האם ניתן להחליף שנאי מחו"ל 120V 60Hz לשנאי 220V 50Hz?
רכשתי טיימר למערכת ההשקיה אצלי בבית. השנאי של הטיימר שקיבלתי מתאים לרשת 120V ולא ל 220V. שאלתי היא האם אני יכול להחליף את שנאי המקורי בעל הנתונים הבאים:
Input AC 120V 60Hz
Output AC 24V 300mA
בשנאי 220V (בו אני משתמש כיום בטיימר מערכת ההשקיה הישנה שלי) בעל הנתונים הבאים:
Input 220V 50Hz
Output AC 24V 850mA
או שאני חייב לרכוש ממיר מתח מ 220 ל 110
תודה מראש לעונים
Input AC 120V 60Hz
Output AC 24V 300mA
בשנאי 220V (בו אני משתמש כיום בטיימר מערכת ההשקיה הישנה שלי) בעל הנתונים הבאים:
Input 220V 50Hz
Output AC 24V 850mA
או שאני חייב לרכוש ממיר מתח מ 220 ל 110
תודה מראש לעונים
האם הטיימר מכני או דיגיטלי?במידה ודיגיטלי אז השנאי הקיים מתאים ויעבוד 100% אבל אם הוא מכני יכול להיות שהוא יסתובב לאט יותר ויזייף בתיזמונים אבל זה רק אולי.
לידע כללי התדר נקבע ע"י מהירות הסיבוב של הגנרטור בתחנת הכוח נגיד 1000RPM עבור 50HZ כדי לייצר 60HZ עם אותו גנרטור יש לסובב אותו ב1200RPM.
לידע כללי התדר נקבע ע"י מהירות הסיבוב של הגנרטור בתחנת הכוח נגיד 1000RPM עבור 50HZ כדי לייצר 60HZ עם אותו גנרטור יש לסובב אותו ב1200RPM.
הטיימר הוא דיגיטלי (מה זה טיימר מכני?) ההספק הגבוה הוא לא הדבר ממנו חששתי, מה שהציק לי זה תדר 60Hz אל מול 50Hz. שימו לב שהיציאה כאן של השנאים היא AC ולא DC
הנה המכשיר: http://www.smarthome.com/3102/6-Station ... 96-/p.aspx
הנה המכשיר: http://www.smarthome.com/3102/6-Station ... 96-/p.aspx
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
החשש שלך מוצדק,
אני לא יכול לתת תשובה של 100% כיוון שאני לא מכיר את המוצר, אבל יש חשיבות לתדר עבור קביעת זמני השקייה. השעון במכשירים כאלו לרוב ניזון מתדר כניסה. אתה צריך לקרוא במפרט המכשיר ( לא השנאי) אם יש לדוגמא שורה של נתונים ששם כתוב 50/60HZ אז זה בסדר.
אני לא יכול לתת תשובה של 100% כיוון שאני לא מכיר את המוצר, אבל יש חשיבות לתדר עבור קביעת זמני השקייה. השעון במכשירים כאלו לרוב ניזון מתדר כניסה. אתה צריך לקרוא במפרט המכשיר ( לא השנאי) אם יש לדוגמא שורה של נתונים ששם כתוב 50/60HZ אז זה בסדר.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
מה שחשוב באמת זה היציאה.
במקרה שלך אני לא הייתי מחבר כיוון שהמקורי מוציא רק 300MA ויש סיכוי שעם ה850 שלך תשרוף את הרכיב.
במקרה שלך אני לא הייתי מחבר כיוון שהמקורי מוציא רק 300MA ויש סיכוי שעם ה850 שלך תשרוף את הרכיב.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מדובר ביכולת זרם מקסימלי, לא משהו שישרוף מכשיר.
כל עוד המתח זהה, לא אמורה להיות בעייה ושום דבר לא יישרף.
הדבר היחיד שעלול לא לעבוד טוב זה שאם הטיימר משתמש בתדר של החשמל ולא בגביש משלו לתיזמון, השעון לא ידייק.
כל עוד המתח זהה, לא אמורה להיות בעייה ושום דבר לא יישרף.
הדבר היחיד שעלול לא לעבוד טוב זה שאם הטיימר משתמש בתדר של החשמל ולא בגביש משלו לתיזמון, השעון לא ידייק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני מאוד אתפלא אם התזמון של טיימר אלקטרוני במאה ה21 נקבע על סמך תדר הרשת.
זה שכתוב על השנאי המקורי שהוא נותן 50 הרץ זה פשוט כנתון עובדתי בארה"ב, שנאים מוציאים את אותו תדר שנכנס להם, ושם זה 50. זה לא אומר שזו דרישה של המכשיר עצמו.
זה שכתוב על השנאי המקורי שהוא נותן 50 הרץ זה פשוט כנתון עובדתי בארה"ב, שנאים מוציאים את אותו תדר שנכנס להם, ושם זה 50. זה לא אומר שזו דרישה של המכשיר עצמו.
משה
טוב,
אני אנסה את המכשיר עם השנאי "הישראלי" ואגיד לכם האם זה עבד כשורה.
אגב, תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני מבין שבמידה ויש סימוכין על התדר, אז במידה ואני אחבר את המכשיר לחשמל השעון הרגיל במכשיר יתחיל לקבל סטייה די מהר?
אני אנסה את המכשיר עם השנאי "הישראלי" ואגיד לכם האם זה עבד כשורה.
אגב, תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני מבין שבמידה ויש סימוכין על התדר, אז במידה ואני אחבר את המכשיר לחשמל השעון הרגיל במכשיר יתחיל לקבל סטייה די מהר?
אכן כך, אם זה ישפיע אז הוא ימהר ביחס של 6 ל 5. כלומר אחרי 50 דקות , הוא יחשוב שעברה שעה.
אגב, זה מזכיר לי שהורי הביאו מערכת עם פטיפון בשנות ה10 מארה"ב לישראל היה צריך להחליף לה את ה"גיר" לקטרים אחרים כדי להתאים לתדר שהתקליטים לא יסתובבו מהר מידי, אבל אז היה מדובר במנועי AC פשוטים.
אגב, זה מזכיר לי שהורי הביאו מערכת עם פטיפון בשנות ה10 מארה"ב לישראל היה צריך להחליף לה את ה"גיר" לקטרים אחרים כדי להתאים לתדר שהתקליטים לא יסתובבו מהר מידי, אבל אז היה מדובר במנועי AC פשוטים.
משה
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
זו טעות נפוצה, זה לא נכון בכלל. הזרם שכתוב על המכשירים זה זרם שהם יכולים לספק במקסימום, הצרכן ( המכשיר המחובר לשנאי) לוקח כמה שהוא צריך. הדוגמא הטובה ביותר זה שקע החשמל בבית, יש שם נתון מקסימאלי של 15A אבל אתה מחבר לשם טלוויזיה שלוקחת רק 2 אמפר ...במקרה שלך אני לא הייתי מחבר כיוון שהמקורי מוציא רק 300MA ויש סיכוי שעם ה850 שלך תשרוף את הרכיב....
הרבה אנשים מביאים רדיו/שעון מודרני מארה"ב שלא מראה את השעה נכון בארץ, במכשירים פשוטים אין מחולל תדר פנימי.אני מאוד אתפלא אם התזמון של טיימר אלקטרוני במאה ה21 נקבע על סמך תדר הרשת....
אם זה נכון אז זה עדיין מפליא אותיshigidar כתב:הרבה אנשים מביאים רדיו/שעון מודרני מארה"ב שלא מראה את השעה נכון בארץ, במכשירים פשוטים אין מחולל תדר פנימי.אני מאוד אתפלא אם התזמון של טיימר אלקטרוני במאה ה21 נקבע על סמך תדר הרשת.......
זה לא שיותר זול לייצר אותם ככה גם בפשוטים. אולי יש פשוטים שעוד מיוצרים באותו קו של לפני כמה עשורים טובים - שעונים עם תצוגה מכנית.
אגב, שעונים כאלה הם על פי הגדרה מאוד לא מדוייקים, כי תדר הרשת זה ממש לא מדוייק.
משה
נבדק, נוסה ועובד כמו שעון (תרתי משמע). חיברתי בסופ"ש את הטיימר לחשמל והשעון עבד כשורה (ת'אמת פה חששתי פחות מכיוון שהשעון עובד גם בלי חיבור לחשמל וזה ע"י שימוש בסוללות הגיבוי שלו). הבוקר בדקתי אם משך ההשקיה שהגדרתי גם התבצע בפועל וכאמור התוצאות חיוביות
תודה לכל העוזרים
תודה לכל העוזרים
יפה.
נקודה מעניינת שגיליתי השנה לגבי מכשיר דומה (לאו דווקא נכון לכל טיימרי הגינה).
לאחר כיבוי חשמל כללי של שבוע שהייתי בחו"ל, המכשיר לא עבד. אפילו הצג לא נדלק.
בסוף הסתבר שהסוללות (בנות איזה 10 שנים) נגמרו, וכשהן נגמרות לגמרי אז זה לא עובד גם כשיש חשמל.
נקודה מעניינת שגיליתי השנה לגבי מכשיר דומה (לאו דווקא נכון לכל טיימרי הגינה).
לאחר כיבוי חשמל כללי של שבוע שהייתי בחו"ל, המכשיר לא עבד. אפילו הצג לא נדלק.
בסוף הסתבר שהסוללות (בנות איזה 10 שנים) נגמרו, וכשהן נגמרות לגמרי אז זה לא עובד גם כשיש חשמל.
משה