התייעצות לפני קניית נאס מתוך 4 אפשרויות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
drbrain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
רציתי להתייעץ איתכם המומחים בנושא NAS
אני מחפש בעיקר תוכנה פשוטה לתיפעול ומומלץ חיסכון בחשמל אם אפשר תוכנת טורנט אשמח ממש לא אוהב קונסול
לתיקון תקלות יותר אוהב ויזואלי
מדובר על 3-4 דיסקים של WD ירוקים ברייד 5 לכל אופציה מטה

הדילמות שלי הם
1) התקנתי FREENAS מאוד אהבתי אך זוהי לא מערכת חלונות אשר בה כולנו רגילים לעבוד - ישנם הרבה דברים
חדשים שלא מוכרים כגון רשימה ארוכה מאוד ב- GROUPS אני לא צריך את כל הרשימה אני מניח
מצד שני המחשב צורך מעבד אטום כך שכל המערכת צורכת כ-60 W כולל דיסקים ירוקים
עוד משהו שמצאתי באתר שלהם זה תיפעול תקלות בקונסול ואני ממש לא "מת" על כתיבת שורות מעדיף קליק פה
וקליק שם קניית נאס ללא דיסקים 1600 שח
2) חלונות סרבר 2008 מערכת חלונות שכולנו רגילים לעבוד הגדרות פשוטות עם הרבה יתרונות מול FREENAS
מעבד לבד צורך 60W + דיסקים ירוקים = הרבה חשמל
תיקון תקלות ע"י קליק פה וקליק שם כמו בחלונות 7 ולא ע"י קונסול קניית נאס ללא דיסקים 1600 שח
3) QNAP סה"כ 20 W חשמל כולל דיסקים לא מכיר את מערכת ההפעלה אם יש מערכת להתקנה ולמידה אשמח
לדעת קניית נאס ללא דיסקים 1600 שח
4) אובונטו סרבר גרסה 12 חיסכון בחשמל הבנתי שהיא קלה להפעלה מעבר לזה לא מכיר

זהו בסה"כ זקוק לעזרתכם כדי לגבש עמדה

תודה רבה

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

חסכון בחשמל בד"כ נקבע ע"י החומרה ולא התוכנה.. למערכת ההפעלה יש השפעה אבל היא זניחה יחסית ובכל מקרה ניתנת לקינפוג..

drbrain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אני יודע שחיסכון בחשמל זה על פי חומרה ולא תוכנה
פה לקחתי בחשבון את החומרה הדרושה והתוכנה שמתאימה לחומרה - זה בעצם שיקלול של שניהם

בכל מקרה התקנתי FREENAS 7 הבנתי שהוא יותר טוב מ-8 על פי דברי PIXIES
הוא פשוט, ויזואלי אבל תקלות בעתיד זה קצת מפחיד אותי כיוון שזה לא חלונות - יש לי ידע ויכולת אבל FREENAS עדיין לא עבדתי איתו
מצד שני ראיתי באתר שאנשים מאוד מרוצים מ-QNAP

אסכם
אהבתי FREENAS חסר לי המון ידע בנושא תקלות, רשימה ארוכה של GROUPS שאין לי מושג מה עושים איתה
QNAP נראה מאוד אמין על פי תגובות אנשים
חלונות 2008 - זה חלונות אין יותר פשוט מזה

drbrain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

חברים, איפה כל המומחים לענייני שרתים ביתיים ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78821
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #5 

כדאי לשים לב שמיקרוסופט ככל הנראה יורדת מתמיכה ב-WHS. היא לא תוציא גרסאת 2012 למערכת הזו.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4877
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #6 

drbrain
ubuntu server הכי פחות מתאים למה שאתה צריך כי שם זה לעבוד רוב הזמן (אם לא כל הזמן) דרך קונסול, מצד שני היציבות והגמישות מבין הטובים (יש אפשרות להוסיף ממשק, לא מגיע כברירת מחדל).
אם החשש שלך מתיפעול תקלות, אופציה האופטימלית היא NAS קנוי מוכן, וכאן יש המון דגמים כגון מQNAP ו SYNOLOGY שלהם מערכות הפעלה מן המוכן (לרוב מבוססות לינוקס), כשהיתרון הוא כפול - יש אל מי לפנות במקרה של תקלה ומערכות יציבות עם ממשק גרפי.

drbrain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה עזרתם לי עוד קצת להחליט כנראה שזה יהיה קנוי מוכן
לגבי FREENAS אני מנסה "לשחק" איתו עם VMWARE ויש לי הרגשה שהוא מסובך מדי (יש לי גישה למחשבים)

בכל מקרה עזרתם לי
תודה

נ.ב. יש לכם מנהלי האתר אפשרות להוסיף מרכז תמיכה ב-FREENAS ?

ggabay
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
שם מלא: גולן גבאי

שליחה #8 

לאחר שבדקתי את ה-FreeNAS ולא הצלחתי למצוא את כל מה שחיפשתי (תמיכה ב- DLNA, iTunes) בצורה פשוטה מישהו בפורום המליץ לי על UnRaid ואני יכול להגיד שה- UnRaid ממש טוב ובינתיים עונה לי על כל הדרישות ותומך בהמון אפשרויות ויש לו גם לא מעט תוספות ופלאגינים.
הוא גם קל מאוד לתפעול ועם ממשק גרפי יחסית פשוט.
להתקנת התוספים צריך קצת Command Line אבל לא משהו מורכב ואפשר ברוב המקרים לעשות "העתק הדבק" מהאתרים השונים.
מה שכן, עבור 4 דיסקים תצטרך להשתמש בגרסת ה- Plus שעולה 69$ ותומכת עד 6 דיסקים. אגב, הגירסה החינמית תומכת עד 3...

הוא רץ מ- DOK ומאוד פשוט להגדיר אותו ומיד לצאת לדרך.

אשמח לעזור אם אוכל...

drbrain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ggabay תודה רבה על עזרתך כן ירבו
על פי מה שאני יודע UnRaid הוא לא רייד - דיינו אי אפשר לעשות רייד 5

האם אני צודק או טועה ?

ggabay
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

כשמו כן הוא - UnRaid כלומר לא רייד אבל נותן פתרון הדומה לרייד מבחינת גיבוי ויש לו יתרונות אחרים:
- ניתן להשתמש בדיסקים מגדלים שונים (החשוב הוא שרק כונן "הזוגיות" יהיה בגודל של הדיסק הכי גדול שיש לך במערך או יותר מזה)
- ניתן לקרוא את הדיסקים גם במחשבים אחרים, מחוץ למערך הרייד ולא להיות תלוי בחומרה
- הקבצים נשמרים בשלמותם על הדיסקים ולא מפוצלים ביניהם, כך שאם יותר מדיסק אחד הולך עדיין אפשר לקרוא את הנתונים מהדיסקים התקינים, מה שלא ניתן לעשות ברייד רגיל כשיותר מדיסק אחד הולך בו זמנית. עדיין - לא כל-כך סביר שזה יקרה, אבל שיהיה... :wink:
- ניתן להוסיף דיסקים נוספים בקלות ובלי לבנות מחדש את מערך הרייד.

שלא תבין, יש גם חסרונות כמו מהירות קריאה וכתיבה נמוכות יותר כי המידע שמור על דיסק אחד ולא נקרא/נכתב לכמה דיסקים במקביל, אבל עדיין מדובר בפתרון ביתי טוב יחסית.

בקיצור - שווה לנסות!

drbrain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה
רציתי לדעת במידה והולך דיסק האם ניתן לשחזר את המידע שהיה בו
מה המקסימום של דיסקים שיכולים ללכת ואוכל לשחזר מידע
מה קורה כשהולך דיסק הזוגיות

ggabay
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אם הולך דיסק אחד אז יש את דיסק הזוגיות כדי לתקן את המידע שהלך.
אם הולך דיסק הזוגיות אז אין בעיה, פשוט מכניסים דיסק אחר ובונים את טבלת הזוגיות מחדש.
לגבי אם כמה דיסקים הולכים ביחד (מה שפחות סביר שיקרה) אז תוכל לשחזר את המידע שנמצא על הדיסקים האחרים כי כמו שצייתי, בשונה מרייד רגיל, ששם הקבצים מחולקים בין כמה דיסקים ואם יותר מדיסק אחד הולך אז אי אפשר לתקן את הקובץ במקרה הזה כל הקבצים שנמצאים על הדיסקים האחרים נגישים רגיל.
מה שנמצא על הדיסקים שנדפקו כמובן שלא יהיה זמין.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #13 

UNRAID מבחינת יתירות הוא כמו RAID5 (נפח כולל של דיסק אחד "מתבזבז על יתירות" - כמו RAID5) גם לגבי יכולת שחזור גם ב- UNRAID וגם ב- RAID5 ניתן לשחזר דיסק אחד בלבד.

היתרון של UNRAID (כפי שצויין) היינו יכולת לחלץ משאר הכוננים התקינים את כל המידע שהיה עליהם ושימוש בכוננים בגדלים/דגמים/טכנולוגיות שונים/שונות.

החסרון של UNRAID (כפי שגם צויין) היינו מהירות כתיבה נמוכה יותר מ- RAID5 כ- 20-30MB/SEC ומהירות קריאה נמוכה יותר מ- RAID5 כ- 50-60MB/SEC.

מהירויות אלו, למרות שהם נמוכות יותר, מספקות עבור רוב עם לא כל הצרכים הביתיים הרגילים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”