חברים מתכננים קריוקי למסיבה מתקרבת.
התבקשתי לתת עצה לגבי ציוד לקיוקי לדוג' מיקרופונים.
אני למוד ניסיון לא מוצלח ממיקורופונים של חניות מחשב / משרד - מיקורופונים בעלי איכות בלתי סבירוה בעליל שמקלקל חלק גדול מההנה של קריוקי.
תקציב מיקרופון רצוי עד 150 ש"ח.
האם ניתן למצא מיקרופון סביר במחיר זה ?
אם כן, היכן ואיזה מיקורופון ?
תודה, צפיר
נערך לאחרונה על ידי Tsfir ב 25/10/2006 11:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
נראה שאוכל להתגמש על המחיר של המיקרופון.
לגבי מערכת ההגברה לקריוקי - אני מתלבט.
למגבר בבית ( Musical Fidelity A3.5 ) אין כניסה למיקרופון.
עד היום השתמשנו במחשב הנייד - אם כי כפי שכתבתי האיכות היתה נמוכה. הקול נשמע כזמזום מעצבן של מערכת ההנעה של ציוד מכני הנדסי כבד.
למרות שאני די בטוח שנפילת האיכות היא בגין המיקרופון שהתשמשנו ( מיקורופון בעלות של כ 75 ש"ח מחנות הדר בתל אביב ).
כרגע נראה שאתרכז במיקרופון. המסיבה מתוכננת ליום חמישי. כך שאם אשמע שהאיכות עדיין מנוכה אחשוב בכיוון מערכת ההגברה.
תודה.
בכל אופן - נמר, מכיון שהמסיבה מתוכננת להיות בביתנו בנס ציונה אתה מוזמן.
מרטין..
אל תהיה בטוח..
מיקרופונים זולים הם מקור לבעיות קשות ורעשים ..
הסיכוך בהם גרוע ואיכות החומרים והבניה לא מי יודע מה ..
הבעיות העיקריות במיקרופונים זולים הן מסנני הרעשים {RF} ואז המיקרופון משמש כאנטנה..
במקומות פתוחים אפשר אפילו לשמוע מהם רדיו..
חיבור המיקרופון למכשיר DVD גם כן אינו נכון .. מפני שבמיקסר מיקצועי ישנו מסנן רעשים מובנה ..מה שאין במכשיר
DVD ..
לגבי הגברה..
שם לב ידידי..
מערכות הגברה ביתיות אינן מיועדות לעבודה קשה לזמן ממושך .. {היתחממות של המגבר וסיכון יחידות הרמקול}.
כך שבמקרה שלך אתה מסכן את המגבר ואת הרמקול וזה חבל..
אני ממליץ לך בחום לחשוב על מערכת הגברה מיקצועית ..
הסאונד יהיה טוב יותר בהרבה .. וכמובן המערכת אמינה ומתאימה הרבה יותר..
לאחר כמה אירועים משמחים במשפחתנו, נירית ואני חשבנו לערוך ערב קריוקי בביתנו ולהזמין את המשפחה.
כאמור בערב קיורקי הקודם נתקלנו בבעיות איכות המיקרופון. יחד עם עצתכם, הוחלט כי כדאי לבדוק את הנושא בשני שלבים. שלב ראשון החלפת מיקרופון + שימוש בקדם מגבר מקצועי. ושלב שני במידה והחלפת המיקרופון לא תעזור בדיקת GROUND LOOPING.
כמה ימים לאחר מכן נקנה מיקרופון חדש בחנות סנטרוניקס ברמת גן, אשר ממוקמת ליד עבודתי. מיקרופון ברינגר עדיין היה יקר מידי לשגת, אבל המיקרופון שנקנה די איכותי ובעלות של כ 300 ש"ח.
כמו כן בעזרתו של חבר , תקליטן חובב, אנו משתמשים במיקסר כקדם מגבר למיקרופון , כך שאנו מחברים את המיקרופון אל המיקסר ואת המיקסר למערכת הבתית. וכך לא מעמיסים יתר על המידה על המגבר הביתי.
אמנם איכות המיקרופון עלתה פלאים, ועכשיו אשפר כבר לזהות את קולך שלך כאשר אתה שר למיקורפון, אבל עדיין נותר זמזום - ככל הנראה ישנה בעיית GOUND LOOPING.
עלה הרעיון , שבעיית הארכה ממשיכה ויוצרת בעיות סאונד גם במקרן. כאשר מחברים את המקרן למערכת הביתית מתקבל זמזום מעצבן וקבוע. הבעיה לא התרידה אותנו עד עתה, שכן במקרן הנוכחי משולבת מערכת הגברה פנימית שמספקת אותנו בדרך כלל.
לאחר ביקור קצר במעבדת SG בת"א ,מעבדת השירות למקרני OPTOMA. בבדיקת המעבדה בחיבור המקרן למערכת בדיקות הצליל נשמע נקי , ללא זמזומים - אי לכך הוסק שהמקרן תקין.
עצת הטכנאי , יעקוב, יש להחליף כבל המתח לכבל ללא הארכה - כך למנוע בעיית קבלת זרם ממסלול הארקה.
הערות בנושא חובת האחריות למניעת בתחשמלות ממכשירים , הטכנאי ביטל, בטכנה כי לשם כך מגן עלינו הפקק + הפחת בארון החשמל, וכן רוב המכשירים הללו עשויים מפלסטיק שאמור לבודד מהתחשמלות !
הטכנאי עוד אוסיף וטען כי, מכיוון שהוא נתקל בבעיות אלו באופן תדיר הוא ממליץ לבצע פעולה דומה למכשירים הבאים : מחשב נייד, מקרן, מגבר, נגן תקליטאורים, רדיו ופטיפון.
כידוע , הודרת כבל הארכה אינו דבר ממולץ ואף מסוכן. מפתיע עוד לשמוע עצות מסוג זה, ביחוד ממעבדה ברמתה של SG שהינה חנות ומעבדה מוערכים וידועים באזורנו.
נראה שאת בעיית ה - GOUND LOOPING נטפל בעזרת מכשיר מתאים.