הקלטת שידורי HOT למחשב

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, שמי דניאל, קניתי שלשום טלוויזיה של Samsung מדגם EH5300 בגודל 40 אינץ',
כשקראתי את המפרט של הטלוויזיה שמתי לב שיש בה ממיר DVB-T מקליט וזו אחת הסיבות שקניתי אותה, כשהיא הגיעה (קניתי אותה מיבואן רשמי סמליין ועם אחריות והכל) חיברתי את המעמד והכל (עדיין לא קניתי דונגל, אני קונה ביום ראשון כנראה), הבעיה היא שהיא לא קולטת כלום, היא מחפשת (וניסיתי את כל האפשרויות של מה שהיא סורקת, יש 3: דיגיטלי ואנלוגי, דיגיטלי לבד ואנלוגי לבד - ניסיתי את שלושתם, הוא סורק כל מיני תדרים ובסוף לא מוצא כלום), עכשיו, בהתחלה חשבתי שהוא יכול גם להקליט את השידורים מהממיר של HOT MAGIC HD שיש לי להתקן חיצוני ואז אני אעביר למחשב, בכל מקרה - זה התברר כלא נכון, לא ממש אכפת לי אם הוא יקלוט ערוצים כי יש לי ממיר של HOT אבל הקטע של ההקלטה וההעברה למחשב חשוב לי אז כמה שאלות:
1. מה אני יכול לקנות כדי להקליט את הסדרות/סרטים שיש בממיר של HOT ולהעביר למחשב? עכשיו יש בעיה - אין לי אפשרות לחבר את המחשב בכבל לטלוויזיה כי הטלוויזיה בסלון והמחשב בחדר, חשוב: אני רוצה להקליט סדרות שיש ב-HOT ולא את הערוצים הרגילים של 10,22,99...
אבל לא אכפת לי איך הוא יקליט, מצדי שהוא יקליט את התמונה שמראה הטלוויזיה ולא מבחינת מקור HDMI, הבנתם? כאילו נגיד שאם באמצע ההקלטה אני אלחץ על איזה מקש של הגדרות ויופיעו הגדרות של הטלויזיה אז הוא גם יראה את זה בהקלטה לא אכפת לי שזה יקרה.
יש לי דיסק און קי SanDisk 32GB שאני יכול לחבר אותו לטלוויזיה
2. יכול להיות שכתוב לי "לא זמין" כשאני מנסה להקליט דרך השלט של הטלוויזיה זה בגלל שעדיין לא חיברתי דונגל?

בבקשה תענו לי מהר

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

צריך כרטיס לכידה ואתה חייב לחבר את המחשב לממיר.

לגבי הטלוויזיה שלא קולטת את הערוצים של עידן זה כיוון שלא חיברת אותה לנקודה של האנטנה :wink:

do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

asaf23 כתב:צריך כרטיס לכידה ואתה חייב לחבר את המחשב לממיר.

לגבי הטלוויזיה שלא קולטת את הערוצים של עידן זה כיוון שלא חיברת אותה לנקודה של האנטנה :wink:
...
על איזה כרטיס לכידה אתה ממליץ? אתה מתכוון שאני אנתק את הממיר מהטלוויזיה ואחבר למחשב? אם כן, לאיזה יציאה? המסך של המחשב מחובר למחשב באמצעות ממיר VGA ל-DVI, הממיר מחובר לטלוויזיה באמצעות HDMI, אז מה אני צריך לקנות בדיוק? HDMI ל-DVI או שאני יכול פשוט לחבר?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

אם אתה מעוניין להקליט באיכות HD, אז יש את ה-AverMedia CaptureHD שנותן תמורה נחמדה למחיר אך דורש מחשב חזק, ויש את ה-Hauppauge Colossus שהוא כרטיס מעולה עם דחיסה ל-H.264 בחומרה (ולכן לא דורש מחשב חזק), שהוא מצויין כהשקעה לטווח ארוך.
אם אתה הולך על ה-Colossus, אז כדאי לקנות אותו בארה"ב - עולה שם קצת פחות מ-$140 ובארץ עולה 1500 ש"ח.
ייתכן שבערוצי HD מסויימים HOT תפעיל הגנה נגד הקלטה הנקראת HDCP, ובמקרה הזה עדיין ניתן להקליט בעזרת חיבור Component.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

pixies כתב:אם אתה מעוניין להקליט באיכות HD, אז יש את ה-AverMedia CaptureHD שנותן תמורה נחמדה למחיר אך דורש מחשב חזק, ויש את ה-Hauppauge Colossus שהוא כרטיס מעולה עם דחיסה ל-H.264 בחומרה (ולכן לא דורש מחשב חזק), שהוא מצויין כהשקעה לטווח ארוך.
אם אתה הולך על ה-Colossus, אז כדאי לקנות אותו בארה"ב - עולה שם קצת פחות מ-$140 ובארץ עולה 1500 ש"ח.
ייתכן שבערוצי HD מסויימים HOT תפעיל הגנה נגד הקלטה הנקראת HDCP, ובמקרה הזה עדיין ניתן להקליט בעזרת חיבור Component.
...
אני רוצה הקלטה באיכות רגילה, אני לא צריך HD בהקלטות, אני רוצה כרטיס לכידה הכי זול שיש שמתאים לי :)

adirbd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #6 

בשביל זה כנס לזאפ וחפש דגם שממליצים עליו. לי יש כרטיס טלוויזיה של Hauppauge פשוט שעושה עבודה טובה, תחפש אחד שמתאים לדרישות שלך.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

כרטיס של ComPro יהיה גם הימור טוב. אפשר גם כרטיסים רגילים של AverMedia, אבל להתרחק מהכרטיסים הזולים שלהם הנקראים Super009 וכו.

do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

זה טוב? http://www.2surpriseu.co.il/site/detail ... _id=965857
אם אתם יכולים תמליצו לי אתם, עכשיו באיזה כבלים אני צריך להשתמש? איך אני מחבר את הממיר לכרטיס ואת הכרטיס למחשב? איזה חיבורים אני צריך? אם אפשר תשובה מפורטת חוץ מ"תחפש כרטיסים..."

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

לא מכיר את הכרטיס או את הפירמה.

do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אז מה נראה לך אני צריך לקנות? תפרט בבקשה, אני מבקש.
איזה כרטיס אני צריך לקנות, איזה מתאמים לכבלים אני צריך לקנות (כי הממיר מחובר לטלוויזיה בכבל HDMI ויש לו גם compoment ולמסך יש VGA או שאני אמור לחבר את זה למחשב בכלל?), אם אפשר אני מעדיף מ-ebay כי זה הרבה יותר זול.

בבקשה תהיה מפורט ותיתן יותר משורה אחת :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

כרטיס המקליט מקומפוננט יקר יותר וקודם הבאתי 2 המלצות שלא רצית אותן.
ה-VGA שיש למסך זה כניסה ולא יציאה, ולכן זה לא רלוונטי להקלטות.
אם אתה הולך על כרטיס פשוט אז החיבור מהממיר שלך יהיה Composite - כבל RCA (שקע צהוב) + כבל נוסף של 2 RCA אדום ולבן לאודיו.

עוד קצת על איך הכל מתחבר למחשב אתה יכול לקרוא בעמוד הראשון של המדריך הזה, שיעשה לך קצת סדר:
http://www.hometheater.co.il/article01552
(לשם הבהרה - ההוט מג'יק HD אינו תומך ב-S-Video, אלא רק ב-HDMI, Composite ו-Component).

do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

pixies כתב:כרטיס המקליט מקומפוננט יקר יותר וקודם הבאתי 2 המלצות שלא רצית אותן.
ה-VGA שיש למסך זה כניסה ולא יציאה, ולכן זה לא רלוונטי להקלטות.
אם אתה הולך על כרטיס פשוט אז החיבור מהממיר שלך יהיה Composite - כבל RCA (שקע צהוב) + כבל נוסף של 2 RCA אדום ולבן לאודיו.

עוד קצת על איך הכל מתחבר למחשב אתה יכול לקרוא בעמוד הראשון של המדריך הזה, שיעשה לך קצת סדר:
http://www.hometheater.co.il/article01552
(לשם הבהרה - ההוט מג'יק HD אינו תומך ב-S-Video, אלא רק ב-HDMI, Composite ו-Component).
...
אוקיי, אז דבר תכלס מה אני צריך לקנות, עם הממיר קיבלתי רק כבל HDMI, אז אני צריך לקנות כבל composite to vga או משהו כזה? ואיזה כרטיס אני צריך לקנות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

לא, VGA לא רלוונטי כאן.
אתה צריך לקנות כרטיס טלוויזיה שיש לו כניסת Composite וכבל RCA.

do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

לא מכיר את הדגם הזה ספציפית, אבל מניח שיעשה את העבודה אם אין לך יותר מדי ציפיות לאיכות הקלטה גבוהה.

do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

אז כאילו, לאיפה אני מחבר את שלושת הבננות? לממיר? ולאיפה אני מחבר את הצד השני? למסך או למארז של המחשב?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #17 

כפי שמוסבר בלינק שהבאתי לך בעמוד הקודם, צד אחד אתה מחבר לממיר וצד שני אתה מחבר לכניסות של כרטיס הטלוויזיה המחובר למחשב.

do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

pixies כתב:כפי שמוסבר בלינק שהבאתי לך בעמוד הקודם, צד אחד אתה מחבר לממיר וצד שני אתה מחבר לכניסות של כרטיס הטלוויזיה המחובר למחשב.
...
לא הבנתי, אני צריך לקנות רק כרטיס טלוויזיה (מה שנתתי לך מקודם שאמרת שזה סביר) או גם עוד משהו? אם רק את זה, למה בדיוק אני מחבר את זה, זה בא עם כבל? זה מתחבר למארז של המחשב? אני צריך לפתוח את המארז (מקווה שלא)? לאיפה אני מחבר את הצד השני?
דבר איתי תכלס, אני לא מבין למה אתה מתכוון עם כל הצדדים, אם תוכל לכתוב את זה בצורה מפורטת ככה: מה אני צריך לקנות, בדיוק מה אני צריך לחבר לאיפה ואיפה זה המקום שאני צריך לחבר אליו, ואיך אני מפעיל את כל זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #19 

כן, רק כרטיס טלוויזיה וכבל המורכב משלישיית תקעי RCA ("בננות" בלשון העם) צהוב, אדום, לבן, בשני צדדיו.
אם תקנה כרטיס טלוויזיה פנימי, תצטרך לפתוח את המחשב כדי להתקין אותו.
אם תקנה כרטיס טלוויזיה חיצוני (כמו זה שהבאת לינק אליו), לא תצטרך לפתוח את המארז.

חיבור: בצד אחד - תקע צהוב, אדום ולבן לשקע צהוב, אדום ולבן בממיר. אותו דבר בצד השני - לכרטיס הטלוויזיה.
בלינק שנתתי לך בעמוד הקודם יש גם תמונות.

do1346 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”