מבקש המלצה לחיבור חוטי כי האלחוטי חלש

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
daimond פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

איך כדאי לחבר ראוטר רחוק עם סטרימר עם כבל אינטרנט? האלחוטי חלש ולא רואים טוב, מה כדאי? אפשר להעביר כבל אינטרנט בצינור איפה שעובר החוט טלפון? יש עוד שיטות?

daimond פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

חברים בבקשה אולי יש רעיונות? להעביר כבל מהראוטר עד לחדר שלי בלי בלגן למה לא קולטים כלום בוויפיי, אפשר דרך צינורות החשמל או הטלפון להעביר את החוט? יש מי שעשה ככה? אולי משהו אחר? פליז

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #3 

אני לא רואה בעיה בהעברת כבל רשת בצינור הטלפון, כבל טלפון הוא דק בד"כ.
יש לך תיבת תקשורת בדירה?
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

בשום פנים ואופן לא בצינורות החשמל, זה מסוכן!
רק דרך צינורות הטלפון כמובן, שם גם יש כבל טלפון דק ועוד הרבה מקום, כפי שקודמי ציין.
אני עשיתי בדיוק אותו דבר בדירה שלי, ובחלק מצינורות הטלפון אף העברתי שני כבלי רשת. תצטרך כמובן להעביר את הכבל ללא התקעים/שקעים, ולאחר ההשחלה לחבר אותם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

daimond פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

pixies כתב:בשום פנים ואופן לא בצינורות החשמל, זה מסוכן!
רק דרך צינורות הטלפון כמובן, שם גם יש כבל טלפון דק ועוד הרבה מקום, כפי שקודמי ציין.
אני עשיתי בדיוק אותו דבר בדירה שלי, ובחלק מצינורות הטלפון אף העברתי שני כבלי רשת. תצטרך כמובן להעביר את הכבל ללא התקעים/שקעים, ולאחר ההשחלה לחבר אותם.
...
תודה על התשובה איך מעבירים את החוט בצינור טלפון? הבאת מישהוא שיעשה לך או אפשר לבד?

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #6 

הכל אפשר לעשות לבד, תלוי במצב בשטח. אתה צריך סטלבנד מפלסטי והרבה כוח ביידים.
אני קניתי שני כבלי רשת עם מחברים, חתכתי צד אחד, השחלתי משתי הנקודות לקופסת תקשורת בדירה ושם עשיתי חיבור כבל פשוט.
כמובן שהשארתי יותר ממטר בחוץ לחיבור למכשירים עצמם.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

daimond פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

גדול! תודה מספיקלי נראה לי אני גם יעשה ככה אפילו שאין לי קופסת תקשורת

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #8 

מספיקלי כתב:הכל אפשר לעשות לבד, תלוי במצב בשטח. אתה צריך סטלבנד מפלסטי והרבה כוח ביידים.
אני קניתי שני כבלי רשת עם מחברים, חתכתי צד אחד, השחלתי משתי הנקודות לקופסת תקשורת בדירה ושם עשיתי חיבור כבל פשוט.
כמובן שהשארתי יותר ממטר בחוץ לחיבור למכשירים עצמם.
...
גם אני עשיתי את זה לבד דרך הצינור של הכבלים. אפשר גם דרך צינור הטלפון כמובן, העיקר לא דרך החשמל, לא רק בגלל הסכנה אלא זה יעשה "רעשים" בקליטה. ככה לפחות ייעצו לי.

סטלבנד אכן חובה. כבל רשת: יש חנות ברחוב לבנדה שמוכרת לפי מטר במחיר סביר. כמובן מדובר ב CAT5.

במקרה שלי המסלול בין הנתב לסטרימר עובר דרך 4 חדרים ועדיין אפשר להעביר כבל אחד באורך 20 מטר מבלי לחתוך אותו. פשוט: מוציאים מנקודה אחת ומכניסים אותו לנקודה השניה באותו שקע וככה הכבל מטייל בכל הבית בלי שרואים אותו בכלל.

לגבי מחברים של RJ-45: יש 2 אפשרויות: אם אתה יכול להעביר את כל המסלול בכבל אחד אז כדאי לקנות 2 שקעים ואז לא צריך לוחץ rj45 בכלל. כי בשקעים קל מאוד לחבר את הגידים של הכבל.
ז"א: במקום ללחוץ "זכר" ב 2 הקצוות תחבר שקע (בערך 5 ש"ח כל אחד) ואז כל כבל רשת ייתחבר אליו.
אבל אם אתה צריך לחתוך כבל באמצע צריך כבר לוחץ RJ-45. חבל לקנות, עדיף למצוא מישהו לשאול ממנו.

ויש עוד בונוס אם כבר משקיעים בתשתית:
אפשר לפצל את ה CAT5 ל 2 יציאות אינטרנט במקום להוסיף switch מכוער (שגם מחובר תמיד לחשמל)
ז"א: הכבל שהשחלת ייתחבר בצד הנתב ל 2 פורטים במקום לפורט אחד ותוכל להשתמש באותו כבל בצד השני (או באמצע הדרך) ב 2 מקומות. למשל אם יש עוד מחשב ליד הסטרימר או לא יודע מה. זה בגלל שחצי מ 8 הגידים ב CAT5 לא בשימוש. אם תרצה פרטים נוספים על זה, נדבר.

מקווה שהמידע רלוונטי
daimond פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

רעיונות טובים מאוד gilg7 תודה רבה לך אני אנסה ואשאל עוד אם יהיו בעיות

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”