מה עדיף SX260 של קנון או TZ30 של פנסוניק?
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אי אפשר לדחות יותר וחייבים לקנות...
ההתלבטות שלי היא בין 2 המצלמות הנ"ל
אני מבין שלפנסוניק יש 14 מגהפיקסל ולקנון 12, ושאר הנתונים דומים (זום, GPS וכו')
כמו כן יש עניין האחריות אם של היבואן הרשמי שיותר יקר או של 4H (לפנסוניק)
המחירים שלהם כ-1400 ש"ח
המלצות? בעד? נגד?
ההתלבטות שלי היא בין 2 המצלמות הנ"ל
אני מבין שלפנסוניק יש 14 מגהפיקסל ולקנון 12, ושאר הנתונים דומים (זום, GPS וכו')
כמו כן יש עניין האחריות אם של היבואן הרשמי שיותר יקר או של 4H (לפנסוניק)
המחירים שלהם כ-1400 ש"ח
המלצות? בעד? נגד?
בסטילס הייתי נותן את ה edge לקנון, אבל הפנסוניק מצלמת וידאו ב 1080/60p והקנון ב 1080/24p, וזה חתיכת הבדל.
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
למרות מבול ההמלצות הצלחתי לגבש דעה...
נרכשה ה-TZ30
1370 בטרקלין חשמל אילת עם אחריות 3 שנים של יורוקום.
אגב, כדאי לבדוק שם מחירים, ולא לקנות ישר בחנויות בעלות המוניטין של זול, כמו פטקום TAX FREE ודיסק קלאב, שם המצלמה עלתה 1490 ופחות תשלומים.
ונרתיק למצלמה עלה 70-90 לעומת אותו נרתיק בדיוק שנקנה ב-50 באופיס דיפו.
נרכשה ה-TZ30
אגב, כדאי לבדוק שם מחירים, ולא לקנות ישר בחנויות בעלות המוניטין של זול, כמו פטקום TAX FREE ודיסק קלאב, שם המצלמה עלתה 1490 ופחות תשלומים.
ונרתיק למצלמה עלה 70-90 לעומת אותו נרתיק בדיוק שנקנה ב-50 באופיס דיפו.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
מה ההבדל בפועל? אאל"ט 24 זה צילום רגיל ו-60 זה slow motion, נכון? יוצא שאם אתה רק מצלם רגיל אין הבדל ביניהן.HazooM כתב:בסטילס הייתי נותן את ה edge לקנון, אבל הפנסוניק מצלמת וידאו ב 1080/60p והקנון ב 1080/24p, וזה חתיכת הבדל....
בברכה,
יקים.
יקים.
לא, 24 זה כמות הפריימים בשנייה שנהוג להשתמש בצילום סרטים, 60 פריימים לשניה זה האידיאל מבחינת לכידת תנועה, או במילים אחרות - הוידאו נראה חלק ויותר "אמיתי" (זה גם מה שנהוג להשתמש בו בצילומי טלוויזיה בארה"ב). 60 פריימים לשניה אכן יותר שימושי להילוך איטי, אבל רק אם המטרה שלך היא פלט וידאו סופי במהירות נמוכה יותר, נניח 24 פריימים לשניה, אחרת אין לזה יתרון.מה ההבדל בפועל? אאל"ט 24 זה צילום רגיל ו-60 זה slow motion, נכון? יוצא שאם אתה רק מצלם רגיל אין הבדל ביניהן....
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
בגדול, אני מעדיף לצלם על 24fps לקטעים בהם אין צורך בSLOW MOTION. הלוק יותר נעים לדעתי והזרימה נעימה יותר.
כמו כן, ישנה חשיבות גם למהירות התריס בצילום וידאו. אנשים לא מודעים לזה לרוב, מכיוון שעד כה צילום הוידאו נעשה אך ורק עם מצלמות פוקט ביתיות שבהן אין שליטה על מהירות התריס. למהירות התריס ישנה חשיבות קריטית למדי בתוצאה.
תביט בקליפ הבא:
שילוב נכון של מהירות התריס ומספר הפריימים בשנייה יניבו תוצאה טובה. אך, לכל פרמטר זה ישנה חשיבות על התוצאה הסופית.
כמו כן, ישנה חשיבות גם למהירות התריס בצילום וידאו. אנשים לא מודעים לזה לרוב, מכיוון שעד כה צילום הוידאו נעשה אך ורק עם מצלמות פוקט ביתיות שבהן אין שליטה על מהירות התריס. למהירות התריס ישנה חשיבות קריטית למדי בתוצאה.
תביט בקליפ הבא:
שילוב נכון של מהירות התריס ומספר הפריימים בשנייה יניבו תוצאה טובה. אך, לכל פרמטר זה ישנה חשיבות על התוצאה הסופית.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
מסכים לגמרי. זה אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי בצילומי וידאו של הסמארטפונים המתקדמים, שמצלמים במהירות תריס גבוהה מדי, מה שגורם לוידאו לתת רושם דווקא פחות חלק. הדרך הכי פשוטה לדעת זה פשוט לעצור את הוידאו - אם העצמים שזזים נראים חדים וכאילו עומדים במקום, אז המהירות תריס גבוהה מדי (לטעמי).לדעתי, מהירות התריס ב1/30 נעימה יותר מה1/800 בזכות המריחה שגורמת לתחושה נעימה וזורמת יותר ופחות מקוטעת....
אגב, הסרטון מיוטיוב שכביכול משווה בין 30 ל 60, אינו ממש תופס, מכיון שיוטיוב מגביל את כל הקטעי וידאו ל 30 פריימים.
איך המצלמה אחי? איך התמונות סטילס שלה והוידאו ? ואיך הסטילס?guyezra כתב:למרות מבול ההמלצות הצלחתי לגבש דעה...![]()
נרכשה ה-TZ30
ונרתיק למצלמה עלה 70-90 לעומת אותו נרתיק בדיוק שנקנה ב-50 באופיס דיפו....
אני מתלבט לגביי רכישה שלה בינה לבין הSX40 אני יודע שזה שתי עולמות שונים
אגב גם הSX260 עלתה על הפרק...
- egurevitch
- עורך ht photo

- תגובות: 878
- שם מלא: אייל גורביץ'
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 41 פעמים
לירון,
אתה מתלבט בין ה-SX40 ל-TZ30? ה-SX40 דומה ל-SX260 באיכות שלה,
והיא מתחרה ב-FZ150 (או ב-FZ200 החדשה) של פנסוניק, לא ב-TZ30.
והיא מתחרה ב-FZ150 (או ב-FZ200 החדשה) של פנסוניק, לא ב-TZ30.
אייל גורביץ', כתב צילום.
http://www.eyalg.com
http://www.eyalg.com
אני יודע.. אבל הFZ150 לא באה בחשבון גם זום קצר יחסית ואיכות טובה אבל לא מה שאני מחפש..egurevitch כתב:לירון,
והיא מתחרה ב-FZ150 (או ב-FZ200 החדשה) של פנסוניק, לא ב-TZ30....
ובין הTZ30 לSX260 ברוב הביקורות יש עדיפות לפנסוניק...
ככה שזה או לקחת DSLR של קנון שאני מרוויח זום ואיכות טובה.. ומפסיד נוחות והתניידות..
או לקחת את הפנסוניק ולהרוויח התניידות ונוחות אבל להפסיד זום.. השאלה בתמונה כי לפי מה שקראתי וראיתי בתמונות הSX40 הרבה יותר איכותית!!
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
הSX40 בהחלט איכותית אבל אמורה להיות זהה לחלוטין באיכות תמונה ל SX260.
הן חולקות אותו חיישן ומעבד בדיוק.
הן חולקות אותו חיישן ומעבד בדיוק.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
קצת התבלבלת...guyezra כתב:ההבדל בין שני הדגמים האלה זה רק ה-GPS...
עם sx240 מול sx260 .
דיברנו כאן על sx40 מול sx260.