פשוט מאוד, אני מעביר ערוצים ואם העברתי מערוץ שמשודר ב16:9 לערוץ שמשודר ב4:3 הטלויזיה מכווצת את התמונה ל4:3.
טלויזיה MARANTZ LCD 37"
ממיר של יאס S3100 מחובר בכבל SCART ומכוון על שידור RGB
קודם לכן הייתה לי טלויזיה MARANTZ 32" שהייתה לה פונקציה שהוא תמיד מותח את התמונה לכל שטח תצוגת הטלויזיה בלי קשר לשידור (16:9 או 4:3) , בטלויזיה הנוכחית אין פונקציה כזו , אז אני צריך ידנית לכוון ל16:9 (ומותח את ה4:3) וזה לא נוח.
מה אפשר לעשות כדיי למנוע את התופעה בטלויזיה הנוכחית שלי?
לפי מה הטלויזיה יודעת לשנות את מצב התמונה? (16:9 או 4:3)
תודה לעוזרים.
בעיות בין החלפת ערוצים/שידורים של 16:9 ל4:3
-
GG7K
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- Yonster
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 267
יש לפעמים בתפריט..
אופציה של מתיחה אוטומאטית.
מסתבר שיש מידע שזורם יחד עם הסיגנל של הווידאו ואומר לטלוויזיה שתומכת בזה באיזה פורמט הוא משודר.
במסך הנוכחי שלי (שארפ) קוראים לזה WSS. אז אפשר לכוון את זה ל - OFF.
בטלוויזיה הישנה שלי (טושיבה) קראו לזה אם אני זוכר נכון Auto Widescreen או משהו בסגנון...
בכל מקרה, הבנת את רוח הדברים...
מסתבר שיש מידע שזורם יחד עם הסיגנל של הווידאו ואומר לטלוויזיה שתומכת בזה באיזה פורמט הוא משודר.
במסך הנוכחי שלי (שארפ) קוראים לזה WSS. אז אפשר לכוון את זה ל - OFF.
בטלוויזיה הישנה שלי (טושיבה) קראו לזה אם אני זוכר נכון Auto Widescreen או משהו בסגנון...
בכל מקרה, הבנת את רוח הדברים...
-
GG7K
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
קראתי בספר של הטלויזיה וזה נכון רק לגביי החיבור SCART
נכון בטלויזיה מרנץ הקודמת שלי היה מצב של AUTO-WIDE ותמיד היה מותח את התמונה לכל שטח התצוגה.
האם אפשר "לחבל" באחד המוליכים של הכבל SCART כדיי למנוע לאותו מידע שגורם לטלויזיה לשנות את הRATIO שלה ותמיד יציג תמונה לכל שטח התצוגה?
האם יש מתאם מSCART לRGB ?
האם אפשר "לחבל" באחד המוליכים של הכבל SCART כדיי למנוע לאותו מידע שגורם לטלויזיה לשנות את הRATIO שלה ותמיד יציג תמונה לכל שטח התצוגה?
האם יש מתאם מSCART לRGB ?