מגבר ישן של MARANTZ
-
shalom_hadad
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום, אני חדש באתר, הגעתי דרך חיפוש בגווגל לדגם מגבר ישן שמצאתי..
אשמח בכללי למידע כללי על האתר ומסגרת הפורומים בו
ולענין, כמה שווה היום המגבר הזה? זה מגבר MARANTZ MODEL 4025
אישית, אני אוהב את הדברים האלו, אבל הוא ענק ואין לי מקום בחדר להחזיק אותו...
ומישהו יודע מה ה3 חלקים שיש מתחת לטיונר? מחוגי מדד כלשהם
ודבר אחרון, יש תקלה בTAPE, גם אם אני מפעיל בלי קלטת, הוא יוצר רעשים מוזרים, מישהו נתקל/מכיר ויודע מה הנזק?
הנה תמונות מ2 אתרים:
http://www.classic-audio.com/marantz/4025.html
http://www.thevintageknob.org/marantz-Model_4025.html
ו... מישהו יודע אולי מה פשר הגודל הענק בשביל רדיו מגבר וקלטת?....
אשמח בכללי למידע כללי על האתר ומסגרת הפורומים בו
ולענין, כמה שווה היום המגבר הזה? זה מגבר MARANTZ MODEL 4025
אישית, אני אוהב את הדברים האלו, אבל הוא ענק ואין לי מקום בחדר להחזיק אותו...
ומישהו יודע מה ה3 חלקים שיש מתחת לטיונר? מחוגי מדד כלשהם
ודבר אחרון, יש תקלה בTAPE, גם אם אני מפעיל בלי קלטת, הוא יוצר רעשים מוזרים, מישהו נתקל/מכיר ויודע מה הנזק?
הנה תמונות מ2 אתרים:
http://www.classic-audio.com/marantz/4025.html
http://www.thevintageknob.org/marantz-Model_4025.html
ו... מישהו יודע אולי מה פשר הגודל הענק בשביל רדיו מגבר וקלטת?....
זו מערכת המשלבת הכל באריזה קומפקטית אחת...לא משהו להתפאר בו מבחינת היצרן. שנות ה-80 הלא מחמיאות.
אמנם, בהשוואה לזבל הזול שהציף באותה העת את כל העולם, ממפעלים כמן LG (גולדסטר)או סמסוננג...זה היה בסדר, אבל היום לא הייתי שם עליו שקל...
אמנם, בהשוואה לזבל הזול שהציף באותה העת את כל העולם, ממפעלים כמן LG (גולדסטר)או סמסוננג...זה היה בסדר, אבל היום לא הייתי שם עליו שקל...
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
כלל לא הייתי ממהר להשמיץ את המכשיר. אין להשוות אותו עם מערכות משולבות מהתקופה.
מדובר ב"קסיבר" (החלם בסיסים של Cassette ורסיבר) בעל עוצמה של 25 וואט לערוץ. דגם לא רע בכלל (לא משנות השמונים, אלא 1977-1978).
לפי דעתי יכול להתחרות בקלות בדגמי 2226B ו-2230.
החיסרון היחיד הוא שיש נטייה למנגנון הקלטת לההרס עקב גומיות שהופכות עם הזמן לעיסה דביקה.
לגבי המטרים\מחוגים: השניים הצמודים הם Vu Meter המציינים את עוצמת הצליל בדרגת היציאה.
והבודד בצד שמאל מציג את ה"נעילה" על קליטת התחנה (ולא את עוצמת הקליטה): ככל שהמחוג קרוב למרכז הסקאלה, הקליטה טובה יותר.
למקרה שתחליט להפתר ממנו \ למסור, אשמח לקבלו. המייל בפרופיל שלי.
מדובר ב"קסיבר" (החלם בסיסים של Cassette ורסיבר) בעל עוצמה של 25 וואט לערוץ. דגם לא רע בכלל (לא משנות השמונים, אלא 1977-1978).
החיסרון היחיד הוא שיש נטייה למנגנון הקלטת לההרס עקב גומיות שהופכות עם הזמן לעיסה דביקה.
לגבי המטרים\מחוגים: השניים הצמודים הם Vu Meter המציינים את עוצמת הצליל בדרגת היציאה.
והבודד בצד שמאל מציג את ה"נעילה" על קליטת התחנה (ולא את עוצמת הקליטה): ככל שהמחוג קרוב למרכז הסקאלה, הקליטה טובה יותר.
למקרה שתחליט להפתר ממנו \ למסור, אשמח לקבלו. המייל בפרופיל שלי.
tomyeshuah כתב:כלל לא הייתי ממהר להשמיץ את המכשיר. אין להשוות אותו עם מערכות משולבות מהתקופה.
לפי דעתי יכול להתחרות בקלות בדגמי 2226B ו-2230.....
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.
-
shalom_hadad
-
- חבר שרק התחיל

נראה שיש לו יותרמ25W, חיברתי רק רמקול אחד לכל יציאה בכל פעם כדי לודא שכולן תקינות והוא נותן עוצמות גבוהות... אולי כן בכל זאת..tomyeshuah כתב:כלל לא הייתי ממהר להשמיץ את המכשיר. אין להשוות אותו עם מערכות משולבות מהתקופה.
למקרה שתחליט להפתר ממנו \ למסור, אשמח לקבלו. המייל בפרופיל שלי....
ההתקן של הקלטת עובד, ז"א הגלגלי שינים עובדים חלק, פשוט יש רעש...
המחוגים האלו אמורים לנוע בקצב סביר? כי אם הם אמורים לנוע ע"פ הקצב, זה לא בדיוק קורה.. לא הצלחתי להבחין בתנועה שלהם
מאיפה אתה בארץ? אני מנהריה..
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
הגיעו לארץ בשנות השמונים מכשירים קוריאניים ?...
אכן, זה העידן שחברות קוריאניות כ"גולדסטר" (LG), יונדאי וסמסונג החלו לבנות אימפריות...
אז אמנם הם היו בתחתית המדרג האיכותי, אבל המחירים הזולים התחרו היטב בחברות ידועות מאד כסאניו ושארפ, כך שבעולם שרק החל להתמכר לכל מפלצות הרמקולים הפלסטיים, הביט-בוקסס, ביססו עבורן את העתיד היטב.
לגבי ההמלצות על המערכת המשולבת של מרנץ, אני יכול רק לדלות מהזכרון שהמערכות הללו היו נחותות ויקרות בהשוואה לאלו של פיוניר, למשל...לא אז ובטח לא היום - לא יותר ממערכת סבירה לחדרי ילדים.
-
shalom_hadad
-
- חבר שרק התחיל

הבנתי שזה מוצר סביר ביחס למכשירים אחרים מאותה תקופה, אבל זה עדין פריט אספנות, אולי לא שווה עלות כלשהי, אבל בהחלט כדאי לשמור למי שאוהב דברים מהסוג
אפשר לנעול
שלחתי הודעה לtomyeshuah, תענה בדוא"ל..
אפשר לנעול
שלחתי הודעה לtomyeshuah, תענה בדוא"ל..