תקלה בכיבוי/הפעלה חצי אוטומטי בפטיפון
הגיע לידי פטיפון של מרנץ (רצועה חצי אוטומטי) עם תקלה במנגנון הכיבוי/הדלקה
כשהזרוע מונחת על התושבת שלה הפטיפון דולק, כשאני מזיז אותה טיפה מהתושבת הוא נכבה.
כשאני מזיז עוד קצת שמאלה הוא שוב נדלק.
פתחתי אותו,
סימנתי בעיגול אדום את יחידת הבקרה של החשמל, בתוך סימון האדום סימנתי בכחול. יש מעין 2 לחצנים ברגע שהזרוע לוחצת עליהם אז הוא מנתק.
זאת אומרת מפסיק לעבוד.
אז המצב כרגע זה שהזרוע טיפה שמאלה מהתושבת שלה אז רק הוא נכבה.
בסימון הכתום יש בורג שטוח שאותו אפשר לסובב מקדמת הפטיפון מתחת לפלטה.
כשאני מסובב אותו הוא נע למעלה ולמטה במסילה שלו אבל לא מגיע למצב שהזרוע מונחת על התושבת שלה, אז היא לוחצת על הלחצנים.
מה גם שאם אני מזיז את הגלגלי שיניים אז הבורג נע לפי זה מאחורה, וכך בעצם אין לי מושג איך לכוון.
יש עוד 2 ברגי פיליפס שקופים על יחידת הבקרה הזו אבל נראה לי הם רק מחזיקים אותה.
האם יש למישהו נסיון בזה?
כשהזרוע מונחת על התושבת שלה הפטיפון דולק, כשאני מזיז אותה טיפה מהתושבת הוא נכבה.
כשאני מזיז עוד קצת שמאלה הוא שוב נדלק.
פתחתי אותו,
סימנתי בעיגול אדום את יחידת הבקרה של החשמל, בתוך סימון האדום סימנתי בכחול. יש מעין 2 לחצנים ברגע שהזרוע לוחצת עליהם אז הוא מנתק.
זאת אומרת מפסיק לעבוד.
אז המצב כרגע זה שהזרוע טיפה שמאלה מהתושבת שלה אז רק הוא נכבה.
בסימון הכתום יש בורג שטוח שאותו אפשר לסובב מקדמת הפטיפון מתחת לפלטה.
כשאני מסובב אותו הוא נע למעלה ולמטה במסילה שלו אבל לא מגיע למצב שהזרוע מונחת על התושבת שלה, אז היא לוחצת על הלחצנים.
מה גם שאם אני מזיז את הגלגלי שיניים אז הבורג נע לפי זה מאחורה, וכך בעצם אין לי מושג איך לכוון.
יש עוד 2 ברגי פיליפס שקופים על יחידת הבקרה הזו אבל נראה לי הם רק מחזיקים אותה.
האם יש למישהו נסיון בזה?
כמו שהבנת וכתבת לבד,
מדובר במנגנון מכני די פשוט שמכבה את המנוע כשהזרוע חוזרת לתושבת, ומפעיל אותו כשמזיזים אותה
שמאלה לכיוון התקליט. ברוב הפטיפונים המנגנון ניתן לכיול ע"י הזזת בורג (כמו שכתבת).
פשוט צריך לכוון אותו ע"י ניסוי וטעיה. תתחיל בכך שהמתג יהיה מכובה כשהזרוע על התושבת וידלק כשהזרוע זזה כ1 ס"מ שמאלה.
קצת בלתי אפשרי להסביר בשלט רחוק.. צריך לנסות ולתקן לפי התוצאה.
מדובר במנגנון מכני די פשוט שמכבה את המנוע כשהזרוע חוזרת לתושבת, ומפעיל אותו כשמזיזים אותה
שמאלה לכיוון התקליט. ברוב הפטיפונים המנגנון ניתן לכיול ע"י הזזת בורג (כמו שכתבת).
פשוט צריך לכוון אותו ע"י ניסוי וטעיה. תתחיל בכך שהמתג יהיה מכובה כשהזרוע על התושבת וידלק כשהזרוע זזה כ1 ס"מ שמאלה.
קצת בלתי אפשרי להסביר בשלט רחוק.. צריך לנסות ולתקן לפי התוצאה.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
נראה לי שהבנת את העיקרון ואתה בדרך הנכונה. לצערי, במוצרים פלסטיים שונים קורה שהעוגנים לא יציבים, נוצרים משחקים, התושבת של המתגים זזה ויש לה חופשיות ('שפיל') וכל מיני תופעות מעצבנות שלא אמורות לקרות. תמצא את החלק שלא מקובע כמו שצריך - נניח תושבת המפסקים. אם אתה לא מצליח להדק אותה למקומה - תדביק אותה עם דבק שיש או אי-פוקסי מתאים כך שלא תזוז מכח הזרוע. אם לא התושבת - חלק אחר במכניזם. לא מדובר פה בפיסגת עבודות המתכת הגרמנית. סתם, מוצר בינוני. חפש חופשים ועפיצויות ובטל אותם.idan_r כתב:זה בדיוק מה שאני עושה
אבל אז אני שם אותו בחשמל, הוא עובד בסדר ומתישהוא הגלגלי שיניים מתחילים לפעול והוא מאבד את הכיוון שעשיתי לו ועוד פעם הזרוע מונחת מילימטר ולא על המפסק...
כמו כל דבר ישן,
סידרתי את זה ועכשיו התגלתה בעיה אחרת.
העלתי וידאו:
יש הוראות על המכשיר, לסובב את גלגל השיניים המרכזי נגד כיוון השעון עד החלק החלק. ואז לחבר לחשמל.
זה מה שאני עושה, יש קשר לבין זה לבין הזרוע כי הגלגל שיניים יושב על הבורג שסימנתי שמזיז את כל האזור שם ומפסק החשמל יושב עליו.
אשמח לעזרה
סידרתי את זה ועכשיו התגלתה בעיה אחרת.
העלתי וידאו:
יש הוראות על המכשיר, לסובב את גלגל השיניים המרכזי נגד כיוון השעון עד החלק החלק. ואז לחבר לחשמל.
זה מה שאני עושה, יש קשר לבין זה לבין הזרוע כי הגלגל שיניים יושב על הבורג שסימנתי שמזיז את כל האזור שם ומפסק החשמל יושב עליו.
אשמח לעזרה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

תוריד מכאן את מדריך השירות (תצטרך להרשם חינם). יש שם שרטוטים של המכניזם הפנימי אבל אף מילה על ההליך שרשום על הפטיפון עצמו. אולי אתה יכול להעלות תמונה ברורה של המדבקה עם הכיתוב שרואים באמצע המשטח? אולי זה יתן רמז...
דרך אגב - אם כתוב גלגל שיניים מרכזי - מדוע אתה מסובב את הצדדי??? בכל מקרה נראה לי שצריך תיאום בין שני גלגלי השיניים האלה - ואולי המדבקה האמורה תפתור לנו (לי) את התעלומה.
דרך אגב - אם כתוב גלגל שיניים מרכזי - מדוע אתה מסובב את הצדדי??? בכל מקרה נראה לי שצריך תיאום בין שני גלגלי השיניים האלה - ואולי המדבקה האמורה תפתור לנו (לי) את התעלומה.
-
- דיאגרמת פירוק מנוע
-
- דיאגרמת מכניזם זרוע
-
- דאגרמת מנגנון תיאום
כן ראיתי את המדריך הזה, לא ממש עזר לי.
הנה מה שרשום
http://i50.tinypic.com/2jewscx.jpg
והמרכזי התכוונתי לגדול מביניהם
הנה מה שרשום
http://i50.tinypic.com/2jewscx.jpg
והמרכזי התכוונתי לגדול מביניהם
- tnsilver
- חבר מביא חבר

על המדבקה כתוב בשורה האחרונה שלאחר התאום בין גלגלי השיניים (בהנחה שבצעת כפי שכתוב - כולל מיקום הקלאץ' על-פי השרטוט. שים לב שסעיף 3 לא מדבר על הכנסת הפטיפון לחשמל אלא על הנחת המגש על הציר) אין להפעיל במוד אוטומטי מלא מיד לאחר ההתקנה. יש ללחוץ על מנגנון ה-reject (כפתור ימני) או להרים את הידית כדי לגרום לכך שהזרוע לא תגיע למרכז - ורק לאחר ההפעלה בצורה הזו המכניזם יכנס לסינכרון מלא. נראה לי שבינתיים ביצעת כבר - אך אם לא - נסה לבצע כלשון המדבקה סעיף אחר סעיף.
בהצלחה.
בהצלחה.
-
- הוראות תאום גיר
כן,
עשיתי בדיוק לפי הדברים שכתוב אך הוא עיקש, מחר אני אנסה לשבור את הראש איתו עוד הפעם.
כל התכנון של המנגנון הזה נראה דפוק.
הנה תמונות יותר טובות של החלק האחורי ומקדימה.
מקדימה יש את הבורג הזה שאחראי על כל המנגנון ומזיז אותו אחורה וקדימה.
אם אני מסובב אותו קצת הפטיפון מתחיל לפעול כי כאמור הזרוע לא נוגת ב2 הלחצנים על המפסק ומנתקת את ההפעלה.
כשהגלגל שיניים מסתובב אז כל החלק שמסומן זז קדימה ואחורה ואם אני שוב מחזיר את הזרוע, הפטיפון לא נכבה מיד אלא עד שהוא משלים סיבוב מלא או לחילופין הזרוע נוגעת במפסק.
עשיתי בדיוק לפי הדברים שכתוב אך הוא עיקש, מחר אני אנסה לשבור את הראש איתו עוד הפעם.
כל התכנון של המנגנון הזה נראה דפוק.
הנה תמונות יותר טובות של החלק האחורי ומקדימה.
מקדימה יש את הבורג הזה שאחראי על כל המנגנון ומזיז אותו אחורה וקדימה.
אם אני מסובב אותו קצת הפטיפון מתחיל לפעול כי כאמור הזרוע לא נוגת ב2 הלחצנים על המפסק ומנתקת את ההפעלה.
כשהגלגל שיניים מסתובב אז כל החלק שמסומן זז קדימה ואחורה ואם אני שוב מחזיר את הזרוע, הפטיפון לא נכבה מיד אלא עד שהוא משלים סיבוב מלא או לחילופין הזרוע נוגעת במפסק.
שלום
לפי הצילום האחרון נראה שחסרה גולה אחת ...מתוך 2 ( רואים אחת בצד שמאל של החריץ העליון )
תחת המוט שמחזיר את הזרוע למקומה
ניתן לרכוש גולה כזו בחנות שעוסקת במייסבים ( לגר )
בהצלחה
דודו
https://sites.google.com/site/dudulab/
לפי הצילום האחרון נראה שחסרה גולה אחת ...מתוך 2 ( רואים אחת בצד שמאל של החריץ העליון )
תחת המוט שמחזיר את הזרוע למקומה
ניתן לרכוש גולה כזו בחנות שעוסקת במייסבים ( לגר )
בהצלחה
דודו
אם כך נראה לי שצריך לכוון את מיקום המוט שלוחץ על המיקרו-סוויטצ'ים ביחס למיקום הזרוע .
דודו
דודו
כן, יש קשר בין זה לבין כיוון המוט שלוחץ על המיקרו סוויצ'ים
הבעיה איך בדיוק זה אמור להיות מכוון..
לפי התמונה על הפטיפון, אני אמור לסובב את הגלגל שיניים נגד כיוון השעון עד כדי להגיע לחלק החלק בלי השיניים ואז למקם את הגלגל המרכזי שעל הציר.
הזרוע יושבת במקומה ונעולה, אני פתחתי מאחורה והזזתי טיפה ימינה את הזרוע על מנת שתלחץ על המיקרו סוויצ'ים.
אני חושב שבתאוריה ככה זה אמור להיות, או שמא יש לכוון את הזרוע כשהיא משוחררת או כשהגלגל שיניים מוטה לכיוון אחר?
בכל אופן על פי הכיוון הראשוני שניסיתי עוד הפעם, הפטיפון לא השמיע רעשים מהגלגל שיניים, אבל כשהזרוע הגיעה למרכז ה Auto Reject החל לפעול, הזרוע עלתה, הגלגלי שיניים החלו להסתובב עד שהגיעו לחלק החלק ושוב נתקעו ונשארתי עם אותו הרעש.
כשהפלטה מסתובבת האם הגלגלי שיניים תמיד צריכים להסתובב יחד איתה? כי בהתחלה כשלא היה את הרעש הם לא הסתובבו כלל עד שה auto reject פעם או לחילופין שאני לוחץ על הכפתור
הבעיה איך בדיוק זה אמור להיות מכוון..
לפי התמונה על הפטיפון, אני אמור לסובב את הגלגל שיניים נגד כיוון השעון עד כדי להגיע לחלק החלק בלי השיניים ואז למקם את הגלגל המרכזי שעל הציר.
הזרוע יושבת במקומה ונעולה, אני פתחתי מאחורה והזזתי טיפה ימינה את הזרוע על מנת שתלחץ על המיקרו סוויצ'ים.
אני חושב שבתאוריה ככה זה אמור להיות, או שמא יש לכוון את הזרוע כשהיא משוחררת או כשהגלגל שיניים מוטה לכיוון אחר?
בכל אופן על פי הכיוון הראשוני שניסיתי עוד הפעם, הפטיפון לא השמיע רעשים מהגלגל שיניים, אבל כשהזרוע הגיעה למרכז ה Auto Reject החל לפעול, הזרוע עלתה, הגלגלי שיניים החלו להסתובב עד שהגיעו לחלק החלק ושוב נתקעו ונשארתי עם אותו הרעש.
כשהפלטה מסתובבת האם הגלגלי שיניים תמיד צריכים להסתובב יחד איתה? כי בהתחלה כשלא היה את הרעש הם לא הסתובבו כלל עד שה auto reject פעם או לחילופין שאני לוחץ על הכפתור
סליחה
רק עכשיו ראיתי את הסרטון
הצלחת שלך נמוכה ופוגעת בסיבוב בפולי ( ציר פליז ) של המנוע
תוציא את הציר מהתושבת שלו ותכניס גולה 3 מ"מ פנימה
דודו
רק עכשיו ראיתי את הסרטון
הצלחת שלך נמוכה ופוגעת בסיבוב בפולי ( ציר פליז ) של המנוע
תוציא את הציר מהתושבת שלו ותכניס גולה 3 מ"מ פנימה
דודו
הגלגל שיניים הגדול כאילו מנסה להסתובב והוא תקוע. זה הרעש עליו אני מדבר בסרטון.
איזה ציר? זה שבמרכז או זה שמתלבשת עליו הגומיה?
אם זה שבמרכז הוא טיפה מתרומם אבל אחרי שהוא נוגע בגלגלי שיניים שוב במצב הנורמלי שלו.
איך אפשר לפרק אותו?
איזה ציר? זה שבמרכז או זה שמתלבשת עליו הגומיה?
אם זה שבמרכז הוא טיפה מתרומם אבל אחרי שהוא נוגע בגלגלי שיניים שוב במצב הנורמלי שלו.
איך אפשר לפרק אותו?