מחפש המלצה לכרטיס קול-לחיבור מחשב ביתי לרסיבר
שלום, ברשותי מערכת קולנוע ביתית מתוצרת Pioneer ומחשב ביתי שבמקרה נמצא בסלון.
אני מעוניין לחבר את המחשב למערכת לצורך השמעת מוזיקה מהמחשב במערכת.
לאחר שקראתי את המדריך, ראיתי שאני צריך חיבור SPIDF שלא נכלל במארז. האם ניתן להוסיפו בצורה מספקת ע"י התקנת כרטיס קול? האם חיבור SPIDF בתצורה הזו הכרחי, או שאפשר להסתפק בAUX, וזה לא פוגם יותר מדי באיכות?
כמו כן, מחפש המלצה לכרטיס קול זול יחסית שיענה על הדרישות, וכבל שיחבר בין המחשב למערכת.
תודה מראש,
תומר
אני מעוניין לחבר את המחשב למערכת לצורך השמעת מוזיקה מהמחשב במערכת.
לאחר שקראתי את המדריך, ראיתי שאני צריך חיבור SPIDF שלא נכלל במארז. האם ניתן להוסיפו בצורה מספקת ע"י התקנת כרטיס קול? האם חיבור SPIDF בתצורה הזו הכרחי, או שאפשר להסתפק בAUX, וזה לא פוגם יותר מדי באיכות?
כמו כן, מחפש המלצה לכרטיס קול זול יחסית שיענה על הדרישות, וכבל שיחבר בין המחשב למערכת.
תודה מראש,
תומר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
כיום כרטיס קול חיצוני הוא במחיר לא כל כך משתלם בד"כ, אלא אם כן קונים משהו פשוט באיביי.
מהו דגם לוח האם שלך?
ייתכן שיש לך חיבור פנימי של SPDIF, ואז זה יחסוך לך קצת כסף.
כיום כרטיס קול חיצוני הוא במחיר לא כל כך משתלם בד"כ, אלא אם כן קונים משהו פשוט באיביי.
מהו דגם לוח האם שלך?
ייתכן שיש לך חיבור פנימי של SPDIF, ואז זה יחסוך לך קצת כסף.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נראה שאכן אין לך אפילו חיבור פנימי של SPDIF בלוח האם הזה.
כרטיס קול חיצוני עם יציאת SPDIF עולה בארץ כמה מאות שקלים, המחיר מתחיל מקצת פחות מ-300 ש"ח.
אולם באיביי ניתן למצוא בזול יותר. היה פה שרשור עם המלצה לכרטיס כזה. אנסה לחפש אותו... מקווה שאמצא.
כרטיס קול חיצוני עם יציאת SPDIF עולה בארץ כמה מאות שקלים, המחיר מתחיל מקצת פחות מ-300 ש"ח.
אולם באיביי ניתן למצוא בזול יותר. היה פה שרשור עם המלצה לכרטיס כזה. אנסה לחפש אותו... מקווה שאמצא.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

היתרון הוא שהמידע מועבר באופן דיגיטלי אל הרסיבר, ואז אתה לא מושפע מאיכות כבל לא טובה או DAC (ממיר מדיגיטלי לאנלוגי) לא איכותי של כרטיס הקול המובנה של לוח האם, והרסיבר הוא זה שמפענח את המידע המגיע מהתוכן שלך.
אבל בהחלט יתכן שבמקרה שלך לא שווה להשקיע בכרטיס קול עם יציאה דיגיטלית.
האם למערכת הקולנוע הביתית שלך יש בכלל כניסות 5.1 אנלוגיות, ולא רק כניסת AUX סטריאופונית?
אבל בהחלט יתכן שבמקרה שלך לא שווה להשקיע בכרטיס קול עם יציאה דיגיטלית.
האם למערכת הקולנוע הביתית שלך יש בכלל כניסות 5.1 אנלוגיות, ולא רק כניסת AUX סטריאופונית?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצאתי את השרשור שדיבר על כרטיס קול זול:
http://www.hometheater.co.il/vt123596
מדובר במוצר הכתום-לבן בלינק ל-dealxtreme ש-singera נתן.
http://www.hometheater.co.il/vt123596
מדובר במוצר הכתום-לבן בלינק ל-dealxtreme ש-singera נתן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

גם אני לא הצלחתי למצוא משהו ברור על מה שיש לך במערכת. גם לא ממש הבנתי אם בכלל יש לה חיבור SPDIF.
אולי כדאי להביא צילום של החיבורים שיש מאחורי המערכת שלך, כדי שננסה להבין מה יש ומה אין.
אולי כדאי להביא צילום של החיבורים שיש מאחורי המערכת שלך, כדי שננסה להבין מה יש ומה אין.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כמו שזה נראה, וכך גם הבנתי מהמדריך למשתמש של המוצר הזה (שאפשר למצוא ברשת), אין לו כלל כניסת SPDIF, אלא רק כניסת סטריאו אנלוגית.
כלומר, סראונד אמיתי יהיה לך רק מכותרי DVD שתכניס אל הכונן, ואולי גם מתכנים שאתה מכניס דרך כניסת ה-USB. אין שום דרך להעביר סראונד אמיתי אליו ממקור חיצוני (כמו המחשב).
כאמור, החיבור היחיד שיש לך אל המחשב זה כניסת הסטריאו (LINE IN), ואז המגבר הזה יוכל לעשות הדמייה של סראונד ממנה (Dolby Pro Logic).
ההמלצה שלי - שקול רכישה של הרסיבר פיוניר VSX-422 ב-$200 בדיוטי פרי בנסיעה הבאה שלך או של אחד מבני המשפחה לחו"ל... יסגור לך את כל הפינות של סראונד מהמחשב...
כלומר, סראונד אמיתי יהיה לך רק מכותרי DVD שתכניס אל הכונן, ואולי גם מתכנים שאתה מכניס דרך כניסת ה-USB. אין שום דרך להעביר סראונד אמיתי אליו ממקור חיצוני (כמו המחשב).
כאמור, החיבור היחיד שיש לך אל המחשב זה כניסת הסטריאו (LINE IN), ואז המגבר הזה יוכל לעשות הדמייה של סראונד ממנה (Dolby Pro Logic).
ההמלצה שלי - שקול רכישה של הרסיבר פיוניר VSX-422 ב-$200 בדיוטי פרי בנסיעה הבאה שלך או של אחד מבני המשפחה לחו"ל... יסגור לך את כל הפינות של סראונד מהמחשב...