כמה שאלות בשביל הBRIKKA שלי
טוב יש ברשותי מספר שנים שתי מכונות BRIKKA של שתיים וארבע כוסות (אני משתמש כרגע רק בזאת של השתי כוסות... אני אוהב אותן אבל מה לעשות שעקומת השימוש בהן קשה לפעמים מעולה ולפעמים לא משהו. אני אשמח לקצת עזרה טיפים וכו
1. ראיתי בכתבה על הבריקה מתקן לגז שהבריקה יכולה לשבת עליו (מעיין מאריך למחזיק הסירים) כי אחרת הBRIKKA נופלת לי באמצע.- איפה אפשר לקנות אחד.
2. איזה מין עוגייה אני צריך להוציא מהבריקה בשביל קפה טוב (אכן יוצאות עוגיות מהמקינטה הזאת אמנם יותר רטובות וקצת מתפוררות אבל עדיין זה מרשים).
3. אני נאלץ לשחרר ידנית את הראש על מנת שהקפה יצא או לחלופין לתת מכה קטנה למקינטה (אחרת הקפה יוצא ממש לאט ואז כשהוא מתפרץ הוא יוצא שרוף).
בשחרור ידני אני מחכה שהקפה יתחיל לזלוג מלמעלה ואז אחרי כ20 שניות אני מביא משיכה קטנה לראש ועוזב הדבר מביא ליציאה של הקפה ומעט קרמה בסוף אבל ההתפרצות של הקפה היא איטית ופחות עוצמתית מאשר לחכות להתפרצות הרגילה. האם הדבר קשור לעובי הטחינה (טחינה דקה של מכונת אספרסו- כרגע אני קונה קפה טחון מראש ספציפית של גייקובס בואקום (אריזה של 500 גרם)- שהיה הכי זול - אמנם יש ציור של מקינטה מקדימה אבל אני חושד שהטחינה דקה מדי עבור המכונה).
4. הקרמה שיוצאת לי (בשחרור ידני) מתפוגגת מהר (צבע חום יחסית) למה?
5. לאחרונה החלפתי את הגומיות והמסנן במכונה האם יש שיטה לנקות את הבסיס בצורה טובה או שהדבר לא חשוב (אני מקפיד לשטוף במים ולייבש עם מגבת וייבוש כשהבסיס הפוך.
6. כן כן אני יודע שצריך לטחון בבית- אני רוצה לקנות מטחנה על מנת לשפר את חווית הקפה (חשבתי על ה HARIO MSS=1B הידנית עליה דובר באתר אבל יקר לי - מאחר והיא לא זמינה בארץ ולא מצאתי משהו ראוי בסגנון- אני מחפש מכשיר קומפקטי (יש לי מטבח סטודנטיאלי 2 מטר רוחב).
7. עוד טיפים/ דברים שרצוי לדעת.
1. ראיתי בכתבה על הבריקה מתקן לגז שהבריקה יכולה לשבת עליו (מעיין מאריך למחזיק הסירים) כי אחרת הBRIKKA נופלת לי באמצע.- איפה אפשר לקנות אחד.
2. איזה מין עוגייה אני צריך להוציא מהבריקה בשביל קפה טוב (אכן יוצאות עוגיות מהמקינטה הזאת אמנם יותר רטובות וקצת מתפוררות אבל עדיין זה מרשים).
3. אני נאלץ לשחרר ידנית את הראש על מנת שהקפה יצא או לחלופין לתת מכה קטנה למקינטה (אחרת הקפה יוצא ממש לאט ואז כשהוא מתפרץ הוא יוצא שרוף).
בשחרור ידני אני מחכה שהקפה יתחיל לזלוג מלמעלה ואז אחרי כ20 שניות אני מביא משיכה קטנה לראש ועוזב הדבר מביא ליציאה של הקפה ומעט קרמה בסוף אבל ההתפרצות של הקפה היא איטית ופחות עוצמתית מאשר לחכות להתפרצות הרגילה. האם הדבר קשור לעובי הטחינה (טחינה דקה של מכונת אספרסו- כרגע אני קונה קפה טחון מראש ספציפית של גייקובס בואקום (אריזה של 500 גרם)- שהיה הכי זול - אמנם יש ציור של מקינטה מקדימה אבל אני חושד שהטחינה דקה מדי עבור המכונה).
4. הקרמה שיוצאת לי (בשחרור ידני) מתפוגגת מהר (צבע חום יחסית) למה?
5. לאחרונה החלפתי את הגומיות והמסנן במכונה האם יש שיטה לנקות את הבסיס בצורה טובה או שהדבר לא חשוב (אני מקפיד לשטוף במים ולייבש עם מגבת וייבוש כשהבסיס הפוך.
6. כן כן אני יודע שצריך לטחון בבית- אני רוצה לקנות מטחנה על מנת לשפר את חווית הקפה (חשבתי על ה HARIO MSS=1B הידנית עליה דובר באתר אבל יקר לי - מאחר והיא לא זמינה בארץ ולא מצאתי משהו ראוי בסגנון- אני מחפש מכשיר קומפקטי (יש לי מטבח סטודנטיאלי 2 מטר רוחב).
7. עוד טיפים/ דברים שרצוי לדעת.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מקטין להבה יש בחנויות כלי בית - צריך להיות גם בסופרים
זה נראה שהקפה שלך טחון דק מדי, קרמה בבריקה לא מחזיקה הרבה זמן ובקפה ישן עוד פחות.
את הבסיס אפשר לנקות גם עם מים וסבון
מטחנה ידנית אפשר לקנות גם פשוטה - לבריקה לא צריך טחינה מדויקת כמו לאספרסו
זה נראה שהקפה שלך טחון דק מדי, קרמה בבריקה לא מחזיקה הרבה זמן ובקפה ישן עוד פחות.
את הבסיס אפשר לנקות גם עם מים וסבון
מטחנה ידנית אפשר לקנות גם פשוטה - לבריקה לא צריך טחינה מדויקת כמו לאספרסו
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לגבי הקרמה בתערובות מסוימות(אני קולה בבית) יש לי קרמה פודינג עבה ויציבה שמחזיקה המון זמן(יש שכבה של קרמה גם אחרי שסיימתי לשתות).אז הכל תלוי בטריות ובתערובת.. אני מניח שהצבע החום שתיארת זה קפה שעבר דרך המסננת,יש לך משקעים של קפה בכוס?
אתה לא אמור לגעת בשסתום. כל מה שאתה מתאר מעיד על טחינה דקה מידי..לדעתי. אז או שתקנה קפה טחון מבית קפה או שתקנה מטחנת להבים ב100 ₪.מאוד קומפקטית ועושה את העבודה...החזקתי עם כזאת כמה חודשים עד ש"שידרגתי" לאורביט (150~) ואז לרוקי(קצת אוברקיל אבל מאוד נוחה ותשרת אותך לנצח).
מקוה שעזרתי
אתה לא אמור לגעת בשסתום. כל מה שאתה מתאר מעיד על טחינה דקה מידי..לדעתי. אז או שתקנה קפה טחון מבית קפה או שתקנה מטחנת להבים ב100 ₪.מאוד קומפקטית ועושה את העבודה...החזקתי עם כזאת כמה חודשים עד ש"שידרגתי" לאורביט (150~) ואז לרוקי(קצת אוברקיל אבל מאוד נוחה ותשרת אותך לנצח).
מקוה שעזרתי
אפשר לנקות את הבסיס עם כל דבר כל עוד הוא לא חומצי מדי בגלל שגוף המקניטה עשוי אלומיניום, כלומר אפשר לנקות עם סבון אבל לא עם מסירי שומן למינהם גם לא עם מלח לימון וכדו'
הסלסלה באמצע (עם הצינור) עשויה מנירוסטה (לפחות בדגם הישן) ואפשר להשרות אותה בקפיצה או מסיר שומנים אחר אם כי הייתי עושה את זה רק אם היא ממש סתומה
אני טוחן קצת יותר גס מאספרסו אבל לא גס מדי דוחס באמצעות דוחסן פלסטיק (של הסילביה) ואז מוסיף כמה מיליליטרים מים מעל העוגיה ככה היא לא נשרפת והקפה יחלט בטמפרטורה גבוהה יותר (פחות חמוץ) אך לא שרוף
הסלסלה באמצע (עם הצינור) עשויה מנירוסטה (לפחות בדגם הישן) ואפשר להשרות אותה בקפיצה או מסיר שומנים אחר אם כי הייתי עושה את זה רק אם היא ממש סתומה
אני טוחן קצת יותר גס מאספרסו אבל לא גס מדי דוחס באמצעות דוחסן פלסטיק (של הסילביה) ואז מוסיף כמה מיליליטרים מים מעל העוגיה ככה היא לא נשרפת והקפה יחלט בטמפרטורה גבוהה יותר (פחות חמוץ) אך לא שרוף
עכשיו אתה אומר לי לא להשתמש במלח לימון???
איזה נזק זה גורם לבסיס? ולשאר המקינטה? אם הרתחתי את הנוזל ונתתי לו לעבור עד יציאה- עשיתי את זה די מזמן ומאז הרבה קפה עבר במכשיר.? (מאז החלפתי גומיות בכל מקרה).
אהבתי את הרעיון לשים מים למעלה!- אכן התוצאה יוצאת לי קצת חמצמצה.
בכל מקרה עד איפה אתה ממלא מים? איבדתי את המדיד פלסטיק ואני ממלא היום עד מרכז הכוכבית (עד הפס האופקי).
אבל מה שמעניין זה שאתה דוחס עם טמפר!?! עד כמה אתה דוחף קצת או חזק? הרי כל המדרריכים אומרים לא לעשות טמפר למקינטה.
בכל מקרה להלן רשימת המטלות שלי:
1. לקנות מקטין לגז- 6 שקל - בוצע
2. לקנות מטחנה חשמלית ORBIT - איפה אפשר למצוא בירושלים ורצוי בזול?
3. להזמין מ EBAY משאבה ופקקים VACUVIN- 15$ - יבוצע כשתהיה לי מטחנה.
4. מקום זמוכר פולים טריים בירושלים במחיר סביר ובמקום נגיש- יש המלצות.
5. לשתות קפה קטן במרפסת.
איזה נזק זה גורם לבסיס? ולשאר המקינטה? אם הרתחתי את הנוזל ונתתי לו לעבור עד יציאה- עשיתי את זה די מזמן ומאז הרבה קפה עבר במכשיר.? (מאז החלפתי גומיות בכל מקרה).
אהבתי את הרעיון לשים מים למעלה!- אכן התוצאה יוצאת לי קצת חמצמצה.
בכל מקרה עד איפה אתה ממלא מים? איבדתי את המדיד פלסטיק ואני ממלא היום עד מרכז הכוכבית (עד הפס האופקי).
אבל מה שמעניין זה שאתה דוחס עם טמפר!?! עד כמה אתה דוחף קצת או חזק? הרי כל המדרריכים אומרים לא לעשות טמפר למקינטה.
בכל מקרה להלן רשימת המטלות שלי:
1. לקנות מקטין לגז- 6 שקל - בוצע
2. לקנות מטחנה חשמלית ORBIT - איפה אפשר למצוא בירושלים ורצוי בזול?
3. להזמין מ EBAY משאבה ופקקים VACUVIN- 15$ - יבוצע כשתהיה לי מטחנה.
4. מקום זמוכר פולים טריים בירושלים במחיר סביר ובמקום נגיש- יש המלצות.
5. לשתות קפה קטן במרפסת.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
אורי
1. מילוי מים עד לכוכבית זה ממש נכון ! זו הכמות הנדרשת
2. לא צריך לדחוס בכלל אפילו לא קצת ! כך רושם היצרן וכך משתמשים במקינטה.
3. הבריקה סלחנית יחסית לדרגת הטחינה שצריכה להיות בינונית ולא דקה כמון לאספרסו.
4. לא לגעת בשסתום, זה ממש תקין שזה נוזל לאט לאט ופתאום זה מתפרץ.
הכי חשוב לבצע הוא שאיך שהשסתום מתפרץ, לכבות את האש ולהמתין שיסיים את החליטה.
ואם אתה על כיריים חשמליים או IR, להזיז מיד כשהשסתום מתפרץ את הבריקה לאזור אחר, יענו להפסיק את החימום.
5. אם יש לידך בית קליה, קנה כמות קטנה כל שבוע ותחסוך לך קנייה של מכלי איחסון. (צנצנת זכוכית מספיקה)
לטעמי ההבדל לא ממש משמעותי בין לצרוך קפה טרי טחון מראש על בסיס שבועי לבין לטחון לבד.
להיפך, תחסוך טירחה וקניית מטחנה.
6. אפשר גם אפשר לנקות במלח לימון. לא יקרה דבר לאלומיניום. העניין הוא שלאחר הניקוי ולאחר כל שטיפה אחרי שימוש צריך לשמור על החלקים יבשים ולא לסגור את המכשיר בעודו רטוב ! זה סוד ההצלחה בניקיון אם אתה רוצה שזה לא יחזור.
יש לי כמה מקינטות, כולן בשימוש וכולן מבריקות ונקיות ממשקעים מגעילים.
7. האוייב הגדול הוא מים מהברז הגורמים לאבנית. אם תשתמש במים מבריטה הסיכוי לסתימות יקטן ואם לא, פשוט אחת לתקופה לנקות בחומץ או במלח לימון.
תציץ על המדריך שהכנתי, יכול להיות שיעזור לך
בהצלחה
1. מילוי מים עד לכוכבית זה ממש נכון ! זו הכמות הנדרשת
2. לא צריך לדחוס בכלל אפילו לא קצת ! כך רושם היצרן וכך משתמשים במקינטה.
3. הבריקה סלחנית יחסית לדרגת הטחינה שצריכה להיות בינונית ולא דקה כמון לאספרסו.
4. לא לגעת בשסתום, זה ממש תקין שזה נוזל לאט לאט ופתאום זה מתפרץ.
הכי חשוב לבצע הוא שאיך שהשסתום מתפרץ, לכבות את האש ולהמתין שיסיים את החליטה.
ואם אתה על כיריים חשמליים או IR, להזיז מיד כשהשסתום מתפרץ את הבריקה לאזור אחר, יענו להפסיק את החימום.
5. אם יש לידך בית קליה, קנה כמות קטנה כל שבוע ותחסוך לך קנייה של מכלי איחסון. (צנצנת זכוכית מספיקה)
לטעמי ההבדל לא ממש משמעותי בין לצרוך קפה טרי טחון מראש על בסיס שבועי לבין לטחון לבד.
להיפך, תחסוך טירחה וקניית מטחנה.
6. אפשר גם אפשר לנקות במלח לימון. לא יקרה דבר לאלומיניום. העניין הוא שלאחר הניקוי ולאחר כל שטיפה אחרי שימוש צריך לשמור על החלקים יבשים ולא לסגור את המכשיר בעודו רטוב ! זה סוד ההצלחה בניקיון אם אתה רוצה שזה לא יחזור.
יש לי כמה מקינטות, כולן בשימוש וכולן מבריקות ונקיות ממשקעים מגעילים.
7. האוייב הגדול הוא מים מהברז הגורמים לאבנית. אם תשתמש במים מבריטה הסיכוי לסתימות יקטן ואם לא, פשוט אחת לתקופה לנקות בחומץ או במלח לימון.
תציץ על המדריך שהכנתי, יכול להיות שיעזור לך
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 15/07/2012 12:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הבסיס של הבריקה הוא לא מאלומיניום אז אין בעיה לשים בו מלח לימון
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
עופר, אני חושב שטעית.דבוטאנט כתב:הבסיס של הבריקה הוא לא מאלומיניום אז אין בעיה לשים בו מלח לימון...
בכל דגמי הבריקה, מיכל המים מיוצר מיציקת אלומיניום
גם באתר ביאלטי בריקה מופיעה במוצרי האלומיניום
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לפי זילבר - החלק העליון מאלומיניום והתחתון מברזל.
לא מכיר מקום שמוכרים orbit בירושלים(וחיפשתי בזמנו) הכי פשוט להזמין באינטרנט.לא מסכים עם קודמי,לדעתי ההבדל די מורגש בין קפה שנטחן לפני שבוע לבין קפה שנטחן הרגע(נראה אחרת בכוס וטועם אחרת בפה) אם אתה מכיר מקום שמוכר זול( נגיד 120₪ לקילו מקס') אתה מוזמן לפרסם,אני לא מצאתי אחד כזה..
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
אין לי מושג לאיזה מקינטה זילבר מתכווןדבוטאנט כתב:לפי זילבר - החלק העליון מאלומיניום והתחתון מברזל....
טרחתי ומדדתי את מיכל המים של בריקה2 - 2כוסות שלי
המשקל כ-205 גרם (וזה כולל שסתום)
הנפח - כ-105 סמ"ק
גם אם המדידות לא מדוייקות זה די מצביע על הכוון... תחליט לבד מה זה
וכן, זה נראה כמו אלומיניום, זה מרגיש ביד כמו אלומיניום, זה רך כמו אלומיניום ....
תן לי קצת קרדיט... לא הרבה...- זה אלומיניום (מן הסתם סוג כלשהו של סגסוגת אלומיניום)
I rest my case here
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

גם כשאני החזקתי ביד זה נראה לי אלומיניום אבל זילבר אמר לי שזה מחליד בצבע חלודה כי זה ברזל (ולא מתחמצן בלבן כמו אלומיניום).
(קח את כל הקרדיט שבעולם - גם ככה אני מעדיף מקינטה
)
(קח את כל הקרדיט שבעולם - גם ככה אני מעדיף מקינטה
המבצע הוא 80 כולל משלוח, אבל כנראה שבסוף החודש אני מעלה את זה ב 10 שקל, פשוט אני כבר לא עומד בעומס.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
בקיצור אני אקנה מטחנה
ולדעתי אכן מדובר באלומיניום, לפי המשקל, משקל חלודה לא הייתה לי ואכן אם משאירים מים בתחתית נהיה לו כתמים לבנים (כמו פטריות גועל נפש).
כשנהיה באיטליה נקנה אחת חדשה סתם כי בא לי (ושם המחיר זול בהרבה).
כשנהיה באיטליה נקנה אחת חדשה סתם כי בא לי (ושם המחיר זול בהרבה).