פתרון לאחסון..

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
justlog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם, בסוף החודש אני עומד להתחדש לי בטלוויזיה חדשה שזה אומר גם סוג של שינוי בחדר שבו הטלוויזיה עומדת להיות בו.
עכשיו, המחשב והטלוויזיה עומדים להיות דיי קרובים אחד לשני ככה שרציתי לדעת עם איזה מכשיר אני יכול לחבר את המחשב ולחבר את הסטרימר?
ככה בעצם כשאני מוריד סרט למכשיר המיועד אני יכול להשתמש בו ישר מהXtreamer.
תודה מראש!

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

מקווה שהבנתי אותך כמו שצריך אבל אם הכל ישב אחד ליד השני לא צריכה להיות לך בעיה להוריד את הסרטים לדיסק הקשיח שעל המחשב ואז לצפות בהם או דרך המחשב או דרך כבל רשת שיחובר לסטרימר (עדיף דרך ראוטר)

justlog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

kingikra כתב:מקווה שהבנתי אותך כמו שצריך אבל אם הכל ישב אחד ליד השני לא צריכה להיות לך בעיה להוריד את הסרטים לדיסק הקשיח שעל המחשב ואז לצפות בהם או דרך המחשב או דרך כבל רשת שיחובר לסטרימר (עדיף דרך ראוטר)
...
אני לא יכול לחבר את המחשב לסטרימר בגלל שהמחשב מחובר כבר בכבל רשת לראוטר.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

מקווה שהבנתי את השאלה שלך נכון:
חבר את המחשב וגם את הסטרימר לראוטר בכבלי רשת (בכל ראוטר בד"כ כלול סוויצ' שמאפשר חיבור של כארבעה מכשירים באמצעות כבל רשת).
תגדיר את שניהם לאותה רשת, וכמו כן תגדיר תיקיות משותפות במחשב, וזהו.

justlog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Lee כתב:מקווה שהבנתי את השאלה שלך נכון:
חבר את המחשב וגם את הסטרימר לראוטר בכבלי רשת (בכל ראוטר בד"כ כלול סוויצ' שמאפשר חיבור של כארבעה מכשירים באמצעות כבל רשת).
תגדיר את שניהם לאותה רשת, וכמו כן תגדיר תיקיות משותפות במחשב, וזהו.
...
פה הבעיה, אני לא בטוח אם אני יכול לחבר גם את הסטרימר לראוטר בגלל שהכבל שמתחבר מהמחשב לראוטר עובר דרך קיר ככה שאני לא בטוח שיש מקום לשניים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אם אין לך שום דרך להעביר עוד כבל לצד השני (אפילו במחיר שליפת הכבל הראשון והעברת שניים מחדש - זה דרך תעלה או סתם חור ישר בקיר?), יש שני פתרונות אפשריים:

1. הפשוט - לקנות מתג (Switch), לחבר אותו לראוטר (במקום המחשב), ולחבר אליו את המחשב ואת הסטרימר לשני חיבורים נפרדים. זה יתנהג בדיוק כמו חיבור של שני המכשירים לראוטר.
2. המורכב (מעט זול יותר) - לקנות כרטיס רשת נוסף למחשב השולחני, להתקין אותו שם, לחבר את המחשב לסטרימר בכבל רשת מוצלב, ולהגדיר כך את השיתוף בין המזרימדיה למחשב.
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 08/07/2012 15:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

justlog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

uriler כתב:אם אין לך שום דרך להעביר עוד כבל לצד השני (אפילו במחיר שליפת הכבל הראשון והעברת שניים מחדש - זה דרך תעלה או סתם חור ישר בקיר?), יש שני פתרונות אפשריים:

1. הפשוט - לקנות מתג (Switch), לחבר אותו לראוטר (במקום המחשב), ולחבר אליו את המחשב ואת הסטרימר לשני חיבורים נפרדים. זה יתנהג בדיוק כמו חיבור של שני המכשירים לראוטר.
2. המורכב (מעט זול יותר) - לקנות כרטיס רשת נוסף למחשב השולחני, להתקין אותו שם, לחבר את המחשב לסטרימר בכבל רשת מוצלב, ולהגדיר כך את השיתוף בין המזרימדיה למחשב.
...
לא הבנתי בדיוק את האפשרות הראשונה..
אם אני מחבר את המחשב למתג מה זה יעזור לי? הסטרימר עדיין יהיה מחובר דרך Wi-Fi.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #8 

המושג "מתג/Switch" קצת מבלבל (למרות שזהו אכן שמו הרשמי הנכון).
הלכה למעשה, לא מדובר במתג המחבר כל פעם רק צרכן אחד, אלא במעין "מפצל" לרשת (כמו רב שקע של חשמל), כלומר: בפתרון הזה גם המחשב וגם הסטרימר יהיו מחוברים באופן קבוע באופן קווי ולא אלחוטי אל הראוטר, וכל זאת דרך הכבל הבודד המגיע מהקיר.
כך נראה Switch פשוט לרשת:
תמונה
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

justlog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

pixies כתב:המושג "מתג/Switch" קצת מבלבל (למרות שזהו אכן שמו הרשמי הנכון).
הלכה למעשה, לא מדובר במתג המחבר כל פעם רק צרכן אחד, אלא במעין "מפצל" לרשת (כמו רב שקע של חשמל), כלומר: בפתרון הזה גם המחשב וגם הסטרימר יהיו מחוברים באופן קבוע באופן קווי ולא אלחוטי אל הראוטר, וכל זאת דרך הכבל הבודד המגיע מהקיר.
כך נראה Switch פשוט לרשת:
תמונה
...
אני יודע מה זה מתג למרות שאף פעם לא השתמשתי בו :D
אבל העניין הוא שעד כמה שאני הבנתי Switch זה בעצם מתחבר לראוטר ונותן עוד חיבורים קווים לראוטר במקום רק 4 בסייסים שבאים עם הראוטר לא? כי אם אני צודק בתיאור שלי אני עדיין אצטרך להעביר שני כבלים דרך הקיר לא?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

לא.
המתג ימוקם בחדר בו נמצאים המחשב והסטרימר. את הכבל שעובר דרך הקיר תחבר מהראוטר למתג.
מהמתג יצאו שני כבלים, למחשב ולסטרימר.

justlog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

רעיון מצוין :) תודה רבה!

Kitty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #12 

אם כבר במתגים עסקינן, האם יש ירידה כל שהיא באיכות האות? כלומר אם כבל אחד מגיע לסוו'יצ (1Gbps לצורך העניין..), האם רוחב הפס לא יתחלק בין המכשירים שמחוברים אליו?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

אכן יתחלק. אז מה? 1G זה דיי והותר לכל שימוש שהוא.
אני מנגן סרטי בלוריי מלאים (50G) דרך רשת 100.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #14 

רוחב הפס לא ממש מתחלק, אלא משותף.

בדוגמא של פותח השרשור - אם המחשב יזרים קובץ אל הסטרימר, אז גם למחשב וגם לסטרימר המחוברים לאותו מתג תהיה מהירות מלאה של 100 מגה ביט בהזרמה הזו (כי הם מחוברים לאותו מתג).

אם שניהם ימשכו קובץ ממחשב אחר בבית בו זמנית, אז באמת זה יתחלק ל-2 וכל צרכן יקבל 50.
אבל כשהמחשב לא פעיל, הסטרימר יקבל 100 מלא, וההיפך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

pixies, אתה צודק אבל לא בטוח שזה מה ש Kitty שאל. שים לב שהוא מדבר על הכבל בין הראוטר לסוויץ'.

Kitty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #16 

אני חושב שהוא הבין.. או שאני הבנתי :)

שאלתי ככה:

ראוטר -> סוויצ' -> מחשב 1 + מחשב 2

ניסיתי להבין האם בכך שאני מחשב סוויצ' אני למעשה "מפסיד" רוחב פס לכל מחשב.. במקום ש"בתאוריה" הם יקבלו נגיד 100mbps (אם נגיד הראוטר 100mbps) אזי בשעת "עומס" - הם יקבלו 50mbps כל אחד..
לפי ההסבר שלו הבנתי שאכן כך המצב.. אין חלוקה לחצי אלא מי ש'רוצה' מקבל.. אם אחד לא 'רוצה' בכלל - השני מקבל הכל..

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

בוא נעשב סדר בבלאגן. כפי שכתבת, הראוטר מחובר לסוויץ' וה סוויץ' מחובר למחשב ולסטרימר. בין המחשב לסטרימר, כמו שפיקסיז כתב, תקבל את מלוא המהירות (100\1000). בין המחשב לראוטר ובין הסטרימר לראוטר, תהיה חלוקה ביניהם.
למשל, אם לראוטר יחובר עוד מחשב והסטרימר והמחשב שמחוברים לסוויץ' ימשכו ממנו קבצים, הם בהחלט יקבלו חצי מהמהירות המקסימלית.
כמו כן, אם הראוטר שלך מחובר למודם שמחובר ללאינטרנט 100 מגה וכל הרכיבים תומכים עד 100 מגה, גם במקרה זה המחשב והסטרימר שמחוברים לסוויץ יצטרכו להתחלק במהירות

מקווה שזה מסכם את העיניין.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”