המלצה לDSLR
-
jukin
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 757
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
הכוונה לצלם חובבני, לא נראה לי שתהיה צלילה בעקבות זה לעולם הצילום, לעיתים רחוקות זקוק לצילום ברמה גבוהה יותר מאשר מצלמות קומפקטיות...
מתלבט בין ניקון D3100 לD5100...ובין עדשה 18-55 ל18-105...
או שיש עוד רעיונות? מירורלס?...
מתלבט בין ניקון D3100 לD5100...ובין עדשה 18-55 ל18-105...
או שיש עוד רעיונות? מירורלס?...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
יש המון אופציות..
לא ממש הבנתי את הדרישות שלך. איכות תמונה זה חשוב יותר מהעלות? תקציב? משקל? דרישות נוספות כמו וידאו? איזה עדשות תצטרך?
יש הרבה מצלמות entry level בתחום ה-DSLR. נתתי לבן שלי (הוא כרגע בקורס צילום כתחליף לקייטנת קיץ...) את ה-D5000 הישנה שלי והוא נהנה מאוד ממנה (לי אחרי 3 חודשים הבנתי שהיא פשוט לא מספיקה לי).
ה-18-105 עדשה מדהימה...
לא ממש הבנתי את הדרישות שלך. איכות תמונה זה חשוב יותר מהעלות? תקציב? משקל? דרישות נוספות כמו וידאו? איזה עדשות תצטרך?
יש הרבה מצלמות entry level בתחום ה-DSLR. נתתי לבן שלי (הוא כרגע בקורס צילום כתחליף לקייטנת קיץ...) את ה-D5000 הישנה שלי והוא נהנה מאוד ממנה (לי אחרי 3 חודשים הבנתי שהיא פשוט לא מספיקה לי).
ה-18-105 עדשה מדהימה...
-
jukin
- חבר פעיל במיוחד

דרישות
תודה...גם אני לא הבנתי את הדרישות שלי..
וידאו נחמד כתוספת,לא כעיקר.
איכות צילום חשובה, אבל ללא השתוללות בעלות...
התגובות ברשת די ממליצות על ניקון לעומת קנון במפרט כזה...(כמובן עם דעות לכאן ולכאן)
וידאו נחמד כתוספת,לא כעיקר.
איכות צילום חשובה, אבל ללא השתוללות בעלות...
התגובות ברשת די ממליצות על ניקון לעומת קנון במפרט כזה...(כמובן עם דעות לכאן ולכאן)
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
CANON 550D
לדעתי נכון להיום זו הקנייה הטובה ביותר לחובבן היותר מתוחכם
מבחינת העדשה אני די מאוכזב מה 15-55 כך שהייתי מעדיף את ה 18-105
שיהיה בהצלחה
שיהיה בהצלחה
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
jukin,
תקציב מוגדר יעזור לנו לתת לך עצות. לגבי דגמי ניקון אז כרגע יצאה ה D3200 עם חיישן של 24MP ויכולות וידאו טובות מאד ואני ממליץ על ה 18-105 בגלל הטווח העדיף. ה D5100 זאת מצלמה טובה שחולקת את אותו חיישן של ה D7000 ולמרות שהחיישן הוא רק 16MP יכולות הצילום ב ISO גבוה טובות יותר מאלו של ה D3200 בעלת הרזולוציה העדיפה.
molvy,
ה 550D הוחלפה כבר ע"י שני דגמים 600D ו 650D החדש ולכן אם כבר להמליץ אז על ה 650D שמהווה קפיצת דרך ביכולות של המצלמות ברמת הכניסה של קנון.
ליאור
תקציב מוגדר יעזור לנו לתת לך עצות. לגבי דגמי ניקון אז כרגע יצאה ה D3200 עם חיישן של 24MP ויכולות וידאו טובות מאד ואני ממליץ על ה 18-105 בגלל הטווח העדיף. ה D5100 זאת מצלמה טובה שחולקת את אותו חיישן של ה D7000 ולמרות שהחיישן הוא רק 16MP יכולות הצילום ב ISO גבוה טובות יותר מאלו של ה D3200 בעלת הרזולוציה העדיפה.
molvy,
ה 550D הוחלפה כבר ע"י שני דגמים 600D ו 650D החדש ולכן אם כבר להמליץ אז על ה 650D שמהווה קפיצת דרך ביכולות של המצלמות ברמת הכניסה של קנון.
ליאור
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
מה ההבדלים בין ה-600D - 500 D - ל-60D ?
-
jukin
- חבר פעיל במיוחד

מגה מגה פיקסל...
לא נראה לי שצריך 24 מגה...בטח לא אם צריך לשלם על זה יותר...
16/14 מגה הינם די והותר ל99 אחוז מהאנשים
16/14 מגה הינם די והותר ל99 אחוז מהאנשים
- LiorDrZ
- חבר ותיק

Re: מגה מגה פיקסל...
קודם כל אם נותנים לך יותר רזולוציה בכמעט אותו כסף אז תמיד עדיף לקחת יותר רזולוציה כי תמיד ימצא לזה שימוש.jukin כתב:לא נראה לי שצריך 24 מגה...בטח לא אם צריך לשלם על זה יותר...
16/14 מגה הינם די והותר ל99 אחוז מהאנשים...
וההבדל בין ה D5100 + עדשת קיט 18-55 מול D3200 + עדשת קיט 18-55 ב B&H עומד על 50$ כך שזה לא כזה פער רציני.
בתכלס שתי המצלמות האלו כמעט זהות בנתונים שלהם בכל מה שקשור למדידת אור, צילום ברצף.
ההבדלים ביניהם זניחים כמו למשל של D5100 יש מסך אחורי מסתובב לעומת מסך אחורי קבוע ב D3200
טווחי ה ISO בין שתי המצלמות יחסית דומה אך ה ISO הגבוה ב D5100 עומד על 25600 לעומת ISO 12800 ב D3200. (בתכלס ISO 25600 לא כזה שמיש ב D5100... כנ"ל ה 12800 ב D3200)
יש יתרון במעבד התמונה ב D3200 שהוא חדש יותר Expeed 3 לעומת Expeed 2 ב D5100
יש יתרון בוידאו ב D3200 לעומת ה D5100 וזה אחד מההבדלים המשמעותיים
ול D3200 ניתן לחבר התקן WiFi קטן WU-1a שמאפשר לך לשלוט על המצלמה דרך הטלפון הנייד או טאבלט (כרגע התמיכה באנדרואיד בלבד ואייפון ואייפד בסתיו) - וזה פיצ'ר מגניב ביותר שמאפשר לך חוץ מלשלוט על המצלמה דרך הטלפון אלא גם לשלוח \ להעלות תמונות ישירות לפייסבוק או לחברים דרך אימייל.
מחבר זהה של ניקון רק תואם למצלמה שלי עולה 699$ לצורך ההשוואה... למה? שאלה טובה...
ליאור
- LiorDrZ
- חבר ותיק

ואם שיקולי משקל וגודל חשובים אז לא הייתי פוסל קניית מצלמה ללא מראה כמו ה SONY NEX -5n או SONY NEX-F3 עם עדשת קיט 18-55. אתה תקבל משתי המצלמות האלו איכות תמונה של DSLR במשקל וגודל פיסי מופחת. החיסרון היחיד שאין עינית מובנית בשתי המצלמות (תוספת בתשלום של 300$ Sony FDA-EV1S שמתאים רק ל SONY NEX-5n בלבד).
יש עוד מצלמות ללא מראה שיכולות להתאים של אולימפוס או פנסוניק אך לא התנסיתי איתם כמו שהתנסיתי עם המצלמות של סוני NEX-5n ו NEX-7.
יש עוד מצלמות ללא מראה שיכולות להתאים של אולימפוס או פנסוניק אך לא התנסיתי איתם כמו שהתנסיתי עם המצלמות של סוני NEX-5n ו NEX-7.
לאחר כחצי שנה של "מחקר" התלבטויות ולבטים בנוגע למצלמת כניסה DSLR, ובדיוק מאותם השיקולים (מתחיל, מחיר נמוך יחסית ויחס עלות מול תועלת הגבוה ביותר שניתן לקבל - איכות תמונה, שימוש וחוויה)
החלטתי ללכת על Nikon D5100 יחד עם עדשת קיט 18-105mm ובהמשך לרכוש את ה-35mm שהבנתי שפשוט מוציאה תמונות באיכות מדהימה אבל זאת רק לאחר הבנה והכרה מלאה של המצלמה.
בהתחלה רציתי לרכוש את ה-Canon 600D (מהסיבה הפשוטה - מחיר כמעט זהה ל550D, ועם יתרון של מסך מפרקי ומעט פיצ'רים של וידאו)
אך לצערי, לאחר בדיקה והשוואה מול פלט התמונות של מצלמת הNikon D5100 לא יכולתי שלא להבחין באיכות התמונות של הניקון.
אני מרבה לנבור באתר הבא:
http://www.pbase.com/cameras
באתר זה אנשים מעלים הרבה תמונות (ואני מתכוון לאנשים מן המניין, ולא לתמונות שצלמים מקצועיים מעלים..) ולראות באמת את איכות התמונות היוצאות ממצלמה מסויימת.. ואדגיש, שאני מחפש תמונות שבExif העדשה היא אכן העדשה איתה ארכוש את המצלמה, ונכנס לאלבום התמונות של אותו הסט..)
יחד עם זאת, מחפש ביוטיוב דגימות וידאו עם אותו עיקרון - רושם את שם המצלמה + העדשה איתה ארכוש המצלמה ובודק את פלט הוידאו ואיכותו.
גם גוגל עוזר, ובטח ובטח שFlickr עוזר בנושא הזה.
ההתלבטות היחידה איתה נשארתי, היא האם לחכות לD5200 ששמועות מדברות על סוף השנה, ואחרות מדברות על שנה הבאה..
את ה-D3200 לא ארכוש, ואלך עם הD5100 הוותיקה והחיישן המעולה שלה.
ממליץ לך גם בנושא זה, לבדוק לבד לפי הדרישות שלך את הנושא.
לכל אחד יש "טעם" שונה בצילום, וזה היופי בעולם הזה.
לך עם הרגש שלך, ולא עם המלצות של אחרים (תיקח המלצות ותבדוק לפי הטעם שלך) וככה, תהיה בטוח ברכישה שלך.
החלטתי ללכת על Nikon D5100 יחד עם עדשת קיט 18-105mm ובהמשך לרכוש את ה-35mm שהבנתי שפשוט מוציאה תמונות באיכות מדהימה אבל זאת רק לאחר הבנה והכרה מלאה של המצלמה.
בהתחלה רציתי לרכוש את ה-Canon 600D (מהסיבה הפשוטה - מחיר כמעט זהה ל550D, ועם יתרון של מסך מפרקי ומעט פיצ'רים של וידאו)
אך לצערי, לאחר בדיקה והשוואה מול פלט התמונות של מצלמת הNikon D5100 לא יכולתי שלא להבחין באיכות התמונות של הניקון.
אני מרבה לנבור באתר הבא:
http://www.pbase.com/cameras
באתר זה אנשים מעלים הרבה תמונות (ואני מתכוון לאנשים מן המניין, ולא לתמונות שצלמים מקצועיים מעלים..) ולראות באמת את איכות התמונות היוצאות ממצלמה מסויימת.. ואדגיש, שאני מחפש תמונות שבExif העדשה היא אכן העדשה איתה ארכוש את המצלמה, ונכנס לאלבום התמונות של אותו הסט..)
יחד עם זאת, מחפש ביוטיוב דגימות וידאו עם אותו עיקרון - רושם את שם המצלמה + העדשה איתה ארכוש המצלמה ובודק את פלט הוידאו ואיכותו.
גם גוגל עוזר, ובטח ובטח שFlickr עוזר בנושא הזה.
ההתלבטות היחידה איתה נשארתי, היא האם לחכות לD5200 ששמועות מדברות על סוף השנה, ואחרות מדברות על שנה הבאה..
את ה-D3200 לא ארכוש, ואלך עם הD5100 הוותיקה והחיישן המעולה שלה.
ממליץ לך גם בנושא זה, לבדוק לבד לפי הדרישות שלך את הנושא.
לכל אחד יש "טעם" שונה בצילום, וזה היופי בעולם הזה.
לך עם הרגש שלך, ולא עם המלצות של אחרים (תיקח המלצות ותבדוק לפי הטעם שלך) וככה, תהיה בטוח ברכישה שלך.
לדעתי האישית ה canon 550 היא מצלמה על הפנים. מכיר כמה חברים שיש להם אותה עם עדשת 18-200 והאיכות תמונה שלה גרועה לדעתיmolvy כתב:CANON 550D
שיהיה בהצלחה...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
LiorDrZ
הבעיה היא שהמצלמות לא מאפשרות יותר לרדת ברזולוציית הצילום. בצילום אירועים אני מעדיף לצלם ברזולוציה כמה שיותר נמוכה בגלל שככה אפשר לצלם יותר תמונות וממילא זה יסיים כתמונת 640X480 על המסך...
הבעיה היא שהמצלמות לא מאפשרות יותר לרדת ברזולוציית הצילום. בצילום אירועים אני מעדיף לצלם ברזולוציה כמה שיותר נמוכה בגלל שככה אפשר לצלם יותר תמונות וממילא זה יסיים כתמונת 640X480 על המסך...