שאלה לגבי יבוא מסחרי... איך עושים את זה?
-
iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
סיפור ארוך בקצרה... אחרי כמה הזמנות של סוללות לסלולר שעשיתי מחול (לא פורסם בפורום הזה) התחלתי לחשוב על הסיפור בנושא המסחרי
השאלה היא פשוטה
אם אני, אדם רגיל (לא חברה, לא חנות... סתם אדם) מעוניין לבצע הזמנה מסחרית (כמות גדולה) של מוצר כלשהו שיש לו תקן אמריקאי (עד כמה שאני יודע התקנים בין ישראל וארה"ב חופפים ואין צורך בתקינה כפולה)
מה זה מצריך ממני לעשות וכמה כסף המדינה תסחט ממני בתור מיסוי?
השאלה היא פשוטה
אם אני, אדם רגיל (לא חברה, לא חנות... סתם אדם) מעוניין לבצע הזמנה מסחרית (כמות גדולה) של מוצר כלשהו שיש לו תקן אמריקאי (עד כמה שאני יודע התקנים בין ישראל וארה"ב חופפים ואין צורך בתקינה כפולה)
מה זה מצריך ממני לעשות וכמה כסף המדינה תסחט ממני בתור מיסוי?
תצטרך לפתוח עסק, להגיש בקשה להיות יבואן, אחרי זה יקחו לך 16 אחוז מע"מ, עוד כ12 אחוז מכס, כל משלוח תצטרך לעבור בדיקה שעולה כסף(חבר שעשה הזמנה של תנורים לדוגמה, שילם 2000 שקל על הבדיקה), מעבר לכך, תצטרך לשלם ביטוח לאומי, מיסים לפי אחוז הרווחים שלך, בקיצור מסובך... ולא בטוח שישתלם לך.
מצד שני, אם לא מדובר בכמות מטורפת תוכל לפתוח איזה עוסק פטור, להזמין 2-3 יחידות בכל הזמנה, לדעתי תתיעץ עם רואה חשבון, הוא יפרוס בפניך את כל האפשרויות.
מצד שני, אם לא מדובר בכמות מטורפת תוכל לפתוח איזה עוסק פטור, להזמין 2-3 יחידות בכל הזמנה, לדעתי תתיעץ עם רואה חשבון, הוא יפרוס בפניך את כל האפשרויות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי עדיין תצטרך לעבור את מכון התקנים ואין קיצורי דרך במקרה הזה. בכל מקרה אני נעזרתי בשירות חדש שמציעה לשכת המסחר- שירות הגשת בקשות למכון התקנים באופן ממוחשב. מעבר למידע ועדכונים כלליים בהקשר לתקנים של מכון התקנים הישראלי השירות הזה בהחלט יכול לחסוך לא מעט. שווה לך לבדוק. צירפתי קישור אם זה רלוונטי