רובים ושושנים בפארק הירקון - אמש

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

אמש בפארק הירקון.....פסטיבל סאמרוק 2012. היהודים המצויינים משלנו....Ugly Kid Joe המעולה והוותיקה.....ואגדת הרוק משנות ה 80 GNR שעדיין פעילה תחת מנהיגה המיתולגי הסולן....אקסל רוז.

אני לא ארבה במילים. את 2 ההופעות הראשונות של היהודים ו Ugly Kid Joe ....החמצתי. למעשה במכוון. שעת שמש יוקדת וקשה ולשרוד 7 שעות שם מזה חצי בשמש .ועוד על הרגליים בהופעה. קצת מציק. מראש תיכננתי להגיע למנה העיקרית , אחרי שהחנייה כבר מפוצצת ואני מצליח למצוא משהו אי שם ליד מגרשי הטניס.

משהו כמו 15 אלף צופים מילאו את הפארק לקראת 8 בערב.
ההופעה האנמית לפני 20 שנה באותו מקום....עדיין זכורה לי. זו הייתה אכזבה אמיתית בזמנו כשעדיין הלהקה בשלהי ימי הזוהר שלה , ואני אומר לעצמי שלא יכול להיות שאקסל רוז יאכזב אותי פעם שניה. לא ייתכן שהלהקה תיתן לעצמה גול עצמי ותיתן הופעה רעה. האופטימיות השתלמה בסופו של דבר.
מופע מהמם של כימעט 3 שעות רצופות , סוללת נגנים וגיטריסטים ברמה הכי גבוהה שיש , ושמעתי כאלה שאמרו שההרכב המקורי הזה עולה על המקור באיכות הנגנים.
אני לא אתייחס הרבה לסאונד. לא עמדתי לטעמי במיקום אופטימלי. דיי באמצע משהו כמו 20 מטר מחתיכת הדשא הכימעט קבועה שלי. מיתחם הוי אי פי......שהיה דיי מדולדל הבריח את ההמון הסוער מהבמה.ולמעשה פשוט תחם אותו. קצת מגוחך לראות את קידמת הבמה לא מפוצצת בקהל מריע. המחיר טרף את הקלפים. 750 ש"ח , ואפילו הרווחת שירותים פנויים וי אי פי.

הסאונד לטעמי בפתיחה היה קצת חלש קצת מאחורי עמדת ה PA , אפילו הבאלנס לא ישב לי טוב בהתחלה , אבל לאט לאט זה השתפר. מבחינתי זה היה טוב. ולא פגם ממש בהנאה. מאנשים שאני מוכיר את דעתם המיקצועית שמעתי שהסאונד היה מעולה.

קצת אחרי 8 וחצי.....מתחילה " הצגה " שבסיומה אני אגיד והאוווווווווו !

הלהקה עולה על הבמה שהייתה בנוייה לתפארת עם שלל אורות ומסכי וידאו מאחור שהשלימו את התפאורה הניפלאה.
הלהקה פותחת עם קטע הנושא מאלבומם האחרון " דמוקרטיה סינית". קטע מצויין אבל הסאונד חלש בווליום עדיין.

הלהקה מעבירה הילוך ל Welcome To The Jungle , גם הקהל מעביר הילוך....למרות שבחלקה הראשון של ההופעה הוא היה לדעתי דיי ישנוני וחיכה ללהיטים הגדולים של הלהקה כדי להיתעורר.

מהר מאוד אני מבין......שאכן מצפה לי הפתעה לטובה. סוללת נגנים מדהימה מגבה את חבורת אקסל רוז , הביצועים ניפלאים.........ומכאן מתחילה הלהקה לנגן אוסף מוזיקאלי מפואר מכל תקופותיה ומכל להיטיה.

שלל אלומות אש..........תמרות עשן....להביורים.....פורצים מהבמה לסירוגין בכל מיני קטעים של הלהקה. , והכל משתלב יחד עם המוזיקה הנפלאה. והופך את מופע לאחת מהופעות הרוק הטובות שנראו במחוזותינו.

אקסל רוז......האיש והאגדה , עדיין במיטבו. מיתרי קולו עדיין מסוגלים לצרוח כבימיו הגדולים , וכשהוא חוצה את גיל ה 50 לא מזמן , הוא עדיין מספק את הסחורה בקולו המצויין.......כפרפורמר מזהיר שלא נס ליחו . . .. ואפילו כדוגמן חליפות :-)
הוא ירד מהבמה מיספר פעמים להחליף כוחות ולקחת אויר והרבה חמצן....... ולא פחות מלהחליף סטים של חליפות וכובעים.

הלהקה מבצעת גם קאבר מצויין של הפינק פלוייד מהאלבום החומה. Another Brick In The Wall .פשוט נהדר הם עשו את זה.

אי אפשר לא לציין שוב את 2 הגיטריסטים המעולים שהוא הביא. דיג'יי ( דארן ג'יי ) אשבה , ורון במבלפוט ( יהודי ) שהיה פשוט ענק.....והגיע ללהקה אחרי המלצה חמה של מי אם לא.........ג'ו סאטריאני הגדול.
2 הגיטריסטים הללו לא נופלים מסלאש המיתולוגי באיכותם , ואני לא רוצה להגיד שהם עולים עליו. הם פשוט היו גדולים והפליאו בקטעי סולו וירטואוזים .

2 קלידנים עשו את העבודה המצויינת מאחור......באסיסט , ופרנק פרר על התופים השלימו חבורת נגנים מושלמת.

המופע מתמשך לזמן ממש נדיר בהופעות אצלנו.......כמעט 3 שעות. אקסל לא מחפף הפעם. הוא נותן את הכל... עם הקול , המעולה שלו ....וממשיך לשמור על הגחלת ועל האגדה שנקראת רובים ושושנים.
כנראה שגיל 50 זה לא רק חיסרון. זה גם יתרון של בגרות...ונסיון. ואת זה הביא אקסל רוז הפעם. והוא עוד הבטיח לחזור.

סיום המופע היה מדהים.........עם אפקטים פירוטכניים של אש וזיקוקין......ותותחי קונפטי אדום.

חבל רק שמבחינתי היכן שעמדתי הסאונד לא היה מושלם. אחרת הייתי מדרג את המופע הזה כחווית רוק נדירה שיצא לי לראות ולהנות.

רובים ושושנים השאירה אצלי חותם בלתי נישכח של אגדה מוזיקאלית בלתי נישכחת.

רפי_א
אני וידידה לפני המופע.
<br />החולצה מהאוסף שלי ....בת כמעט 20 שנה מההופעה הקודמת שלהם.
 אני וידידה לפני המופע.
החולצה מהאוסף שלי ....בת כמעט 20 שנה מההופעה הקודמת שלהם.

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

איזה יופי.. כן יירבו עוד הופעות גדולות כאלה בארץ... (Y)

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

אני שמח לשמוע שהייתה הופעה טובה.
גם מפתיע, כי לפי קטעי וידאו עדכניים ביוטיוב לאקסל רוז ככבר אין ממש קול...

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

רפי, התחברתי במיוחד כדי להגיד לך כמה שאני מזדהה. כמי שאף פעם לא הפסיק לעקוב, ראיתי לא מעט הופעות נפל שלו לאורך השנים (זכורה לרעה במיוחד הופעת הקאמבק ברוק אין ריו 2001), וכנגד כל הציפיות הוא הפתיע בגדול ונתן הופעה קרובה לשלמות.

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”