מדפי קטן, אך מיצרן הרמקולים הגדול בגרמניה. האם ה Vento מסוגל להצדיק את הכיתוב Made in Germany?

אני תמיד דואג להדגיש שהכל ענין של טעם, ולכן רמקול שנשמע לי מאוזן, יכול להישמע למישהו אחר משעמם, ורמקול שנשמע לי חם מדי ועמום, יכול להתאים בול למישהו אחר (וכל זה כמובן, בתנאי ההאזנה שהיו אצלי).מצד אחד אתה מתאר את הרמקול כרמקול בעל תכונות טובות למעט הבאס (קריספי, חם ועוד) מצד שני אתה קובע שחלק מן המאזנים ישתעמם ממנו....

סורי, אבל הגרפים נעשו מראש ברזולוציה הזו. פשוט מעולם לא היה ביקוש לגרפים גדולים יותר, אז לא דאגתי לזה. אם זה כזה קריטי - 700Hz נופל בערך במרכז הגרף.מה שמפריע לי למשל שאין לי אפשרות לראות איפה בדיוק זה 700 הרץ בתרשימים.
אני חוזר על הבקשה לתת אופציה לראות את התמונות בהגדלה כדי שנוכל לקרוא את המספרים בצירי הגרף למשל...
יצרנים תמיד מציינים אם ישנו יתרון להאזנה עם או בלי גריל, אבל ברוב המקרים הם לא. אם הגריל היה "מרסן" את הטוויטר בצורה שווה סבבה, אבל הוא לא, ובמקרים אחרים אתה תראה שהתוצאה כל כך מוגזמת, שזה פשוט מפליא שיצרן בחר לישם את הגריל ככה. בסופו של דבר זו רק ההמלצה שלי, וכל אחד יכול לבדוק את הנושא בעצמו, ולהחליט מה הוא מעדיף.אבל אולי זאת הייתה כוונת היצרן? זאת אומרת שהוא ייצר את הרמקול לעבוד עם גריל כי בלי גריל הטוויטר צורם מידי....
התייחסתי לזה בתגובה קודמת שלי למעלה.אבל אני לצערי לא מצליח לראות את המספרים בגרפים ... בבקשה תנסו לשפר את זה....
כל הקטע במבחן קבוצתי מהסוג הזה הוא לשמור על עקביות, ולכן כל הרמקולים משתמשים באותו המגבר. שימוש במגבר שונה לכל זוג רמקולים היה גורם לתוצאות שהיו עלולות להטיב עם רמקול אחד, אך להוריד מערכו של רמקול אחר. המגבר ששימש למבחן הוא מגבר הספק שמסוגל להזיז ללא בושה כמעט כל רמקול בשוק, כאשר בנוסף הוא נייטרלי מאד, ולכן אינו מוסיף צבע משל עצמו (וזה גם ככה כבר דיון לשרשור אחר).למיטב הבנתי, רמקולים אמורים להבחן עם המגבר אשר יודע לנצל אותם באופן אופטימלי. לא נראה שיש חיה שמסוגלת להוציא את המקסימום מכל רמקול אליו היא משודכת גם אם יש לה כמות וואטים שמספיקה להזיז טנק. אולי עדיף היה לבקש מהספקים מגבר שמתאים לרמקול (לרובם יש כאלה בנמצא)....
כל ביקורת מהסוג הזה צריכה לכלול התרשמות סובייקטיבית והתרשמות אובייקטיבית. מדידות מראות אספקטים שונים בכל הרמקולים, ללא תלות בטעם האישי שלי או בחדר בו הם עבדו. כמובן בנוסף אני מאזין וכותב את ההתרשמות האישית שלי בהאזנה (וגם פה צריך להבין שישנם הרבה משתנים שמשפיעים על התוצאה).מה אמורים להבין מכל הגרפים הנ"ל ? אי אפשר להסיק שרמקול טוב על סמך הגרפים שלו. כבר נכתב, הוסבר והומחש מספיק בעבר שנתונים טכניים הם חסרי משמעות לתפיסה המוזיקלית של האוזן האנושית.
יותר מעניין לקרוא התרשמות סוביקטיבית מהאלבומים עצמם (למרות שגם אותה צריך לקחת בערבון מוגבל). חבל שלא מרחיבים קצת יותר באספקט הנ"ל על חשבון הנתונים הטכניים....

מי שכותב בדרך כלל שאין משמעות לגרפים, לא יודע לקרוא אותם ונשען על פוסטים בפורומים שונים בהם דומים לו החליטו לבטל מדידות בהינף יד.sarbel כתב:כבר נכתב, הוסבר והומחש מספיק בעבר שנתונים טכניים הם חסרי משמעות לתפיסה המוזיקלית של האוזן האנושית.
יותר מעניין לקרוא התרשמות סוביקטיבית מהאלבומים עצמם (למרות שגם אותה צריך לקחת בערבון מוגבל). חבל שלא מרחיבים קצת יותר באספקט הנ"ל על חשבון הנתונים הטכניים....

הי, למי שלא מבין יותר מדיי בפרטים הטכניים (ולא מתבייש לשאול), אפשר להסביר בבקשה בעברית פשוטה מה זה אומר כל המספרים המופיעים בפסקה המצוטטת ?ה Vento קשה להנעה רק מעט מעל הממוצע, ישנו שילוב של 5.9Ω ופאזה של -41 מעלות ב 125Hz, ומלבד בתחום של 160-300Hz ששם העכבה יורדת ל 3.6Ω, רוב תחום העבודה נמצא מעל ל 4Ω. תדר הכיוון של הפורט הוא 53Hz, כאשר ישנן שתי בליטות - אחת קצת מעל ל 200Hz, ושניה ב 700Hz, אלו יכולות להעיד על רזוננסים בתיבה (זאת ב 700Hz מופיעה גם בהמשך כבליטה בעקומה של הוופר)....
זה פשוט תיאור של הגרף במילים. איפה העכבה הכי נמוכה, איפה עלולות לצוץ בעיות של תהודות לא רצויות, וכו'.הי, למי שלא מבין יותר מדיי בפרטים הטכניים (ולא מתבייש לשאול), אפשר להסביר בבקשה בעברית פשוטה מה זה אומר כל המספרים המופיעים בפסקה המצוטטת ?...

פה באים להדגיש שאפילו שהעכבה היא רק 5.9Ω (לא נמוך במיוחד), הפאזה היא קיצונית, מה שאומר שהמגבר בעצם "רואה" עכבה נמוכה יותר, ולכן צריך לשים לב לזה.מה זה אומר ש:"ישנו שילוב של 5.9Ω ופאזה של -41 מעלות ב 125Hz" ?...
הפורט (הצינור הזה שיוצא מהרמקול), עובד בתחום תדרים מסויים. פה אנחנו מציינים מהו התדר המרכזי שלו. פורט שמכוון יחסית גבוה לדוגמא, מראה על רמקול שלא תוכנן לרדת נמוך, וכן הלאה.מה הכוונה ב:"תדר הכיוון של הפורט הוא 53Hz" ?...