התחממות מגבר nadc370 לאחר חיבור רמקולים של מוניטור אודיו rx1
-
yoadfe
- חבר פעיל

- תגובות: 58
- שם מלא: YOADFE
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שלום לחברי הפורום, מתנצל מראש על אורך הפוסט.
לא מכבר החלפתי את הרמקולים שלי בעלי התנגדות של 8 אוהם לטובת רמקולים של מוניטור אודיו rx1 6 אוהם, משום מה לאחר ההחלפה, המגבר שלי מתחמם משמעותית ביחס לחום שהוא עבד בו בעבר עם הרמקולים הקודמים, הוא אינו מגיע למצב שלא ניתן להניח עליו את היד, הוא אינו כבה, אך עדיין לא נראה לי שהוא צריך להתקשות להניע את הרמקולים הללו.
אל המגבר מחובר גם סאב וופר אקטיבי שחובר גם בשידוך הקודם, מצב soft cliping עובד, ומצב ברידג' כבוי.
האם פרמטר מסוים בהגדרות אינו מוגדר כראוי, האם חיווט לא מוצלח יכול להשפיע או שמא המתואר נשמע מצב נורמלי?
צירפתי את המפרט של המגבר וכמו כן צילומים של החיבורים כפי שהם על מנת שתוכלו להעניק אבחון מדויק יותר.
מודה לכולכם מראש.
:
Continuous Average Power Output into 8 Ω 120W (20.8dBW)
Rated distortion (THD 20Hz-20kHz)) 0.03%
Clipping power (max. continuous power per channel) 140W
Damping factor (ref. 8 Ω, 50Hz) >150
Continuous average power output into 8 Ω 300W (24.8dBW)
Pre-amp Section:
Line Level Inputs
Line Level Outputs
Pre-amp fixed output 75 Ω
Tape Z Source + 1kΩ
Phones 220 Ω
Signal/noise ratio >100dB
נתוני רמקולים rx1
סדרה - SILVER
תחום תדרים - 45Hz-35kHz
רגישות ( 89dB - ( 1W@1M
התנגדות נומינלית - 6ohms
עוצמה ( 80W - ( RMS
הספק מגבר מומלץ - 25-80 (RMS)
מאזן באסים - באס רפלקס אחורי
תדר חיתוך טויטר - 3.0kH
סאב אקטיבי Energy e:XL-S8
100 watts - 400 watt peak
8" Woofer
20 oz. Magnet
Frequency Response: 29hz-100hz
High Level and Low Level inputs
Dimensions: 9-7/8 x 15-7-8 x 10-7/8
Weight: 25.9lbs
Auto on/off, overdrive protection
לא מכבר החלפתי את הרמקולים שלי בעלי התנגדות של 8 אוהם לטובת רמקולים של מוניטור אודיו rx1 6 אוהם, משום מה לאחר ההחלפה, המגבר שלי מתחמם משמעותית ביחס לחום שהוא עבד בו בעבר עם הרמקולים הקודמים, הוא אינו מגיע למצב שלא ניתן להניח עליו את היד, הוא אינו כבה, אך עדיין לא נראה לי שהוא צריך להתקשות להניע את הרמקולים הללו.
אל המגבר מחובר גם סאב וופר אקטיבי שחובר גם בשידוך הקודם, מצב soft cliping עובד, ומצב ברידג' כבוי.
האם פרמטר מסוים בהגדרות אינו מוגדר כראוי, האם חיווט לא מוצלח יכול להשפיע או שמא המתואר נשמע מצב נורמלי?
צירפתי את המפרט של המגבר וכמו כן צילומים של החיבורים כפי שהם על מנת שתוכלו להעניק אבחון מדויק יותר.
מודה לכולכם מראש.
:
Continuous Average Power Output into 8 Ω 120W (20.8dBW)
Rated distortion (THD 20Hz-20kHz)) 0.03%
Clipping power (max. continuous power per channel) 140W
Damping factor (ref. 8 Ω, 50Hz) >150
Continuous average power output into 8 Ω 300W (24.8dBW)
Pre-amp Section:
Line Level Inputs
Line Level Outputs
Pre-amp fixed output 75 Ω
Tape Z Source + 1kΩ
Phones 220 Ω
Signal/noise ratio >100dB
נתוני רמקולים rx1
סדרה - SILVER
תחום תדרים - 45Hz-35kHz
רגישות ( 89dB - ( 1W@1M
התנגדות נומינלית - 6ohms
עוצמה ( 80W - ( RMS
הספק מגבר מומלץ - 25-80 (RMS)
מאזן באסים - באס רפלקס אחורי
תדר חיתוך טויטר - 3.0kH
סאב אקטיבי Energy e:XL-S8
100 watts - 400 watt peak
8" Woofer
20 oz. Magnet
Frequency Response: 29hz-100hz
High Level and Low Level inputs
Dimensions: 9-7/8 x 15-7-8 x 10-7/8
Weight: 25.9lbs
Auto on/off, overdrive protection
-
yoadfe
- חבר פעיל

קודם כל,תודה עלהתגובה.
אכן זה נראה כאילו מחובר יותר מחוט אחד אל הטרמינל,אך זה אינו המצב, זוהי צמה של ארבעה חוטים, שניים מהם אינם מחוברים לדבר.
מסכים איתך שזה קצת מוזר שהמגבר מתחמם בסט אפ הנוכחי, לכן פתחתי את הפוסט הזה.
יש כאן מספיק אנשים שמבינים יותר ממני ושמסוגלים להתעמת עם השאלה הזו.
אכן זה נראה כאילו מחובר יותר מחוט אחד אל הטרמינל,אך זה אינו המצב, זוהי צמה של ארבעה חוטים, שניים מהם אינם מחוברים לדבר.
מסכים איתך שזה קצת מוזר שהמגבר מתחמם בסט אפ הנוכחי, לכן פתחתי את הפוסט הזה.
יש כאן מספיק אנשים שמבינים יותר ממני ושמסוגלים להתעמת עם השאלה הזו.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
על-פי המדריך למשתמש של ה-C370 יש לשים לב לשני דברים. הראשון (למרות שציינת זאת במפורש) במצב של bridge היצרן אוסר על חיבור רמקולים בעלי התנגדות נמוכה מ-8 אוהם. מצב bridge מסומן בנורית המתאימה. ודא שהיא אכן כבויה ושמתג המסילה מאחור במצב off (שים לב - יש שניים כאלה דומים מאוד אחד לשני).yoadfe כתב:לא מכבר החלפתי את הרמקולים שלי בעלי התנגדות של 8 אוהם לטובת רמקולים של מוניטור אודיו rx1 6 אוהם, משום מה לאחר ההחלפה, המגבר שלי מתחמם משמעותית ביחס לחום שהוא עבד בו בעבר עם הרמקולים הקודמים, הוא אינו מגיע למצב שלא ניתן להניח עליו את היד, הוא אינו כבה, אך עדיין לא נראה לי שהוא צריך להתקשות להניע את הרמקולים הללו....
העניין השני הוא שככל שהרמקולים בעלי התנגדות נמוכה יותר המגבר נאלץ לעבוד קשה יותר (זהו חוק באלקטרוניקה בסיסית ביותר המקביל למנוע של משאבה שצריך להתאמץ יותר ויותר כדי למלא מיכל מים עם כמות הולכת וגדלה של חורים המקבילים להתנגדות חשמלית יורדת) ולכן טבעי שתרגיש התחממות מסויימת במעבר משמונה לשישה אוהם. על-פי הוראות של nad בדגם שציינת קיימת נורית אזהרה שנדלקת באדום (protection indicator) כאשר המגבר מתחמם יתר על המידה תוך כדי נגינה. אם לא קרה לך - סביר שהמגבר עובד בטמפרטורה תקינה.
קורה לפעמים שבעליו של מגבר חושש לטמפרטורה גבוהה מידי במגבר שלו מכיוון שהוא מסתמך על בדיקת מגע באיזור הרדיאטור (heat sink) שנמצא בד"כ בחלק האחורי העליון. הטמפרטורה שם גבוהה משמעותית מהטמפרטורה בחלקיו רגישי-החום של המגבר באיזור השילדה והמעגלים העדינים ואין בכך, בהכרח, להעיד על בעיית התחממות. זאת, למרות שהטמרפרטורה לא נוחה למגע יד. לדעתי, אם לא נדלקת נורת אזהרה - כנראה שאין לך סיבה אמיתית לדאגה.
אם כן נדלקת נורה בשלב כלשהו - בדוק (בעזרת רב-מודד עם בדיקת מוליכות) כבלי רמקולים תקולים (מקצרים) או רמקולים תקולים. כמו כן יש לודא פתחי אוורור לא חסומים. נסה להבין לעומק האם יש בעיית חום פיזית במגבר או פסיכולוגית אצל בעליו. זה חלק קריטי בטיפול בבעייה - אם קיימת כלל. קח בחשבון חודש יולי קשה במיוחד השנה.
בהצלחה
נ.ב. הצמה הזו מאחור היא תאונה שמחכה לקרות והחיווט באופן כללי רעוע. כבל RCA חדש עולה משהו כמו 20 ש"ח וכבלי נחושת 1.5 מ"מ שהיצרן דורש לא צריכים לעלות יותר מ-15 ש"ח למטר...
-
yoadfe
- חבר פעיל

אני מוכרח לציין, שכל פעם חברי הפורום הזה מצליחים להפתיע אותי לטובה מחדש .
אני אהיה עם אצבע על הדופק לגבי נושא החום של המגבר וגם שלי
תודה רבה לך על ההתייחסות המושקעת, זה לא דבר של מה בכך, את הכבלים אחליף, אם יש לך המלצות אני אשמח, אני עודני חדש עד מאד בתחום.
פשוט כייף שיש פורום שכזה.
תודה לכל מי שנתן מהידע שלו.
אני אהיה עם אצבע על הדופק לגבי נושא החום של המגבר וגם שלי
תודה רבה לך על ההתייחסות המושקעת, זה לא דבר של מה בכך, את הכבלים אחליף, אם יש לך המלצות אני אשמח, אני עודני חדש עד מאד בתחום.
פשוט כייף שיש פורום שכזה.
תודה לכל מי שנתן מהידע שלו.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
אני לא רוצה לניות קטנוני, אך מהתמונה הראשונה נראה שאין מספיק מרווח בין המגבר למדף שמעליו.
אני בד"כ מעדיף להשאיר לפחות 30 ס"מ לאיוורור או במקרה האידאלי על שולחן \ שידה ללא משטח שיחסום את זרימת האוויר.
אני בד"כ מעדיף להשאיר לפחות 30 ס"מ לאיוורור או במקרה האידאלי על שולחן \ שידה ללא משטח שיחסום את זרימת האוויר.
-
yoadfe
- חבר פעיל

טומי אתה לא קטנוני, כל פיסת מידע שמתקבלת יש בכוחה להעשיר.
אני אכן אנסה להניח את המגבר במיקום אחר
למרות שיש רווח גדול בין המגבר ובין החלק העליון של הכוננית, כמו כן הכוננית פתוחה משני הצדדים
אני אכן אנסה להניח את המגבר במיקום אחר
למרות שיש רווח גדול בין המגבר ובין החלק העליון של הכוננית, כמו כן הכוננית פתוחה משני הצדדים
- tnsilver
- חבר מביא חבר

טומי זה אני. tomyeshuah זה תום - שקצת מבלבל בגלל ה'y' של שם המשפחה. זה חלק מהדרישות בפורום וינטאז' - שיהיה לך שם פרטי בנגזרת של 'טום'.yoadfe כתב:טומי אתה לא קטנוני......
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 26/02/2014 18:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
לי קוראים אלכסנדר אלון ( לשעבר גויזמן) אני הבעלים של שיגידר שזה = שמות הבנות שלי: שיר,גילי,אלדר.טומי זה אני. טומי נתנאל סילברמן. tomyeshuah זה תום - שקצת מבלבל בגלל ה'y' של שם המשפחה. זה חלק מהדרישות בפורום וינטאז' - שיהיה לך שם פרטי בנגזרת של 'טום'. [קורץ]...
יש את מרבית האותיות, לאיזה פורום יקבלו אותי ?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לאיזה שתרצה. אני צוחק כי יש הרבה 'תום' בוינטאז'. יחד עם זאת, עם שלוש בנות שליט"א, הכי מתאים זה פורום DIY שם תוכל לגלות לכולנו את ה'שיטה'.shigidar כתב:לי קוראים אלכסנדר אלון ( לשעבר גויזמן) אני הבעלים של שיגידר שזה = שמות הבנות שלי: שיר,גילי,אלדר. יש את מרבית האותיות, לאיזה פורום יקבלו אותי ?...