שמירת הורדות ב-NAS
אני שוקל סוף סוף ברצינות לרכוש NAS ואמנם קראתי חומר כאן בפורום אבל לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלה הבאה:
אני מוריד קבצים בדר"כ משרתי אחסון למיניהם, לא טורנטים. אחד הדברים הכי מעצבנים אותי זה להוריד לכונן שמחובר ל-PC (פנימי, חיצוני, לא משנה) ורק אז להעביר לכונן שמחובר לראוטר או ישירות לסטרימר. שאלתי היא בעצם איך עובדות ההורדות ב-NAS. אני עדיין מוריד קובץ מאתר דרך ה-PC הרי - לפיכך הקובץ יכול לרדת ישירות לכונן בתוך ה-NAS במהירות נורמלית?
כרגע כשאני מוריד לכונן שמחובר לרשת (נגיד לראוטר, ללא NAS) המהירות איטית להחריד, עד כדי כך שאני מעדיף להוריד ישירות לכונן שמחובר ל-PC ואז להעביר את הקבוץ לכונן הייעודי.
אני מוריד קבצים בדר"כ משרתי אחסון למיניהם, לא טורנטים. אחד הדברים הכי מעצבנים אותי זה להוריד לכונן שמחובר ל-PC (פנימי, חיצוני, לא משנה) ורק אז להעביר לכונן שמחובר לראוטר או ישירות לסטרימר. שאלתי היא בעצם איך עובדות ההורדות ב-NAS. אני עדיין מוריד קובץ מאתר דרך ה-PC הרי - לפיכך הקובץ יכול לרדת ישירות לכונן בתוך ה-NAS במהירות נורמלית?
כרגע כשאני מוריד לכונן שמחובר לרשת (נגיד לראוטר, ללא NAS) המהירות איטית להחריד, עד כדי כך שאני מעדיף להוריד ישירות לכונן שמחובר ל-PC ואז להעביר את הקבוץ לכונן הייעודי.
אוקי תודה. זאת אומרת שאפשר לקבל קצב שמירת והעברת קבצים נורמלי בין ה-PC ל-NAS?
כיום כשאני עושה את התרגיל הזה בין ה-PC לכונן חיצוני ששמחובר ב-USB לראוטר, הקצב מאוד איטי. אם התשובה היא חיובית, זה מה שידחוף אותי כנראה לרכוש את ה-NAS.
אגב, אני מניח שלך יש NAS? איזה אם אפשר לשאול?
כיום כשאני עושה את התרגיל הזה בין ה-PC לכונן חיצוני ששמחובר ב-USB לראוטר, הקצב מאוד איטי. אם התשובה היא חיובית, זה מה שידחוף אותי כנראה לרכוש את ה-NAS.
אגב, אני מניח שלך יש NAS? איזה אם אפשר לשאול?
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
קצב ריאלי על רשת 100MB יהיה 11/12MB לשניה להעברה של קבצים גדולים (סרטים, סדרות, ISO ושאר ירקות)
קצב ריאלי על רשת 1GB יהיה 32/40MB לשניה להעברה של קבצים גדולים (סרטים, סדרות, ISO ושאר ירקות)
כן יש לי NAS בבניה עצמית של FREE-NAS
קצב ריאלי על רשת 1GB יהיה 32/40MB לשניה להעברה של קבצים גדולים (סרטים, סדרות, ISO ושאר ירקות)
כן יש לי NAS בבניה עצמית של FREE-NAS
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
חלק מהNAS תומכים בהורדות בעצמם. ככה שאם אתה מוריד מUSENET למשל - תוכל להוריד ישירות בNAS.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

לא פיספסת, ברוב המקרים הקליינטים שרצים על ה NAS עצמו די "נכים" בגלל אי הרצון של הספק להשקיע בהם פיתוח.
אני די למדתי על בשרי שהעבודה עם PC ומיפוי כונן ה NAS (כמו ברוב האירגונים הגדולים) מכסה יפה את כל האופציות.
אני די למדתי על בשרי שהעבודה עם PC ומיפוי כונן ה NAS (כמו ברוב האירגונים הגדולים) מכסה יפה את כל האופציות.
כאמור, מוריד מאתרי אחסון קבצים, כך שהפתרון של מיפוי כונן הוא כנראה הנכון בשבילי בהעדר NAS עם אפליקציה לעניין זה.
מה שכן, אם אני מבין נכון, בשביל להבטיח את קצב ההעברה שנתת כדוגמה (גם במקרה של שמירה ישירה של הורדת אינטרנט לכונן הרשת), אני צריך לדאוג שגם הראוטר שלי וגם כרטיס הרשת ב-PC יהיו 1G ולא 10/100?
מה שכן, אם אני מבין נכון, בשביל להבטיח את קצב ההעברה שנתת כדוגמה (גם במקרה של שמירה ישירה של הורדת אינטרנט לכונן הרשת), אני צריך לדאוג שגם הראוטר שלי וגם כרטיס הרשת ב-PC יהיו 1G ולא 10/100?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

הכל שאלה כמה זמן תרצה לחכות.
בכל מקרה אם אתה מזרים קבצים כבדים אז עדיף רשת 1G
אני יכול להגיד לך שאני כבר לפני כמה שנים הייתי מוריד במחשב אחד ומעביר למחשב שני ברשת. המחשבים אז היום "קצת" יותר איטיים.
בכל מקרה אם אתה מזרים קבצים כבדים אז עדיף רשת 1G
אני יכול להגיד לך שאני כבר לפני כמה שנים הייתי מוריד במחשב אחד ומעביר למחשב שני ברשת. המחשבים אז היום "קצת" יותר איטיים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

איזה סוגי תכנים אתה מוריד ומתכנן לנגן?
אם זה בעיקר סרטים עד 20GB - אין לך מה לדאוג...
אם זה בעיקר סרטים עד 20GB - אין לך מה לדאוג...
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

בלי להיכנס יותר מדי לפרטים טכניים...
גודל הנתונים הרגיל בהעברות נתונים הוא בדרך כלל 1500 bytes למנה, כאשר ישנה תמיכה ב Jambo Frames
קצב המנה יכול לגדול ל 9000 bytes מכאן שגודל הנתונים שיעברו וכתוצאה מכך המהירות יהיו גדולים משמעותית.
בשביל עבודה עם Jambo Frames יש צורך שכל רכיבי-הרשת המשתתפים בהעברת הנתונים ייתמכו, מכרטיס הרשת ועוד לנתב\סווי'צ השימוש ב Jambo Frames נעשה בעיקר ברשתות ביתיות ואינו נתמך ע"י ספקיות האינטרנט.
גודל הנתונים הרגיל בהעברות נתונים הוא בדרך כלל 1500 bytes למנה, כאשר ישנה תמיכה ב Jambo Frames
קצב המנה יכול לגדול ל 9000 bytes מכאן שגודל הנתונים שיעברו וכתוצאה מכך המהירות יהיו גדולים משמעותית.
בשביל עבודה עם Jambo Frames יש צורך שכל רכיבי-הרשת המשתתפים בהעברת הנתונים ייתמכו, מכרטיס הרשת ועוד לנתב\סווי'צ השימוש ב Jambo Frames נעשה בעיקר ברשתות ביתיות ואינו נתמך ע"י ספקיות האינטרנט.
- Eli_Semory
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 221
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
לא מסכים. אם יש לך NAS נורמאלי (לי יש SYNOLOGY) יש פיתרון שלם שמוריד את התוכן מיוזנט, פותח ומתקן שגיאות אם צריך. הכל נעשה על ה-NAS עצמו ואין צורך ב-PC מעבר לחיפוש התוכן (נניח NZBMATRIX).kaplaey2 כתב:לא פיספסת, ברוב המקרים הקליינטים שרצים על ה NAS עצמו די "נכים" בגלל אי הרצון של הספק להשקיע בהם פיתוח.
אני די למדתי על בשרי שהעבודה עם PC ומיפוי כונן ה NAS (כמו ברוב האירגונים הגדולים) מכסה יפה את כל האופציות....
מפתח בבוקסי
אלי,Eli_Semory כתב:לא מסכים. אם יש לך NAS נורמאלי (לי יש SYNOLOGY) יש פיתרון שלם שמוריד את התוכן מיוזנט, פותח ומתקן שגיאות אם צריך. הכל נעשה על ה-NAS עצמו ואין צורך ב-PC מעבר לחיפוש התוכן (נניח NZBMATRIX).kaplaey2 כתב:לא פיספסת, ברוב המקרים הקליינטים שרצים על ה NAS עצמו די "נכים" בגלל אי הרצון של הספק להשקיע בהם פיתוח.
אני די למדתי על בשרי שהעבודה עם PC ומיפוי כונן ה NAS (כמו ברוב האירגונים הגדולים) מכסה יפה את כל האופציות.......
לי יש NAS של NV+, האם אתה מכיר פתרון שעובד להורדות מיוזנט טוב עליו?
(אני עובד עם NewsbinPro).
ושאלה נוספת,
האם כשמגדירים ג'מבו זה לא מפריע לסטרימרים? (Dune ו YES)?
תודה
גיא
גיא, אני ואתה ודי!