צמצום צריכת חשמל
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
שלום,
במסגרת הנסיון לצמצם בחשבון החשמל, בדקתי בעזרת מד-הספק את מחשב הראשי שלי בבית.
מדובר במחשב שעובד 24/7 לצורך הורדות בעיקר וגישה לתכנים ממחשבי HTPC בבית.
בבדיקה הגעתי לחישוב שהעלות שלו בחשבון הדו חודשי היא 120 ש"ח (מתוך חשבון של 700 זה סכום לא מבוטל)
האם אתם מכירים דרך להשאיר את הפונקציונליות של המחשב ועדיין לחסוך בחשמל ?
הלוח זה P5Q-E, והמעבד QX9650 (שאני יודע שהוא צרכן לא קטן)
במסגרת הנסיון לצמצם בחשבון החשמל, בדקתי בעזרת מד-הספק את מחשב הראשי שלי בבית.
מדובר במחשב שעובד 24/7 לצורך הורדות בעיקר וגישה לתכנים ממחשבי HTPC בבית.
בבדיקה הגעתי לחישוב שהעלות שלו בחשבון הדו חודשי היא 120 ש"ח (מתוך חשבון של 700 זה סכום לא מבוטל)
האם אתם מכירים דרך להשאיר את הפונקציונליות של המחשב ועדיין לחסוך בחשמל ?
הלוח זה P5Q-E, והמעבד QX9650 (שאני יודע שהוא צרכן לא קטן)
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
בגדול הוא נועד להורדות בלבד אבל גם משמש כמחשב גיבוי... התקנתי עליו WIN7 כך שאם משהו קורה לראשי אני יכול לעבוד עליו
אני מחובר עם פס 100 מגה (כולנו יודעים שזה לא באמת 100 אבל אני גם מוריד במהירות של 5~6 מגה לשניה בחלק מהמקרים וזה מספיק לי)
המפרט המלא
mini rig : Intel BOXD945GCLF2 , 1gb DDR2 , WD5000AAKS , picoPSU 90W + 80W DC-DC
לוחות היום גם יהיו הרבה יותר חסכוניים מהATOM 330 שאני משתמש בו
אני מחובר עם פס 100 מגה (כולנו יודעים שזה לא באמת 100 אבל אני גם מוריד במהירות של 5~6 מגה לשניה בחלק מהמקרים וזה מספיק לי)
המפרט המלא
mini rig : Intel BOXD945GCLF2 , 1gb DDR2 , WD5000AAKS , picoPSU 90W + 80W DC-DC
לוחות היום גם יהיו הרבה יותר חסכוניים מהATOM 330 שאני משתמש בו
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
מה ההספק הממוצע שלו? מה ההגדרות ב power plan כרגע?
ניתן להוריד הספק ע"י כיבוי המסך בצורה אוטומטית לאחר מס' דקות של חוסר שימוש, וע"י שינוי ה power plan ל power saver. אבל המעבד שלך כנראה באמת בזבזני בהספק קצת (יכול להגיע על 130W).
ניתן להוריד הספק ע"י כיבוי המסך בצורה אוטומטית לאחר מס' דקות של חוסר שימוש, וע"י שינוי ה power plan ל power saver. אבל המעבד שלך כנראה באמת בזבזני בהספק קצת (יכול להגיע על 130W).
מה לגבי כרטיס MINI ITX עם מעבד i3 2100T אולי אפילו G620 או G620T?
יש השוואה של ATOM מול i3 (הדורות הקודמים):
http://www.tomshardware.com/reviews/d51 ... ,2616.html
למרות ש- ATOM צורך פחות הספק בעבודה הוא מבצע את העבודה לאורך יותר זמן על כל לאורך זמן הוא עלול לצרוך יותר מ- i3.
מבחר הלוחות עם תמיכה ב- i3 יותר גדול אך המחיר הכולל של לוח+מעבד קצת יותר יקר עבור ה- i3.
יש השוואה של ATOM מול i3 (הדורות הקודמים):
http://www.tomshardware.com/reviews/d51 ... ,2616.html
למרות ש- ATOM צורך פחות הספק בעבודה הוא מבצע את העבודה לאורך יותר זמן על כל לאורך זמן הוא עלול לצרוך יותר מ- i3.
מבחר הלוחות עם תמיכה ב- i3 יותר גדול אך המחיר הכולל של לוח+מעבד קצת יותר יקר עבור ה- i3.
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
הכסף לא בעיה פה, אבל הi3 צורך 35w לעומת 10w באטום.
מאחר וכל כולו של המחשב ישמש להורדות, אין לי טעם בi3.
מעל הכל, הנסיון פה הוא לחסוך, וכמה שיותר, מדובר פה על שליש צריכה בסופו של דבר.
עריכה:קראתי קצת, והמערכת בIDLE צורכת מעט מאוד באמת, כמעט זהה
הבעיה האם בזמן הורדה והכל זה נחשב IDLE
אגב, מה שמאוד מוזר לי, הi7-2600K בIDLE צורך על פי בדיקות 34W גם, לא נורא
בעוד שהQX9650 שיש לי גם, צורך בidle 160W !
איך יכול להיות ?
איך יכול להיות ?
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
המעבדים החדשים בנוים בצורה שונה לגמרי ,ארכיטקטורה שונה לגמרי ממעבדי הCore 2 Quad ,המעבד שלך בפועל הוא שני מעבדי Core 2 Due דבוקים על אותו השבב וצריכת החשמל בהתאם ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
Chura
טוב שאתה לא מנסה לחסוך בחשמל, עם המעבד הכי צורך חשמל שיש בשוק
יש לי בול את אותו אחד, פה באובר קלוק ל 4, המעבד הכי משוגע שראיתי עד היום ויושב עדיין עם ה I7 החדש שלי.
אם אתה חושב שאטום איך שהוא יתקרב, ואני מדבר רחוק שנות אור מהאקסטרים שלך, לא יזוז, לאגי, אז תבין שזה לא כזה חכם.( cinemabench לQX9650 מוציא תוצאה של 6.5 לאטום הוא מוציא 0.5 ול I7 מוציא לי 7.3 ) בערך.
המחשב שלך פועל שנות אור יותר טוב, תשחק עם אטום 5 דקות ותבין.
מה שאתה כן יכול לעשות, זה דבר ראשון, להיכנס לביוס, תלוי באיזה לוח אם אתה משתמש, ולהגדיר שם הגדרות צריכת חשמל יותר נכונות לצרכים שלך.
תחפש קצת בגוגל יש שם הכל על הורדת הצריכה עם המעבד שלנו...
1. תוריד את הצריכה של המעבד. תראה מה הערך שלו כרגע ותתחיל להוריד כלפי מטה בקפיצות של 0.025 עד שהוא לא מצליח לעלות את המערכת ותתייצב על מספר חסכני יותר.
2. תלוי בלוח האם אם הוא חדש כמו האחד שאני שמתי עליו את האקסטרים או ישן ציפסט P965 כמו הקודם שלי,
בישן, אם אני לא טועה אין יותר מידי הגדרות צריכה ירוקה לחיסכון בחשמל וכיבוי ליבות שהמחשב לא צריך, תבדוק אם יש.
בדרך כלל זה נמצא בסקשיין של ההגדרות מכפלה והגדרות מתקדמות.
בלוחות החדשים יש לך הגדרות צריכה חכמה וכיבוי ליבות שאתה לא נמצא או צורך כוח חישוב. יש איזה 5 הגדרות כאלה,
אתה אפילו יכול להגיד לו שיפעיל רק ליבה אחת מתוך כל הארבע, תשחק שם בהגדרות זה יוריד לך בחצי נראה לי את הצריכה אם הכל יהיה פעיל.
C1,C2,BI-DIRECTIONAL ואני מקשקש פה, אני לא זוכר את השמות בול אבל זה 5 הגדרות צריכה חכמה וירוקה וע"פ טמפרטורת מעבד.
תכנס למניואל של הלוח שלך ותראה איפה הכל נמצא קשור ל C1...
תגיד לי אם אתה נתקע
טוב שאתה לא מנסה לחסוך בחשמל, עם המעבד הכי צורך חשמל שיש בשוק
יש לי בול את אותו אחד, פה באובר קלוק ל 4, המעבד הכי משוגע שראיתי עד היום ויושב עדיין עם ה I7 החדש שלי.
אם אתה חושב שאטום איך שהוא יתקרב, ואני מדבר רחוק שנות אור מהאקסטרים שלך, לא יזוז, לאגי, אז תבין שזה לא כזה חכם.( cinemabench לQX9650 מוציא תוצאה של 6.5 לאטום הוא מוציא 0.5 ול I7 מוציא לי 7.3 ) בערך.
המחשב שלך פועל שנות אור יותר טוב, תשחק עם אטום 5 דקות ותבין.
מה שאתה כן יכול לעשות, זה דבר ראשון, להיכנס לביוס, תלוי באיזה לוח אם אתה משתמש, ולהגדיר שם הגדרות צריכת חשמל יותר נכונות לצרכים שלך.
תחפש קצת בגוגל יש שם הכל על הורדת הצריכה עם המעבד שלנו...
1. תוריד את הצריכה של המעבד. תראה מה הערך שלו כרגע ותתחיל להוריד כלפי מטה בקפיצות של 0.025 עד שהוא לא מצליח לעלות את המערכת ותתייצב על מספר חסכני יותר.
2. תלוי בלוח האם אם הוא חדש כמו האחד שאני שמתי עליו את האקסטרים או ישן ציפסט P965 כמו הקודם שלי,
בישן, אם אני לא טועה אין יותר מידי הגדרות צריכה ירוקה לחיסכון בחשמל וכיבוי ליבות שהמחשב לא צריך, תבדוק אם יש.
בדרך כלל זה נמצא בסקשיין של ההגדרות מכפלה והגדרות מתקדמות.
בלוחות החדשים יש לך הגדרות צריכה חכמה וכיבוי ליבות שאתה לא נמצא או צורך כוח חישוב. יש איזה 5 הגדרות כאלה,
אתה אפילו יכול להגיד לו שיפעיל רק ליבה אחת מתוך כל הארבע, תשחק שם בהגדרות זה יוריד לך בחצי נראה לי את הצריכה אם הכל יהיה פעיל.
C1,C2,BI-DIRECTIONAL ואני מקשקש פה, אני לא זוכר את השמות בול אבל זה 5 הגדרות צריכה חכמה וירוקה וע"פ טמפרטורת מעבד.
תכנס למניואל של הלוח שלך ותראה איפה הכל נמצא קשור ל C1...
תגיד לי אם אתה נתקע
35W זה מעטפת (מקסימום TPD) הספק שהמעבד יכול לצרוך.Chura כתב:הכסף לא בעיה פה, אבל הi3 צורך 35w לעומת 10w באטום.
איך יכול להיות ?...
למעבדים חדשים יש יכולת לכבות COREים אשר לא בשימוש וגם להוריד תדר עבודה בעבודה לא מאומצת וכך גם לחסוך בהספק.
שים לב שבלינק ההשוואה שנתתי קודם הם השוו מעבד i3 עם הספק TPD של 73W ל- ATOM עם TPD של 13W ובכל זאת ה- i3 ניצח !!! הוא צרך רק חצי מההספק 36W לעומת 70W. בעיקר בעזרת Enhanced Intel® Speedstep Technology.
בקרא טוב את הכתבה הנ"ל.
בזמן ההורדה המעבד כמעט לא עובד והא יכול לעבוד בתדר הרבה יותר נמוך - כמעט כמו IDLE.
וגם אם הוא עובד הוא עובד לפרקי זמן קצרים יותר.
עוד נקודה חשובה: עם אתה הולך לפתוח הרבה קבצים מקובצים/דחוסים (RAR) - זה ייקח לך הרבה יותר זמן ב- ATOM. כפי שציינת http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1708507