עזרה בבחירת מסך 46+ 5.5K

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yossi_s1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
ההורים שלי עברו דירה (וכרגע גם אני מתוגרר איתם) ולכן יש צורך במסך חדש, עד היום צפינו בCRT של JVC 29 אינצ' ואנחנו מאוד מרוצים ממנה.
העניין קצת מסתבך בגלל שההורים שלי לא מוכשרים במיוחד במעבר דירה, זו הפעם הראשונה שלהם.
הם עשו בניית גבס בסלון לטלויזיה, ככה שבעצם עכשיו יש שקע ששם צריכה להיכנס הטלויזיה.
את השקע הם עשו בגודל 130X90, כי הם לא ידעו איזה מסך הם הולכים לקנות ופשוט זרמו אם איש הגבס שחשב שזה גודל טוב.
המחשבה הייתה לקנות מסך 46, לא יקר, כמו למשל EH5000 של סאמסונג כי לא נשאר הרבה כסף וזה אמור לספק אותנו.
הבעיה שהבנו שמסך בגודל 46 ישאיר כ12 ס"מ מכל צד (למעלה,למטה ומכל צד) ככה שהטלויזיה ממש "תשחה" בחור הזה וזה כנראה לא יהיה יפה ויגרום למסך להיראות קטן ממה שהוא.
יש לנו העדפה חזקה לLCD או LED, אנחנו מעדיפים את התמונה שלהם ואת הבהירות הגבוהה, אז התחלנו לחפש מסך כזה גדול מ46.
לפי מה שהבנתי אין מסכי LED בגדלים 50-54, לאחר 47 אינצ הם מופיעים שוב רק ב55 אינצ והמסכים האלו כבר נורא יקרים לנו.
אז הלכנו ביום שבת לראות את מה שכן יש בגדלים האלו וזה פלסמה, ראינו גם סאמסונג וגם פאנאסוניק, בעוד שאיכות התמונה לא רעה, והצבעים טובים גם הם, חוסר הבהירות במסכי הפלזמה ממש הורגת אותם לדעתינו ואנחנו ממש לא מתרשמים מהם לטובה.
בנוסף יש את עניין ההשתקפויות, שתאמת אין לי מושג אם זה יהיה בעייה אצלי או לא, אין לי מושג גם איך לדעת, אני יודע שכן יש אורות בסלון (למי אין מנורה בסלון), וכן ויש מרפסת בצד שדי קרובה למיקום המסך(גם זה אני מניח יש לרוב), ואנחנו לא נוהגים לראות טלויזיה בחושך מוחלט, אבל אני עדיין לא יודע להעריך האם זו תיהיה בעיה או לא.

אחרי כל החפירה הזו, מה שאני בעצם צריך זה המלצה על מסך או לפחות כיוון, למסך שלא ישחה בשקע של 130X90 עם עדיפות לLED בתקציב של 5.5K
תודה.

yossi_s1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מנסה שוב, אני יודע שהדרישות מסובכות וטובעניות אבל אולי למישהוא בכל זאת יהיה פתרון יצירתי.
חשבתי אפילו לייבא לבד מארהב אבל שכחתי שזה לא יתאים לחשמל ואני לא מעוניין להשתמש בממיר
אני יוסיף שאין צורך בתלת מימד או סמארט, לא נשתמש בזה בכלל, אבל לא נתנגד אם יש.
כרגע ההתלבטות היא האם ללכת על פלזמה של סאמסונג E550 או LED 46 כלשהיא שנאהב (בעיקר סאמסונג או פיליפס) אבל זה רק מחוסר ברירה אחרת

purefun
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

יוסי - קודם כל התקציב הלא גדול דיי מגביל אותך. אם אתה רוצה טלויזיה גדולה יותר מ - 46, וגם ב - LED - תצטרך להוסיף הרבה יותר, אבל את זה אתה כבר יודע.
לכן תבחר - או שהמסך "ישחה" או שהתקציב יגדל או שתתפשר על הפלזמה.
ET5 של פנסוניק למשל (LED), בגודל 55" מגיעה בגובה 76.5 ס"מ (לא כולל מעמד) ורוחב 128.1 ס"מ. מה שמתאים בול. אבל תצטרך להכפיל תקציב.
לדעתי פיליפס מציעה מסכי LED בגודל 52". אתה מוזמן לבדוק יותר לעומק.

yossi_s1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

היי ותודה על התגובה.
אני ישאל בשקם אלקטריק אם יש להם LED 52.
האמת חשבתי אולי גם ללכת על 46 עם מסגרת עבה כדי שיראה פחות נורא.
אבל לפי מה שאני מבין אין ממש פתרון אחר ממה שכבר ידוע לי.
באסה שאין טלויזיות לד בגדלים האלו.

purefun
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

חשבתי על עוד משהו בשבילך - טלויזיה של פיליפס, עם ה - ambient light יכולה לעשות את העבודה גם בגודל 46", שכן היא מקרינה אור מחוץ לגבולות הטלויזיה.
אומנם זה לא ייתן לך מענה לרגעים בהם הטלויזיה כבויה, אבל ברגע שהיא דלוקה - זה יכול למלא לך אחלה את החלל הריק. כך גם כולם יחשבו שזה היה התכנון מלכתחילה.
בהצלחה.

yossi_s1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

מעניין חח, האמת שאני גם יכול לבנות כזה לכל טלויזיה עם ארדרואינו... אני אבדוק אם זה מתאים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”