הסאונד הכי טוב ששמעתי - מעולם

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #41 

tnsilver כתב: מה זאת אומרת ה'עיקר שנהנת'? מה אתה חושב שאני? 'כוסית' שאתה יכול להפטיר לה 'פחות מ-20 ק"ג', 'נצילים' ו'שופרים' - לסגור את החנות וללכת הביתה עם הנסיון היחסי שלך וחיוך מבסוט? מי כבודו שיבטיח לי הבטחות ריקות מתוכן בדיוק? מה זאת אומרת 'גבולי' ולא '100% מספקים'? אני לא מאמין בכלל שאני מצטט מונחים כל כך
...
אני לא בא להכנס כאן לנושא , אבל משקל המגבר ובמיוחד במגברי מנורות , נותן רקע על עד כמה שנאים שלו טובים . ע"מ לעשות שנאי מוצא חזק מספיק שיעמוד במטלה , צריך יותר ליפופים ויותר איכותיים , וצריך למנוע השראות, וכול אלו אומרים מחיר במשקל
EL34 היא מנורה שמטבעה לא מוציאה המון עוצמה (היא לא KT120 או 845 או אחת המפלצות ), ולכן מגבר ששוקל נמוך , אומר שבפנים אין שנאי שיכול להתמודד עם רמקולים בעייתיים.
ואני לא מכיר את האמאטי , אבל מדיבורים ברשת , אף אחד לא חושב שזה רמקול קל להנעה
ולכן למשקל המגבר ולסוג מנורת היציאה שלו יש חשיבות למה שהוא יוכל לספק

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #42 

truejoker כתב: אני לא בא להכנס כאן לנושא , אבל משקל המגבר ובמיוחד במגברי מנורות , נותן רקע על עד כמה שנאים שלו טובים
...
אתה צודק במאת האחוזים. זה בד"כ נכון. אתה יודע את זה וגם אני יודע את זה. לא מהיום. אבל עזוב, זו לא הנקודה. תן לאדון itzo פעם אחת בחיים שלו לפתוח ספר, שהוא לא מחירון, ולנמק במונחים מקצועיים את אחת האקסיומות שלו שהוא תוקע כאן כל פעם מחדש - בין אם יש לה, או בין אם אין לה אחיזה במציאות.

כמעט אף אחד לא מכיר את האמאטי. זה רמקול לאלפיון העליון מה שאומר שאחד מתוך אלף באמת מכיר ואלה לא בדיוק מברברים ברשת. אחד מתוך אלף זו כמובן הגזמה. רק בישראל היחס הזה מסתכם בכ-7000 בעלי אמאטי שזה יותר זוגות ממה שאי פעם יוצרו באיטליה. אנשים שבאמת יש להם, משתדלים להצניע את העובדה, לא להבליט אותה. הון שמושך תשומת לב זה אף פעם לא רעיון טוב ולכן הברבורים באים מצד אינטרסנטים מקצועיים או מתחזים ולפעמים סתם נובו-רישים חסרי טאקט שדעתם, לא בדיוק נחשבת.

אני לא טוען שהאמאטי קלים להנעה. מצד שני במחיר שלהם, בתור יצרן איטלקי, לא הייתי מעיז להערים קשיים על לקוחות פוטנציאליים על ציוד ההגברה האיזוטרי שלהם. ה-CAV-50 שוקל 20 ק"ג. זה לא מעט גם ביחס למגבר מנורות ישן. זה לא מגבר מנורות סיני של יקין, לא יפאני כמו סנסואי ואפילו לא קרוב למאק. קיימות מספר טכנולוגיות ליפוף שנאים אלטרנטיביות, החל מבחירת סוג המוליך, המשך בצמות מיוחדות וכלה בצורת שזירה יחודית שתוצאתם היא השראת עלית, אספקת כוח רציפה, בלתי נדלית, ויציבה ביותר - אפילו ביחס למשקל נמוך יותר. חלק מהטכנולוגיות האלה - נשמרות (בייחוד באיטליה) בסודיות וקנאות בסדנאות קטנות ועוברות מאב לבן. קיימים אפילו אמצעי הגנה כדי למנוע מעיניים חטטניות לשזור מבט אל סודות השנאי. אני לא יודע אם זה מה שמחביא ה-CAV-50, הלוואי שהייתי יכול לפרק אותו ולהציץ פנימה, אבל אין לי ספק שהשילוב שלו עם האמאטי הוא מוצלח ביותר.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 06/07/2012 21:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #43 

ממש נהנתי לקרוא
תודה (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #44 

tnsilver כתב:
אני לא טוען שהאמאטי קלים להנעה. מצד שני במחיר שלהם, בתור יצרן איטלקי, לא הייתי מעיז להערים קשיים על לקוחות פוטנציאליים על ציוד ההגברה האיזוטרי שלהם. .
...
אני שוב לא רוצה להכנס לוויכוח , ואני לא שמעתי כך שמבחינתי אתה צודק , אבל הטענה שלך שחברות שמייצרות היי אנד , מנסות לא להכביד על הלקוחות שלהם , לא נכונה בעליל .
היי אנד אומר למעשה ,התוצאה הכי טובה שאני יכול לתת עם הכי פחות פשרות , מעצם ההגדרה ברור שאם אתה צריך מגבר מיוחד ו/או עם זרם ו/או דרישות אחרות , ליצרן לא אכפת .
למנהל המכירות של היצרן אכפת , ולכן הוא מספר בפרסומים הרשמיים שהרמקול שלו יכול לעבוד (כאן זו דוגמה ג'נרית , אין לי מושג מה אומרים בס"פ ) גם עם מגבר מנורות של 20 וואט , בפועל הם לקחו מגבר של קומארו שעולה 10Kדולר אם הוא יסכים לבנות לך , והשמיעו אותו , אבל גם הוא לא ממש שלט ברמקול , אבל בגלל ששמעו , מנהל המכירות יכול לצאת בהצהרה הזו
מה שאני מנסה לומר , שאם אתה חושב שרמקולי על , לא מספרים בולשיט על מה יניע אותם , אתה טועה .
ולגבי ליפופים מיוחדים ומשקל , אני פשוט לא יודע מה מחיר המגבר , אבל ליפופים שיחסכו משקל , ויתנו תוצאה כמו מגבר כבד, עולים כסף רב . זו טכנולוגיה שעלתה המון להגיע אליה , אתה לא יכול ממש להגן עליה (אתה יכול לעכב את זה לזמן ארוך מספיק אבל לעולם לא למנוע לחלוטין ), ולכן העלות של הפיתוח , וגם הרצון להרוויח על כך שאני ייחודי , יעשו מגבר כזה ליקר
ושוב , אני באמת לא נכנס לנושא , ואני מדגיש את זה , כי באמת אני לא מכיר את המוצרים המדוברים , ולא רוצה שיובן שאני מחווה דיעה על הנושא הפרטי , כי אני לא . אני מחווה דיעה על כול נושא ההי אנד בכללותו

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

truejoker כתב:אני שוב לא רוצה להכנס לוויכוח , ואני לא שמעתי כך שמבחינתי אתה צודק , אבל הטענה שלך שחברות שמייצרות היי אנד , מנסות לא להכביד על הלקוחות שלהם , לא נכונה בעליל .
...
המוצרים האלה הם גם מחוץ לליגה שלי. אני לא איש של hi-end אני בא מוינטאז'. במכשירים שאני אוהב, יש רכיבים בעלות כוללת של 150 דולר ובתקופה הכי יקרה שלהם הם עלו 900 דולר. אני אמרתי, שאני, לו הייתי במקום יצרן יוקרה איטלקי, הייתי מנסה להקל על לקוחות. לא יודע אם הם באמת שמעו לדעתי. שמעתי את הקומבינציה המתוארת בפוסט המקורי, בתנאים אידיאליים, עם יצירה וביצוע שאני מכיר היטב - הסאונד חלומי. כל השאר לא כל כך משנה (מבחינתי).

העקרונות של השראה מגנטית בשנאים טורונואידים הם סודיים בערך כמו המתכון של קוקה קולה (ממש לא) אבל הפרקטיקה היא מאוד ייחודית. יש דברים שניתן לשפר כמו שמתואר בקישוריות שסיפקתי בפוסט הקודם. זו לא ממש טכנולוגיה בפני עצמה אלא יישום. ונכון. זה תמיד יוצא כבד בסוף. שיטת המיסוך על-ידי תערובות חצץ ושרף היא יעילה מאוד גם במערכות אלקטרוניקה צבאיות מסווגות ולא הומצאה על-ידי האיטלקים.

אתה בחברה טובה. גם אני לא מכיר את מוצרי ה-hi-end. רבים וטובים היו רוצים להכיר, אך נבצר מהם מפאת המגבלות המציאותיות. זו לא בושה. אני בטוח שהנושא מרתק אותך, כמו רבים, טובים ואחרים, ואתה לא מהמתיימרים להחליף מגברים בעשרות אלפי שקלים כמו גרביים. זה, לא קורה גם בארה"ב וגם בברלין וכל מי שמספר לך אחרת - שקרן.

באופן אישי, אותי, hi-end פשוט לא מעניין. זה שאני לא קופץ לבריכת ה-hi-end בעצמי, לא אומר שאני לא יכול להבחין בשחיינים הטובים מבין העומדים ב'קטנים' ועושים פיפי במים. בבריכה הזו, לדעתי, המים צהובים. אל תדחף אותי פנימה בבקשה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #46 

תירגע, אני לא דוחף אותך לשום מקום :lol: ובוודאי לא למקום שאמרת :lol:
ולגבי היי אנד , יש לבטח היי אנד טוב , ואם יצא לי למצוא משהו משומש מאלו שאני חושב שייכים לשם , ואצליח לשכנע את מנהל הבנק , לפתוח את הארנק , סביר להניח שאני אקנה :lol:
אבל הדברים שאני מוכן לקנות , אינם דברים מפורסמים, כי החברות המפורסמות, עושות המון הייפ , ודורשות מחיר של הייפ. אין לי כוונה לשלם מחיר של הייפ , אלא מחירים של דברים ששוים את מחירם , ויש כאלו. ולכן גם אמרתי שאני לא נכנס לנושא , כי כול החברות המתוארות כאן , הן לא כוס התה שלי

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

truejoker כתב:...הדברים שאני מוכן לקנות , אינם דברים מפורסמים, כי החברות המפורסמות, עושות המון הייפ , ודורשות מחיר של הייפ. אין לי כוונה לשלם מחיר של הייפ , אלא מחירים של דברים ששוים את מחירם , ויש כאלו. ולכן גם אמרתי שאני לא נכנס לנושא , כי כול החברות המתוארות כאן , הן לא כוס התה שלי
...
הלוואי שהיו בפורום הזה עוד רבים שחושבים כמוך, מוכנים להודות בכך ועושים כמוך. נסה להכנס גם לתחום של וינטאז'. אולי תופתע ולא תצטרך את מנהל הבנק. רק זוג אזניים. (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #48 

יש גם צד שני לזה שחברה "מפורסמת" - היא כנראה גם גדולה מספיק כך שעלויות הפיתוח המגולמות במוצר וההוצאות הקבועות ועלויות החומרים שהיא קונה בכמויות גדולות, גורמות למוצרים להיות זולים ונגישים יותר....
אם דווקא מסתכלים על ממוצע הפער בין עלויות החומרים/טכנולוגיה לעלות המוצר לצרכן הסופי, הרי שבמוצרים של חברות "מפורסמות" הוא הכי קטן לעומת חברות "אלומות שם"..
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #49 

MartinHSabag כתב:יש גם צד שני לזה שחברה "מפורסמת" - היא כנראה גם גדולה מספיק כך שעלויות הפיתוח המגולמות במוצר וההוצאות הקבועות ועלויות החומרים שהיא קונה בכמויות גדולות, גורמות למוצרים להיות זולים ונגישים יותר....
אם דווקא מסתכלים על ממוצע הפער בין עלויות החומרים/טכנולוגיה לעלות המוצר לצרכן הסופי, הרי שבמוצרים של חברות "מפורסמות" הוא הכי קטן לעומת חברות "אלומות שם"..
...
אתה צודק , אבל אתה שוכח שני דברים , בכלכלה של היום חברה מפורסמת צריכה לשמור על השם שלה והבידול שלה מההמון הפשוט , כי אחרת הלקוחות הכבדים לא יקנו אותה. וזו אחת הסיבות העיקריות לספיראלת המחירים בשנים האחרונות של כמעט כול מוצרי ההי אנד ומוצרים בליין השני מייד אחרי היי אנד
דבר שני , יש מספיק יצרנים מעולים שהיום בעידן האינטרנט מה שנקרא "הזנב של עקומת הפעמון " (אולי לא הניסוח הנכון , אבל אתה לבטח יודע על מה אני מדבר), יכולים לעשות בסדנה מקצוענית יותר ממה שהם יוכלו למכור . ואין להם שום צורך/עניין להיהפך לגורילות. אז עדיף למצוא אותם ולקנות היי אנד במחיר שפוי . אלא אם כן אתה שייך לאלפיון העליון בעולם :lol:

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #50 

MartinHSabag כתב:יש גם צד שני לזה שחברה "מפורסמת" - היא כנראה גם גדולה מספיק כך שעלויות הפיתוח המגולמות במוצר וההוצאות הקבועות ועלויות החומרים שהיא קונה בכמויות גדולות, גורמות למוצרים להיות זולים ונגישים יותר....
...
מצד שני העלויות הנלוות בחברות גדולות הן עצומות, פרויקטים שאתה מרים בX אנשים בחברה קטנה ייקחו X כפול כמה אנשים בחברה גדולה (אני בא מתחום אחר ועובד בחברה גדולה).

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #51 

pup26 כתב:
...
מצד שני העלויות הנלוות בחברות גדולות הן עצומות, פרויקטים שאתה מרים בX אנשים בחברה קטנה ייקחו X כפול כמה אנשים בחברה גדולה (אני בא מתחום אחר ועובד בחברה גדולה).
...
אתה צודק לגמרי! גם אני בא מחברה גדולה ומכיר את זה טוב. יש overhead עצום. מהנדסים מקצועיים ומוכשרים יכולים לבנות בשבריר עלות ציוד מקביל באיכות לא פחותה או אפילו עולה תוך שימוש ברכיבים האיכותיים ביותר

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #52 

אני דווקא חושב שהבעייה האמיתית לא טמונה במלואה ביצרנים אלא בפערי התיווך. כל מה שנאמר כאן לגבי העלויות בחברות גדולות הוא נכון אך הפרמטר הזה מדיד במה שנקרא MSRP שהוא המחיר המומלץ של היצרן למוצר - לסיטונאי (לא ללקוח הסופי). זוהי האינדיקציה שיכולה לשקף ברמה הכי קרובה למדוייק את העלויות של היצרן. בארה"ב למשל, הערך הזה חייב להיות מוכרז ומפורסם על-ידי חוק (תקנות של FTC) וניתן בקלות למצוא מפיצים וסיטונאים שמוכרים ללקוח בפחות מ-MSRP וזה מקובל ואף כל הצדדים עשויים להרוויח מכך

בישראל, מעולם לא נקנה מוצר אודיו כלשהו, אי-פעם, בפחות מ-MSRP. זה לא יכול לקרות. מיסים, תקורות, עלויות הובלה - כולם גורמים לכך שזה בלתי-אפשרי. במהלך השנים, המפיצים והסיטונאים דאגו שהמחיר ללקוח 'ישב' על גבול מסויים - מין סטאטוס קוו כזה. כלומר, גם אם יצליח הלקוח לרכוש את אותו המוצר מחוץ לגבולות המדינה, הכאב ראש של הובלה ומיסוי לא ישתלם לו ובסופו של דבר - המחיר המוצע לו על-ידי המוכר הישראלי הוא הנמוך ביותר. יש להוסיף לכך תנאי אחריות ושירות שלא חלים על רכישה כזו (הידועה בשם 'קומבינה') מחוץ לגבולות ישראל - מה שהופך את שיקול הלקוח להגיוני יותר ואת הרכש בישראל כדאי יותר.

בשנים האחרונות זה לא כך יותר. השימוש המאסיבי בקניות מקווננות, תמורות כלכליות שונות בישראל, הפער החברתי, וקפיטליזים חזירי, יחד עם טשטוש העקרונות של תרבות צריכה 'חכמה' (מה שנקרא 'כסף טיפש') אצל חלק מהציבור - גרמו לעקרונות הנ"ל ולגבולות המחיר הסופי להיפרץ לחלוטין. מדובר פשוט בחזירות ובמסחר לא הוגן של המשווקים בישראל. כבר שנים, מסתבר, שרכישת 'קומבינה' הרבה יותר משתלמת מרכישה מוסדרת בארץ. זה כדור שלג מתגלגל - מה שגורם למשווקים בארץ להעלות מחירים מצד אחד, ולקונים הפוטנציאליים, להעדיף 'קומבינות' מצד שני.

זה נכון, גם במוצרי אודיו מיין-סטרים וגם ב-hi-end. אנחנו משלמים מחירים שהם לעיתים כמעט פי-ארבעה מהמחירים של אותו מוצר סיני ירוד בארה"ב. למה? כי אפשר. ב-high-end יש פשוט, הרבה יותר 'כסף טיפש' וזמין מאשר במיין-סטרים. מראש, מדובר בקו של מוצרים שמיועד לאוכלוסייה מוכוונת מותרות. אלה הם לא אנשים עשירים, אלא כאלו שרוצים להרגיש כמו. ישנם גם 'מורעלים' אמיתיים שיוצרים 'ביקוש קשיח' (כמו זה לסיגריות למשל) אך חוקי מוצרי היוקרה - מעט יותר מורכבים ומאפשרים למשווקים מרווח תימרון רחב יותר.

באופן אישי - אני בעד 'קומבינות' מחוץ לישראל, קניות מקווננות, ויד שנייה. זו הדרך האמיתית שלי לסמן למשווקים בארץ מה דעתי הצרכנית עליהם. עם מעט סבלנות ומחקר צרכני - כל אחד יכול להגיע, בסופו של דבר, למערכת החלומית שלו, מבלי שייגזרו עליו קופון כל-כך רחב.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #53 

רק שתדע , שכשאני דיברתי על מחיר היי אנד , דיברתי על מחירים בחו"ל , אף אחד לא לוקח בארץ ווילסון או כאלו (זה לא אומר שאין , אבל אין יבוא סדיר עד כמה שאני יודע), אם לוקחים זה מחו"ל , ושם המחירים גם עלו ובצורה די גבוהה בחמש שש שנים האחרונות.
ואם חשבת שהמצב הכלכלי יגרום להאטה בעליה , אז טעית , הוא גרם להאצה אאל"ט . העשירים היום נעשו יותר אנוכיים/פחות מתחשבים/מפחדים מדעת הקהל , ולא אכפת להם לנופף בקנייות של מאות אלפי דולרים למשהו שעלה עשרות רק לפני כמה שנים.
אם המצב ימשך ככה, אזי הפורום הזה לא יהיה :lol: , כי אודיו יוקרתי יהיה רק בצורת ווינטאג' :lol: , או אצל האולגרכים . בנאדם נורמאלי שאינו אוליגרך, לא יוכל לעולם להרשות לעצמו לקנות אודיו היי אנד

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #54 

לא ידעתי שאתה מדבר על חו"ל. נכון, תיאורטית לא יהיה. בפועל עוד לא קרה בכלכלה המודרנית שהביקוש לא נפגש עם ההצע. אפילו בברה"מ היה ניסוי כזה, לאורך 70 שנה, שנכשל. תמיד יהיה ציוד זול, ממוצע, ויוקרתי ולא כולם ירצו, או יוכלו לרכוש את כל הסוגים. גם תמיד נחמד לדבר ולהעריך מה קורה בבית הפריץ, המלך או האוליגארך. זה נותן לנו, הנתינים, יעד לשאיפות. מדרבן אותנו. מה רע?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46364
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #55 

השרשור הועבר לפורום אודיו יוקרתי מכיוון שהוא התאים לקטגוריה. מכיוון שפותח השרשור התרעם על ההעברה ומכיוון שהמוטיב המרכזי כאן עוסק בוינטאז', השרשור חזר לפורום המקורי בו הוא נפתח.

כל המריבות האישיות הוסרו מהשרשור. נא לשמור על שפה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #56 

tnsilver כתב: כל מה שנאמר כאן לגבי העלויות בחברות גדולות הוא נכון אך הפרמטר הזה מדיד במה שנקרא MSRP שהוא המחיר המומלץ של היצרן למוצר - לסיטונאי (לא ללקוח הסופי).
...
תיקון טעות: MSRP זה מחיר מומלץ לצרכן, לא לסיטונאי (או יותר נכון מחיר מוצע לצרכן) אבל אני למשל מסכים עם רוב הנקודות האחרות שהעלית.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”