שרשור תגובות: אגרת הטלויזיה במאה ה-21...

חדשות ועדכונים של HT Magazine
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #61 

shayze כתב:זה כמו האבסורד שיש לך מסך טלוויזיה מקולקל בבית, ועדיין אתה צריך לשלם אגרה...
...
האבסורד הוא בדיוק ההיפך מכך. האבסורד הוא שהחוק גורם לאנשים פה לדון בדקויות טכניות של האם אפשר לראות טלוויזיה עם ציוד X והאבסורד הוא שבכלל מנסים לבחון אם יש לך היכולת לצפות בערוץ 1, כאילו היכולת לצפייה קשורה לצפייה עצמה, כשיש כל כך הרבה ערוצים.
כל עוד קיימת אגרה, היא לא צריכה להיות תלוייה בעיניין המכשיר. זו פשוט טמטומת אחת גדולה.
פעם היה גם תשלום אגרת רדיו לרכב והיה תלוי אם יש ברכב רדיו או אין (והיו כאלה שהיו מוציאים את הרדיו לפני הטסט), עד שלפני עשרים ומשהו שנה מישהו קיבל קצת שכל, ומאז אגרת הרדיו זה חלק מאגרת הרישוי של הרכב, בלי קשר לרדיו עצמו.
משה

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #62 

moco: אתה לוקח את הדיון למקום אחר לחלוטין.
ברור שעצם הגדרת החוק כמס על מי שיש לו את היכולת לצפות בערוץ היא אבסורדית, אבל פה אין חדש.
מה שחדש הוא שהגדרת החוק כמו שהוא, מחטיאה לחלוטין מטרה זאת.

מבחינתי שיעשו כמו שעושים בכבלים. שיהיה לך כרטיס חכם שרק בעזרתו תוכל לקלוט את ערוץ אחד, והכרטיס הזה יעלה איזשהו סכום חודשי/שנתי.
ואז מי שרוצה, שישלם... ובא לציון גואל :lol:
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #63 

shayze,
"המקום האחר לחלוטין" שאליו אני כביכול לוקח את הדיון, הוא לדעתי, המקום הסביר היחידי שאליו צריך הדיון ללכת.
לקחת את המצב העכשוי כנתון שאי אפשר לשנות (למרות שכאמור, במקרה הרדיו ברכב כבר כן שינו), ולהמשיך בהתפלפלויות טכניות, נראה לי כבזבוז זמן.

רעיון הכרטיס החכם שהצעת הוא בלתי ישים בעליל, כי כל כך מעט ירצו לרכוש אותו ואי אפשר לקבל את הגבייה הנדרשת היום כדי לקיים את רשות השידור.
משה

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #64 

אתה נתפס לקטנות. לא אמרתי שהרעיון שלי ישים. רק אמרתי שמבחינתי אפשר ללכת רחוק עד כדי פתרון כזה.
הדיון כרגע הוא על החוק הנוכחי, מטרתו בתיאוריה ופעולתו בפועל.
האם מטרת החוק היא ראויה והאם יש לשנות את המטרה וכתוצאה מכך את החוק, הוא דיון אחר לגמרי. לא אמרתי בשום שלב שלא ניתן לשנות את את החוק לפי הרעיון שלך.

באופן אישי אני גם לא חושב שהרעיון שלך ישים. היום הקונצנזוס ההולך וגובר בקרב העם שהמיסוי הזה מיותר ויש לבטלו אם כבר ולא להכילו על יותר אנשים. ועצם הדיון ה"טכני" כפי שאתה קורא לו, הוא ההוכחה לכך.
אגב גם הפתרון הנוכחי אינו מושלם. אתה יכול לשמוע קול ישראל ברדיו בלי לשלם אגרה - אם אין לך רכב. כך שאגרת הרדיו מרוכזת על בעלי הרכבים.

אם מבחינתך האבסורד הוא שלא כולם משלמים את האגרה בלי קשר לטלוויזיה, מבחינתי האבסורד הרבה יותר בסיסי. האבסורד הוא שיש מס שכל מטרתו הוא לשלם הון עתק לטכנאים ואנשי צוות שלא עושים כלום חוץ מלשאוב תקציבים בלי לתת תמורה.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #65 

בקשר לאבסורד האחרון שציינת, אני מסכים למעשה (לא כעיקרון), אבל זה באמת מחוץ לתחום הדיון.
השאלה היא, איך בהינתן שצריך לממן את רשות השידור (ובאופן עצמאי), איך עושים זאת.
המצב שבו מתדיינים (לא אנחנו, אלא קובעי הכללים) אם אמצעי טכני X מאפשר לראות טלוויזיה או לא הוא מגוחך, בלי קשר לעצם הצדקת האגרה.
את האבסורד שאנו מסכימים עליו אני מבין. הוא אבסורד עם הסבר היסטורי ברור, וגם ברור למה קשה לצאת ממנו.
את האבסורד ה"טכני" אני גם מבין באופן היסטורי, אבל שם לא צריכה להיות בעייה להשתחרר ממנו. יקבעו שכל בית אב משלם אגרה וזהו. מה משנה איזה מכשיר יש להם או אם אין להם בכלל.

בקשר לרדיו אתה טועה. זו לא הייתה אף פעם "אגרת רדיו", אלא "אגרת רדיו ברכב" שבאה (בזמנו) להטיל אגרה נוספת על מי שהאזין לרדיו גם ברכבו, ולא רק בבית. בכלל, מדובר על תקופה שרק למיעוט היה רכב, ורק בחלק מהרכבים היה רדיו.
במקרה הזה הבינו בשלב מסוים שהעסק נהפך עם הזמן למגוחך, והכניסו את האגרה באופן כוללני לכל בעלי הרכב.
משה

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

אני לא מבין.
האבסורד שאני מעלה הוא מחוץ לתחום הדיון אבל שלך לא? קביעה תמוהה...
אני אומר: "בהינתן חוק, כיצד הגביה מוגדרת, והאם מטרת החוק מושגת?".
אתה מתפרץ ואומר: "הדיון שאתה מנהל לא רלוונטי. בואו נשנה את החוק ומטרתו מסיבות מהותיות כאלה ואחרות".
ואז אני מעלה טענה יותר מהותית, ואתה טוען, שהיא אינה רלוונטית...
קצת איבדתי אותך בלוגיקה פה...

ושוב בנוגע לאגרת רדיו אתה לא ברור. אתה בעד לשנות את החוק, אבל לא לבטל את כפילות הגביה לכל בעלי הרכב? ואף אפילו תומך בשינוי החקיקה שבוצע שכל בעל רכב חייב באגרה נוספת על זאת שנגבית לבעלי הטלוויזיה, ומביא אותו כדוגמא לשינוי חיובי?

אם כבר משהו שנשמע אבסורד, זאת הגביה הכפולה, ולפעמים משולשת הזאת (במקרה של שני רכבים למשפחה).

The story of stuff

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #67 

תראה, כל אחד יכול לדון במה שהוא רוצה. שנינו לא דנים בעצם האגרה.
הטענה שלי היא שיש חלופה סבירה להתעסקות עם הגדרת המכשירים. פה לא מדובר בדיון אחר אלא בדיון הזה ממש.
הדוגמא של הרדיו ברכב בדיוק מדגימה איך פישטו וייעלו חוק ומנעו כל מיני תרגילים שאנשים היו עושים כשבוחן הרכב היה צריך לבדוק אם יש רדיו.
חלופה להגדרת בסיס הגבייה בהחלט רלוונטית כשדנים בדיוק בהגדרת בסיס הגבייה.
לא ברור לי למה אתה טוען שאני רוצה לשנות את מטרת החוק, או אולי מטרת החוק לא ברורה לך. מטרת החוק היא לממן את רשות השידור באופן בלתי תלוי באוצר המדינה. מטרת החוק אינה איך לדאוג שצופי ערוץ 1 (והם בלבד) ישלמו אגרה. מטרת החוק גם אינה איך לדאוג שצופי טלוויזיה יממנו את זה.

לגבי הרדיו ברכב, איך הגעת לזה שיש כפילות גבייה?
נכון שבעל שני רכבים משלם פעמיים על הרכבים וגם משלם אגרת טלוויזיה, אבל הוא עשה זאת גם קודם לפני השינוי, אז פה אין הבדל. גם יש צדק מסויים בגבייה כפולה על שימוש כפול.
חוסר הצדק היחידי בשינוי היה, שפתאום החלו לגבות מרכב שבאמת לא היה בו רדיו, מה שלא היה קודם.
ההצדקה נובעת מכך שבתקופה שעשו את השינוי (בשנות ה80, אני חושב) רכב בלי רדיו היה מאוד נדיר, כמו שהוא נדיר היום. מצד שני, רמאויות של להוציא את הרדיו לקראת הטסט, היו פחות נדירות. התוצאה היה הרבה פחות צודקת.
גם כיום, בתי אב בלי שום אמצעי לקליטת טלוויזיה הם במיעוט קטן, בוודאי פחות מבתי אב שלא משלמים אגרה כי לא בא להם.
משה

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #68 

moco כתב:הטענה שלי היא שיש חלופה סבירה להתעסקות עם הגדרת המכשירים. פה לא מדובר בדיון אחר אלא בדיון הזה ממש.
...
על ידי שינוי החוק.
moco כתב:מטרת החוק היא לממן את רשות השידור באופן בלתי תלוי באוצר המדינה.
...
מטרת החוק היא לדאוג למימון רשות השידור על ידי מי שמסוגל לקלוט את שידורי רשות השידור. ואגב רשות השידור מקבלת תקציבים מאוצר המדינה.
moco כתב:לגבי הרדיו ברכב, איך הגעת לזה שיש כפילות גבייה?
...
אני באמת צריך להסביר את זה שוב?
moco כתב:נכון שבעל שני רכבים משלם פעמיים על הרכבים וגם משלם אגרת טלוויזיה
...
יופי, לא צריך.
moco כתב:אבל הוא עשה זאת גם קודם לפני השינוי, אז פה אין הבדל.
...
ומי אמר שקודם לא היתה כפילות? נהפוכו. מרגע שכל בעל רכב חייב בתשלום אגרה, הכפילות מחמירה, כי גובים מיותר אנשים ויותר סיכוי שיש להם מקלט טלוויזיה.
moco כתב:גם יש צדק מסויים בגבייה כפולה על שימוש כפול.
...
פה אני פשוט חולק עליך. השימוש הוא אותו שימוש. אם אתה רוצה להגדיר גביה כפולה על שימוש כפול, אז תשלם גם בבית על כל מכשיר שמתחבר לאינטרנט דרך הראוטר לספקית התשתית/האינטרנט.
moco כתב:גם כיום, בתי אב בלי שום אמצעי לקליטת טלוויזיה הם במיעוט קטן, בוודאי פחות מבתי אב שלא משלמים אגרה כי לא בא להם.
...
אתה תתפלא כמה בתי אב אין להם טלוויזיה (אני מכיר כמה וכמה) ותתפלא כמה בתי אב יש להם טלוויזיה ללא כל חיבור חיצוני, אלא רק לצפייה בתכנים מהאינטרנט, ואין להם רצון ו/או יכולת לקלוט את הערוץ הראשון, ועדיין הם חייבים לפי החוק לשלם אגרה, כי הטלוויזיה שלהם מכילה מקלט אנלוגי שהוצא מכלל שימוש ע"י מדינת ישראל.
ואני רוצה לציין שבאופן אישי, עד שלא מבצעים מהפך בערוץ הזה, ומתחילים לתת תמורה לאגרה בניגוד לתשלום משכורות כמו שציינתי מעלה, אני לא מאשים אף אחד מאלה שלטענתך "לא בא להם" לשלם. אנשים עובדים קשה בשביל משכורת להם ומשפחתם. להפריש סכום כסף כל שנה בשביל לממן משכורות של אנשים שרק מזיקים לערוץ, זה האבסורד.

The story of stuff

cool_man
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #69 

בפועל האגרה היא לא סכום אסטרונומי... 360 שקל בשנה (משהו כזה) זה לא סוף העולם ואפשר להתמודד עם אז אבל השאלה למה מההתחלה לשלם את זה?
למה אם אני רוצה לקנות טלויזיה, לחבר אותה למחשב כדי שאני יוכל לראות סרט על מסך גדול אני חייב לשלם אגרה?
אני לא רוצה לראות את הערוץ הראשון ולא רוצה להתחבר להוט/יס.. אז על מה אני צריך לשלם אגרה? על זה שיש לי אפשרות להתחבר ולראות טלויזיה?
יופי אני יכול לקחת גם טוסטר ולהפוך אותו לרדיו :S זה אומר שאני צריך לשלם אגרת רדיו על זה שיש לי טוסטר? \= החוק הזה ישן ובנוי לא טוב מההתחלה, אבל אין מה לעשות זה מה שיש כרגע \=

בכל מקרה לא כל כך קיבלתי תשובה ממכם על מה ששאלתי קודם.
במידה ואני לא מחובר ליס/הוט ואני מוציא את הטיונר מהטלויזיה.. משאיר לה רק חיבור HDMI, ואין לי כרטיס טלויזיה במחשב... אני אוכל לחבר את המחשב לטלויזיה בלי צורך לשלם את האגרה?
הבנתי שיש לטלויזיה חיבור HDMI ואני יכול לחבר אליה ממיר וכל זה.. אבל את ה DDT עצמו אין לי ככה שזה סתם מסך עם חיבור HDMI.. האם אני צודק?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #70 

shayze,
אני חושב שהדיון בינינו נמשך, כי אתה טועה בכמה עובדות.
מטרת החוק היא לדאוג למימון רשות השידור על ידי מי שמסוגל לקלוט את שידורי רשות השידור.
...
אתה מבלבל פה בין מטרת החוק (לממן את רשות השידור), לבין החוק עצמו שמפרט ממי יגבו.
ומי אמר שקודם לא היתה כפילות? נהפוכו. מרגע שכל בעל רכב חייב בתשלום אגרה, הכפילות מחמירה, כי גובים מיותר אנשים ויותר סיכוי שיש להם מקלט טלוויזיה.
...
אגרת הטלויזיה ואגרת הרדיו ברכב הן שתי אגרות שונות ובסכומים שונים. אין כפילות ולא הייתה בין תשלום על טלויזיה בבית לבין תשלום על רדיו ברכב.
לקרוא לזה כפילות זה כמו לקרוא למס הכנסה ולמע"מ כפל מס בגלל שאני משלם את שניהם. לא, זה פשוט שני מיסים שצריך לשלם את שניהם.
כפילות זה כשאתה משלם פעמיים על אותו דבר, כאשר היית אמור לשלם רק פעם אחת. בשום שלב של חוקי האגרה לא הייתה כוונה שמי שמשלמם על טלויזיה בבית, לא ישלם על רדיו ברכב.
אני לא מאשים אף אחד מאלה שלטענתך "לא בא להם" לשלם. אנשים עובדים קשה בשביל משכורת להם ומשפחתם. להפריש סכום כסף כל שנה בשביל לממן משכורות של אנשים שרק מזיקים לערוץ, זה האבסורד.
...
למרות שזה מעצבן גם אותי, הנה משפט מקביל למה שכתבת:
"אני לא מאשים אף אחד מאלה שמעלימים מס הכנסה. אנשים עובדים קשה בשביל משכורת להם ומשפחתם. להפריש סכום כסף כל שנה בשביל לממן התנחלויות/חרדים/משכורות שרים/שחיתות/הקלות לטייקונים (כל אחד יבחר את מה שמעצבן אותו), זה האבסורד."
ברמת העיקרון אין הבדל בין האגרה לבין מסים. ההפרדה היא מטעמים של עצמאות רשות השידור.
משה

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #71 

moco:
אני חושב שהסיבה שאנחנו ממשיכים בדיון הוא שיש לך דיעה נחרצת בעד גביית האגרה וכמה שיותר יותר טוב, ולא בגלל פרשנות של עובדות.

החוק היום מוגדר באופן מאוד ברור, כולל מה מטרתו ומה האמצעים להשיג את המטרה. הדיון ה"טכני" שנוהל פה הוא לא על שני אלה, אלא על הפרטים הטכניים של מי עומד בקריטריונים הנוכחיים שהחוק מגדיר לצורך האמצעים, והאבסורד שבקריטריונים אלו.

לגבי הכפל, זה שמדובר בסכומים שונים, לא אומר שמדובר על מטרה שונה. בסוף המטרה היא ברורה. אתה משלם יותר כסף לאגב הגביה של רשות השידור כי יש לך שתי מכוניות וטלוויזיה. לא לפי רמת ההכנסה שלך, לא כי צרכת מוצר מסויים, גם אם יש לך שתי טרנטות בנות 20 שנה זה לא משנה. רק שיש לך שתי מכוניות וטלוויזיה. והכסף שלך הולך באופן ישיר למי שגורם נזק לגוף שאותו אתה מממן. מעבר לעובדה שאינני הולך להגרר לדיון פוליטי בנושא התנחלויות/חרדים/ערבים וכו', אציין רק שההקבלה אינה מתאימה כלל וכלל. ההקבלה היתה מתאימה אם רוב תקציב המדינה היה מועבר לגוף כזה או אחר, וע"י כך יתר משרדי הממשלה משותקים עקב חוסר בתקציב. זה אינו המצב עם אף אחד ממשרדי הממשלה. אני בטוח שיש לך מה להגיד בנושא, אבל שוב, זה לא רלוונטי, ואין טעם להעלות נושאים פולטיים טעונים ולא רלוונטיים.

שלא תבין אותי לא נכון. לטלוויזיה ציבורית יש פוטנציאל עצום. פעם לערוץ הראשון היו הפקות מופת שעד היום נחשבות לנכסי צאן ברזל של החברה הישאלית. לדעתי אחד הנכסים הגדולים של הרשות הוא הארכיון הענקי שלהם, ואחד האבסורדים הוא שהרבה חומרים נהרסים כי הם לא מתוחזקים היטב ולא מועברים למדיה דיגיטלית עמידה יותר, מכיוון שאין תקציב.

אני מסכים שאם האגרה היתה מס לכלל תושבי ישראל, כמו שאתה מעוניין, לא היה הבדל בין מס לאגרה. אבל זה לא המצב ולכן יש הבדל. מה שמביא לטענה המקורית שלי בהודעה זאת.

The story of stuff

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #72 

shayze כתב:moco:
אני חושב שהסיבה שאנחנו ממשיכים בדיון הוא שיש לך דיעה נחרצת בעד גביית האגרה וכמה שיותר יותר טוב, ולא בגלל פרשנות של עובדות.
...
לא ברור לי איך הגעת למסקנה המוטעית הזו.
אני בעד לפשט אותה, מה שאמור להקטין את העלות.

לא ניסיתי לגרור את הדיון לשום כיוון פוליטי (בגלל זה נתתי מבחר דוגמאות שונות). לצורך העיניין גם "האם צריך רשות שידור" זו שאלה פוליטית.
הנקודה היא שאזרחים לא מחליטים אם לשלם או לא, לפי ראות עינהם או בהתאם להסכמתם עם מה נעשה עם הכסף.

למעשה, האגרה היא כן מס לכמעט כל אזרחי ישראל. זה שקוראים לה "אגרה" זה שקר מוסכם. זה היה נכון בעבר אך בוודאי שלא היום.
זה היה "אגרה" אם היה נגבה רק ממי שצופה/מאזין לרשות השידור, אבל במקרה הזה (אם בכלל אפשרי טכנית), רשות השידור הייתה קורסת מזמן.

יאללה. נראה לי די מיצינו :-)
משה

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #73 

אתה בעד לגבות את העלות אוטומטית מכל בית אב. מה שאומר שגם מי שאין לו טלוויזיה, גם עולים חדשים, וגם מעוטי יכולת (כאלה ללא טלוויזיה), יחויבו בתשלום אגרה. ואם אתה מאמין לסלוגן "אם כולם ישלמו, נשלם פחות", אל תהיה תמים. תמיד יש מה לעשות עם עוד כסף. כאמור הרשות בתת תקציב רציני עקב תשלומי משכורות.
ולגבי השאלה האם צריך רשות שידור, לא זכור לי ששאלתי את השאלה הזאת. בדיוק מהסיבה הזו.
הנקודה היא שאזרחים לא מחליטים אם לשלם או לא, לפי ראות עינהם או בהתאם להסכמתם עם מה נעשה עם הכסף.
...
המשפט הזה כרגע חל רק על אזרחים בעלי מקלטי טלוויזיה אנלוגיים ו/או בעלי רכב.

אני לא מבין למה אתה מניח אוטומטית שבכל בית יש טלוויזיה. יש המון מקומות ובתים שאין בהם טלוויזיה. חלק מסיבות דת, חלק מסיבות כלכליות, וחלק מסיבות אידיאולוגיות. אני מכיר כמה וכמה באופן אישי, ואנשים המקורבים אלי נמצאים בקשר עם כמות מכובדת של אנשים העונים לקריטריון "אינם חייבים בתשלום אגרה".
אז תנסה להבין שהרעיון "הפשוט" שלך, לא כל כך פשוט, וגם לא כל כך ישים. אם כבר פתרונות פשוטים,הנה כמה:
1. הפרטה (כמו בזק לדוגמא)
2. פתיחת הצפיה לפי תשלום מראש
3. העברת תקציבים לרשות השידור באופן בלעדי מקופת המדינה, מה שמבטל את האגרה ומתבסס על המיסים האחרים שהאזרחים משלמים. גם ככה הרשות מתוקצבת מתקציב המדינה כבר היום בנוסף לאגרה.

גם פתרונות אלה לכאורה פשוטים, אבל רק לכאורה...

The story of stuff

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #74 

ישראל של היום זאת מדינה נאחסית, בולשיביקית שרק עושה רע לציבור שלה.

והנה המקרה שלי: השבוע אחרי הצהריים מצלצל הפעמון בדלת. אני פותח לבחור חביב שמציג תעודה שמראה שהוא מטעם רשות השידור. נהדר. מה אתה צריך, אני שואל. אני פה כדי לבדוק את יש לך טלויזיה. אני קצת מבולבל לרגע מהביקור הלא מתוכנן, ומתחיל להתעצבן קצת. ההרגשה שאתה מקבל היא כאילו אתה חשוד בהסתרת פושע מלחמה בבית.

את השיחה אני מתעקש להשאיר בחדר המדרגות ולא מכניס אותו. ברגע שרצה שם משפחה, אמרתי לו שניה ידידי, כי ישר הבנתי שזאת תהיה הטעות שלי אם אחתום על משהו. מה כל העניין הזה, אני מתעקש שוב ושוב להבין (סך הכל אזרח שומר חוק, מה כבר פשעתי?) הוא אומר אם יש טלויזיה אתה צריך לשלם אגרה. נו ונניח ויש? אני אומר. אני לא מחובר לכלום גם לא לאנטנה, ומקסימום שוכר סרטים ורואה דרך המחשב, ובטח ובטח לא צופה בערוץ 1 המיותר.
הוא מבין שהוא מייצג גוף מסואב ומאפיונרי בשירות המדינה, ולכן מגמגם בתשובות. לא...אתה מבין... אם יש טלויזיה אז צריך לשלם בלי קשר...

בקיצור שלחתי אותו לדרכו אחרי שאמרתי לו שאני לא שמעתי על ביקורי בית פולשניים כאלה ולא מוכן לדבר כזה בלי לברר קודם.
והמספר שקיבלתי לבירור - הוא של משרד ערפדים מוצצי דם (עורכי דין בעברית תקנית) ששולח חיילים מטעם רשות השידור לבית שלי ושלכם.

אולי הרווחתי זמן, אולי לא, בכל מקרה מציע לכם - אל תכניסו אף אחד הביתה, אל תתנו שם ואל תחתמו על כלום.
מי שמותר לו להכנס זה רק שוטר עם צו חיפוש. תקשו על הנבלות של הגסטפו הזה כמה שאפשר.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #75 

tnsilver כתב: המעט ששומר עלינו מפני אלה ומפני פוליטקאים מושחתים ובעלי ממון אינטרסנטים, והמציג לנו את המציאות בה אנו חיים על פי דעותיהם של אנשים אמינים, אחראיים ומשכילים הוא הערוץ הראשון.
...
כןןןןן!! יחי הערוץ הראשון שמגן עלינו מפני עוולות הממשלה!!
אני מציע להם לעשות תחקיר מקיף במיוחד על נחיצות אגרת הטלויזיה, זה שירות מעולה לאזרחים, בדיוק מתאים לו בתור הערוץ היחיד ש"שומר עלינו מפני שחיתות ובעלי ממון אינטרסנטיים".

dany75
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #76 

mulder כתב:
tnsilver כתב: המעט ששומר עלינו מפני אלה ומפני פוליטקאים מושחתים ובעלי ממון אינטרסנטים, והמציג לנו את המציאות בה אנו חיים על פי דעותיהם של אנשים אמינים, אחראיים ומשכילים הוא הערוץ הראשון.
...
כןןןןן!! יחי הערוץ הראשון שמגן עלינו מפני עוולות הממשלה!!
אני מציע להם לעשות תחקיר מקיף במיוחד על נחיצות אגרת הטלויזיה, זה שירות מעולה לאזרחים, בדיוק מתאים לו בתור הערוץ היחיד ש"שומר עלינו מפני שחיתות ובעלי ממון אינטרסנטיים".
...

חחחח.אני מבחינתי לא מכיר בערוץ 1 2 ו -10.אלה ערוצים זרים.אם הייתי יכול הייתי מוציא אותם מחוץ לחוק !!!.
הזבל שהם משדרים היום זה בבחינת קילקול הנוער.השחתה של ילדנו הקטנים.

בעיני אגרה זה שוד לאור יום.כל עניין הערוצים הממלכתיים זה עוד דרך של מס הכנסה לעשוק את האזרח הקטן.
כל 3 הערוצים האלה כבר לא רלוונטים.מיותרים לא חשובים וטפשיים.
רק הזקנים רואים את החדשות עם הקריינים הקשקשנים והמבט ספורט המשעמם.
לא צריך אותם !!!.
היום בעידן המדיה וזמינות התוכן מהרשת אין צורך בכבלים לווין ובטח ובטח לא במחראות שרואים היום בכבלים.
"פלצן נולד" "לרקוד עם ערס גולן" אוווו "פלצנות - על משקל הישרדות.."
או כן בהחלט ובתחשב על הפרסים שהם מקבלים פרסומות שכל זה ממומן מהכיס שלנו בסופו של דבר ומהפרסומות
הזוועתיות שאנחנו חייבים לראות.

"מיד נחזור אליכם אחרי הפרסומות" אני החרמתי את הטלויזיה לפני 15 שנה רק בגלל זה.
אז כן יש פראיירים שמוכנים לשלם ולקבל אחד גדול בעכוז...אני לא.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #77 

מישהו קרא את זה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4325016,00.html

מה אני אמור לעשות? לפי מה שהבנתי, גם אם אני מתנדב להתחיל לשלם, הם עלולים לדרוש ממני לשלם קנס. אין מפלט מהחXX הזה.
פשוט לא יאמן.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #78 

kingikra כתב:מישהו קרא את זה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4325016,00.html

מה אני אמור לעשות? לפי מה שהבנתי, גם אם אני מתנדב להתחיל לשלם, הם עלולים לדרוש ממני לשלם קנס. אין מפלט מהחXX הזה.
פשוט לא יאמן.
...
אל תעשה כלום.את הכסף שאתה אמור לשלם להם כל שנה תשים בתוכנית חיסכון...זה מה שאני עושה כבר שנים.אם וכאשר יבואו?אז תתמודד מולם.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”