כשרכשתי את גרסת ה-60 אינץ' לפני כחצי שנה, היו לי חששות מסוימות לגבי הגודל. האם המסך גדול מדי? ובכן, אחרי שימוש קצר, הגעתי למסקנה שגם מסך גדול יותר יכול להתאים ללא שום בעיה. כשהותקן מסך ה-70 אינץ' לפני כמה ימים, הלסת שלי פשוט נפלה. המסך הקודם היה גדול בכל קנה מידה, אך הנוכחי פשוט זועק לי בפנים ע-נ-ק
ובכן, נדבר קצת על המסך עצמו. מדובר במסך Edge LED, מסדרת 2012. מסך תלת מימד בעל יכולות Smart TV, חיבור אלחוטי, טכנולוגית ה-quattron של שארפ(עליה יש גם כתבה באתר) ו-240Hz. כמו כן, יש לו יכולות כיול אינסופיות, והשתמשתי ב-AVSFORUMS על מנת לקבל ערכי כיול מומלצים לתמונה מיטבית(רבים יגידו, ככל הנראה בצדק, שכל מסך צריך לכייל כנפרד, אך נגיע לזה עוד מעט).
טכנולוגית ה-Edge LED סובלת רבות מתופעות כמו עננות ו"פנסיות", בעיקר כתוצאה משינויים שנוצרים בלוחות הזכוכית של המסך בזמן הובלתו מהמפעל לבית הלקוח. יתכן שנפלתי הפעם על "מסך טוב", ואני מקווה מאד שעם הזמן זה לא ישתנה(כי עננות גם עלולה להופיע אחרי זמן קצר במסכי EDGE LED), אך בתמונה חשוכה, כמעט ואין שום זליגות אור ועננים(זכר מזערי אשר לא מפריע בשום צורה, בטח יחסית למסכים אחרים). מהתרשמות מאחרים שרכשו ב-AVSFORUMS, ניתן ליפול על מסכים עם עננות, אך זה חריג הרבה פחות בצורה משמעותית מדורות קודמים.
מה שחשוב יותר, זה שאיכות התמונה של המסך פשוט טובה יותר מהמסך הקודם(מדור 2011) ב-2 תחומים עיקריים - זויות צפיה וצבעים. אם זויות הצפיה של ה-830 היו רעות למדי, כאן המצב השתפר משמעותית. בכל הנוגע לצבעים, סוף סוף יש לי את התחושה ששארפ אכן מביאים ערך מוסף בכל מה שקשור לצבעים. הצבעים פשוט "חיים" והתמונה משתפרת מזה משמעותית.
אין 0, במסך 70', המקור משמעותי ביותר, וההבדל ניכר מאד בין סרטי 1080P ל-720P. אך למרות הירידה בחדות, התמונה ב-720P עדיין מצוינת, ובשילוב הגודל העצום של המסך, החוויה מרגשת פי כמה. אין ספק שהתפשרות קלה בחדות שווה את התחושה המדהימה הזאת.
בכל הנוגע ליחס ניגודיות, אז לא מדובר בקורו, ובחשיכה מוחלטת, עם ניגודיות דינאמית כבויה, לא מקבלים שחור אבסולוטי, אך מצד שני מקבלים שחורים מצוינים ויותר ממספקים.
לסיכום, אין מילים שיכולות לתאר את שביעות הרצון שלי, ואין ספק שהמסך הזה הולך לשרת אותי עוד תקופה ארוכה, לפני שאמצה אותו.