uriler כתב:nils3373,
לגבי פיליפס - הם לא "סוגרים את הבסטה", אלא חתמו על הסכם שיתוף פעולה (בתחום המסכים כמובן) עם יצרן מסכים גדול מאוד מהמזרח הרחוק, כאשר השת"פ נקרא TP Vision.
סיפרתי על זה יותר בהרחבה פה, וקרא גם את התגובות למאמר.
...
אורי,
קראתי את המאמר שלך בזמנו אבל גם קראתי מאמרים של עיתונאים אמינים אחרים. לא מדובר בדיוק על הסכם פעולה אלא יותר על העברת בעלות (70 אחוז) על מפעלי המסכים כאשר עדיין יהיה שימוש בלוגו של פיליפס.
לפי דעתי מדובר על ספין של פיליפס (המהלך בוצע 100% בגלל הפסדים) כאשר המעורבות של פיליפס תיהיה מינימאלית.
בשורה התחתונה המו"פ לא יהיה אותו המו"פ, TV Vision הוא יצרן פאנלים בינוני למדי (AOC רחוקה מאוד מ-SONY ו-SAMSUNG) וכפועל יוצא המסכים לא יהיו באותה שורה עם המובילים.
...
לפחות כרגע נראה שאתה טועה. זה לא בשורה אחת עם המובילים?
אתה מבסס את דברך על ביקורת בודדת של מסך מסדרה נמוכה.
לגבי האיכות העתידית של מסכי TV Vision אני מאוד מקווה שאני טועה אבל כאשר הוצאות המו"פ יורדות (למו"פ הפאנלים של פיליפס היה מוניטין מכובד ביותר) בעקבות מעבר לבעלות חדשה של חברה בינונית דבר או שתיים יפגעו בדרך - אין אפס.
אתה מבסס את דברך על ביקורת בודדת של מסך מסדרה נמוכה.
לגבי האיכות העתידית של מסכי TV Vision אני מאוד מקווה שאני טועה אבל כאשר הוצאות המו"פ יורדות (למו"פ הפאנלים של פיליפס היה מוניטין מכובד ביותר) בעקבות מעבר לבעלות חדשה של חברה בינונית דבר או שתיים יפגעו בדרך - אין אפס.
...
נילס,
א. זו לא סדרה נמוכה, זו סדרת ביניים וזו תוצאה יפה מאוד.
ב. אני מבסס את דברי על העובדות שיש כרגע ולא על ספקולציות.
אני מניח שפיליפס לא מטומטמים. טלוויזיות הם יודעים לעשות והם חברו ל TPV כדי לדעת לעשות אותן באופן רווחי מה שרוב החברות המובילות היום לא יודעות לעשות. לאיפה זה יוביל אני לא יודע, אני רק חושב שזה מהלך מתבקש לאור הרווחיות העגומה של יצרני המסכים בתחום.
פיליפס הודיעו שהם סוגרים את הבסטה ומעבירים את המושכות ואת המפעלים לחברה אחרת (הודעה יצאה בתחילת אפריל) ולכן לא הייתי ממליץ לרכוש מסכים שלהם לטווח הארוך.
...
אתה טועה ומטעה.
פיליפס לא סגרו שום באסטה. הם ממשיכים לייצר ולפתח בדיוק באותה מתכונת של פעם, רק שמבנה הבעלות על חטיבת המסכים השתנה.
...
מרטין,
אני לא טועה ולא מטעה. תקרא את שירשור התגובה שלי לאורי.
...
קראתי את התגובה ואתה עדיין טועה.
TPV ייצרו מסכים לפיפילפס גם קודם. המחקר והפיתוח עדיין נעשה בפיליפס עצמם....
בקרוב תראה את הפעילות שלהם בישראל חוזרת ל-full blast...
פיליפס הודיעו שהם סוגרים את הבסטה ומעבירים את המושכות ואת המפעלים לחברה אחרת (הודעה יצאה בתחילת אפריל) ולכן לא הייתי ממליץ לרכוש מסכים שלהם לטווח הארוך.
...
אתה טועה ומטעה.
פיליפס לא סגרו שום באסטה. הם ממשיכים לייצר ולפתח בדיוק באותה מתכונת של פעם, רק שמבנה הבעלות על חטיבת המסכים השתנה.
...
מרטין,
אני לא טועה ולא מטעה. תקרא את שירשור התגובה שלי לאורי.
...
קראתי את התגובה ואתה עדיין טועה.
TPV ייצרו מסכים לפיפילפס גם קודם. המחקר והפיתוח עדיין נעשה בפיליפס עצמם....
בקרוב תראה את הפעילות שלהם בישראל חוזרת ל-full blast...
...
אני באמת מקווה שאני טועה אבל זאת נדע רק בעתיד.
בכל מקרה TPV סיפקה לפיליפס רק פנלים ברמת כניסה ומוניטורים. את המסכים המתקדמים יותר פיליפס פיתחה וייצרה לבדה.