שאלה טכנית על מטחנת COMPAK K3 TOUCH
היי
למי שמכיר את המטחנה ואיך שהיא בנויה מבחינה מכנית ואלקטרונית:
יש לי K3 TOUCH חדשה (בת חודשיים).
יש לה שני כפתורי הפעלה, אחד דו-מצבי ON-OFF
השני גם הוא דו-מצבי, בורר בין מצב חצי אוטומט וידני, כאשר חצי אוטומט מפעיל את המטחנה לפי טיימר שניתן לכוון בתחתית המטחנה,
במצב ידני המטחנה טוחנת רק כאשר נוגעים עם ראש החליטה בלשונית המתכת באופן רצוף - ואז נטחן קפה כל עוד הלשונית לחוצה.
אני מפרט את כל זה, כי אני יודע שבדגם ישן יותר של K3, ישנו רק מפסק אחד, תלת מצבי, כאשר אחד OFF אחד חצי אוטומאט ואחד טוחן כל עוד הוא לחוץ (בלי קשר ללשונית הברזל)
השאלה:
בהנחה שהמטחה במצב ON ובמצב ידני -
האם קיימת אפשרות מבחינה מכנית ואלקטרונית, שהמטחנה תתחיל לעבוד לבד ככה סתם למספר שניות מבלי שיהיה מישהו בסביבה?
למי שמכיר את המטחנה ואיך שהיא בנויה מבחינה מכנית ואלקטרונית:
יש לי K3 TOUCH חדשה (בת חודשיים).
יש לה שני כפתורי הפעלה, אחד דו-מצבי ON-OFF
השני גם הוא דו-מצבי, בורר בין מצב חצי אוטומט וידני, כאשר חצי אוטומט מפעיל את המטחנה לפי טיימר שניתן לכוון בתחתית המטחנה,
במצב ידני המטחנה טוחנת רק כאשר נוגעים עם ראש החליטה בלשונית המתכת באופן רצוף - ואז נטחן קפה כל עוד הלשונית לחוצה.
אני מפרט את כל זה, כי אני יודע שבדגם ישן יותר של K3, ישנו רק מפסק אחד, תלת מצבי, כאשר אחד OFF אחד חצי אוטומאט ואחד טוחן כל עוד הוא לחוץ (בלי קשר ללשונית הברזל)
השאלה:
בהנחה שהמטחה במצב ON ובמצב ידני -
האם קיימת אפשרות מבחינה מכנית ואלקטרונית, שהמטחנה תתחיל לעבוד לבד ככה סתם למספר שניות מבלי שיהיה מישהו בסביבה?
כן זה ממש נחמד שאפשר לטחון ביד אחת, שיפור נחמד מהדגם הקודם
לפי תוצאת הקפה שנשארה לי על השיש בבוקר (זה קרה בלילה וזה היה ממש מפחיד, לחשוב שמישהו מכין קפה במטבח וזה לא אני...) זה נראה כאילו המטחנה הורידה מנת סינגל על השיש (כאילו היתה כזאת שהיתה מכוונת עם הטיימר) למרות שהמטחנה היתה על מצב ידני בכלל, ובלי שום קשר אף אחד לא נגע בלשונית.
ז"א שגם אם איזה עכבר או רוח רפאים עברה במטבח שלי ונגעה בלשונית, היא היתה צריכה לגעת בה למשך 7-8 שניות בשביל שיצא כלכך הרבה קפה, כי המטחנה היתה במצב ידני.
אני אדבר עם רוני, אבל עדיין.. זה נראה לי סופר מוזר !!
לפי תוצאת הקפה שנשארה לי על השיש בבוקר (זה קרה בלילה וזה היה ממש מפחיד, לחשוב שמישהו מכין קפה במטבח וזה לא אני...) זה נראה כאילו המטחנה הורידה מנת סינגל על השיש (כאילו היתה כזאת שהיתה מכוונת עם הטיימר) למרות שהמטחנה היתה על מצב ידני בכלל, ובלי שום קשר אף אחד לא נגע בלשונית.
ז"א שגם אם איזה עכבר או רוח רפאים עברה במטבח שלי ונגעה בלשונית, היא היתה צריכה לגעת בה למשך 7-8 שניות בשביל שיצא כלכך הרבה קפה, כי המטחנה היתה במצב ידני.
אני אדבר עם רוני, אבל עדיין.. זה נראה לי סופר מוזר !!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יכול להיות מגע רופף \ לכלוך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
התעוררתי בלילה מהרעש של הטחינה, אז כנראה שהיא באמת טחנה ולא מדובר בשאריות - (למרות שלקח לי חצי דקה להבין מה זה הרעש הזה ומאיפה אני מכיר אותו עד שהתאפסתי על עצמי)
הקפה ירד לתוך הפלסטיק השחור שאוסף את השאריות, אספתי אותו ומדדתי גם את הכמות וזה היה קצת יותר ממנת סינגל שיורדת לי עם הטיימר (כשאני עובד איתו)
הקפה ירד לתוך הפלסטיק השחור שאוסף את השאריות, אספתי אותו ומדדתי גם את הכמות וזה היה קצת יותר ממנת סינגל שיורדת לי עם הטיימר (כשאני עובד איתו)
- ronenkotigaro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 8 פעמים
במצב טיימר זה גם קורה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לדעתי המטחנה נבהלה מהדוגמה של החרסינה שם, אני די בטוח שבחושך זה לא היה קורה לה.
אכן החרסינות בצבע קפה והשיש בצבע איכס מזעזעים את הנשמה. לא ברור לי איך זה היה מודרני בשנות ה80 - אולי שווה לי לבדוק עם בעל הבית אם הוא בנה את המבנה על בית קברות עתיק
hosq רוח רפאים זאת האפשרות הכי סבירה בעיני
hosq רוח רפאים זאת האפשרות הכי סבירה בעיני
לא הבנתי מה היתרון בשני מפסקים. שלי בת כשנה ויש מפסק אחד תלת מצבי. כשאני לא משתמש הוא באמצע במצב מופסק.
כשאני רוצה לעשות קפה אני מעביר לשתי שניות למצב בו היא טוחנת לבד וזורק כמה גרם קפה לנוק בוקס כדי לא לחלוט עם שארית קפה מאתמול. ואז אני חולט בעזרת הטיימר המובנה לתוך הידית.
בסיום מעביר לכבוי.
מה לא טוב בזה ?למה שינו זאת? אם כבר היתי עושה שינוי זה שם את הטיימר במקום יותר נגיש מספרר אותו כך שיהיה ברור מה אתה עושה ומייצר מפסק כזה נוסף עבור מנה כפולה שכן מה לעשות בידית הבודדת אני חולט כ 16 גרם ובזוגית לא נכנס 32 אלא כ 19 גרם אבל אז אני לא יכל לעשות שימוש בטיימר.
כשאני רוצה לעשות קפה אני מעביר לשתי שניות למצב בו היא טוחנת לבד וזורק כמה גרם קפה לנוק בוקס כדי לא לחלוט עם שארית קפה מאתמול. ואז אני חולט בעזרת הטיימר המובנה לתוך הידית.
בסיום מעביר לכבוי.
מה לא טוב בזה ?למה שינו זאת? אם כבר היתי עושה שינוי זה שם את הטיימר במקום יותר נגיש מספרר אותו כך שיהיה ברור מה אתה עושה ומייצר מפסק כזה נוסף עבור מנה כפולה שכן מה לעשות בידית הבודדת אני חולט כ 16 גרם ובזוגית לא נכנס 32 אלא כ 19 גרם אבל אז אני לא יכל לעשות שימוש בטיימר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לך לרוני - יש שם בעייה חשמלית. צריך להיות לו במלאי מעגלי בקרה של הטיימר.
(או שתשים חמסה על המטחנה עם שום)
(או שתשים חמסה על המטחנה עם שום)