שלום רב,
בשעה טובה אנחנו עומדים להכנס אל דירתנו החדשה.
ברשותי מספר שאלות לגבי אודיו, טלויזיה ו HTPC, אנסה לא להתפזר יותר מדי. אשמח לקבל את תגובתכם המקצועית:
1. מערכת סראונד 5.1 לסלון בתקציב של 2000-3000 ש"ח, מה הייתם ממליצים?
2. אני מעוניין לרכוש טלויזיה LED 46" - האם ההבדלים כה גדולים בין 50 ל100 HZ כאשר השימושים העיקריים יהיו לצפיה בסרטים/סדרות ב HD וכן משחקי כדורסל/כדורגל? בנוסף, חבר ניסה להסביר לי שדגמי ה-5000 של הסמסונג הם לא 100 HZ טהור, ולא רואים בהם כמו ב100 HZ אמיתי - האם תוכלו להסביר מדוע? איזו טלויזיה הייתם ממליצים לרכוש בהשקעה של ~6000 ש"ח?
3. ברשותי מעבד סנדי ברידג' חדש ואני מעוניין להרכיב באמצעותו HTPC לסלון. היות שאני מעוניין גם בסרבר שינהל שטחי אחסון גדולים ומשותפים וכמו כן ינהל הורדות, חשבתי להשמיש את ה HTPC להיות גם כסרבר ובכך לחסוך מחשב - מה דעתכם על הרעיון הזה ואיפה אתם חושבים שהוא יפול? במידה וזה לא רעיון טוב - האם תקשורת אלחוטית עובדת מספיק טוב בשביל להזרים סרטי HD בין שרת ל HTPC? מה אתם הייתם עושים?
תודה רבה,
לירן.
התייעצות לגבי אודיו, טלויזיה, HTPC וקונפיגורציה
1. להגדיל את התקציב. במחיר כזה תקבל את התחתית, כך שכבר עדיף מערכת משולבת ב1000₪. תשמע אותו דבר. במיוחד כשאתה קונה טלוויזה ב6000₪. חלוקת התקציב לא נכונה.
3. לבנות מחשב מסביב למעבד שיש לך, זה כמו לתפור חליפה לכפתור. HTPC וסרבר לא הולכים טוב ביחד, בעיקר מבחינת רעש. מצד שני, אם כל הדרישות שלך מHTPC זה שרת איכסון והורדות.. אני אפילו לא הייתי קורא לו "שרת". אין בעיה לעשות את זה.
3. לבנות מחשב מסביב למעבד שיש לך, זה כמו לתפור חליפה לכפתור. HTPC וסרבר לא הולכים טוב ביחד, בעיקר מבחינת רעש. מצד שני, אם כל הדרישות שלך מHTPC זה שרת איכסון והורדות.. אני אפילו לא הייתי קורא לו "שרת". אין בעיה לעשות את זה.
..