כמה שאלות כלליות

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
BBuu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אהלן אהלן,
קודם כל אני אפתח ואגיד שאני עוקב אחרי המאמרים, הביקורות ושירושורים באופן קבוע (לא מגיב כי אני עדיין רק לומד) ובאמת ישר כח.
קצת רקע לפני שאני אגיע לדילמות, רקע: אני אוהב לשתות בעיקר אספרסו / מקיאטו. בבית יש לי מקינטה בריקה ולאחי יש פרסו (http://www.presso.co.uk/). בנוסף קניתי מטחנה CM80 GRAEF. עוד פרט חשוב, אני בצבא וחוזר 10 , 4 כלומר בשבועיים אני בבית 4 ימים, כך תדירות השתייה היא די נמוכה ותקציב לא בשמיים.

עכשיו, ברצוני לגוון מעט. כלומר, הבריקה אכן מעולה אבל חסר לי גם משהו אחר (אני משתמש בה קרוב ל 3 שנים) ובנוגע לפרסו, הוא טוב אבל אם זה הוא נגד הבריקה היא לוקחת.

הדילמות:
1. האם יש מקינטה שמפיקה לחץ גבוהה יותר מהבריקה (למעט ה Bacchi כי המחיר שלה גבוה)?
2. האם יש מכשיר אחר (כל דבר שהוא) מכני / חשמלי שיכול להפיק אספרסו שאתם ממליצים עליו במחיר סביר (לא מעל 1000 שקל, אין לי בעיה להזמין באינטרנט)
3. האם שווה לי בכלל להיכנס לתחום המכונות הידניות אם אין ברצוני להוציא יותר מידי כסף וגם ככה השימוש לא יהיה שוטף?
4. מה בכללי הייתם ממליצים לי לעשות חוץ מלהקפיא את עצמי עד השיחרור או לבנות מכונת זמן?

תודה רבה! מקווה שלא חפרתי יותר מידי....

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

כרומקס היא מכונה לא רעה (חומרים ככה ככה) ובעלות של פחות מ 600 שקל. האספרסו ממנה הוא ברמה של "נספרסו" עם היתרון של שימוש בקפה טחון טרי. בדומה לנספרסו, דה-לונגי ואחרים היא עובדת עם Pressurized portafilter או מה שנקרא במקומותנו - "מגביר קרמה". מנסיון, עם קפה איכותי, יוצא אספרסו טעים.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

יצא לך לטעום נספרסו?

לפי כל התיאור, זו המכונה האידיאלית עבורך. הקפה תמיד טרי והרמה סבירה והרבה יותר קרובה לאספרסו ממקינטה.

לגבי שדרוג למכונה+מטחנה:
כאן, הבעיה היא הקפה - האם תתמיד ברכישה של קפה טרי, ביום הראשון שבו אתה חוזר הביתה? יש לך קפה טרי כזה זמין לידך לרכישה?
אם התשובה חיובית, אז אפשר לשקול מכונה+מטחנה, אבל תצטרך להרחיב את התקציב כי 1000 ש"ח זה לא מספיק אפילו ביד-2.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

אפשר לקנות גאג'ה יד 2 - מטחנה כבר יש לך אז אתה מסודר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

לא מסכים עם מוטי, אם יש לך מטחנה ואתה נהנה מההכנה למה לרכוש נספרסו? ולהגיד שאספרסו מכרומקס מקפה טרי דומה לנספרסו זו שגיאה גסה. הכרומקס בצירוף מטחנה וקפה טוב תטאטא את הרצפה עם הנספרסו .
מכשיר כמו ואקווין ישאיר לך קפה טרי גם יותר מחודש.
אני הייתי מנסה להשיג גאגיה, בצירוף המטחנה שלך (וטמפר שתצטרך גם כן) תקבל קפה מליגת העל. תרכוש קילו קפה מאחד מבתי הקליה בארץ, חלק לארבע מנות של רבע קילו, זרוק שלושה במקפיא ואחת בואקווין ואתה מסודר להרבה זמן מבחינת קפה. ככל הידוע לי סקרטו קפה למשל עדיין ממשיכים עם מבצע קילו קפה+משלוח ב 80 שח והקפה מצויין.
גם כרומקס או דלונגי חדשות בסביבות ה 600-800 שח עושות לא רע את העבודה.
אם כבר קפסולות, יש דילים זולים משמעותית מנספרסו ולטעמי לא פחות טובים (אספרסו קלאב, או לואצה בתחנות פז) אף אחד מהם לא באמת טוב לטעמי אבל זה רק לטעמי. לקפוצינו חביב זה מספיק בכל מקרה.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #6 

צודקים. לא שמתי לב שכבר יש לו מטחנה.

במקרה כזה, אפשר בהחלט להשיג מכונה מצויינת ביד-2 ב-1000 ש"ח.

לגבי וואקיובין - צריך לחדש את הוואקום כל כמה ימים, אחרת הוא בורח. לא הצלחתי להחזיק קפה קנוי יותר משבועיים, וגם זה רק עם חידוש הוואקום כל כמה ימים.
יוצא שהבחור קונה קפה, נהנה ממנו 4 ימים, וכשהוא חוזר לסבב הבא, הקפה כבר ישן.

לדעתי, אם הוא לא שותה הרבה קפה בבית, נספרסו עדיפה על מכונה ידנית. אגב, גם בגלל שאין לה דוד ומיכל גדול, ולכן המים לא עומדים 10 ימים ללא שימוש.

BBuu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה על התגובות המהירות.
1. בנוגע לכל עניין הקפוסולות / פודים / אבקות (לא יודע איזה עוד אופציות יש) אני ממש ממש לא אוהב אותם. טעמתי נספרסו וזה אכן טעים אבל יש לי פשוט בעיה עקרונית לקנות כל מכונה שהיא שהקפה הוא בתור שקית / קפסולה.
2. אשמח אם תתנו לי קישורים לכל מוכנה שאתם מציינים והסבר קטן כי אם אתם מדברים נגיד על הג'אג'יה והכרומקס אז אין לי באמת מושג על איזה מכונה אתם מדברים.
3. הקפה, אני קונה פולים באופן תדיר מחנות בשם מאה (Cafe Mea, ליד שוק הכרמל). אני ממלא את המטחנה עם הפולים ואת השאר אני שם ב VACUVIN. יש לציין כי כל המפשה שלי טוחנת בעזרת אותה מטחנה מה שמגביר את שימוש בפולים (זה לא שזורקים את הקפה לאחר שאני עוזב, הוא פשוט נגמר).

אז בקיצור, אם הבנתי נכון, אתם ממליצים לי ללכת לכיוון מכונה ידנית של ג'אג'יה? מה ההבדל בינה לבין הדלוגני או הכרומקס לג'אג'יה?

שאלה אחרונה, תכלס אם אני אחסוך אני יכול להרחיב את התקציב לנגיד עד 1500 שקל. הסתכלתי לאחרונה ביד שניה וראיתי סילביה בסביבות ה 1600 שקל. שאלתי היא, האם רכישה של סיליבה מצריכה הוצאות נוספות כגון: החלפת המטחנה ליותר יותר, תחזוקה וכו'....? ולאור ההשוואה שפורסמה באתר בין אוסקר לסיליבה, האם לא שווה לחסוך גם את הכסף על הסיליבה ולרכוש עוד תקופה ארוכה יותר אוסקר ובנתיים להסתפק באחת המכונות שאתם ממליצים?

תודה רבה!!!!

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #8 

וכרומקס ב550 שקלים

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

דלונגי וכרומקס בדרך כלל יהיו עם תרמובלוק או דוד מאוד קטן.
גאג'ה הכי קרובה למכונה נורמלית.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #10 

בדלונגי ושות' יש גם הרבה פלסטיקה ומגביר קרמה שפוגע בתוצאה בכוס. לגאגיה מאפיינים של מכונה מקצועית - ידית מתכתית, ראש 58 ממ ודוד.
ואקווין אצלי לא מאבד ואקום אלא אם אני שם בו קפה טרי מאוד שפולט גזים בעצמו
what's next?

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #11 

אתה יכול לנסות להשיג גאגיה קלאסיק יד 2 במחיר ממש טוב. אני נהניתי ממנה ממש וחושבב שזו מכונה טובה.
תתסכל בלוח יד 2.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #12 

אתה יכול לנסות להשיג גאגיה קלאסיק יד 2 במחיר ממש טוב. אני נהניתי ממנה ממש וחושב שזו מכונה טובה.
תתסכל בלוח יד 2.

coffeedude
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

נקודה למחשבה

שליחה #13 

תעשה ניסוי קל שאצלי עבד מצויין...
קח 3 מטבעות של חצי שקל (או משהו בסגנון)
הדבק יחדיו ושים על משקולת הבריקה להגברת הלחץ.

לא להגזים שלא יהיה כבד מדי.
תוצאה:
יותר לחץ.
פחות כסף.
מקסימום הלך שקל וחצי :)

BBuu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

בקיצור אתם ממליצים ללכת על ה gaggia? היא תעבוד טוב עם הgraef cm80?

greenboim
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

הגדלת הלחץ בבריקה לא בהכרח משפרת את התוצאה, מפני שפריקת הלחץ מתבצעת לאחר זמן רב יותר, וכך הקפה הטחון מתחמם למשך יותר זמן והאיכות נפגמת.
מניסיון, לתוצאה מיטבית בבריקה, הכי כדאי לשים את כמות המים המומלצת ע"י היצרן (במודלים החדשים יש קו במיכל המים), ופשוט להקפיד על קפה איכותי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

BBuu כתב:בקיצור אתם ממליצים ללכת על ה gaggia? היא תעבוד טוב עם הgraef cm80?
...
כן זאת מטחנה שמתאימה לאספרסו.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #17 

greenboim כתב:הגדלת הלחץ בבריקה לא בהכרח משפרת את התוצאה, מפני שפריקת הלחץ מתבצעת לאחר זמן רב יותר, וכך הקפה הטחון מתחמם למשך יותר זמן והאיכות נפגמת.
מניסיון, לתוצאה מיטבית בבריקה, הכי כדאי לשים את כמות המים המומלצת ע"י היצרן (במודלים החדשים יש קו במיכל המים), ופשוט להקפיד על קפה איכותי
...
(Y) עשיתי כמה ניסויים כאלה, עם כל מני וריאציות. בסופו של דבר, הבריקה במצב הבסיסי שלה נותנת את הקפה הכי טוב.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #18 

הגברת הלחץ מעלה גם את טמפ' המים וזה לא רצוי
what's next?

BBuu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

שתי שאלות אחרונות:
1. האם מישהו ניסה להזמין מכונות אספרסו דרך ebay? האם יש פרטים מסויימים ששווה לשים לב אליהם? האם יש אתרים נוספים של יד 2 עבור מכונות אלו?
2. האם המטחנה שלי תעבוד טוב גם עם rancilio silvia?

תודה רבה!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #20 

2.כן
what's next?

שלח תגובה