Thanks God for Home Cinema

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

אבא שלי אומר 'אבן שזרק טיפש למים - אלף חכמים לא יוציאו' רק שהוא אומר את זה בגרמנית וזה נשמע מצחיק. וככה שוטטתי לי באתר הזה בשעות לילה מאוחרות ונתקלתי ברשרוש הזה באדיבות פורום קולנוע ביתי.

קומדיה של טעויות ומיקרו-קוסמוס בתנאי מעבדה של החברה הישראלית. מדהים. הכל מתחיל כשהלום אחד שלף שאלה מהתחת ב-30 ביוני, והחליט, אחרי 48 שעות, ב-2 ביולי, שיותר מידי זמן עבר מבלי שקיבל תשובות, ולכן הוא צריך להתלונן לחבר'ה.

יש זן כזה של ישראלים עם מנטליות של ביטוח לאומי. כולם חייבים להם. מישהו סמכותי צריך להוציא אותם מהבוץ. מגיע להם. הם התאמצו ומילאו את חובתם לחברה בכך ששירבבו מספר משפטים בשפת האם שלהם, עם או בלי שגיאות כתיב, וחתמו בברכה ובתודה מראש. מרגע זה יש חוזה בלתי-כתוב בינם לבין הקהילייה כולה והם מצפים שמישהו, איזו יד נעלמה, תוציא אותם מ'הבוץ'. לא משנה כמה משמימה הבעיה שלהם, כמה שהיא נוגעת רק להם, כמה שהיא לא מעניינת אף אחד אחר וכמה שהיא מטומטמת - 'חייבים' להם תשובות.

היצור הזה טוען שאם היה לו שם של בחורה היו כולם עונים לו מיד והוא מחזק את הטיעון בדוגמא של גברת ששאלה משהו וקיבלה 40 ומעלה תשובות. לא בדקתי. אבל שמתי לב שהתשובה הראשונה שהוא קיבל היתה בערך 10 דקות אחרי פתיחת הרשרוש המקורי שלו ושתי דקות אחר כך הגיעה תשובה נוספת. אחר כך הוא ענה לעצמו תחת שם משתמש אחר. אין לי הוכחה לכך מצד אחד, אבל מצד שני אני לא בית משפט, אני לא צריך הוכחות ולא נולדתי אתמול. יותר מאוחר כבר ענו לו המנהלים עצמם, מרטין וגם עופר, אבל זה כבר היה כנראה אחרי ה'תלונה' שלו. וזה כבר לא כל כך משנה.

מה שמדהים זו הדינמיקה החברתית של מה שקורה אחר-כך. אחרי שאימבציל אחד עמד על הגשר ושמט את סלע המחלוקת אל מימי האגם העכורים של המציאות הוירטאולית הישראלית. אל התלונה מצטרף מקופח נוסף שמצדיק את המתלונן המקורי אך עדיין מנסה לעזור ואחריו... קראחנה שלמה שבה מעורבים מספר חברי הפורום הזה. פה ושם יש איזה קול שפוי שמנסה להרגיע את הרוחות ולרצות את כל הצדדים במתן תשובות הולמות אבל כשלהקת בבונים מתקוטטת בתקופת הייחום - אי-אפשר להרגיע אותם בבננה.

מהר מאוד העסק גולש להכפשות - והופה יש מכות. תוך כדי - יש עלבונות מצד המקופחים לפורום בראש ובראשונה. ב'כתב האישום' נטען שלא מתייחסים למי שאין לו ציוד ב-10,000 ש"ח. אחר כך יש טרוניות לאתר בכללותו, ולבסוף למדינת ישראל כולה שנאשמת בכך שהיא 'מדינה של מותגים'.

בתגובה יש הצעות מרומזות לסילוק המתלונן מהאתר, יש המעודדים אותו לגירוש מרצון ויש כאלה המוכנים להגלותו מיד אל מחוץ לגבולות הריבוניים של מדינת היהודים. יש אפילו כאלה נחמדים ונאיביים, שעדיין מנסים להרגיע ולחנך (איזה חמודים). אחר כך יש קצת השמצות בקשר לשגיאות כתיב ומישהו מנסה לחנך מישהו אחר איך להמנע מהן. עצות לא רעות בכלל. מזכיר לי קצת איך אישתי מלמדת את החתול גרמנית ושהיא מוכנה להשבע שזה עוזר והוא מבין כשהיא קוראת לו 'פוסי - קום היר שנל'. אני דווקא מתקשר איתו מצויין בעזרת קצה נעל הבית ואותי הוא לעולם לא נושך.

מיותר לציין שמאחורי הקלעים יש ברשרוש הזה מתח בין עדתי טעון ביותר בין ותיקים ובין פחות ותיקים והורג אותי כל פעם מחדש איך תמיד קם לו איזה שומרוני טוב ומנסה לעשות שלום. בסוף מרטין שם לזה קץ וחסם את הרשרוש הזה לאחר שני עמודים. חבל. רציתי דווקא לראות לאן זה מוביל. עד כמה עמוק היו המשתתפים מוכנים להשתכשך ברפש הזה כדי למצוא את האבן במים. אני בטוח שבסוף מישהו היה מגיע לפתרון הסופי. מרתק!

בפעם הבאה שהדביל התורן זורק אבן למים - תעשו לי טובה אישית ותנו לה לשקוע בלי לעשות גלים. אם איזה מנהל עובר במקרה על הגשר, אפשר גם לשלוח את העילוי בפאס עדין ושקט לכל הרוחות. נדמה לי שקוראים לזה Kick.

איזה מזל שיש קולנוע ביתי - נכון? ההמצאה הכי בריאה שיש. אם לא היה קולנוע ביתי והמקופח ביטוח לאומי התורן לא היה יושב בבית ודוחף מברג לקרביים של הפיליפס מרנץ שלו ולא היה לו למי, ועל מה, לבוא בתלונות - יש סיכוי לא רע שהיינו פוגשים בו בקולנוע האמיתי בסנטר. הוא היה יושב עם הנעליים על המושבים, מגלגל פחיות קולה במדרגות, מדבר בקול רם עם החברים שלו, טוחן פופ-קורן בקולי קולות ומדבר בטלפון המזורגג שלו, שלא היה מפסיק לצלצל. בסוף, כשמישהו היה זורק אותו מכל המדרגות החוצה (עם או בלי לשבור לו את הפרצוף) הוא היה מקלל ומתלונן שזה קולנוע של אשכנזים, עיר של מתרוממים, מדינה של חארות. נשמע מוכר?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 03/07/2012 4:59, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

אבל למה בפורום ווינטאג'? :lol:

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

Lee כתב:אבל למה בפורום ווינטאג'? :lol:
...
החבר'ה פה מבינים עניין.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #4 

שמת לב שרוב אלה שתומכים ''במתלונן'' חדשים יחסית?
אבל עזוב...לדלג הלאה וזהו.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #5 

באמת חבורה של טמבלים....

פעם הייתי מבקר הרבה בפורום אודיו וקולנוע ביתי, שם יש את ה"אחים" של אלא מהרשרוש הנ"ל.

- גם כשאר אחד כזה "נופל" כאן אצלינו, הוא מקבל תגובות - עדינות - כי אנו מעדיפים שהוא יכתוב הודעות (וכמה שגיאות כתיב...) במקומות אחרים.

לי כבר אין סבלנות (וזו האמת) לקרוא את ערמת השיקשוקים (קישקושים) שהם כותבים.

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

Form78HiFi כתב:באמת חבורה של טמבלים....

פעם הייתי מבקר הרבה בפורום אודיו וקולנוע ביתי, שם יש את ה"אחים" של אלא מהרשרוש הנ"ל.

- גם כשאר אחד כזה "נופל" כאן אצלינו, הוא מקבל תגובות - עדינות - כי אנו מעדיפים שהוא יכתוב הודעות (וכמה שגיאות כתיב...) במקומות אחרים.

לי כבר אין סבלנות (וזו האמת) לקרוא את ערמת השיקשוקים (קישקושים) שהם כותבים.
...

מצטרף בצער, ותוסיפו לזה את ערימות ה"כותבים מטעם" ששורצים שם.
:|

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #7 

אני באמת מוריד את הכובע:
1. כותב בפורום וינטאז'. למה? כובע.
2. מצד אחד לועג לכמעט כולם, ותיקים, שוחרי שלום, מחרחרי מלחמה, אבל מצד שני, כל השרשור הזה הוא סוג של קריאת מלחמה מלחתחילה.

בעיני השרשור הזה לא פחות גרוע מהשרשור ההוא.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

oferlaor כתב:אני באמת מוריד את הכובע:
1. כותב בפורום וינטאז'. למה? כובע.
2. מצד אחד לועג לכמעט כולם, ותיקים, שוחרי שלום, מחרחרי מלחמה, אבל מצד שני, כל השרשור הזה הוא סוג של קריאת מלחמה מלחתחילה.

בעיני השרשור הזה לא פחות גרוע מהשרשור ההוא.
...
אני כותב בפורום וינטאז' מהיום שהצטרפתי לאתר. מידי פעם אני מנסה לעזור לחברים ב'אנאלוגי' ו'סטראו' אבל אני לא יוזם רשרושים בפורומים אחרים (למעט DIY). זה שאתם לוקחים פוסטים שלי שעוסקים by definition בציוד וינטאז' ומעבירים אותם כלאחר יד לאודיו-יוקרתי, שלא הייתי כותב בו אפילו בתשלום, משיקולים שלכם, ללא הודעה, הסבר או רמז - לא מצדיק 'כובע' בכך שאני כותב בוינטאז'. זה פורום הבית שלי, זה תחום האודיו שאני אוהב ואלה החברים שאני רגיל אליהם - בין אם הפוסטים עוסקים בציוד אודיו או נושאים אחרים.

אני לא לועג 'כמעט' לכולם. הפוסט הזה הוא לעג לכוווולם. ללא יוצא מהכלל. לחוצפנים שאין להם בושה וששייכים לזן הזה של אנשים שלא היית רוצה לראות בתור שכנים שלך במודיעין ולשומרונים הטובים שנגררים כל פעם מחדש עם הגישה המקצועית הטיפולית שלהם לתגובות לזן הראשון. זו בדיוק הפואנטה של הפוסט הזה ויש הבדל מהותי בין קריאה למלחמה לבין מחאה.

ונכון. לא חייבים לאהוב את כל מה שקוראים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

כל פורום והנושא שהוא עוסק בו. אם אתה כותב על משהו שאינו מתאים לפורום (למשל השרשור הזה) הוא יעבור על ידי אחד המנהלים למקום שבו הוא אמור היה להיות מפורסם מלכתחילה. השאלה למה לפרסם למשל שאלות על אודיו בפורום אודיו ולא למשל בפורום מסכים, כי שם יש יותר קוראים ויתכן שיתקבלו יותר תגובות...

חייבים סדר ונקיון, זה דבר בסיסי וחשוב מאוד.

לגבי החלק השני, ארצ'י באנקר פעם אמר שהוא לא גזען כי הוא שונא את כולם באותה מידה...

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #10 

יש כמה בעיות בנושא הזה, חלקן נובעות מהעובדה שאנשים התרגלו בעידן האינטרנט לחשוב שתגובה צריכה להגיע מעכשיו לעכשיו, לא חריג למצוא כאן 'הקפצה' או 'נו, אף אחד לא יודע ?'. אלו אותם אנשים ששכחו שהפורום הוא מרחב וירטואלי, כמו לזרוק שאלה לקבוצת אנשים ולהיות בטוחים שהם חייבים לדעת, ואז לכעוס אם הם לא עונים.
חוסר הענות יכול לנבוע מחוסר ידע או העדר חבר מהקבוצה שהוא בעל ידע. יכול להיות גם חוסר סבלנות. ותיקי הפורום מכירים את פונקצית החיפוש, החדשים פחות. פורום הוא כמו לוח מודעות, אמנם שוקק אנשים, אבל לפעמים עוברים ליד הלוח ולא שמים לב להודעה או פשוט לא יודעים לענות עליה. הבעיה מתגברת כאשר האנשים הם בעלי עניין משותף וידע משותף, יש חוקים לא כתובים שברורים לותיקים ופחות ברורים לחדשים.
לנגח בחור חדש שחיפש תשובה על רסיבר שאנחנו לא מכירים זה קל. לענות אחרי ההקפצה הראשונה שלו באדיבות, שחוסר ההענות ממש לא קשור למגדר שלו אלא לעובדה שייתכן מאוד ואין עוד אנשים "באיזור" המכירים את הרסיבר - זו החוכמה האמיתית.
אין כאן בכדי העברת ביקורת. אבל אנחנו נוטים להתלהמות מהירה לא מעט. זה חבל.
Vocare Ad Regnum

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

TANDBERG כתב:...לנגח בחור חדש שחיפש תשובה על רסיבר שאנחנו לא מכירים זה קל. לענות אחרי ההקפצה הראשונה שלו באדיבות, שחוסר ההענות ממש לא קשור למגדר שלו אלא לעובדה שייתכן מאוד ואין עוד אנשים "באיזור" המכירים את הרסיבר - זו החוכמה האמיתית.
...
יפה כתבת וניסחת! הבעיה לדעתי לא קשורה לתרבות אינטרנט בכלל אלא לחוסר תרבות סוציאלית בסיסית שהיא נחלת דור חדש ושלם של דגנרטים שמושפעים מתכניות ריאליטי נמוכות שהן חלק מתרבות הפנאי הפוסט מודרנית. דור שלם שלא יודע לדחות סיפוקים, להערך, לתכנן, להשקיע, לקרוא ולטפל בבעיות בסיסיות. דור שלם שתקוע עמוק בתוך האחוריים של עצמו ושלא מעניין אותו דבר למעט ה'אני', האינטרס האישי והגמול שיצמח לו , מיידית, מכל פעולה עכשווית.

יכול להיות שהבחור הנ"ל הוא חדש באתר. אבל לפני שהוא אמר שלום, הוא כבר פתח שני חשבונות שונים. זה לא שהרסיבר שלו לא מוכר, הוא פשוט לא מעניין אף אחד. השאלה שלו, בסוף, היא 'האם יש הבדל איכותי בין CD ב-400 ש"ח לבין מוצר ב-5000 ש"ח?' ואפילו הוא, לא מספיק מטומטם בשביל לחשוב שמישהו יתייחס ברצינות. כל הטקסט המסובך והעילג שלו עוסק למעשה, בשורה התחתונה, בכימות כלכלי של שווי הציוד שברשותו. מין טפיחת חזה עצמית אורנג-אוטנגית כזאת שכל מטרתה היא התברגות סוציו-אקונומית מלאכותית למקום, שמבחינתו, הוא שייך אליו. למה אתה, ואני, וחפים מפשע אחרים, צריכים להיות שותפים לטקס הפרימטי הזה? ועוד שינזפו בנו כשאנחנו מתעלמים?

באופן עקרוני, מרגיז אותי שאני צריך להתקל בכאלה יצורים במה שאני מגדיר 'זמן האיכות' שלי אבל אני יכול לחיות עם זה. פחות מפריע לי כשזה קורה ב'אינטרנט'. הבעייה האמיתית שלי זה שהיצורים האלה מקיפים אותי גם בחיים הלא וירטואלים.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #12 

המממ..ביקורת מעניינת ומנוסחת ללא דופי, אין ספק שהעניין מפריע לך מאוד, אך האם היית לועג לאותו בחור אם היה מתגלה לך שהדמות שעומדת מאחורי הכינוי היא למעשה ילד בן 11? וודאי רגשותיך היו מתחלפים מכעס לחמלה או שמא היית בוחר להתעלם ולהמשיך בחייך.
זה האינטרנט. זה העולם. הוא מכיל את כולם.
הדור החדש הוא בהחלט מאתגר יותר, אבל אני לא מסכים שמדובר ב"דור שלם של דגנרטים", יש כל כך הרבה צעירים מוכשרים, אינטיליגנטים, דור שלם שהאינטרנס האישי שלו נכפף דווקא לאינטרסים נעלים יותר.
הותיקים באתר כבר יודעים באילו פורומים "להסתובב". ונראה שכך גם אתה.
זה בדיוק כמו בחיים האמיתיים כשחושבים על זה.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #13 

אוקי. האם אתה, כמבין יותר, לא תוכל לכוון לסבלנות?
זה רק הוגן שתענה בסבלנות. באשר לאנשים גסים וקצרי רוח -הם קיימים כבר שנים, לא רק עכשיו. אתה מערבב הרבה מושגים לטעמי. עצם ההתייחסות האליטסטית/נעלית כבר מוטעה מיסודה. אלו אנשים. ייתכן ובתחומים אחרים אתה נחות מהם. קוצר רוח ניתן לטיפול ביתר קלות באינטרנט, כאן בפורום אפשר להתעלם, אם החבר מתלהם אז מדווחים ונפרדים כידידים. חבל על האנרגיות שלך ידידי. (f)
Vocare Ad Regnum

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

TANDBERG כתב:אוקי. האם אתה, כמבין יותר, לא תוכל לכוון לסבלנות?
זה רק הוגן שתענה בסבלנות. באשר לאנשים גסים וקצרי רוח -הם קיימים כבר שנים, לא רק עכשיו. אתה מערבב הרבה מושגים לטעמי. עצם ההתייחסות האליטסטית/נעלית כבר מוטעה מיסודה. אלו אנשים. ייתכן ובתחומים אחרים אתה נחות מהם. קוצר רוח ניתן לטיפול ביתר קלות באינטרנט, כאן בפורום אפשר להתעלם, אם החבר מתלהם אז מדווחים ונפרדים כידידים. חבל על האנרגיות שלך ידידי. (f)
...
תענה בסבלנות? על מה אתה מדבר? כל הרשרוש הזה עוסק בזכות להתעלם. לא עלה בדעתי לרגע בכלל להגיב ולענות בסבלנות או בלעדיה - להפך, הקריאה היחידה שאני משמיע כאן לאחרים - היא גם כן להתעלם. זה נעשה הרחק מגן החיות של הרשרוש המקורי ואפילו במיקום המקורי שאני בחרתי, בפורום וינטאז', קהל היעד הוא הרבה יותר איכותי. כאן, לאחר שהפוסט הועבר לפינה הכי חשוכה של האתר - אין שום אפשרות שהמשתתפים בדיון לא מבינים את המושגים שאני מדבר עליהם וכן, הרמה פה קצת יותר גבוהה ואפילו אליטיסטית. so what? לא בושה.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #15 

אני מסכים, במידה מסוימת עם ה- OP. בד"כ אני חכם ופשוט ממשיך הלאה. אבל לפעמים, אני פשוט לא מסוגל וחייב להיות צודק. תאשימו את הגן הישראלי, מזג האויר או את האישיות הדפוקה שלי - לא יודע למה, ככה!

אני כבר לא מעט זמן חושב איזה פתרון אפשרי ופרודוקטיבי(!) יכול להיות כדי להתמודד עם כל האנשים האלה שלא מבינים את הכללים (הלא כתובים) של האינטרנט, וגם כמה כללים לא כתובים פרטיים לגמרי שלי (שאני, כמובן, חושב שהם סבירים לגמרי).

וזה מה שאני רוצה להציע פה: שרשור, שבו כל אחד יכתוב פוסט אחד שמסביר מה הציפיות שלו (ולמה הן כאלה) ממישהוא שמבקש עזרה - רוצה שאני אעזור לך, תעמוד בסטנדרטים שלי.
ואז, בכל פעם שצץ לו איזה טיפוס כזה, פשוט לענות לו: הייתי שמח לענות לך, אבל בבקשה תשתדל להתנהל ככה, בצירוף לינק לפוסט.
יעשה - יקבל (עזרה); לא יעשה - לא יקבל.

מה אתם אומרים, יש לזה סיכוי?
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #16 

TANDBERG כתב:יש כמה בעיות בנושא הזה, חלקן נובעות מהעובדה שאנשים התרגלו בעידן האינטרנט לחשוב שתגובה צריכה להגיע מעכשיו לעכשיו, לא חריג למצוא כאן 'הקפצה' או 'נו, אף אחד לא יודע ?'. אלו אותם אנשים ששכחו שהפורום הוא מרחב וירטואלי, כמו לזרוק שאלה לקבוצת אנשים ולהיות בטוחים שהם חייבים לדעת, ואז לכעוס אם הם לא עונים.
חוסר הענות יכול לנבוע מחוסר ידע או העדר חבר מהקבוצה שהוא בעל ידע. יכול להיות גם חוסר סבלנות. ותיקי הפורום מכירים את פונקצית החיפוש, החדשים פחות. פורום הוא כמו לוח מודעות, אמנם שוקק אנשים, אבל לפעמים עוברים ליד הלוח ולא שמים לב להודעה או פשוט לא יודעים לענות עליה. הבעיה מתגברת כאשר האנשים הם בעלי עניין משותף וידע משותף, יש חוקים לא כתובים שברורים לותיקים ופחות ברורים לחדשים.
לנגח בחור חדש שחיפש תשובה על רסיבר שאנחנו לא מכירים זה קל. לענות אחרי ההקפצה הראשונה שלו באדיבות, שחוסר ההענות ממש לא קשור למגדר שלו אלא לעובדה שייתכן מאוד ואין עוד אנשים "באיזור" המכירים את הרסיבר - זו החוכמה האמיתית.
אין כאן בכדי העברת ביקורת. אבל אנחנו נוטים להתלהמות מהירה לא מעט. זה חבל.
...
למה אתה חושב שהם התרגלו ?
אני כאן באתר כבר המון זמן , אתה יודע שיש כמה פוסטים שלי שקראו אותם ואף אחד לא ענה , והם עברו לתהום הנשיה, ויש כמה פוסטים שרק אחרי די הרבה זמן מישהו ניאות לעזור , ואני אפילו לא חלמתי להתלונן על זה . כי אף אחד לא חייב לי כלום (זה היו פוסטים ששאלו שאלות בנושאים שאני בטוח שיש מספיק אנשים שיודעים מצויין , רק שאולי לאלו שיודעים לא בא לענות לי )
ולגבי לענות שזה לא קשור למגדר , אישית לא בטוח שהייתי עונה בצורה שבה הוא התבטא
שכדאי אולי להזדהות בתור בחורה
אני שאלתי בעבר שאלה ממש דומה וקיבלתי תשובות בודדות כמה חבל
אבל מזל שאני לא מסתמך על התשובות של חברי הפורום
...
1 - הפרום מלא פראיירים/בבונים שרצים אחרי נקיבות/טפשים שחושבים ששם משתמש מייצג משהו , כך שאם הייתי משתמש בשם של בחורה היו עונים לי
2 - איזה מזל שאני לא צריך אותכם
אני מבין שאחרי שני ההצהרות האלו , אתה הולך להתייחס אליו בכבוד ?
יחס מכובד , גורר יחס מכובד , יחס מזלזל גורר או מלחמה (שאף אחד לא רוצה :lol: ), או התעלמות

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #17 

avilior כתב:המממ..ביקורת מעניינת ומנוסחת ללא דופי, אין ספק שהעניין מפריע לך מאוד, אך האם היית לועג לאותו בחור אם היה מתגלה לך שהדמות שעומדת מאחורי הכינוי היא למעשה ילד בן 11? וודאי רגשותיך היו מתחלפים מכעס לחמלה או שמא היית בוחר להתעלם ולהמשיך בחייך.
זה האינטרנט. זה העולם. הוא מכיל את כולם.
הדור החדש הוא בהחלט מאתגר יותר, אבל אני לא מסכים שמדובר ב"דור שלם של דגנרטים", יש כל כך הרבה צעירים מוכשרים, אינטיליגנטים, דור שלם שהאינטרנס האישי שלו נכפף דווקא לאינטרסים נעלים יותר.
הותיקים באתר כבר יודעים באילו פורומים "להסתובב". ונראה שכך גם אתה.
זה בדיוק כמו בחיים האמיתיים כשחושבים על זה.
...
ילד בן 11 , שיודע שהוא נער , או שילמד להתנהג בחברת מבוגרים , או שישאל בפורומים שמיועדים לילדים .

ולגבי דור שלם , אתה צודק , הבעיה היא שבאינטרנט רואים יותר את הקצף של הגל , והוא בהחלט לא נראה טוב

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

כשאני הייתי ילד, נער,בחור, סטודנט - עדיין לא היה אינטרנט. כל מה שרציתי לדעת על מוזיקה, להקות, ציוד אודיו ובכלל, הכל... הייתי צריך למצוא את הפורום החברתי הפיזי המתאים, ללכת לספרייה או להיות מנוי על מגזינים שונים כמו Popular Electronics וכיוצא באלה. היה פשוט, ביחס להיום, קשה להיות חכם ולדעת דברים. היו סיפורים בלתי-מבוססים שרצו בחבר'ה עשרות שנים על כל מיני דברים מטופשים, כמו למשל, שבהופעה של Led Zeppelin של The Song Remains The Same ניתן לשמוע יריית נשקו של מתאבד בהופעה החיה??? גם אגדות בנושאים יותר חשובים רווחו במשך שנים.

הלוואי שהיה לי פורום בשנות ה-70 שבו יכולתי להתייעץ בזמן אמת עם אלקטרונאים מומחים איך לתקן מגבר כזה או אחר או האם שווה לרכוש זוג רמקולים במחיר כזה או שונה ושלא לדבר על איך אני מסדר את הזרוע של הפטיפון או מכוון אנטי-סקייטינג. היום, כשכל המידע הזה כל כך זמין - יש לי הערכה רבה למדיה שמספקת את כל המידע הזה בלחיצת כפתור. יש לי גם הערכה רבה ומודעות שמאחורי לחיצות הכפתור האלה עומדים אנשים אמיתיים ושהידע שנתרם בכזו קלות, בכל זאת לא הגיע מבנק לאומי או מחברת חשמל אלא מהראש של אודי או דויד או משה שיושבים כמוני על המחשב שלהם ומנסים קצת לתרום, וקצת לקבל מכל השפע הוירטואלי הזה.

יש הרבה מאוד אנשים צעירים יותר שנולדו למציאות הזו. אין להם את הערכה שיש לי למאגר המידע האדיר הזה. מבחינתם - זה משאב שהיה קיים תמיד ותמיד יהיה קיים והוא נועד לשרת אותם - ומהר. יש כאן למשל, איזה ילד אחד, שיושב כנראה על מאגר ציוד ***'ה משנות ה-80' שהוא מצא אצל איזה קרוב משפחה. כבר כמה שבועות שהוא פונה כל פעם עם מכשיר אחר שלא עובד - לחברי פורום אנאלוגי בשאלות איך אני מתקן את זה ואיך אני מסדר את ההוא. עונים לו. מנסים לעזור לו. למה לא? בכיף. הוא לא פראייר בכלל. שואל עוד ועוד. מוצץ כל טיפת מידע שהוא יכול. מצלם סרטים של הציוד שלו בפעולה ומתחקר את הזקנים. בצדק! אז מה לא בסדר?

עוד לא ראיתי פעם אחת שהוא גם 'החזיר' לקהילייה. אני כבר לא מדבר על 'תודה'. פשוט עדכון: 'הי דודו, הזמנתי את החלק שדיברת עליו, הגיע היום, הכנסתי למקום והכל עובד פיקס. שיחקת אותה. כל הכבוד. ממש עזרת לי! הפטיפון עובד כמו חדש ואני נורא מבסוט מהסאונד שלו!'

כלום!!! דקה וחצי אחרי שהוא מיצה את מאגר המידע - הוא נעלם. עד הפעם הבאה שהוא מחליט כנראה להתעסק עם פיסת הציוד הבאה והוא מעלה את סרטון ההדגמה הטרי שלו. אז כבר הבנתם בודאי מה אני חושב עליו. אני קורא לזה 'ילד ח*א'. לדעתי זו חזירות לשמה. גועל נפש צרוף ואני ממש לא מבין מה האינטרס של 'דודו' לעזור לו. תהרגו אותי - אבל דעתי האישית היא שילד כזה לא גדל בגן ורדים והבעיה עם הגישה הזו שלו, ככל הנראה, נמשכת כבר יותר מדור אחד.

זה בדיוק הדור שאני מדבר עליו. לך תסביר לילד הזה שפעם לא היה כאן אינטרנט. שגם היום כשיש אינטרנט, יש בחור אחד, מעמד ביניים, משלם מיסים, בעל משפחה, שחוזר בשבע וחצי מהעבודה שלו במשרד, אחרי שהבוסית שלו שיגעה אותו כל היום ואחרי שהלקוחות צרחו עליו בטלפון ואחרי שהמנכ"ל אמר לו שהקידום שלו יתעכב עד שהמשבר הכלכלי ירגע קצת, והוא מתיישב על המחשב שלו בעשר וחצי אחרי ארוחת ערב, אחרי מקלחת וסיפור לילדים, אחרי שישב חצי שעה בטלפון ושילם בויזה את החשבונות לבזק, חח"י, העיריה וגובי מיסי המים - וסתם מתוך הערכה לקהיליה עונה לאיזה ילד ח*א עם ציוד דפקטיבי על שאלה טפשית... כך שמינימום עדכון קטן זה לא בדיוק בקשה מוגזמת. ככה זה - רק לקחת לקחת לקחת. איפה הלתת בחזרה?

לזכותו של הילד הזה אפשר להגיד שלפחות הוא מנומס. לא מתחצף, לא מקלל, ולא מתלונן. פשוט נעלם אחרי שפתרו לו (או לא) את הבעיה. יש כאן גם כאלה - שעוד מעיזים להתלונן ולהעליב את הקהיליה - את האתר - את העיר והמדינה. את זה כבר באמת לא יכולתי לסבול. אז - הנה אלה הציפיות שלי. קח כפי צורכך ותן כפי יכולתך. אבל תן, לפחות משהו קטן. קצת קומוניסטי כזה - יותר קיבוצניקי אנכרוניסטי - אבל הרבה יותר טוב מחזירות טהורה וכפיות טובה. לא? הגזמתי?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 09/08/2012 22:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

מאוד אהבתי את מה שכתבת, רק את הביטוי ״ילד ***״ אני מבקש שתשנה. אני מבין לגמרי מאיפה אתה בא ומצליח לקרוא את הכאב והתסכול אבל זה פשוט סגנון לא מתאים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

MartinHSabag כתב:מאוד אהבתי את מה שכתבת, רק את הביטוי ״ילד *** אני מבקש שתשנה. אני מבין לגמרי מאיפה אתה בא ומצליח לקרוא את הכאב והתסכול אבל זה פשוט סגנון לא מתאים.
...
אני מתנצל. אני כל כך רגיל לפילטר מילים גסות שאני פשוט בונה עליו. מה נסגר עם זה באמת? בהודעות פרטיות זה עובד מצויין, ופעם, היו מילים באנגלית שאפילו בפוסטים ציבוריים זכו לטיפול...

שלח תגובה

חזור אל “כללי”