ארץ הנוקיה השוקעת -סגרה נוקיה את המפעל האחרון שלה בפינלנד ופיטרה אלפים,

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
מושההשפיץ פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

"ארץ הנוקיה השוקעת

כתבה עצובה אך מרתקת ב:

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 35,00.html

,בשבוע שבו סגרה נוקיה את המפעל האחרון שלה בפינלנד ופיטרה אלפים, שליח מוסף כלכליסט יצא למסע במדינה שספינת הדגל הכלכלית שלה טובעת. בערים מוכות האבטלה, מחוץ למפעל עם העובדים ששונאים את המנכ"ל ועל כמה כוסות בירה עם המפוטרים בפאב, הוא הבין כמה מהר יכולה ענקית טכנולוגיה לקרוס רק בגלל ניהול שגוי, ולגרור איתה למטה מדינה שלמה?"

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

עצוב
העם דורש..... כל מיני דברים

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #3 

אני לא מבין משהו, נוקיה הגדולה לא מסוגלת ליצר מכשיר אנדרוריד מפלצת?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78804
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #4 

מיקרוסופט השקיעה בה מיליארדים, איזה אנדרויד...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #5 

בדיוק ,חוץ מזה לנוקיה היתה ההזדמנות לקפוץ על אנדרואיד מזמן ,והיא וויתרה עליה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #6 

נוקיה פשוט התאבדו עם הסימביאן וווינדוס פון.
אני מניח שהם קנו לעצמם כמה שנים עם העסקה של מיקרוסופט אבל אני כבר לא אתפלא אם אחת הגדולות תקנה את נוקיה בשביל הפטנטים כמו שגוגל עשתה עם מוטורולה מובייל. המותג עצמו כבר איבד את הכוח לפני כמה שנים וגם בשיא אני לא בטוח שהכוח של המותג היה טוב כמו אייפון או אנדרויד.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #7 

IamEzio כתב:בדיוק ,חוץ מזה לנוקיה היתה ההזדמנות לקפוץ על אנדרואיד מזמן ,והיא וויתרה עליה .
...
רגע, בגלל מיקרוסופט הם לא יכולים לעבוד עם אנדרויד? אז עדיף לחברה לשקוע רק בגלל שתפ עם מיקרוסופט? עצוב משהו....

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #8 

אין להם סיכוי להתחרות בשוק האנדרואיד. הם לא מסוגלים לתת פייט מבחינת עלות-תועלת מול מכשירים שמיוצרים בסין/טייוואן ואפילו קוריאה.
מבחינת מכשירי אנדרואיד - LG, סוני, מוטורולה וכו' הולכים ליפול חזק. הסינים הגדולים הולכים להפיל את כולם חוץ מאת הטובים באמת שזה סמסונג ואולי HTC.
דווקא ההימור על מיקרוסופט הוא נכון לאורך זמן. זו הדרך שלהם לבדל את עצמם, ואולי מה שיציל אותם.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #9 

מה שיציל אותם זה הכסף של מייקרוסופט עד שהם פשוט ירכשו אותם בהתחשב בהשקעה שלהם בנוקיה ,לא הבידול שלהם עם מערכת הפעלה שלא ממש תפסה לעצמה נתח שוק .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #10 

קרמיקה, יש לך ליקויים קלים בידע על החברות.
HTC= טיוואן
סמסונג= קוריאה

החברות/מותגים הגדולות שכרגע שולטות בעולם הטכנולוגי הן: אפל, סמסונג,מייקרוסופט (בדעיכה) גוגל ופייסבוק.
גוגל ואנדרואיד מרגיש לי אישית קצת כמו סוס מת שצריך יצירה מחדש (בנוי על תשתית ישנה ועקומה). אני מכיר את אנדרואיד יחסית טוב, במקור אני מגיע מ-IOS ומאוד אוהב את אנרואיד, אבל "המהפך" שגרסה 4 עשתה לא באמת "מאחדת את כל הגרסאות" ומכיוון ויש אינספור גירסאות, לאנצ'רים ואין יישור קו מסוים, נוצר מצד שאנרואידים צצים אחריי הגשם כמו סינים. המערכת טובה, אך לא תמיד אמינה ודורשת "עבודת מחקר" מסוימת כיאה בלינוקס בשביל לסדר משהו כדי שירוץ כראוי. עצם העובדה גם שמכשיר חדיש שיצא לשוק אתמול כבר לא תומך במערכת של אתמול זו בעיה רצינית! (AKA מקרה גלקסי 2 וג'לי-בין).
היום הצרכן הפשוט והמשתמש הינם הידיוטים, בעליי פשטות וחוסר מורכבות עם דרישות נמוכות ורוצים שהמערכות ירוצו חלק, זוהי הסיבה המרכזית שהשליטה חזקה כאן אצל אפל ובממשקים האינטואיטיבים והפשוטים שלהם (מישהו חשב בעבר על טלפון עם "כולה כפתור אחד!?" במילותיו של ג'ובס).
אני לא בא לזקוף לזכותה של אפל, אבל יש לה את כל הכלים הטובים שעושים חברה ומותג לטוב- פרסום, מוצר מוגמר טוב ומלוטש שעובד-וטוב!, מחיר יחסית אטרקטיבי, פשטות, יופי. השוק נע לכיוון הזה ואוהב ומחפש את זה. זה המגמה וזה הטרנד.

אין ספק שחברות כגון LG, שארפ ודומות שמייצרות חלקיי אלקטרו' (מסכים/מעבדים/וכו') לחברות הגדולות לא ימותו, אבל יאבדו נתח שוק משמעותי לגדולות אם לא יעשו עוד דברים וישיקו מוצרים משלהם כמו שסמסונג עושה עם הגלקסי. אני צופה מצב שבעוד כ-10 שנים קדימה, פלטפורמת המק (אפל) תכבוש 20-30 אחוז שוק ממשמשיי המחשב (שימו לב לקצב הצמיחה המטורף של מוצריי אפל בשנים האחרונות ואייפונים בפרט!).

השוק הסלולארי הולך להתחמם עם בואה של אינטל לזירה הטכנולוגית של המעבדים הניידים. כבר היום ניתן לראות ניצוץ של מכשיר סלולארי עם מעבד אטום שמסתמן כמוצלח ביותר על הנייר. זירת המעבדים הניידים+ המוצרים הסינים כדוגמת הטאבלטים האנדרואידים הזולים שלא חוצים את רף ה-150 דולר מתפתחים ומשתפרים והמצב נמצא ככל הנראה כרגע בשיאו. מצב שבו אם מישהו חפץ בטאבלט ובעבר לא יכל להרשות לעצמו- היום זה אפשרי מאיי פעם!

בקיצור, נוקיה פיספסה את הסוס שלה. שמה את כל הקופה על הסימביאן (המסריח יש לומר) שלה ואחר"כ על השת"פ הלא כ"כ מוצלח עם מייקרוסופט. אני חושב שאפשר לומר שימיי הזוהר והתהילה של נוקיה תמו לאחר השקת ה-N95. אחר"כ בא רק *** פלסטיקי עם אייכות שיחה טובה.
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”