בעיה בדוד שמש
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
דוד שמש שחדל לפתע לספק מים חמים (כן ,דווקא בעונה הזאת...) אבל אם מפעילים את הבוילר החשמלי יש מים חמים (הבוילר איננו דוד נפרד כמובן אלא ביחד עם זה של השמש). מה יכולה להיות הבעיה? אפשרות אחת שחשבתי עליה היא שהקולטים מלוכלכים מאבק וכו', זה עדיין לא נבדק אך ייבדק היום או מחר. יש עוד סיבות אפשריות?
.Anything can be done, but it's only done if it's done
זה לא אבק כי אבק יגרום לירידה הדרגתית ולא פתאומית, ובכל מקרה בקיץ הישראלי לא יגרום לחוסר מים חמים בכלל.
זה כנראה משהו שמונע את זרימת המים מהקולטים לדוד. או בועות אויר (זה קרה לי ישר לאחר החלפת קולטים) או אולי איזה קורוזיה שהתפרקה וסתמה.
וודא כמובן שאיו נזילה מהקולטים.
צריך להזמין טכנאי.
זה כנראה משהו שמונע את זרימת המים מהקולטים לדוד. או בועות אויר (זה קרה לי ישר לאחר החלפת קולטים) או אולי איזה קורוזיה שהתפרקה וסתמה.
וודא כמובן שאיו נזילה מהקולטים.
צריך להזמין טכנאי.
משה
- dragon
- חבר פעיל מאוד

זה בית משותף. מה זה מערכת סגורה אני לא יודע בהקשר הזה. ייתכן שהמעבר מהקולטים לדוד סתום כמו שנכתב פה למעלה, כי נזכרתי שלפני כמה שנים היה שם קטע כזה ואז בא מישהו ופשוט פורר עם מברג את האבנית שסתמה את קצה הצינור. אולי זה קרה שוב.avirokach כתב:זה בית משותף? אם כן, האם זו מערכת סגורה?...
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
אם יש לך מעט תושיה;
סגור את ברז המים הראשי
בחלק התחתון של הקולט מחובר צינור שמוליך מים לדוד.
פתח את ההברגה
הכנס חוט תיל קשיח
פמפם
(תתפלא על כמות החלודה שיוצאת משם)
ברגע שהמים יחסית נקיים חבר את ההברגה וככל הנראה הבעיה תיפתר.
סגור את ברז המים הראשי
בחלק התחתון של הקולט מחובר צינור שמוליך מים לדוד.
פתח את ההברגה
הכנס חוט תיל קשיח
פמפם
(תתפלא על כמות החלודה שיוצאת משם)
ברגע שהמים יחסית נקיים חבר את ההברגה וככל הנראה הבעיה תיפתר.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

נראה לי שאנסה את זה, רק תאמר לי: בשביל ההברגות שם צריך מפתח צינורות/שוודי או שאלה הברגות יד? אני רוצה לדעת מראש איזה כלים להביא איתי כי זה גג שקצת סיפור להגיע אליו ולרדת ממנו...
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
בהחלט לא הברגת יד.dragon כתב:נראה לי שאנסה את זה, רק תאמר לי: בשביל ההברגות שם צריך מפתח צינורות/שוודי או שאלה הברגות יד? אני רוצה לדעת מראש איזה כלים להביא איתי כי זה גג שקצת סיפור להגיע אליו ולרדת ממנו......
זו צנרת SP סטנדרטית בדרך כלל. עדיף שוודי אבל גם מפתח צינורות יעשה את העבודה.
מערכת סגורה זו מערכת משותפת של כל הבניין לחימום המים. הדוד יושב אצלך אבל הקולטים הם משותפים והם אמורים לחמם בצורה שווה את המים בדודים. עושים את זה עכשיו בבניינים משותפים.
הכל מקרה לנו יש מערכת כזו וקרה לנו תקלה כזו לא פעם ולא פעמיים ובדרך כלל זו היתה בעיה בצינור שמגיע מהקולטים ומי שנושא בעלות התיקון זה הוועד בגלל שזה חלק מהרכוש המשותף.
הכל מקרה לנו יש מערכת כזו וקרה לנו תקלה כזו לא פעם ולא פעמיים ובדרך כלל זו היתה בעיה בצינור שמגיע מהקולטים ומי שנושא בעלות התיקון זה הוועד בגלל שזה חלק מהרכוש המשותף.