אחת ולתמיד: SSD או HDD?
אהלן,
אני נמצא לפני קניית מחשב HTPC וכבר נסגרתי על הכל:
A75M-ITX
A6-3500
Kingston HyperX Blu 2GB x 2
Antec ISK300 + 150W
Scythe Shuriken Rev B
עד כאן הכל בסדר, אבל אני עדיין לא סגור על כונן קשיח.
כל מקום ממליץ על משהו אחר, בין HDD רגיל ל-SSD של 64GB או 128GB ואני כבר מבולבל.
בהנחה שיש לי כונן חיצוני של 2TB שיאכסן את המדיה והמחשב ישמש כמחשב הורדות וכ-HTPC כמובן (אולי קצת למשחקים), מה עדיף?
תודה מראש!
אני נמצא לפני קניית מחשב HTPC וכבר נסגרתי על הכל:
A75M-ITX
A6-3500
Kingston HyperX Blu 2GB x 2
Antec ISK300 + 150W
Scythe Shuriken Rev B
עד כאן הכל בסדר, אבל אני עדיין לא סגור על כונן קשיח.
כל מקום ממליץ על משהו אחר, בין HDD רגיל ל-SSD של 64GB או 128GB ואני כבר מבולבל.
בהנחה שיש לי כונן חיצוני של 2TB שיאכסן את המדיה והמחשב ישמש כמחשב הורדות וכ-HTPC כמובן (אולי קצת למשחקים), מה עדיף?
תודה מראש!
אני עם 2GB פנימי כאשר חילקתי כך
30 גיגה מערכת הפעלה הורדת תוכנות עבור ה-HTPC וכו
כל השאר עבור המדיה ותאמין לי חיי עם זה מצויין אחד לא מפריע לשני
דיסק קשיח אחד גם זול וגם מכיל הרבה מקום
אם ארצה להוסיף דיסק חדש יש לי מקום בלוח האם ובמארז
שיהיה בהצלחה
30 גיגה מערכת הפעלה הורדת תוכנות עבור ה-HTPC וכו
כל השאר עבור המדיה ותאמין לי חיי עם זה מצויין אחד לא מפריע לשני
דיסק קשיח אחד גם זול וגם מכיל הרבה מקום
אם ארצה להוסיף דיסק חדש יש לי מקום בלוח האם ובמארז
שיהיה בהצלחה
אם אתה מתכוון לעבוד עם WIN7 או 8 לדעתי במחירים של היום שווה להשקיע את 600-700 ש"ח ב120GB SSD, זה עולם אחר לגמרי כשהמערכת עולה ושימושית בפחות מדקה (הרבה פחות), וכמובן יש שיפור משמעותי בעלייה והרצת תוכנות כבדות.
אם תעבוד עם מערכת הפעלה יעודית כמו OPENELEC אז זה בזבוז כסף מוחלט.
מערכת WIN7 אוהבת לזלול נפח אחסון, לכן מאוד מומלץ 120GB, אין צורך מעבר לכך, ניתן בלחץ להסתדר עם 60GB אך לא עם 30GB.
אם בעתיד תרצה לשדרג לכרטיס מסך נפרד רוב הסיכויים שתצטרך להחליף את הספק.
העניין בSSD הוא שזה בסופו של דבר רק רכיב יחיד במערכת שניתן להתקינו בקלות, אז אם אתה לא בטוח אז עדיף מראש לרכוש כונן רגיל בנפח גדול ולשדרג לSSD בהזדמנות כאשר תרגיש שהמערכת זקוקה לפרמוט, אצלי שדרוג לSSD עשה פלאים לנייד שלי.
אם תעבוד עם מערכת הפעלה יעודית כמו OPENELEC אז זה בזבוז כסף מוחלט.
מערכת WIN7 אוהבת לזלול נפח אחסון, לכן מאוד מומלץ 120GB, אין צורך מעבר לכך, ניתן בלחץ להסתדר עם 60GB אך לא עם 30GB.
אם בעתיד תרצה לשדרג לכרטיס מסך נפרד רוב הסיכויים שתצטרך להחליף את הספק.
העניין בSSD הוא שזה בסופו של דבר רק רכיב יחיד במערכת שניתן להתקינו בקלות, אז אם אתה לא בטוח אז עדיף מראש לרכוש כונן רגיל בנפח גדול ולשדרג לSSD בהזדמנות כאשר תרגיש שהמערכת זקוקה לפרמוט, אצלי שדרוג לSSD עשה פלאים לנייד שלי.
הHTPC שלי, מחשב משנת 2006, קיבל חיים חדשים אחרי שהחלפתי ל SDD. זה עולם אחר. את האחסון אני בכלל שם על NAS עכשיו בחדר אחר, אז קיבלתי גם מחשב הרבה הרבה יותר שקט, בלי קליקים של הדיסק. עמדתי כבר להחליף למחשב חדש, ופשוט אין צורך.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לדעתי עדיין במחירים הקיימים לא שווה לקנות SSD ככונן ראשי לHTPC.
שנה שנתיים והעסק ישתנה.
שנה שנתיים והעסק ישתנה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
Re: SSD
כאילו DUH!DBBD כתב:בד"כ הפרמטר החשוב לHTPC הוא עצמת הרעש, וזו מושפעת באופן ישיר מחום וחלקים מכניים.
זאת הסיבה שSSD עדיף לHTPC. הפרמטר הנגדי הוא המחיר, אבל אם מוציאים את המחיר מהשיקולים, אז SSD עדיף בגדול....
Re: SSD
זה תקף לכל קנייה בחייםagent__smith כתב:כאילו DUH!DBBD כתב:בד"כ הפרמטר החשוב לHTPC הוא עצמת הרעש, וזו מושפעת באופן ישיר מחום וחלקים מכניים.
זאת הסיבה שSSD עדיף לHTPC. הפרמטר הנגדי הוא המחיר, אבל אם מוציאים את המחיר מהשיקולים, אז SSD עדיף בגדול....בטח שאם אתה מוציא את המחיר מהשיקול שווה לקנות SSD.
...
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אני הייתי השיקול שלי יהיה:
אם מדובר ב HTPC שמחובר לטלויזיה / מקרן ולמעט צפייה בתכנים הוא לא עושה כלום ובנוסף הוא דלוק 24/7, אז אין טעם להשקיע ב SSD.
אם מדובר במחשב לצורכי גלישה ועבודה יומיומית כולל כיוביים והדלקות אז אין תחליף להנאה שיש בשימוש עם SSD.
אצלי יש שני מחשבי עבודה עם SSD ושני מחשבי עבודה עם HDD. ההנאה בעבודה במחשבים עם ה SSD היא בכמה רמות מעל ה HDD. (אבל כמו שציינתי מדובר במחשבי עבודה שכל הזמן תוכנות נפתחות ונסגרות ואני מאתחל אותם לפחות 3 פעמים ביום).
אם מדובר ב HTPC שמחובר לטלויזיה / מקרן ולמעט צפייה בתכנים הוא לא עושה כלום ובנוסף הוא דלוק 24/7, אז אין טעם להשקיע ב SSD.
אם מדובר במחשב לצורכי גלישה ועבודה יומיומית כולל כיוביים והדלקות אז אין תחליף להנאה שיש בשימוש עם SSD.
אצלי יש שני מחשבי עבודה עם SSD ושני מחשבי עבודה עם HDD. ההנאה בעבודה במחשבים עם ה SSD היא בכמה רמות מעל ה HDD. (אבל כמו שציינתי מדובר במחשבי עבודה שכל הזמן תוכנות נפתחות ונסגרות ואני מאתחל אותם לפחות 3 פעמים ביום).
שחר
תראו חברים כל אחד והדעה שלו
יש לי כונן אחד 2GB שמתפקד גם כמערכת הפעלה וגם כאחסון קבצים
אתם טוענים שעדיף SSD בגלל המהירות (אל תשכחו כולה HTPC ולא מחשב ראשי)
אני מציע שנסגור את הדיון כיוון שאין לזה סוף
לגבי פותח התרד שמעת המלצות ודעות - תחליט
יש לי כונן אחד 2GB שמתפקד גם כמערכת הפעלה וגם כאחסון קבצים
אתם טוענים שעדיף SSD בגלל המהירות (אל תשכחו כולה HTPC ולא מחשב ראשי)
אני מציע שנסגור את הדיון כיוון שאין לזה סוף
לגבי פותח התרד שמעת המלצות ודעות - תחליט
במקרה שלך לא הייתי חושב פעמיים - לך על SSD עם 128GB , את שאר החומר תשים על הכונן החיצוני.
ה-SSD "יפצה" במקצת על ה" איטיות " של ה-HTPC (אני מניח שזה מארז קטן ולא HTPC עם מעבד 4 ליבות) .
שמתי אחד כזה בלפטופ ישן יחסית ו"הוא התעורר לחיים" .
ה-SSD "יפצה" במקצת על ה" איטיות " של ה-HTPC (אני מניח שזה מארז קטן ולא HTPC עם מעבד 4 ליבות) .
שמתי אחד כזה בלפטופ ישן יחסית ו"הוא התעורר לחיים" .
movieman כתב:במקרה שלך לא הייתי חושב פעמיים - לך על SSD עם 128GB , את שאר החומר תשים על הכונן החיצוני.
שמתי אחד כזה בלפטופ ישן יחסית ו"הוא התעורר לחיים" ....
ממליץ בחום.
מערכת תמיד על SSD
גיבוי חיצוני או 2TB פנימי.
It's a game changer
שווה כל שקל, למרות היוקר! אחרי זה קשה לעבוד עם HDD הכל נראה איטי וחסר תגובה.
עדיפות ל OCZ VERTEX 3 או CROSAIR FORCE GT הכי יציבים ומהירים!
120GB
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
אני עם SSD שנה ואני לא אחזור אחורה בחיים.
הלפטופ שלי ללא וזה סיוט!
מסוכן בלי גיבוי ולכן תמיד מומלץ אבל אי אפשר לתאר במילים את השינוי.
הלפטופ שלי ללא וזה סיוט!
מסוכן בלי גיבוי ולכן תמיד מומלץ אבל אי אפשר לתאר במילים את השינוי.