול לכיוון 60"...
ברור שב-HD זה נראה מדהים!
מדהים כמה מהר מתרגלים לגודל. שלא יספרו לך סיפורים. עדיף לשים כמה אינצ'ים יותר מאשר להתבאס כל יום על זה שלא קנית גדול יותר...
ברור שב-HD זה נראה מדהים!
מדהים כמה מהר מתרגלים לגודל. שלא יספרו לך סיפורים. עדיף לשים כמה אינצ'ים יותר מאשר להתבאס כל יום על זה שלא קנית גדול יותר...
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
לתכני SD גם CRT בגודל 21 אינץ' יהיה סביר אבל לא על SD עסקינן.khisha כתב:זה בדיוק החשש שלי. אין מה לעשות, ערוצים ברוסית של אשתי עדיין משודרים ב SD ואני לא צריך תקריות דיפלומטיות על רקע : "על מה הוצאת 12 אש"ח?"shaico כתב:כל מה שאתה אומר נכון, אבל רק לגבי HD.
האם 47 הוא גודל סביר יותר למרחק 3 מטר בSD?...
למרות שבישראל אנו מפגרים (לפחות אני מודה) מבחינת תוכן HD אחרי ארצות אירופה המערבית וצפון אמריקה עדיין קיימים מספר לא מבוטל של ערוצי HD לצפיה. בנוסף אני מאמין שבעתיד הלא רחוק אחוז ערוצי ה-HD יעלה על אחוז ערוצי ה-SD (כולל ערוץ 9).
אתה צריך להסתכל כמה שנים קדימה (שכן מסך קונים גם ל-10 שנים) ולהבין שההשקעה במסך הנ"ל לא מושתתת על תכני SD שיעלמו מהעולם בסופו של דבר אלה על תכני HD.
וגם אם תרכוש לבסוף מסך בגודל 55 אינץ' תזכור שההנאה מתכני HD עולה בהרבה על "הסבל" בצפיה בתכני SD "איכותיים".
הייתה לי את ההתלבטות הזו בדיוק! (שידורי SD + בחירת גודל למרחק 3.5 מ' )
ה 42 אינץ' שלי התקלקלה , התחלתי לחשוב על 50 אינץ'
חשבתי שזה יהיה לי גדול מידי, ולא יתאים ל SD ולקחתי "סיכון" והחלטתי ללכת על 50 בכל זאת.
לקח לי בדיוק שעה להתלהב מהטלוויזיה החדשה והגדולה , ומיד התקשרתי ליבואן
כדי להתעניין בהחלפה ל 60 אינץ'..
הוא לא מוכן לשדרג לי כי פתחתי את הקופסא ועכשיו אני "תקוע" עם ה 50 לשנים הקרובות..
כרגע אני עם ה 51D490 של סמסונג ומרוצה עד הגג.. ברור שלי שהטלוויזיה הבאה תיהיה 60 +
עצתי לך במיוחד בנושא של SD :
לסמסונג יש מסכי פלזמה של 720p (לא FULL HD ) בגדלים של 51
שנותנים תמונה מצויינת ב SD יחסית למחיר שלהם ולרוב המסכים האחרים בשוק.
אבל אל תספר שקנית מסך שהוא HD ready כי אז יצחקו עליך
למרות שזה לא כזה ביג-דיל .
ה 42 אינץ' שלי התקלקלה , התחלתי לחשוב על 50 אינץ'
חשבתי שזה יהיה לי גדול מידי, ולא יתאים ל SD ולקחתי "סיכון" והחלטתי ללכת על 50 בכל זאת.
לקח לי בדיוק שעה להתלהב מהטלוויזיה החדשה והגדולה , ומיד התקשרתי ליבואן
כדי להתעניין בהחלפה ל 60 אינץ'..
הוא לא מוכן לשדרג לי כי פתחתי את הקופסא ועכשיו אני "תקוע" עם ה 50 לשנים הקרובות..
כרגע אני עם ה 51D490 של סמסונג ומרוצה עד הגג.. ברור שלי שהטלוויזיה הבאה תיהיה 60 +
עצתי לך במיוחד בנושא של SD :
לסמסונג יש מסכי פלזמה של 720p (לא FULL HD ) בגדלים של 51
שנותנים תמונה מצויינת ב SD יחסית למחיר שלהם ולרוב המסכים האחרים בשוק.
אבל אל תספר שקנית מסך שהוא HD ready כי אז יצחקו עליך
למרות שזה לא כזה ביג-דיל .
מה הבעייה ?? אם אתם לא בטוחים לגבי הגודל - תוציאו את המידות של המסך מהאינטרנט ותבדקו עם מטר על הקיר ו"תדמיינו" את גודל התמונה .
עדיין לא בטוחים ?? קחו כמה קרטונים (או קרטון גדול) תגזרו אותו למידות של ה-TV שחשבתם לרכוש (תעשו מסגרת - לא צריך את כל ה-TV)
ושימו על הקיר לצורך "הדמייה" ואז תקבלו קצת יותר רושם לגבי הגודל ולגבי איך זה ישתלב בסלון וכו'...
עדיין לא בטוחים ?? קחו כמה קרטונים (או קרטון גדול) תגזרו אותו למידות של ה-TV שחשבתם לרכוש (תעשו מסגרת - לא צריך את כל ה-TV)
ושימו על הקיר לצורך "הדמייה" ואז תקבלו קצת יותר רושם לגבי הגודל ולגבי איך זה ישתלב בסלון וכו'...
movieman,
החוויה המתקבלת בפועל ממסכי 60'+ אינה ניתנת להדמיה ע"י קרטון.
לפני 7 שנים, התלהבתי ממסך 42' ממרחק צפיה של 4 מטר, וחשבתי ש-50' זה מפלצת ו-60' זה הזוי ו"not in this lifetime". כיום יש לי 70' ואני לא מצליח להבין איך הסתדרתי קודם בלעדיו
לפני 7 שנים, התלהבתי ממסך 42' ממרחק צפיה של 4 מטר, וחשבתי ש-50' זה מפלצת ו-60' זה הזוי ו"not in this lifetime". כיום יש לי 70' ואני לא מצליח להבין איך הסתדרתי קודם בלעדיו
ומי יריץ לי את התמונה על הקרטון?movieman כתב:מה הבעייה ?? אם אתם לא בטוחים לגבי הגודל - תוציאו את המידות של המסך מהאינטרנט ותבדקו עם מטר על הקיר ו"תדמיינו" את גודל התמונה .
ושימו על הקיר לצורך "הדמייה" ואז תקבלו קצת יותר רושם לגבי הגודל ולגבי איך זה ישתלב בסלון וכו'......
אם תארגן ארוחת ערב טובה-אני בא להריץ לךkhisha כתב:ומי יריץ לי את התמונה על הקרטון?movieman כתב:מה הבעייה ?? אם אתם לא בטוחים לגבי הגודל - תוציאו את המידות של המסך מהאינטרנט ותבדקו עם מטר על הקיר ו"תדמיינו" את גודל התמונה .
ושימו על הקיר לצורך "הדמייה" ואז תקבלו קצת יותר רושם לגבי הגודל ולגבי איך זה ישתלב בסלון וכו'.........
sunny_jim כתב:movieman,
לפני 7 שנים, התלהבתי ממסך 42' ממרחק צפיה של 4 מטר, וחשבתי ש-50' זה מפלצת ו-60' זה הזוי ו"not in this lifetime". כיום יש לי 70' ואני לא מצליח להבין איך הסתדרתי קודם בלעדיו...