עזרה בבחירת טלוויזיה 46/47 אינץ' - מאבד את השפיות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
thedoctor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

קראתי עשרות ביקורות ואת כל מה שהיה אפשר למצוא פה באתר ואני לא מצליח לקבל החלטה על דגם.
קצת נתונים יבשים קודם:
- מרחק צפיה - 3.1 מטר (הייתי קונה 55" רק בגלל שהדגמים שמייבאים יותר מוצלחים, אבל סמנכ"ל העיצוב של הבית מעדיפה 42" ולקח לי כמעט חצי שנה להעלות את זה ל-47").
- שימושים עיקריים: צפיה בסדרות וסרטים HD מהמחשב, ערוץ 1/2/10 מיוטיוב או מאתרים אחרים, אין לנו כבלים ויס וגם לא יהיה. קצת משחקי WII ומחשב.
- כל הקיר הצפוני של הדירה הוא חלון ולכן יש שעות שמאוד מואר בסלון, בעיקר שעות שאנחנו לא בבית אבל בשישי-שבת זה יכול להפריע.
- 3D - לא אכפת לי שלא יהיה בכלל, לא מעניין אותנו, אבל אם כבר יש - שיהיה פאסיבי, האקטיבי עושה לי כאבי ראש לא מהעולם הזה.

תקציב - הייתי מעדיף משהו בטווח של 6-8 אבל אין לי בעיה גם לשלם 10 או 11 אם זה אומר שאני מקבל את מה שאני מחפש.

ברמת העקרון מכל מה שקראתי והבנתי, הדגם המומלץ הוא 671 של LG אבל אני לא מרוצה מרמת השחורים (ראיתי כמה תכני HD בתצוגות ובכולם בסצינות חשוכות נבלעים פרטים אפילו על מדים ירוקים כהים של דמויות היה קשה להבחין בפרטים וזה אחרי ששיחקנו עם פרמטרים של קונטרסט, בהירות וכד').

הייתי מעדיף בהרבה לקנות את הדגם 570 של שנה שעברה שהבנתי שנתן תמונה יותר טובה אבל כנראה התעוררתי טיפה מאוחר, כי אין להשיג אותו בשום מקום.

האם יש דגמים של סוני/טושיבה/שארפ/פיליפס שיתנו איכות תמונה יותר גבוהה (אבל גם יעלו יותר) שלא מדוסקסים בד"כ בפורום בגלל המחיר או שמדובר במוצרים נחותים שפשוט עולים יותר בגלל המותג?

הצילו! אני מאבד את השפיות - מישהו יכול להמליץ על דגם עם איכות תמונה מעולה ב-HD ואיכות תמונה סבירה ב-SD? ב-47"?

thedoctor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

שקלתי לקנות את ה-hx855 של סוני, אבל יש לי איתה 2 בעיות:
1. תלת מימד אקטיבי - מבחינתי שלא יהיה בכלל תלת מימד, רק לא אקטיבי.
2. edge led (עם משהו שנקרא dynamic local dimming שעושה רושם שמשפר, אבל לא כמו הדבר האמיתי).

האם יש טלוויזיות עם פאנל ברמה הזאת (טושיבה/פנסוניק וכד') שאין בהן תלת מימד או יש תלת מימד פאסיבי? לא הצלחתי למצוא, מישהו בכלל מכיר (לאו דווקא להמליץ, אני אלך לראות ואעשה מחקר באינטרנט - פשוט לא מצאתי דגמים)?

מיואש... :cry:

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #3 

אם תלת לא מעניין אז יש את הפיליפס 5507 עם תלת אקטיבי או 5007 בלי תלת שיש לה שחורים טובים מאוד לפי הביקורת פה:

http://www.digitalversus.com/tv-televis ... /test.html

כמובן קח בחשבון שאין לה תמיכה בעברית ושנגן הסרטים שלה ללא כתוביות ויחסית מוגבל מה שלא אמור לשנות אם אתה מחבר מחשב.

כמו כן, לך לראות לפני שאתה קונה. אל תקנה רק ע"ס המלצות. חשוב שתאהב את התמונה וזה אינדיבידואלי.

אני לא הייתי מוותר למנהלת על עניין ה 55":) תראה לה פה שההבדל לא כזה משמעותי 8) :

[img2=550x309]http://www.displaywars.com/comparisons/ ... h-16x9.png[/img2]

thedoctor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ממה שאני קורא, נראית באמת טלוויזיה מצויינת, כמה שאלות:
1. יש לך מושג איפה אפשר לראות אותה (באיזור פ"ת או ת"א)? סדר גודל של מחירים (לא מצאתי אף חנות שמוכרת).
2. לגבי תמיכה בעברית - כמובן שהייתי מעדיף את הפיצ'רים של LG, אבל אני מעדיף תמונה כמה שיותר טובה על פיצ'רים מעולים עם תמונה פחות טובה.
3. על ה-5007 בכלל לא מצאתי פרטים? מה זה - זה בדיוק כמו ה-5507 רק בלי תלת מימד בכלל? איפה אפשר לקרוא?
4. לא כ"כ הבנתי את שיטת הדגמים של פיליפס - עושה רושם שהיא טובה בהרבה מטלוויזיות מסדרה 6 ו-7, לא ברור בכלל? ואיך היא יחסית ל-7606 של שנה שעברה? יש גם גירסה שלה עם פאנל זהה או דומה עם תלת פאסיבי?

לגבי 55", הלוואי - כל העניין מתעכב כבר מעל שנה כי לקח לי זמן לשכנע ש-47 זה לא גדול מדי. ראינו ביחד כמה 55" וזה גדול מדי לטעמה. אם אני מתעקש על 55" זה יכול לדחות את הכל בעוד שנה של שכנועים... :)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

1. סביר שתמצא אותן ברשת היבואן "שקם אלקטריק".
2. סבבה. קח בחשבון שזה גם עניין של טעם, אז לך תראה.
3. פה יש מידע על כל הליין של פיליפס ל 2012:
http://www.flatpanelshd.com/article.php ... 1330957857
פה אינפורמציה על ה 5007:
http://download.p4c.philips.com/files/4 ... ss_aen.pdf
למיטב ידיעתי היא כמו ה 5507 אבל בלי תלת.
4. תלוי על איזו שנה אתה מדבר. ב 2012 סדרה 7 תהיה אקטיבית ורמה מעל סדרה 5. סדרה 6 תהיה פאסיבית (כמו 7606 של שנה שעברה). הפאסיבית זה אומר פאנל של LG ושחורים שאתה לא רוצה. אם פאסיבית אז לך על LG.

חחח....תשחד אותה :)

המתופף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #6 

integral
שבוע טוב לך -בהקשר לשאלה לגבי היחס, בין 7606 לבין 5507 במה היית בוחר השנה? האם הם אותו הדבר? או שהחדש עולה עליו באיכות ( חוץ מעניין האמבילייט שאין ב-5507) וכן שהחדש הוא אקטיבי. אודה לתשובתך המנומקת והמלומדת.
תודה מראש בברכה.. (b)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

ה 7606 מבוסס פאנל IPS של LG. ה 5507 ממה שקראתי ב AVS מבוסס בחלקו הקטן על פאנלים של שארפ וברובו על סמסונג. צריך ללכת ולראות כי אלו פאנלים שונים במהות וכל אחד והעדפותיו. שים לב שהביקורת של DV מתבססת על גודל 40" עם פאנל של שארפ.
[left]
32PFL5**7-LCD LTA320HW (Samsung)
1.40PFL5**7-LCD LK400D3LC (Sharp)
2.40PFL5**7-LCD LTA400HV (Samsung)
46PFL5**7-LCD LTA460HW (Samsung)
55PFL5**7-LCD LTA550HW (Samsung) [/left]

http://www.avforums.com/forums/17020403-post935.html

thedoctor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הלכתי לכמה שקם אלקטריק, לא מצאתי בשום מקום לראות. הבנתי שההתרשמויות הטובות הן מהפאנל של שארפ, הפאנלים של סאמסונג לא נחותים משמעותית בד"כ?
האם שווה לחפש טלוויזיה של שארפ? יש טלוויזיות שלהם עם פאנלים שנחשבים איכותיים?

כ"כ חבל כבר הייתי לגמרי נעול על ה-5007 ללא התלת.... :(

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

הפאנלים של סמסונג מצויינים. מציע שתתקשר לאלקטרה ותשאל איפה אתה יכול לראות את הטלוויזיה לפני שאתה פוסל אותה.

JinjisHan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

גם לי יש סלט שלם בתחום ה 46/7 אינץ', תגידו מה עם הדגמים של LG, ה LK530Y וה CS530 האם הם ברמה של הטלוויזיות המדוברות מעלה?

thedoctor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

טוב - מסתבר שבשקם אלקטריק שבקניון אבנט שבפתח תקווה יש את ה-5007, ואחרי סבב שכנועים קצר גם נתנו לי לשחק עם השלט שלה (רק בתנאי שאני משתמש בו כשהוא ממש נוגע ב-receiver, כדי שלא ישפיע על טלוויזיות אחרות שם).

מהממשק ממש לא התלהבתי - מאוד לא ידידותי, ואני ממש לא בטוח לגבי הפאנל עצמו. בביקורת (של המסך עם הפאנל של שארפ) דיברו על יחסי קונטראסט מצויינים ועל צבעים ממש טובים. אני לא יכול להגיד שהפאנל של סמסונג מגיע לאותם ביצועים.

ניסיתי כבר פעמיים לנסוע לאולם תצוגה של ח.י בכפר סבא והיה סגור ובטלפון לא ענו לי גם בשירות לקוחות שלהם וגם ב"חנות יד שניה".
מישהו יודע אולי מתי הם פתוחים? ומכיוון שאני חושב שהם גם יבואנים של פיליפס - האם יש סיכוי שיש אפשרות לראות שם את ה-761 ואת ה-5007 ולהשוות כדי לקבל החלטה?

ועוד שאלה - אם הפאנלים של סמסונג נחשבים טובים, האם יש טלוויזיה של סמסונג בטווח של 46"-47" מומלצת, כלומר שהתמונה בה תהיה טובה יותר מה-LG או הפיליפס?

מישהו ראה את הפיליפס ויש לו התרשמות שונה משלי?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

היבואנים של פיליפס הם אלקטרה.

הסיכוי הכי טוב לראות מסכים של פיליפס ו LG באותו מקום זה בחנויות כמו טרקלין חשמל ושקם אלקטריק.

אני מניח שהתכוונת ל 671 של LG (כי את ה 761 לא מביאים).

מסמסונג תחפש את הדגמים ES6XXX. את סמסונג ניתן לראות ברשת א.ל.מ.

JinjisHan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

רגע והמסכים נגיד כמו ה LA46D550 של סמסונג כבר פאסה?

עדיף להתקדם לגרסאות ה LED?

JinjisHan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

עדכון: קניתי את ה D550 ואני מבסוט עד הגג, איכות תמונה שלא נופלת מדגמי הLED שראיתי ואף עולה עליהם (לא אהבתי את המראה הקריסטלי המוגזם לפעמים) בכל אופן אחלה טלוויזיה חבל שיש רק 2 יציאות HDMI אבל לא נורא זה יצא בדיוק מספיק.

המחיר למתעניינים יצא 3600 (היה באולסייל מבצע שהתחיל ב 3200 אבל לצערי פספסתי אותו)

שיהיה בהצלחה

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

ה D550 טלוויזיה עם יחס עלות תועלת מצויין.

purefun
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #16 

thedoctor - תרשה לי לזרוק לך פה כמה דגמים ורעיונות למחשבה:
1. תלת אקטיבי - גם אני הייתי נגד, בגלל ההבהובים והריצודים - מסתבר שזה מהטלויזיות הסמוכות באולמות שמציגים עשרות מהן. בתנאי תאורה רגילים - זה לא אמור לקרות. בכל מקרה - אם אתה מוכן לשקול את האופציה של ללא תלת בכלל - פשוט אל תשתמש באופציה הזאת - אבל אל תפסול מסכים בגלל זה.
2. אם תחליט בכל זאת על תלת פאסיבי - ET50 של פנסוניק. יש בחשמל נטו, הברזל, רמת החייל. ולא, אין לי מניות שם, רק שרות טוב שקיבלתי.
3. ממליץ בחום על HX820 של סוני, במיוחד אם התלת לא ממש חשוב - זה דגם ישן יותר וזול יותר מה - HX855, כאשר השוני העיקרי בדגם החדש זה שיפור התלת (שאמרת לא חשוב לך).
4. וכמובן DT50 של פנסוניק - היתרון שלה זה שבגודל הזה זה הדבר הטוב ביותר שתוכל לקבל מהליין של פנסוניק, שכן WT50 מגיעה רק ב - 55". כך שאתה מקבל איכות נהדרת (אולי אפילו הכי טובה שיש) במחיר הוגן. אפשר לראות גם כן בחשמל נטו.

thedoctor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

תודה לכולם על ההמלצות, עשיתי סבב מקיף וראיתי את כל הדגמים. שיחקתי, ניסיתי - הבאתי תוכן מהבית והדפתי מוכרים שניסו לשכנע אותי שג'אנק במכיר מופקע הוא אוצר בלום.

הכי אהבתי את ה-sony hx855 (אותה דווקא ראיתי בחו"ל - מישהו יודע איפה אפשר לראות בארץ?), ואחרי אישור אצל סמנכ"ל הכספים יש אישור לחריגת תקציב לשיקול דעתי...

אני לא מעוניין לקנות אותה ביבוא רשמי - זה פשוט מזעזע הפרש המחירים בין מה שראיתי אותה בחו"ל לבין מה שמוכרים תחת ישפאר. מישהו יודע באיזה חנויות אפשר לקנות אותה ביבוא מקביל?

purefun
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #18 

אחלה בחירה. תוכל לראות אותה בישפאר עצמה. האמת היא שמגיע להם שתלך לראות אצלם ובסוף תקנה בייבוא מקביל. השרות שלהם קר, לא מזמין ולא מקצועי. מזל שהמחירים מופקעים :lol:. רק שתבין - מכשיר הבלו ריי שלהם מחובר רק ל - HX923. ומזה אתה אמור להסיק על איכות התלת מימד לכל שאר הטלויזיות שלהם 8O. בכל אופן - לצערי מקורות התוכן שלהם הם כל כך על הפנים שאני מפחד לקלקל לך את החוויה. אני אישית ויתרתי סופית על ה - HX855 לאחר הביקור באולם התצוגה שלהם. לשיקולך.
לקנות בייבוא מקביל אפשר כאן http://www.dvdcenter.co.il/, אם כי אני אישית לא מכיר ולכן לא יכול להמליץ. יכול להיות אפילו שיש להם בתצוגה. אם כי אתה מאבד 3 שנים אחריות בשביל 1000-2000 ש"ח - נראה לי חבל. אלא אם מדובר על פרינציפ - ואת זה אני מכבד. וראיתי גם איזה אתר אינטרנט שפתח איזה ילדון (כך נראה לי) שמתיימר לייבא HX923 ישירות מהמפעל בסין. מוכר אותן בייבוא אישי ב - 9,500 ש"ח עבור 55". אבל זה רק אם אתה ממש אוהב ללכת על הקצה מבחינת הסיכונים שאתה לוקח. ניסיתי למצוא אותו בשנית בגוגל בשבילך, אבל לא הצלחתי לאתרו. לפני שבועיים הוא פרסם ביד 2.

thedoctor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

קודם כל תודה על הסיוע והאינפורמציה!

ראיתי אותה בחו"ל והתאהבתי לחלוטין בתמונה ובמראה. המחיר בכל המקומות שראיתי אותה נע בין 1900$ ל-2300$.
אחרי כמה ימים מתישים של חיפושים כאן - אני לא כ"כ מוצא אותה בייבוא מקביל והמחירים דרך ייבוא ישיר אפילו לא מצחיקים או מגוחכים.

מה בדיוק קרה לשוק ה-midend בארץ? הוא לא קיים? יש lowend (לא להיעלב אף אחד...) בטווח של 4000-7000 צריך להיות midend בטווח של 9000-13000 ואז אני יכול להבין highend בטווח של 15000-20000. אבל מה שקורה פה לא מוגזם אפילו, פשוט הזוי?!

מחר נסיון אחרון - אבי סופר ועוד כמה, בתקווה שייצא מזה משהו.
במידה ולא - האם יש טלוויזיות אחרות עם local dimming (ולא edge) בסגנון ה-zl1 או zl800 בגודל 46-47? או שאני מחפש את הגביע הקדוש שלא קיים?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

חפש 9706 של פיליפס שזו ספינת הדגל של 2011.

אם מחירה גבוה מדי אז ה 9705 שהיא ספינת הדגל של 2010 נמכרת בכ 10,000 ש"ח.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”