ימין שמאל
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
יופי של רמקולים. נהדרים. רק סובלים מאחוז נפילות גבוה של קבל ה-4uF בפנים שצריך להחליף אותו לקבל פולי איכותי של Dayton או Solen. הרמקולים האלה בני 40 ואולי אפילו 50. גם כשהיו חדשים - הקבלים שלהם לא היו מוצלחים ו-KLH עשו איתם שגיאה שתוקנה מאוחר יותר.
ימין זו היד עם השעון. סתאאם... אם אתה מתכוון לפלוס ומינוס (אדום \ שחור) ולא יודע מה הוא מה - קח סוללה של וולט וחצי (אצבע) וחבר אותה לקטבים (חפיף - לא קבוע) - כשתיגע עם קצה הפלוס של הסוללה בקוטב הפלוס של הרמקול - הוופר ינוע קדימה. אז תוכל לסמן אותו כפלוס (אדום) ולחבר ליציאה האדומה במגבר.
נ.ב. - השמאלי בתמונה מסומן ground הוא ברוב המקרים הפלוס
ימין זו היד עם השעון. סתאאם... אם אתה מתכוון לפלוס ומינוס (אדום \ שחור) ולא יודע מה הוא מה - קח סוללה של וולט וחצי (אצבע) וחבר אותה לקטבים (חפיף - לא קבוע) - כשתיגע עם קצה הפלוס של הסוללה בקוטב הפלוס של הרמקול - הוופר ינוע קדימה. אז תוכל לסמן אותו כפלוס (אדום) ולחבר ליציאה האדומה במגבר.
נ.ב. - השמאלי בתמונה מסומן ground הוא ברוב המקרים הפלוס
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 13/07/2012 15:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
חיבור סוללה לרמקול ???
דרך בדוקה להרוס אותו.
אני במקום זה הייתי מחבר את החוטים בשתי האפשרויות, וזו שהיתה נשמעת יותר טוב היא הנכונה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tnsilver
- חבר מביא חבר

30 שנים אני עושה את הבדיקה הזו עם בטריה 1.5 וולט. רמקולים גדולים, קטנים, טוויטרים יקרים, זולים, רגישים יותר, רגישים פחות. ברמקולים אמריקאים, סינים, יפאנים, אירופאים חדשים וישנים. כשאין לי בטריה של 1.5 אני משתמש בבטריה של 9 וולט שאני מפרק מהמולטי טסטר (היום מהדיגיטלי - פעם מהאנלוגי). כשלא בא לי לפרק בטריה - אני משתמש בשנאי של מטען סלולרי 5 וולט. עוד לא קרה פעם אחת, בשלושים שנים האחרונות, שהתקלקל משהו בבדיקה הזו וגם לא שמעתי על מישהו שהצליח לקלקל רמקולים בצורה הזו כמה שניסה. מכיוון שכאן מקשקשים בלי חשבון, סתם, כי משעמם לאנשים, אני אחסוך לכם את המתימטיקה ה'מסובכת' של חוק אום ושל זרם שמושך רמקול בעל התנגדות של 8 אום מבטריה של 1.5 וולט ואפנה אתכם לאתרים של אגדות אורבניות. ודרגון - החוק שלי אומר 'אם לא בדקת - שתקת!' חוסך 'שוקים' החוק הזה. הרשת מלאה בוויכוח האידיוטי הזה עד שמישהו מסיים אותו עם מולטי-טסטר.
ראבק. בא לי לצלם ולהעלות וידאו של הנעת וופר פירלס 8 אינטש באמצעות וואריאק רק כדי להראות לכם כמה גבוה המחט צריכה להגיע כדי לגרום לנזק כלשהו על-ידי 'פיק' של מתח באחד הקטבים...
ראבק. בא לי לצלם ולהעלות וידאו של הנעת וופר פירלס 8 אינטש באמצעות וואריאק רק כדי להראות לכם כמה גבוה המחט צריכה להגיע כדי לגרום לנזק כלשהו על-ידי 'פיק' של מתח באחד הקטבים...
אני כן הרגתי טווטר ככה . אמנם היה פשוט אבל הספיק לי מלהמשיך עם זה .
ידידנו החביב tnsilver
גם אם לא נהרס האלמנט זה יכול לעוות את סלילי האלמנט .
עם 1.5 הייתי רועד ואם כבר שוקל לחבר לו נגד כדי להוריד מתח
הרי בלאו הכי את הבדיקה הזאת תוכל לעשות גם עם 0.7 וולט .
אז בטח לא 9 או 5 וולט .
יש לזה אותו אפקט של מגברים ללא SOFT START
בהתחלה לא נראה כלום עד שאתה מגלה שהרמקולים שלך הלכו קיבינמאט .
ידידנו החביב tnsilver
גם אם לא נהרס האלמנט זה יכול לעוות את סלילי האלמנט .
עם 1.5 הייתי רועד ואם כבר שוקל לחבר לו נגד כדי להוריד מתח
הרי בלאו הכי את הבדיקה הזאת תוכל לעשות גם עם 0.7 וולט .
אז בטח לא 9 או 5 וולט .
יש לזה אותו אפקט של מגברים ללא SOFT START
בהתחלה לא נראה כלום עד שאתה מגלה שהרמקולים שלך הלכו קיבינמאט .
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא קונה - אלא אם כן הפכת את הטוויטר האמור למצת סיגריות. ב-8 אום רמקול מושך בערך אחד ושמינית אמפר שהם מעט למעלה מעשרה וואט עם בטריה של 9 וולט. לאלה, המרובעות, יש התנגדות פנימית גבוהה מאוד (עשרות אום). עם בטריה של 1.5 וולט אותו רמקול מושך בערך 1.6 מילי-אמפר שמתורגמים ל-0.28 וואט. אני לא מכיר טוויטרים שלא עומדים בזה. ודרך אגב - אין שום תקן מחייב היכן ממקמים קוטב פלוס ברמקול. אם כתוב 'ground' על קוטב - זה אומר ניטרלי וזה אומר פלוס ולא חי (מינוס).
הנה קישורית להמלצות איך לבדוק פולאריות בסוגים שונים של רמקולים עם בטריה. הזהירות המתחייבת היא בסוג מסויים של טוויטרים שנקרא ribbon tweeter ששם ממולץ להפחית מתח באמצעות נגד.
הנה קישורית להמלצות איך לבדוק פולאריות בסוגים שונים של רמקולים עם בטריה. הזהירות המתחייבת היא בסוג מסויים של טוויטרים שנקרא ribbon tweeter ששם ממולץ להפחית מתח באמצעות נגד.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 13/07/2012 17:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
השמאלי הוא מינוס (פשוט הצצתי ב model 10) שנחים להם כאן...
- גם אני משתמש ב 9v, לא קרה אף פעם כלם חוץ מזה שסימנתי מה פלוס ומה מינוס..
- גם אני משתמש ב 9v, לא קרה אף פעם כלם חוץ מזה שסימנתי מה פלוס ומה מינוס..
אני ממתין....ראבק. בא לי לצלם ולהעלות וידאו של הנעת וופר פירלס 8 אינטש באמצעות וואריאק רק כדי להראות לכם כמה גבוה המחט צריכה להגיע כדי לגרום לנזק כלשהו על-ידי 'פיק' של מתח באחד הקטבים......
- tnsilver
- חבר מביא חבר

וואלה צודק. הנה תמונה של הביפנוכו שלהם. הקבל מחובר לפלוס (הקוטב הימני) מצד אחד ולמתג הבורר מצד שני ורואים בבירור את סימון היצרן באדום (פלוס) ושחור (מינוס).Form78HiFi כתב:השמאלי הוא מינוס (פשוט הצצתי ב model 10) שנחים להם כאן... - גם אני משתמש ב 9v, לא קרה אף פעם כלם חוץ מזה שסימנתי מה פלוס ומה מינוס....
KLH Model 23 Crossover Network

מאיפה ה-KLH האלה שיש לכולם חוץ ממני? אני מת על הרמקולים האלה... ספר איך התגלגלו אליך... מתי?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 13/07/2012 17:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

ה KLH מאיזה טמבל שרצה להעיף אותם לפח בחיפה, תפסתי אותו בדרך לפח, הוא רצה שאני אתן לו יד..
אז נתתי לו שתיים ולקחנו אותם י ש י ר ו ת לאוטו שלי..
אז נתתי לו שתיים ולקחנו אותם י ש י ר ו ת לאוטו שלי..
-
- קדימה
-
- בלי גריל (בניה עצמית, לא כולל שערות של חתול)
-
- טוויטרים
- Form78HiFi
- חבר ותיק

עוד אחת של החיבורים וחידה.
מי מזהה?
מי מזהה?
-
- חיבורים
-
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Form78HiFi כתב:ה KLH מאיזה טמבל שרצה להעיף אותם לפח בחיפה, תפסתי אותו בדרך לפח, הוא רצה שאני אתן לו יד.. אז נתתי לו שתיים ולקחנו אותם י ש י ר ו ת לאוטו שלי.....
תהרוג אותי אבל הפרה שלך נורא מזכיר לי בעיצוב הכפתורים שלו את ה-Luxman שלי אבל מעבר לכך ולאור הצהוב לא רואים כלום בתמונה. לגבי המגבר - הוא גמר תיכון ואני נשארתי בחטיבה. אין לי מושג.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

כן כן, הטאנוי מניו יורק, אני יכול לספר לך על כמה מכשירים שלא לקחתי או שעברו לידי ולא ממש שמתי לב שאני אבכה כאן על המקלדת...
היה מגבר מונו מנורות של מקיטוש, רמקולים של genesis, טיונר מדהים של HK, ועוד ועוד ועוד, שנשארו בניו יורק..
העיקר רציתי להביא את המגבר של dynaco st400 ששוקל כמו טנק מרכבה (סימן 2, לא להתבלבל) ושווה לתחת.
סאונד של בטון יבש, אין אופי, אין כלום, רק אין סוף וויליום. בסוף מכרתי אותו, ועוד הייתי צריך להוסיף שנאי (החרא הזה היה 110v) למי שקנה אותו, רק השנאי היה שווה איזה 500 ש"ח..
קיצר, תמיד אבל תמיד נפספס כל מיני מציאות..
הפרה זה dynaco ישן שפורפרתי
המגבר הוא onkyo 919 thx ישן שגם הגיע מניו יורק - יש לו כפתור mono שזה מגניב לכשלעצמו.
היה מגבר מונו מנורות של מקיטוש, רמקולים של genesis, טיונר מדהים של HK, ועוד ועוד ועוד, שנשארו בניו יורק..
העיקר רציתי להביא את המגבר של dynaco st400 ששוקל כמו טנק מרכבה (סימן 2, לא להתבלבל) ושווה לתחת.
סאונד של בטון יבש, אין אופי, אין כלום, רק אין סוף וויליום. בסוף מכרתי אותו, ועוד הייתי צריך להוסיף שנאי (החרא הזה היה 110v) למי שקנה אותו, רק השנאי היה שווה איזה 500 ש"ח..
קיצר, תמיד אבל תמיד נפספס כל מיני מציאות..
הפרה זה dynaco ישן שפורפרתי
המגבר הוא onkyo 919 thx ישן שגם הגיע מניו יורק - יש לו כפתור mono שזה מגניב לכשלעצמו.