הנגן PotPlayer מול MPC-HC בכל הקשור להאצה בחומרה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #1 

MPC-HC היה נגן ברירת המחדל אצלי במשך שנים רבות. תמיד המלצתי עליו, ואף הייתי מתקין אותו לאחרים.
לרוב, הוא עשה עבודה טובה, אבל בחודשים האחרונים התחילו מעין ריצודים בתמונה, בעיקר בסצינות עם תנועה מהירה, ובעיקר בתכני SD (כן, נשארו לי עוד כמה כאלה... :lol: ), אך מידי פעם גם בתכני HD.

לפני תחילת התופעה לא בוצעו כל שינויים בהגדרות המחשב, הנגן או כרטיס המסך, ולמרות ימים שלמים של מעבר על ההגדרות ושינויים שונים שניסיתי - הבעיה נותרה בעינה.

בנוסף, למרות שרוב תכני ה- MKV/HD נוגנו כראוי עם האצה בחומרה של כרטיס המסך, מידי פעם יצא לי להוריד MKV עם קידוד שלא נתמך בהאצת חומרה. האינדיקציה לכך היא נתון ה- REF FRAME הגבוה מהערך 11 (ניתן לבדוק זאת עם MediaInfo). כל נסיון לנגן קובץ כזה עם MPC-HC, היה נתקל בקרטועים, משום שכאמור האצת חומרה אינה מופעלת בקבצים אלה.

הפשרה היתה לנגן את אותם קבצים עם TMT5 המשמשת אותי לצפייה בריפים של בלוריי. כתוכנה מסחרית (בתשלום) היא עושה עבודה מצויינת בכל הקשור לתמיכה בהאצה בחומרה. הבעיה- בניגון MKV עם כתוביות SRT בעברית, TMT5 מציגה כתוביות בגודל קטן מאוד, כששורות הכתוביות מיושרות לשמאל במקום למרכז, ובלי אפשרות לשנות בהגדרות התוכנה.

מאז שהכרתי את הנגן המצויין PotPlayer בשרשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt148905.P ... -VLCMPC-HC

הוא בעצם הנגן שמשמש אותי דרך קבע כבר מספר חודשים, מתוך הבנה ש- MPC-HC קשישא כבר מיושן מידי.
על שלל האפשרויות והיתרונות שלו (כמו הרצת תיקיות בלוריי ועוד) אני לא ארחיב כאן, ניתן למצוא בחיפוש באתר.

מה שכן רציתי להדגיש, זה שהנגן הזה, Out Of The Box ועם ההגדרות הבסיסיות עוד לפני קינפוג, מריץ הכל בצורה חלקה, עם איכות ומתיחת תמונה הרבה יותר יעילה מ- MPC-HC.

הדבר החשוב ביותר מבחינתי, שזה עיקר השרשור,
הוא שהנגן מריץ קבצים שמקודדים בצורה שאינה נתמכת בהאצה בחומרה (REF FRAME 12 ומעלה) בצורה חלקה לגמרי, בלי תקיעות וקרטועים, וכמובן עם אפשרות לשנות את הגדרות הכתוביות (גודל גופן וכו') אם יש צורך, למרות שלרוב אין. כל זאת על אף שהחיווי של DXVA ("האצה בחומרה" מופעלת) בתוכנה לא מופיע כלל!

מצטרף להמלצות הרבות שיש כאן על הנגן הזה, ומי שעד עכשיו עדיין תקוע עם MPC-HC המיושן, הינה עוד סיבה לנטוש אותו ולעבור ל- Pot Player - הנגן המצוין עם השם המצחיק... :lol:

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

תודה אל המידע (Y)
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”