שרשור תגובות: מבחן הרמקולים: Canton Vento 820.2 - הגרמני המשוקלל

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

למאמר: מבחן הרמקולים: Canton Vento 820.2 - הגרמני המשוקלל

תמונה

מדפי קטן, אך מיצרן הרמקולים הגדול בגרמניה. האם ה Vento מסוגל להצדיק את הכיתוב Made in Germany?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יופי של ביקורת Hazoom! (Y)
תודה.

בתחילת חיפוש הרמקולים הראשונים שלי, אי שם בתחילת שנות ה-2000, אני זוכר את קנטון כאחד המועמדים. דרייבר האלומיניום, אני זוכר, שנתן פירוט עם בהירות מסויימת שנתנה סוג של SHARPNESS (מעולם המסכים) למוסיקה.
אין לי ספק שיש לא מעט אנשים שיואהבו את הרמקול הזה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

partner11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

איתי
תודה על הסקירה
קצת התבלבלתי, מצד אחד אתה מתאר את הרמקול כרמקול בעל תכונות טובות למעט הבאס (קריספי, חם ועוד) מצד שני אתה קובע שחלק מן המאזנים ישתעמם ממנו.
מאיפה הסתירה?

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #4 

מצד אחד אתה מתאר את הרמקול כרמקול בעל תכונות טובות למעט הבאס (קריספי, חם ועוד) מצד שני אתה קובע שחלק מן המאזנים ישתעמם ממנו.
...
אני תמיד דואג להדגיש שהכל ענין של טעם, ולכן רמקול שנשמע לי מאוזן, יכול להישמע למישהו אחר משעמם, ורמקול שנשמע לי חם מדי ועמום, יכול להתאים בול למישהו אחר (וכל זה כמובן, בתנאי ההאזנה שהיו אצלי).

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #5 

תודה על הסקירה המאוד מפורטת.

אני חי עם הסתירה בין השעמום לקריספיות מה שמפריע לי למשל שאין לי אפשרות לראות איפה בדיוק זה 700 הרץ בתרשימים.

אני חוזר על הבקשה לתת אופציה לראות את התמונות בהגדלה כדי שנוכל לקרוא את המספרים בצירי הגרף למשל

yovavav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

יופי של סקירה, תודה נהניתי לקרא.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

נהדר כרגיל (Y)
יש לי תהייה בנוגע לגריל של הרמקול, זהו הרמקול השני שהמדידות מראות שהגריל מרסן מעט את הטוויטר ואתה ממליץ לשמוע בלי גריל. אבל אולי זאת הייתה כוונת היצרן? זאת אומרת שהוא ייצר את הרמקול לעבוד עם גריל כי בלי גריל הטוויטר צורם מידי. (סתם דוג' שעלתה לי בראש)
מה דעתכם?

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #8 

מה שמפריע לי למשל שאין לי אפשרות לראות איפה בדיוק זה 700 הרץ בתרשימים.

אני חוזר על הבקשה לתת אופציה לראות את התמונות בהגדלה כדי שנוכל לקרוא את המספרים בצירי הגרף למשל
...
סורי, אבל הגרפים נעשו מראש ברזולוציה הזו. פשוט מעולם לא היה ביקוש לגרפים גדולים יותר, אז לא דאגתי לזה. אם זה כזה קריטי - 700Hz נופל בערך במרכז הגרף.
אבל אולי זאת הייתה כוונת היצרן? זאת אומרת שהוא ייצר את הרמקול לעבוד עם גריל כי בלי גריל הטוויטר צורם מידי.
...
יצרנים תמיד מציינים אם ישנו יתרון להאזנה עם או בלי גריל, אבל ברוב המקרים הם לא. אם הגריל היה "מרסן" את הטוויטר בצורה שווה סבבה, אבל הוא לא, ובמקרים אחרים אתה תראה שהתוצאה כל כך מוגזמת, שזה פשוט מפליא שיצרן בחר לישם את הגריל ככה. בסופו של דבר זו רק ההמלצה שלי, וכל אחד יכול לבדוק את הנושא בעצמו, ולהחליט מה הוא מעדיף.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #9 

הסקירות מעניינות ביותר, תודה על ההשקעה.
ניתן לדעת האם מורל אוקטב סיגניצ'ר יהיה גם בסקירה בתור יצוג ישראלי ?
מעניין אותי לדעת מה מקומו בין כל השאר.

udico
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #10 

ביקורת מעולה, תודה (Y)

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #11 

המבדקים לרמקולים שאתם החלטתם לעשות הם מיזם מבורך ונראה שאתם עושים את זה מקצועי וטוב מאוד. אבל אני לצערי לא מצליח לראות את המספרים בגרפים ... בבקשה תנסו לשפר את זה.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #12 

לגבי הגרפים - תשמרו את הגרף SAVE AS... במחשב ותפתחו עם תוכנה חיצונית. לאחר זום הרזולוציה אמנם לא משהו
אבל אפשר לראות את המספרים בלי בעיה.

sarbel
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

מבחן נחמד וגם זה שלפניו, אבל...

1. למיטב הבנתי, רמקולים אמורים להבחן עם המגבר אשר יודע לנצל אותם באופן אופטימלי. לא נראה שיש חיה שמסוגלת להוציא את המקסימום מכל רמקול אליו היא משודכת גם אם יש לה כמות וואטים שמספיקה להזיז טנק. אולי עדיף היה לבקש מהספקים מגבר שמתאים לרמקול (לרובם יש כאלה בנמצא).

2. מה אמורים להבין מכל הגרפים הנ"ל ? אי אפשר להסיק שרמקול טוב על סמך הגרפים שלו. כבר נכתב, הוסבר והומחש מספיק בעבר שנתונים טכניים הם חסרי משמעות לתפיסה המוזיקלית של האוזן האנושית.
יותר מעניין לקרוא התרשמות סוביקטיבית מהאלבומים עצמם (למרות שגם אותה צריך לקחת בערבון מוגבל). חבל שלא מרחיבים קצת יותר באספקט הנ"ל על חשבון הנתונים הטכניים.

בכל מקרה, יוזמה מבורכת שעוזרת לתת אישהו כיוון והיכרות עם ההיצע בארץ.

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #14 

אבל אני לצערי לא מצליח לראות את המספרים בגרפים ... בבקשה תנסו לשפר את זה.
...
התייחסתי לזה בתגובה קודמת שלי למעלה.
למיטב הבנתי, רמקולים אמורים להבחן עם המגבר אשר יודע לנצל אותם באופן אופטימלי. לא נראה שיש חיה שמסוגלת להוציא את המקסימום מכל רמקול אליו היא משודכת גם אם יש לה כמות וואטים שמספיקה להזיז טנק. אולי עדיף היה לבקש מהספקים מגבר שמתאים לרמקול (לרובם יש כאלה בנמצא).
...
כל הקטע במבחן קבוצתי מהסוג הזה הוא לשמור על עקביות, ולכן כל הרמקולים משתמשים באותו המגבר. שימוש במגבר שונה לכל זוג רמקולים היה גורם לתוצאות שהיו עלולות להטיב עם רמקול אחד, אך להוריד מערכו של רמקול אחר. המגבר ששימש למבחן הוא מגבר הספק שמסוגל להזיז ללא בושה כמעט כל רמקול בשוק, כאשר בנוסף הוא נייטרלי מאד, ולכן אינו מוסיף צבע משל עצמו (וזה גם ככה כבר דיון לשרשור אחר).
מה אמורים להבין מכל הגרפים הנ"ל ? אי אפשר להסיק שרמקול טוב על סמך הגרפים שלו. כבר נכתב, הוסבר והומחש מספיק בעבר שנתונים טכניים הם חסרי משמעות לתפיסה המוזיקלית של האוזן האנושית.
יותר מעניין לקרוא התרשמות סוביקטיבית מהאלבומים עצמם (למרות שגם אותה צריך לקחת בערבון מוגבל). חבל שלא מרחיבים קצת יותר באספקט הנ"ל על חשבון הנתונים הטכניים.
...
כל ביקורת מהסוג הזה צריכה לכלול התרשמות סובייקטיבית והתרשמות אובייקטיבית. מדידות מראות אספקטים שונים בכל הרמקולים, ללא תלות בטעם האישי שלי או בחדר בו הם עבדו. כמובן בנוסף אני מאזין וכותב את ההתרשמות האישית שלי בהאזנה (וגם פה צריך להבין שישנם הרבה משתנים שמשפיעים על התוצאה).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #15 

sarbel כתב:כבר נכתב, הוסבר והומחש מספיק בעבר שנתונים טכניים הם חסרי משמעות לתפיסה המוזיקלית של האוזן האנושית.
...
מי שכותב בדרך כלל שאין משמעות לגרפים, לא יודע לקרוא אותם ונשען על פוסטים בפורומים שונים בהם דומים לו החליטו לבטל מדידות בהינף יד.
נכון שיותר קל לקרוא סיפורים כפי שלפעמים מוצאים בביקורות על רמקולים על כיצד הסוקר קם בבוקר, תיאור ארוחת הצהרים וכיצד הוא התיישב לבחון את הרמקולים ועושה זאת בעזרת מכבסת מילים עם שלל סופרלטיבים רומנטים. מצד שני, זה רק סיפור נאה שלא אומר שום דבר על הרמקול הנבחן.
אגב, אם תספרו את מספר המילים, קיים איזון פחות או יותר, בין מספר המילים במדידות לבין מספר המילים בתיאור המילולי של חווית ההאזנה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9034
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #16 

ה Vento קשה להנעה רק מעט מעל הממוצע, ישנו שילוב של 5.9Ω ופאזה של -41 מעלות ב 125Hz, ומלבד בתחום של 160-300Hz ששם העכבה יורדת ל 3.6Ω, רוב תחום העבודה נמצא מעל ל 4Ω. תדר הכיוון של הפורט הוא 53Hz, כאשר ישנן שתי בליטות - אחת קצת מעל ל 200Hz, ושניה ב 700Hz, אלו יכולות להעיד על רזוננסים בתיבה (זאת ב 700Hz מופיעה גם בהמשך כבליטה בעקומה של הוופר).
...
הי, למי שלא מבין יותר מדיי בפרטים הטכניים (ולא מתבייש לשאול), אפשר להסביר בבקשה בעברית פשוטה מה זה אומר כל המספרים המופיעים בפסקה המצוטטת ? (f)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #17 

הי, למי שלא מבין יותר מדיי בפרטים הטכניים (ולא מתבייש לשאול), אפשר להסביר בבקשה בעברית פשוטה מה זה אומר כל המספרים המופיעים בפסקה המצוטטת ?
...
זה פשוט תיאור של הגרף במילים. איפה העכבה הכי נמוכה, איפה עלולות לצוץ בעיות של תהודות לא רצויות, וכו'.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9034
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #18 

(Y) אז כנראה שאני לא מבין לא את הגרף ולא את התיאור שלו במילים...
מה זה אומר ש:"ישנו שילוב של 5.9Ω ופאזה של -41 מעלות ב 125Hz" ?
ומה הכוונה ב:"תדר הכיוון של הפורט הוא 53Hz" ?
האם אפשר להסביר בעברית פשוטה מה הכוונה במשפטים הללו ? על מה "אחראי" כל מספר ?
הכתבה (וגם הקודמת בנושא) מהנה מאוד לקריאה ומעשירה אבל אני לא מבין את המשמעות של המספרים מחוסר ידע בנושא ואם לא אשאל אז לבטח לא אדע... :D
אני אתן דוגמא לכוונתי: אני "יודע" שככל שהעכבה נמוכה יותר הרמקול קשה להנעה ולכן אני מבין שאתה רושם תחום עבודה של 4+ אוהם אני מבין את המשמעות המעשית וההשפעה של המספר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #19 

מה זה אומר ש:"ישנו שילוב של 5.9Ω ופאזה של -41 מעלות ב 125Hz" ?
...
פה באים להדגיש שאפילו שהעכבה היא רק 5.9Ω (לא נמוך במיוחד), הפאזה היא קיצונית, מה שאומר שהמגבר בעצם "רואה" עכבה נמוכה יותר, ולכן צריך לשים לב לזה.
מה הכוונה ב:"תדר הכיוון של הפורט הוא 53Hz" ?
...
הפורט (הצינור הזה שיוצא מהרמקול), עובד בתחום תדרים מסויים. פה אנחנו מציינים מהו התדר המרכזי שלו. פורט שמכוון יחסית גבוה לדוגמא, מראה על רמקול שלא תוכנן לרדת נמוך, וכן הלאה.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #20 

HazooM
לא ציפיתי להבדל כה גדול בהרכבת הגריל ואתה עוד רומז על כך שיש תיבות עם הבדל יותר דרמתי....מסקרן.

avihuli
אם בא לך להתעמק קצת יותר בנושא התנגדות הרמקול, אתה יכול לקרא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1410

הנושא של הפאזה מורכב יותר ולמעשה קשה להבין בצורה חזותית (גרפית) היכן (באיזה תדר) יש אי רציפות ברמקול. כדי לדעת את זה חייבים לשקלל גם את התדר במשוואה.
ובכל זאת, קצת כיוון. מה שחשוב זה השיפוע של הפאזה. הכי טוב זה קו ישר. כל סטייה מקו פאזה ישר לכיוון קו עקמומי מראה ששני צלילים בנקודות שונות על הקו לא יגיעו לאוזן בזמן שווה. אחד מהם יפגר אחרי השני.
מוטי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”