המתרגמים עושים עבודת קודש ,תן טיפה כבודHuber כתב:
למרות שהמתרגמ/ת שמתקרא/ת SnoWhite השתפרה מעט, התרגומים שלו/ה עדיין לא עוברים מסך לדעתי האישית. ....
[פוצל] ביקורת על תרגומים
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
זה שהם עובדים קשה וחינם ומגיעה להם תודה זה נכוןpessik כתב:המתרגמים עושים עבודת קודש ,תן טיפה כבודHuber כתב:
למרות שהמתרגמ/ת שמתקרא/ת SnoWhite השתפרה מעט, התרגומים שלו/ה עדיין לא עוברים מסך לדעתי האישית. .......
זה לא אמר שתמיד התרגומים איכותיים
גם בשרלוק הולמס היו המון טעויות
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73333
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
guyezra כתב:גם אם נותנים משהו חינם צריך לדעת לקבל ביקורת בצורה חיובית...
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73333
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
כל מה שאני עומד לרשום בתגובה הבאה היא דעתי האישית בלבד. אני בטוח שחלקכם לא יסכימו, אבל זוהי דעתי האישית שגובשה במהלך כמעט חצי חיים של אדם בוגר ממוצע ולכן סביר להניח שלא תשתנה.
בעיניי, אחד הדברים היותר גרועים בחיים הוא הטעייה. אני אישית חסיד גדול של המשפט "סייג לחכמה שתיקה". ממרום 36 שנותיי כבר הספקתי ללמוד ולהפנים שאם אין לי משהו חכם להגיד, אשתוק, או יותר רלוונטי לדיון הנוכחי - אם אני לא יודע משהו פשוט להגיד "סליחה, אינני יודע". ישראלים משום מה רואים בכך פחיתות כבוד ויעדיפו לתת מידע שגוי מאשר חס וכרפס, להודות בחוסר ידיעה. הבעיה הזו מובילה לבעיה גדולה עוד יותר, הטעייה מכוונת. כולנו מכירים את התופעה - שאל 3 ישראלים איך להגיע לכתובת מסוימת ולרב תקבל 3 הוראות שונות ל 3 כתובות שונות לחלוטין. באינטרנט זה מתורגם לבעיה נוספת, מתן תשובה/מידע שגוי. אני אישית למדתי שכאשר אני שואל משהו בפורומים "לא מוכרים" (כאלו בהן אני אורח), להצהיר קבל עם ועדה שאני מעוניין בתשובות וודאיות בלבד, ולא ניחושים או חצאי תשובות. אז כן, אנשים לפעמים נעלבים מכך, אבל זה חוסך לי אישית הרבה סינון של מידע לא רלוונטי עד שגוי.
וכל ההקדמה הזו למה? מכיוון שהבעיה הזו קיימת גם בתחום נוסף - תרגומים ברשת. ישנם כמה "מתרגמים" שלמרות שידיעתם באנגלית נופלת בלא מעט מהדרוש לתרגום תקין, משחררים תרגומים לרשת בכ"ז. המצב הנ"ל לדעתי האישית פשוט בעייתי. הסיבה לכך פשוטה, רב האנשים שמורידים את התרגומים הללו מסתמכים עליהם לחלוטין ולרב לא יוכלו להבחין בטעויות הקיימות בתרגום, מה שמוביל למצב בו האדם הצופה בסרט בעצם "שומע" משהו אחר לחלוטין ממה שהדמות בסרט אמרה. בעיניי זו הטעייה לכל דבר ומבחינתי זה מצב יותר חמור מאשר לא לשחרר תרגום בכלל. אני אישית חושב שעדיף לוותר לחלוטין על צפייה בסרט מאשר לצפות בו עם תרגום שגוי ומטעה.
ועכשיו אני אתייחס לבעיית ה"כבוד". לצערנו אנו חיים במדינה עם תרבות המושפעת יותר מהתרבות המזרחית מאשר המערבית. אצל הישראלי הממוצע "כבוד" הוא המטרה ולא משנה האמצעי. בעיניי "כבוד" (וברשותכם מעכשיו אתייחס לכך כ"הערכה") הוא משהו שצריך להרוויח ולא משהו שאמור להינתן בצורה אוטומטית. במקרה שלנו למשל, מתרגם שבצורה קבועה משחרר תרגומים לקויים לא ראוי בעיניי להערכה. אדם המטעה אנשים אחרים באופן קבוע וביודעין - בעיניי זכאי לנזיפה ולא להערכה.
אז כן, אני מעריך ומכבד את כל מי שתורם מזמנו החופשי ומעניק בחזרה לקהילה, אבל לא - אני לא אתן את אותו היחס למי שעושה זאת בצורה קלוקלת ביודעין.
בעיניי, אחד הדברים היותר גרועים בחיים הוא הטעייה. אני אישית חסיד גדול של המשפט "סייג לחכמה שתיקה". ממרום 36 שנותיי כבר הספקתי ללמוד ולהפנים שאם אין לי משהו חכם להגיד, אשתוק, או יותר רלוונטי לדיון הנוכחי - אם אני לא יודע משהו פשוט להגיד "סליחה, אינני יודע". ישראלים משום מה רואים בכך פחיתות כבוד ויעדיפו לתת מידע שגוי מאשר חס וכרפס, להודות בחוסר ידיעה. הבעיה הזו מובילה לבעיה גדולה עוד יותר, הטעייה מכוונת. כולנו מכירים את התופעה - שאל 3 ישראלים איך להגיע לכתובת מסוימת ולרב תקבל 3 הוראות שונות ל 3 כתובות שונות לחלוטין. באינטרנט זה מתורגם לבעיה נוספת, מתן תשובה/מידע שגוי. אני אישית למדתי שכאשר אני שואל משהו בפורומים "לא מוכרים" (כאלו בהן אני אורח), להצהיר קבל עם ועדה שאני מעוניין בתשובות וודאיות בלבד, ולא ניחושים או חצאי תשובות. אז כן, אנשים לפעמים נעלבים מכך, אבל זה חוסך לי אישית הרבה סינון של מידע לא רלוונטי עד שגוי.
וכל ההקדמה הזו למה? מכיוון שהבעיה הזו קיימת גם בתחום נוסף - תרגומים ברשת. ישנם כמה "מתרגמים" שלמרות שידיעתם באנגלית נופלת בלא מעט מהדרוש לתרגום תקין, משחררים תרגומים לרשת בכ"ז. המצב הנ"ל לדעתי האישית פשוט בעייתי. הסיבה לכך פשוטה, רב האנשים שמורידים את התרגומים הללו מסתמכים עליהם לחלוטין ולרב לא יוכלו להבחין בטעויות הקיימות בתרגום, מה שמוביל למצב בו האדם הצופה בסרט בעצם "שומע" משהו אחר לחלוטין ממה שהדמות בסרט אמרה. בעיניי זו הטעייה לכל דבר ומבחינתי זה מצב יותר חמור מאשר לא לשחרר תרגום בכלל. אני אישית חושב שעדיף לוותר לחלוטין על צפייה בסרט מאשר לצפות בו עם תרגום שגוי ומטעה.
ועכשיו אני אתייחס לבעיית ה"כבוד". לצערנו אנו חיים במדינה עם תרבות המושפעת יותר מהתרבות המזרחית מאשר המערבית. אצל הישראלי הממוצע "כבוד" הוא המטרה ולא משנה האמצעי. בעיניי "כבוד" (וברשותכם מעכשיו אתייחס לכך כ"הערכה") הוא משהו שצריך להרוויח ולא משהו שאמור להינתן בצורה אוטומטית. במקרה שלנו למשל, מתרגם שבצורה קבועה משחרר תרגומים לקויים לא ראוי בעיניי להערכה. אדם המטעה אנשים אחרים באופן קבוע וביודעין - בעיניי זכאי לנזיפה ולא להערכה.
אז כן, אני מעריך ומכבד את כל מי שתורם מזמנו החופשי ומעניק בחזרה לקהילה, אבל לא - אני לא אתן את אותו היחס למי שעושה זאת בצורה קלוקלת ביודעין.
מר Huber הנכבד,
[behave]נערך על ידי ziv_r: פניה לגופו של אדם.[/behave]
אם היה אכפת לך כל כך והיית רוצה להעיר ולתקן, למה לא פנית אליה בפרטי?
מה זה נותן הודעות הנאצה שלך נגדה כאן?
בכל תרגום יש טעויות, ואם אתעקש למצוא ואסתכל על התרגום בזכוכית מגדלת במקום ליהנות, ודאי שאמצא, גם בתרגומים של יקירך מקיו סאבס.
העובדות בשטח, היא מתרגמת מצוינת והיחידה שעוד עושה עבודה נהדרת.
אם היה אכפת לך כל כך והיית רוצה להעיר ולתקן, למה לא פנית אליה בפרטי?
מה זה נותן הודעות הנאצה שלך נגדה כאן?
בכל תרגום יש טעויות, ואם אתעקש למצוא ואסתכל על התרגום בזכוכית מגדלת במקום ליהנות, ודאי שאמצא, גם בתרגומים של יקירך מקיו סאבס.
העובדות בשטח, היא מתרגמת מצוינת והיחידה שעוד עושה עבודה נהדרת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
jonnty,
תקנון האתר אוסר על דיבור לגופו של אדם. אתה רשאי להגיב על הביקורת, אך יש להיות עינייני ולא להתקיף בצורה אישית את הדובר, אלא את הטענה.
תקנון האתר אוסר על דיבור לגופו של אדם. אתה רשאי להגיב על הביקורת, אך יש להיות עינייני ולא להתקיף בצורה אישית את הדובר, אלא את הטענה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מה שכתבתי למעלה זה טוב שלא ערכת את כל ההודעה.
לא ידעתי שיש כאן סתימת פיות,
אך האמת בהחלט נכתבה. ואדון הובר, תעשה טובה, תראה בלי תרגום במקום להכפיש.
אה זה כבר קרה.
לא ידעתי שיש כאן סתימת פיות,
אך האמת בהחלט נכתבה. ואדון הובר, תעשה טובה, תראה בלי תרגום במקום להכפיש.
אה זה כבר קרה.
דחילקום , מספיק . אני לא יודע אם עקבת אחרי התגובות שלי באתר לגבי מלחמות המתרגמים, אז אני אתן לך טיפה רקע :pessik כתב:גם לקבל מוצר בחינם , וגם להתלונן שהוא לא איכותי מספיק
אם זה לא מתאים לך אתה תמיד יכול למצוא תרגום באנגלית ,
במקום לעקוץ ולפרסם בפומבי....
אני תרגמתי לשימושי העצמי וגם שיחררתי כמה תרגומים לרשת . אני יודע כמה זמן זה לוקח לי לסיים פרק (בתלות אם זה 600 שורות או 1000-1200 שורות השלד האנגלי).
היות ואני צופה בד"כ ב web-dl , אני גם יודע מה זה לסנכרן את זה , ויש סדרות כמו burn notice שהסנכרון הוא קוץ בת*ת.
עקב כול אלו , אני יודע להעריך את עבודתם של המתרגמים , אבל , וזה אבל גדול מאוד לשחרר תרגום קלוקל , עושה שירות דוב לצופים .
חלק גדול מהעובדה שאני יכול לעיתים לראות סדרה בלי תרגוןם ו/או עם תרגום אנגלית ולהבין , זה גם בגלל שבהתחלה ראיתי המון סדרות עם תרגום נכון . לאט לאט השפה גם נכנסת לך כך .
אם מישהו עושה תרגום רע , בכוונה ו/או כי הוא רוצה למהר ולא לבדוק ו/או הוא פשוט לא יודע אנגלית , והוא לא יכול למצוא מילונים , עדיף באמת שלא ישחרר אותם
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
אני בדרך כלל לא נוהג להגיב כך אבל.....Jonty תעשה טובה ותזחול לחור שיצאת ממנו. אני כבר מזמן הפסקתי להשתמש בשירותי "דב" שקבוצות תרגום מציעות ורואה בלעדית עם תרגום באנגלית כי אני טרחתי ללמוד 5 יח' אנגלית לעומת מתרגמים למינהם שעוד מתלוננים שלוקחים להם קרדיט. אני במקומם הייתי מתבייש בכלל לפרסם את שמם על חלק מהתרגומים. ו Huber עזר ליותר אנשים בזמן פעילותו באתר ממה שאתה כנראה תעזור בכל חייך. אם היו רוצים "לחסום" את פיך היו פשוט נועלים את השירשור.
"על החתום...."
לא יודע איך אחרים עושים את זה , אני לפחות לוקח שלד באנגלית ופשוט מתרגם שורה אחרי שורה . וכשאני נתקע , אני מנסה להבין מה רצו בסרט/פרק לומר , ולתרגם כמיטב יכולתי .רוביןהוד כתב:truejoker
איך בבקשה מתבצעת מלאכת התירגום?...
אני משתמש בכמה מילנים עברית אנגלית , וזהו .
הבעיה היא לכתוב כל כך הרבה שורות , ולנסח את התרגום בצורה שתעביר את כוונת המשורר , שזה לא תמיד ברור כי בד"כ יש כמה אפשרויות שאתה צריך לבחור , ולא תמיד אתה יודע מה יותר מדוייק/נכון למה שאתה מתרגם
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

jonnty,
גם ההודעה האחרונה שלך נערכה בשל עברה על תקנון האתר. זוהי אזהרה שניה ואחרונה.
גם ההודעה האחרונה שלך נערכה בשל עברה על תקנון האתר. זוהי אזהרה שניה ואחרונה.